Kuinka luoda kansallismielinen järjestö, osa 1: Tavoitteet, järjestäytyminen ja turvallisuus

"Organisaatiosi on suhtauduttava nollatoleranssilla poliisin kanssa puhumiseen."

Aktivismi

Aktivismi voidaan määritellä konkreettisen toiminnan hyödyntämiseksi poliittisen tai sosiaalisen tuloksen saavuttamiseksi tai tietyn asian laajaan julkiseen huomioon saattamiseksi.

Aktivismin määritelmä on melko laaja, joten käytännössä kaikki poliittinen toiminta tarrojen asettamisesta poliittiseen agitaatioon jne. voidaan kutsua aktivismiksi. Tässä yhteydessä kirjoitan laillisesta poliittisesta vaikuttamisesta ja järjestäytymisestä.

Olet nuori ja intohimoinen nationalisti, vankasti uskollinen asialle. Pettyneenä kaikkiin muihin maasi kansallismielisiin puolueisiin ja järjestöihin päätit aloittaa oman ryhmäsi, koska ilmeisesti olet ainoa, joka tietää, miten poliittista valtaa saavutetaan ja kansasi pelastetaan. Jotkut tuttavistasi jopa kertoivat liittyvänsä. Mistä aloitat? Kuinka pyörität organisaatiota ja miltä sen pitäisi näyttää? Pyrimme avaamaan tätä hieman.

Määritä tavoitteesi ja ideologiasi

Harvat asiat lannistavat ihmisiä enemmän kuin heidän kamppailunsa selkeän tavoitteen puuttuminen.

Onko sinulla yksityiskohtainen poliittinen ohjelma? Mitkä ovat pääkysymykset, joihin keskityt? Mitkä kysymykset ovat tärkeimpiä, ja missä voidaan tehdä kompromisseja (teoriassa)?

Jos olet vallassa ja toteutat tiettyä linjaa noudattavaa politiikkaa, miten aiot tehdä sen? Osaatko selittää ulkopuoliselle, kuinka poliittinen visiosi käytännössä toteutettaisiin? Miten aiot päästä valtaan? Mikä on teoreettinen perusta uskomuksillesi?

Sinulla on parasta olla vastaukset kaikkiin näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin, tai järjestösi tulee hajoamaan kuin korttitalo ensimmäisen shokin kohdistuessa siihen.

Perinne, järjestys ja hyvä organisaatio

Koska nationalistit uskovat epätasa-arvoon, on vain luonnollista, että se heijastuu heidän poliittisiin organisaatioihinsa. Jokaisen ryhmäsi jäsenen pitäisi ymmärtää, että hän on tärkeä ja että hän voi ja hänen pitäisi ilmaista mielipiteensä, mutta sinä, johtajana, teet lopullisen päätöksen.

Tämä ei välttämättä tarkoita, että organisaatiossa on oltava sotilaallisen tason kuri, mutta jonkinlaista kunnioitusta ylempää auktoriteettia kohtaan on oltava.

On tärkeää toimia esimerkkinä tässä: Jos et toimi kuten saarnaat, jos et onnistu motivoimaan kaikkia ympärilläsi, johtajuuttasi kyseenalaistetaan. Järjestösi tarvitsee tarpeeksi selkeät säännöt, joiden rikkomisesta seuraa myös sanktioita. Säännöt koskevat esimerkiksi aktiivisuuden määrää, erilaisia vaatimustasoja riippuen roolista järjestössä, vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa jne.

Tiimien rakentaminen

Organisaatiosi jäsenten ei pitäisi olla vain sinun tottelevaisia seuraajiasi, vaan sinun pitäisi varmistaa, että he sitoutuvat aatteeseen sekä järjestöön ja muodostavat ystävyyssuhteita keskenään, mikä johtaa suurempaan osallistumiseen aktivismiin ja on yleisesti ottaen hyvää ilmapiiriä ruokkiva ilmiö. Se myös vahvistaa organisaation runkoa sellaisia tilanteita silmällä pitäen, joissa johtaja on hetken aikaa poissa pelistä.

Monet ihmiset, erityisesti teini-ikäiset, liittyvät liikkeeseen paitsi vankkojen poliittisten uskomustensa vuoksi, myös siksi, että he haluavat olla osa jotakin itseään suurempaa. Luo haaste potentiaaliselle rekrytoidulle, esimerkiksi jonkinlainen fyysinen testi. Läpipääsyn jälkeen hän voi saada merkittävämmän roolin järjestössä.

Hiukan tämän jälkeen on vuorossa ”täysjäsenyysseremonia”, tai miksi sitä haluaakaan kutsua. Siitä voi olla erilaisia variaatioita, mutta sen on oltava psykologisesti vahva ja mieleenpainuva.

Tiimien rakentaminen ei kuitenkaan rajoitu vain juhlallisiin seremonioihin: kirjaimellisesti mikä tahansa tilaisuus viettää aikaa tovereidesi kanssa riittää. Elokuvailta, vaellus, häät, jalkapallo-ottelu, urheilutreenit, luento – kaikki tämä auttaa sosiaalisten suhteiden rakentamisessa. Tästä syystä voin suositella myös perinteisiä saunailtoja, joissa turha vakavahenkisyys loistaa poissaolollaan.

Kehitys loppuu tyytyväisyyteen

Kouluttaudu jatkuvasti ja edellytä samaa myös tovereiltasi. Lue jatkuvasti. Pidä yhteyttä merkittäviin ajattelijoihin ja vaikuttajiin. Järjestä ja/tai osallistu kaikenlaisiin luentoihin sekä tapahtumiin, jotka voivat olla hyödyllisiä toiminnallesi. Kokeneita aktivisteja kannattaa pyytää luennoimaan erilaisista tärkeistä teemoista tapahtumiinne – se saattaa säästää paljolta päänsäryltä, sillä pitkän linjan aktivisteilla on luultavasti koettuna jo moni sellainen sudenkuoppa, mihin olisi voinut jättää astumatta.

Luennot, jotka eivät liity politiikkaan, ovat myös suositeltavia, sillä nationalistin tulisi kehittyä elämässä mahdollisimman monella saralla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aktivistien kannattaa hakeutua erilaisille kursseille, joita ulkopuoliset järjestävät. Suomessa esimerkiksi MPK tarjoaa laajan listan eri koulutuksia, joihin kuka tahansa voi hakea.

Ai niin, älä unohda fyysistä harjoittelua, sillä se ei ole vain hyödyllistä, vaan myös hauskaa. Kamppailu, yhteiset salitreenit, vaeltaminen, kaikki tällainen vahvistaa sekä jäseniä fyysisesti että heidän välistä veljeyttään (tai sisaruuttaan!).

Järjestön turvatoimet

”Mutta entä jos jotkut heistä ovat Supon tai Krp:n viranomaisia, jotka on lähetetty vakoilemaan minua, ja nyt he ovat voittaneet luottamukseni ja tietävät minusta enemmän?”. No, se on pätevä huolenaihe.

Voit ryhtyä vastatoimiin: Pitkä koeaika uusille rekryille ennen täysjäsenyyttä; varmista, että alaisesi tietävät ryhmästä juuri sen verran kuin on tarpeen toiminnan ylläpitämiseksi. Esimerkiksi: pienen kaupungin osaston johtajalla ei pitäisi olla pääsyä jäsenlistoihin oman vastuualueensa ulkopuolella. Lehdistösihteerin ei pitäisi huolehtia talousraporteista ja niin edelleen.

Sinun on hyväksyttävä, että et voi taata 100 prosentin turvallisuutta, tietenkään. Suuret yhtiöt hoitavat sisäistä turvallisuuttaan yleensä entisen poliisin tai muun turvallisuusalan ammattilaisen johtamana. Heidän tehtävänsä on nähdä, minne tieto menee, löytää vuoto, jos sellainen on, tutkia yhteiset tilat vakoilulaitteiden varalta jne. He voivat tarkkailla epäiltyä vakoojaa/vuotajaa, asettaa vakoilulaitteita tämän autoon/laitteisiin/tiloihin tai kuulustella epäiltyä. 

Osa keinoista vaatii suuret resurssit, osa on puolestaan sellaisia, että ne on toteutettavissa kansallismielisen järjestönkin budjetilla. Tällaiset keinot saattavat olla Suomessa laittomia, joten todistusaineistoa tällaisesta toiminnasta ei kannata säilyttää kryptaamattomilla laitteilla tai kertoa edes kohteena olleelle, saatikka viranomaisille tai muille ulkopuolisille toiminnasta.

Joissakin järjestöissä kaikkien jäsenten on läpäistävä säännölliset valehtelijanpaljastustestit. Kyllä, se on kallista, joten jos olet vasta aloittamassa, et todennäköisesti omaa rahoitusta kaikkiin näihin palveluihin, eikä mikään tämä anna sinulle 100 prosentin turvatakuuta, mutta arvaa mitä? Elämään liittyy aina epävarmuutta, joten sitä on opittava sietämään olematta silti leväperäinen riskinhallinnan suhteen.

Ole varovainen, varsinkin uusien ihmisten kanssa, mutta pidä mielessä, että on täysin mahdotonta toimia ilmapiirissä, jossa kaikki epäilevät toisiaan. Toisin sanoen, älkää olko ylitsevuotavan vainoharhaisia tai menkö liian pitkälle tässä asiassa. Varsinkin kasvuun tähtäävässä järjestötoiminnassa on pakko ottaa myös sellaisia riskejä, että epäluotettava ihminen pääsee sisälle. Tällöin on varmistettava erilaisin riskinhallintatoimin, etteivät tällaiset persoonat (joiden taustoista ei esimerkiksi ole täyttä varmuutta) pääse ylenemään tasolle, jossa he olisivat tekemisissä erityisen tärkeiden järjestösalaisuuksien kanssa.

Vaikeneminen

Mafia selvisi Yhdysvalloissa vuosikymmeniä kestäneistä liittovaltion tutkimuksista kuuluisan Omertà-koodinsa eli vaikenemisen lain ansiosta. Vuonna 2015 Wacossa, Texasissa, pidätettiin 177 moottoripyöräjengiläistä massiivisen, yhdeksän ihmishenkeä vaatineen ampumavälikohtauksen jälkeen. Tähän päivään mennessä ketään ei ole tuomittu, koska kukaan ei puhunut poliisille kuulusteluissa. Jos kukaan ei puhu, kaikki selviävät.

Et ole fiksumpi kuin ammattimainen rikostutkija. Et ole heitä ovelampi ”vain kertomalla tietoja, jotka he tietävät jo”. Nämä ihmiset ammattilaisia, he voivat löytää keinoja saada irti näennäisesti harmittomia tosiasioita, jotka voivat olla puuttuvia palasia rikostutkinnassa. Organisaatiosi on suhtauduttava nollatoleranssilla poliisin kanssa puhumiseen. Vasikoille ei yksinkertaisesti ole sijaa järjestössäsi!

Vaikka kansallismielinen aktivismi on laillista toimintaa, harrastavat viranomaiset monesti tarkoituksellista häirintää, usein vasemmistolaisten poliitikkojen ja toimittajien painostamina, jossa haetaan satunnaisesti aktivisteja putkaan epäiltynä milloin mistäkin sellaisesta rikoksesta, josta ketään ei koskaan kopiteta muista kuin poliittisista syistä.

Poliisilla ei useinkaan ole käytännön todisteita epältyjen syyllisyydestä – pois lukien näiden omat tunnustukset! Moni kansallismielinen on päätynyt makselemaan sakkoja siksi, että he ovat itse tunnustaneet tehneensä epäillyn rikkeen tai ”rikoksen”, vaikka poliisin todisteet ovat olleet hyvin hatarat. ”Rikokset” ovat yleensä hyvin lieviä, kuten sionistisen tai Pride-aiheisen lipun polttaminen, mikä tarkoittaa, että poliisi päästää joka tapauksessa epäillyt poistumaan heti kuulustelun jälkeen.

Tunnustaminen ei missään nimessä kannata tällaisissa tilanteissa. Tunnustaminen ei myöskään ole pelkästään henkilökohtainen ongelma, sillä saatat vahingossa puhua kaverillesikin ongelmia siinä samalla. Tämä on äärimmäisen vakava väärinkäytös tovereitasi ja järjestöäsi vastaan.

Historian saatossa on tullut vastaan jopa tapauksia, joissa on tunnustettu rikoksia, joita ei ole edes tapahtunut tai on tapahtunut, mutta kokonaan eri henkilön suorittamana! Syy tunnustamiselle on ollut tahto päästä pian pois putkasta (josta olisi joka tapauksessa päästy pois kuulustelun jälkeen). Tällainen suhtautuminen omaan oikeusturvaan ei mielestäni ansaitse sitä, että sakkoihin kerätään kolehtia, sillä sakko johtuu puhtaasti omasta typeryydestä.

Asianajaja valmiina

Hanki lakimieskontaktit valmiiksi, kun ryhdyt organisoimaan aktivismia. Kysy suosituksia ihmisiltä, jotka ovat joutuneet viranomaisten kanssa tekemisiin. Järjestä muutamia lakimiehiä avustajiksi auttamaan tovereitasi, mikäli he joutuvat vaikeuksiin, sekä erilaisissa oikeudellisissa asioissa, kuten esimerkiksi verojen ilmoittamisessa, yrityksen perustamisessa tai oikeudenkäynneissä.

Varmista, että jokainen organisaatiosi jäsen tietää, miten poliisin kanssa vuorovaikutetaan (lue: ollaan hiljaa), miten pidätettäessä käyttäydytään, mitkä epäillyn oikeudet ovat, miten ottaa yhteyttä lakimieheen jne. Olisit yllättynyt, jos tietäisit, kuinka typeriä virheitä ihmiset tekevät stressaavissa tilanteissa, kuten kun heidät otetaan kiinni tai pidätetään ensimmäistä kertaa.

Kokemuksemme mukaan 90 prosenttia kaikista aktivisteihin liittyvistä oikeudellisista ongelmista johtuu vain siitä, että nuoret ja kokemattomat aktivistit puhuvat liikaa. Se ei ole virallinen tilasto, mutta olen melko varma, että se ei ole liioittelua. Varmista, että ihmiset tietävät, miten viranomaiset – merkittävimmät vastustajamme poliittisella areenalla – pidetään mahdollisimman kokonaisvaltaisesti pimennossa.

Aktivismi Itsekriminointisuoja Johtajuus Kansallismieliset Kansallismielisyys Organisaatiot Poliisi Poliittinen poliisi Politiikka PolPo Turvallisuus Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • 1312

  Vastaa

  Asiaa!

 • Näin

  Vastaa

  1. pitäisi tarjota sitä mitä kansa haluaa.

  Nyt tilanne on se että kukaan ei edes järjestä gallupeita, että mitä kansa haluaa. Joten ei kukaan tarjoa sitä mitä kansa haluaa.

  2. Näkyvyys. Näkyvyys pitäisi saada maksimiinsa mediassa.

  Nyt esim presidentinvaalit oli laittomat. Siitä kannattaisi valittaa oikeuskanslerille, oikeuskansleri voi hakea vaalituloksen purkua.

  3. Selkeä viestintä. Viestinnän pitäisi olla selkeää. Viesti pitäisi olla lyhyt.

 • Presidentinvaalit oli selvästi laittomat

  Vastaa

  presidentinvaalit oli laittomat. Tästä valitus Oikeuskanslerille. Oikeuskansleri voi hakea presidenvaalituloksen purkua. 

  Saisi näkyvyyttä.

  Presidentinvaalien laittomuus olisi tärkeää tuoda selvästi esille. Ottaen huomioon:

  1. Presidentinvaalit oli selvästi laittomat
  2. Presidentti on Suomen valtahiearkian ykkönen
  3. Yle antoi väärää tietoa vaaleista. Yle veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.
  4. Vaaliviranomaiset antoi puutteellista ja harhaanjohtavaa tietoa.
  5. Stubb aiheuttaa taatusti Suomelle vaikeuksia.

  Korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöksen KHO:2009:39 mukaan, jos vaaliviranomaiset ovat antaneet puutteellista tietoa, ja se on voinut vaikuttaa vaalitulokseen, niin vaalit on laittomat ja ne on uusittava.

  Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista tietoa siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.

  Vaaliviranomaiset kertoivat näin Vaalit.fi sivuilla:

  12.12.2023:
  Ehdokashakemukset viimeistään jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille 12.12.2023.

  https://vaalit.fi/aikataulut-presidentinvaalissa

  Ehdokaskandidaatit Väyrynen ja Huhtasaari ja YLE ja Helsingin Sanomat ovat ymmärtäneet sen niin että myös vaalikortit on jätettävä 12.12.2023 mennessä.

  YLE
  12.12.
  Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

  https://yle.fi/a/74–20064595

  TODELLISUUDESSA:

  Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

  Helsingin sanomat 12.12:

  Jätettyä hakemusta voi nimittäin täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta kerrotaan.

  Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. 

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010052159.html

  Jos Väyrynen ja Huhtasaari olisivat ajoissa tienneet, että todellisuudessa vaalikorttien keräämiseen on aikaa 20.12 asti, eikä vain 12.12 asti, niin he olisivat ehkä mm.

  suunnitelleen ja mainostaneet puhe tilaisuuksia 20.12 asti, joissa olisivat keräänneet kortteja

  sijoittaneet enemmän vaalibudjettiin, koska todennäköisyys päästä ehdokkaaksi olisi ollut suurempi

  Ehdokkaille annettiin puutteellista tietoa ja se oli voinut vaikuttaa vaalitulokseen.

  Presidenvaalit oli siksi laittomat, ja ne on uusittava.

  Helsingