Suomen äärivasemmiston joulukalenteri: Esittelyssä anarkistiopettaja Mirjami Rautio

Partisaani on saanut toistuvia lukijapyyntöjä äärivasemmistoon liittyvistä esittelyartikkeleista, ja vastaamme kysyntään kirjoittamalla marxisteista, jotka sympatisoivat poliittista rikollisuutta.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Oulun anarkistiliiton jäseniä: Matti Väliahde, Mirjami Rautio ja Árpád Kovács.

Kuten olemme uutisoineet, sai Partisaanin toimitus kuunvaihteessa tietää äärivasemmiston suunnittelemasta kansallismielisiin liittyvästä paljastusjoulukalenterista. Toimituksessa idean tuumattiin olevan niinkin osuva, että se suorastaan vaatii äärivasemmistoon paneutuvan vastineen.

Ensimmäiset luukut herättivätkin valtavasti kuhinaa ja kiinnostusta kansalaisissa poliittiseen taustaan katsomatta. Mikä mukavinta, se keräsi nopeasti huomattavasti enemmän sosiaalisen median näyttökertoja kuin äärivasemmistolaisten kilpailijoidemme vastine.

Uhriutumiseltakaan ei luonnollisesti vältytty, ja useat kansallismielisten maalittamista vaativat marxistit olivat raivoissaan Partisaanin joulukalenterista. ”Eri asia” ja ”parempaa paljastustoimintaa” olivat yleisiä argumentteja, kun omaa lääkettään maistaneet kommunistit yrittivät perustella, miksi heidän joulukalenterinsa on oikeutettu mutta meidän ei.

Partisaani lupasi äärivasemmistolle eilen huikean joululahjan – olisimme lopettaneet paljastusjoulukalenterin päivittämisen, mikäli vastapuoli tekisi samoin. Koska lahjalle ei löytynyt ottajaa, avaamme tänään uuden luukun. Kieltämättä joulun odottaminen on jännittävämpää näin!

Oulun anarkistiliiton propagandaa ja asekoulutusta.

Mirjami Rautio

Kolmannesta luukusta paljastuu Mirjami Rautio, joka on paitsi luokanopettaja Oulunsalon Pitkäkankaan koulussa myös Oulun anarkistiliiton (OAL) jäsen. OAL on julkaissut hänestä kuvia sosiaalisessa mediassa yhdessä tunnetumpien järjestön johtohahmojen kanssa.

Partisaanin toimituksessa on kiinnitetty huomiota siihen, että merkittävä osa Suomen äärivasemmistosta työskentelee Raution tavoin kasvatustoimen parissa. Tämä ei tietenkään ole yllättävää, sillä kaikki lukijamme muistavat kouluajoiltaan naiivin monikulttuurisuuspropagandan ja rasisminvastaiset teemapäivät. Usein koulujen aivopesun taustalta paljastuukin militantteja äärivasemmistolaisia.

Raution järjestö OAL sai tänä kesänä valtakunnallista julkisuutta niin sanotun asekohun vuoksi. Kohun taustalla oli OAL:n perustaja, oululaispappi Árpád Kovács.

Partisaani paljasti kesäkuussa, että liberaalipappi Kovács on järjestänyt kiväärikoulutusta Oulun anarkistiliitolle, joka vannoo muodostavansa ”uhan” poliittisille vihollisille. Kovács on hyödyntänyt koulutuksessa Hailuodon metsästysseuran ampumarataa ilman seuran lupaa.

Kovács vasemmalla, Rautio oikealla.
Kovács ja Rautio.
Vasemmalla Árpád Kovács vieressään Mirjami Rautio Elokapinan mielenosoituksessa Oulussa.

Poliisi seuraa OAL:n toimintaa

Uutisemme jälkeen Oulun poliisilaitos ilmoitti ottavansa OAL:n toiminnan tarkkaan seurantaan. Poliisi seuraa järjestöjä, joiden on syytä epäillä olevan väkivaltaan taipuvaisia.

Asekoulutuksessa käytetty kivääri kuuluu Kovácsille, jonka kanssa Rautio viettää runsaasti aikaa. He ovat järjestäneet yhdessä muun muassa ”K‑18-näytelmän” teemalla ”avantgardis-anarkistinen tulkinta reformaation ytimestä kreikkalaisen tragedian innoittamana”.

Lisäksi oululaisia äärivasemmistotapahtumia seuraavat kansalaiset ovat huomanneet, että Rautio kulkee mielenosoituksissa usein Kovácsin rinnalla. Julkaisemamme kuva on peräisin Oulun äärivasemmistolaisen Elokapinan ilmastomielenosoituksesta tältä vuodelta.

Samalla kun kansallismielisiin kohdistuva vaino työelämässä on tosiasia kaikissa länsimaissa, on aiheellista kysyä, kuinka sopiva Rautio on opettajan tehtäviin. Hän kuuluu poliisin seuraamaan aseellista propagandaa jakavaan ääriryhmään, joka julistaa olevansa ”uhka” vihollisilleen.

Lue myös:

Tuomiokirkon pappi tarjoaa salaista asekoulutusta anarkisteille Oulussa
Oulun anarkistipappi poliisin seurantaan — kirkolta ei kannanottoa
Ampumarataa hallinnoiva seura tuomitsi anarkistien asekoulutuksen

Äärivasemmisto Ampuma-aseet Anarkismi Antifa Árpád Kovács Elokapina Kotimaa Kulttuurimarxismi Matti Väliahde Mirjami Rautio Oulu Oulun anarkistiliitto Oulunsalo Pitkäkankaan koulu Poliisi Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Rikos Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

31 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Totta se on

  Vastaa

  Tämä on ihan Marxistisen käsikirjan opeista: Käännetään lapset vanhempiaan vastaan. 

  Ja tästä samasta aivopesusta/agendasta kirjoitti muuna DDR:läinen psykologi kirjan. Siitä miten nuorena muokattu mieli muuttuu vanhempana radikaaliksi ja muita kansalaisia vastaa. Tai siis kaikkia muita kuin omaa agendaa vastaan.

 • Pequulijenkkatwist

  Vastaa

  Ihmeen paljon sitä on paskasakkia ihan valkoisten suomalaistenkin joukossa.
  Valitettavasti.

 • Kukavaan

  Vastaa

  Kovacsin pyssy näyttää kovin pitkäpiippuiselta. Joku viritys tai teatteriase. Jos joku odin esiintyisi kiväärin kanssa tuolla lailla, niin luvat lähtisivät. Ehkä leikkiase.

  • Nimetön

   Vastaa
   • SVD ON HOMOILLE

    Vastaa

    Ei kyllä SVD ole taitaa olla ak tai joku muu sen kaltainen rynkky.

   • Kukavaan

    Vastaa

    Kiitos kommentista.

    Todellakin näyttää SVD tarkkuuskivääriltä. Hämäsi isokokoinen lipas ja kiikaritähtäimen puute tässä yksilössä. Piippu vaikuttaa hieman pidemmältä kuin SVD:ssä.

    Mutta olisikohan poliisin aika käydä hakemassa pyssy talteen. Ei vaikuta sen omistaja sopivalta luvan haltijaksi.

 • Minä

  Vastaa

  No, onhan marxistien ja Partisaanin kalentereissa eroa. Siis parempaa ja huonompaa paljastusta.

  Marxistien paljastaminen on aiheellistakin ja tapaukset esittelyssä näkyvät olevan hyvinkin ongelmia yhteiskunnalle. Tämä on sitä parempaa paljastamista, koska sille on perusteita todellisuudessa.

  Äärioikeistolaisten paljastaminen menee ensin metsään siinä, että ei välttämättä ole edes kyse äärioikeistolaisista, paitsi marxistien mielikuvituksessa. Toinen mikä menee pieleen on, että yhdistetään sana uhka kokolailla maltillisiin ihmisiin, jotka eivät ole mikään uhka muulle kuin marxistien toiveiden toteutumiselle. Tämä on sitä huonompaa paljastamista, koska tämä ei perustu todellisuuteen ja lisäksi se yllyttää syyttömien vainoamiseen. Oikeuteenhan nuo pitäisi haastaa.

  • Tuntematon

   Vastaa

   Eroa on myös siinä että vasemmistolaiset liioittelevat/suorastaan valehtelevat välillä noista ”faktoistaan”. Toistelevat samaa valheellista mantraa kerrasta toiseen ja lopulta uskollinen fanijoukko pitää tätä totuutena.

   • Viha Voittamaton

    Vastaa

    Näin se on, omakohtaisesti olen tuon huomannut miten punakynä alkaa sauhuta heti kun kirjoittamisen aiheet vähenee, monesti jo parin lauseen jälkeen. Näissä jutuissa onkin loistava tilaisuus Partisaanilla näyttää selkeä tasoero mm. varisverkoston tyylisiin oksennuksiin.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Arvostan Partisaania päivä päivältä enemmän ja enemmän. Hyvää työtä.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Sama täällä, Partisaani on kyllä noussut hienosti parrasvaloihin.
   Tämä on hyvä ja selkeä media, jota lukee mielellään.

   • Sohvatonttu

    Vastaa

    Samaa mieltä. Ja kun näin vilpittömästi totean, niin voin olettaa että Varikset ja Taposet varmaan haluaisi heti meikänkin, ihan poliittisen keskivertopulliaisen, doxattua johonkin henkilörekistereihinsä ja kalenteroitua, sillä kaikesta raivohysteriasta päätellen, jos Partisaanista tai kansastamme tykkää, niin eiköhän sitä ole vähintäänkin Tšingis Khanin tasoinen turvallisuusuhka heidän mielikuvitusmaailmassaan.

 • Candy

  Vastaa

  Toivottavasti myös poliittiset ja politiikassa vaikuttavat äärivasemmistolaiset Stalinistit tulevat kalenterissa esitellyiksi.
  Ja näitähän riittää ministereitä myöten.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Säälittävää roskasakkia! Suuri myötähäpeä kun katselee näitä pellejä.

  Anarkisti, antifa – Rahavallan kassara!

 • juha.

  Vastaa

  Kirjoitettu juttu puhukoot puolestaan! En edes halua kommentoida mokomaa sontaa. ”pappi” ja ”opettaja”!?!?!?!!! HOH – HOIJAA ! ! !

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Yksi näistä anarkaistoista (Mika Iisakka) julkaisi Kaleva-lehdessä kesäkuun puolessavälissä seuraavan yleisönosastokirjoituksen, laittaisin liitteenä mutta tässä softassa ei pysty. Hakukoneella löytyy mm hänen vaaliesitteensä (”Koko aikuisikäni olen joko opiskellut tai ollut työttömänä”, ”Olen vuosina 2008–2012 toiminut Oulun Tietotekniikan (kunnallinen liikelaitos) johtokunnan varsinaisena jäsenenä Vasemmistoliiton edustajana”). Harrastukset vissiin haittasivat opiskelua ja valmistui vasta työkkärin rahoituksella. Varsinainen yhteiskunnan tukipylväs.
  >——————————————————————————————<
  Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenet Husso, Hänninen ja Rajala kirjoittavat (Kaleva 12.6./Lukijalta) Oulun Anarkistiliiton julkaisun aiheuttamasta kohusta. Koska julkaisuun liittyy pastori Árpád Kovács, he tekevät asiasta kirkollisen asian.

  Heidän mukaansa kirkon sanoma on rauha ja rakkaus. Anarkistit allekirjoittavat ilomielin kyseiset periaatteet. Anarkistit ovat olleet – ja ovat yhä – merkittävä osa kansainvälistä rauhanliikettä. Lisäksi rakkaus, erityisesti sen agape-merkityksessä, on aina kuulunut anarkistiseen ideologiaan ja käytäntöön. Mieluummin kuitenkin käytämme käsitteitä solidaarisuus ja keskinäinen avunanto.

  Onko rauha sitten mahdollista? On, mutta niin kuin iskulause sanoo ”No justice, no peace!”, valtioiden ja kapitalismin intresseissä on käydä säännöllisesti sotaa, mutta myös epäoikeudenmukaisuus aiheuttaa ajoittain rauhattomuutta: sorretut eivät pysy aina hiljaa.

  Edelleen kapitalismi on yksi tärkeimmistä epäoikeudenmukaisuuden syistä. Joten jos haluaa rauhaa, vastustaa kapitalismia ja valtioita.
  ”Kirkon pitäisi myös ottaa paperittomat ja pakolaiset suojelukseensa.”

  Miten kirkko asemoi itsensä tässä kysymyksessä? Suomessa kristillinen kirkko on historiallisesti ollut oikeistolainen. Latinalaisessa Amerikassa taas katoliset papit ovat tukeneet sosialistisia liikkeitä ja asettuneet köyhän kansan puolelle. Mielestämme Suomen kirkon kattaisi ottaa mallia Etelä-Amerikasta!

  Jeesus sanoo: ”Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.” (Matt. 10:34) Rakkaus on verbi, oikeuden puolesta on toimittava! 

  Kirkon ei silti tarvitse tarttua aseeseen. Sen sijaan sen on asetuttava nykyistäkin näkyvämmin ja selkeämmin köyhien ja sorrettujen puolelle ja sanouduttava irti valtiosta ja kapitalismista. Kirkon pitäisi myös ottaa paperittomat ja pakolaiset suojelukseensa. Niin Jeesuskin tekisi.

  Mika Iisakka

  Immu Suominen

  Oulun Anarkistiliitto

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Jos terroristipapilla on yhä ase ja siihen luvat, Suomessa ei ole poliisia olemassakaan, ne kuuluvat samaan järjestöön.

  • rellinen

   Vastaa

   On suomessa poliisi. Mutta se on punainen ja läpimätä. Ette uskoisikaan mitä tässä maassa tapahtuu. Kaikessa hiljaisuudessa. Ns. turvallisuuspoliisin toimesta. Tai mikä porukka noita roskasäkkejä ministereiksi ja kansanedustajiksi nostaa.

 • Julli Ylä-Külli

  Vastaa

  Opettaja.

  Lastemme opettaja.

  Kaiket arkipäivät tekemisissä lastemme kanssa!

 • Ilmarinen

  Vastaa

  Tämänkaltaisten ihmisten ei pitäisi olla missään tekemisissä lasten kasvattamisen kanssa

 • Esa

  Vastaa

  Hyvin sairaita, yhteiskunnalle vaarallisia tyyppejä nämä Oulun tyypit.

 • Anu Palosaari

  Vastaa

  ”Vasemmalla Árpád Kovács vieressään Mirjami Rautio Elokapinan mielenosoituksessa Oulussa.
  Poliisi seuraa OAL:n toimintaa”

  On se tosiaan jännä, että nämä saavat jopa opetustoimessa ihan vapaasti lietsoa epäjärjestystä. Että oikein mielenosoituksiin osallistutaan. Tässähän on jonkinlainen vertailukohta olemassa, kun KRP ilmoitti mulle syksyllä 2017, että ”ellei se pvl:,n ja mv lehden fanitus lopu, niin tieteellinen urasi katkeaa”. Ja on huomionarvoista, että minä en ollut minkään yhdistyksen, puolueen tai järjestön jäsen, enkä kulkenut missään mielenosoituksissa, en ollut (ole) aktiivinen mitenkään poliittisesti. Luin vain Internetistä mm Mv lehteä ja pvl-sivua. Sitä ei pidetty tutkijanalulle sopivana. No minä ilmoitin, että en lopeta Internetin käyttöä. Ilmeisesti tästä suivaantuneena poliisi jakoi minulle tappouhkauksen tekstarilla maaliskuussa 2019. 

  Oikein hyvä, Partisaani, että tuotte näitä epäoikeudenmukaisuuksia julkisuuteen.

 • Jorma Kovacs

  Vastaa

  Ei voi hattua nostaa

 • Ope

  Vastaa

  M. Rautio ei ole mielestäni sovelias peruskoulunopettajaksi.
  Poseeraa väkivaltaan innostavan anarkisti-miehen rinnalla, tupakka huulessa ja muka haaveksiva katse.

 • Lars

  Vastaa

  Ainoa oikea sijoituspaikka näille ”anarkisteille” on mielisairaalan suljettuosasto. Pakkopaita päälle ja suukapula myös. Ei koskaan vapaaksi tällaista ihmissaastaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Rikollisia Marxilaisia… 😀 yleensä rikokseen tarvitaan joku laki jota on rikottu, ehkä tuon on tarkoitus olla jonkunlainen pilkkakirves (joka osuu metrin päähän kohteestaan.)

 • minua hävettää

  Vastaa

  Hävettää asua samassa maassa tämän kommunistisaastan kanssa.

 • Myötähäpeä

  Vastaa

  Ihme pellejä

 • Vittuuntunut

  Vastaa

  Tää oli yläasteella ihan perseestä

 • Ärsyyntynyt entinen Oulunsalolainen

  Vastaa

  Voin sanoo Rautiosta pari sanaa, hän oli koko yläasteen paskiainen kaikille sisaruksillemme ilman mitään syytä, Mielestäni hän ei sovi missään nimessä mihinkään opetushommiin,

 • Örmy

  Vastaa

  Saastunut horatsu, normielämää vihaava yksikkö.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi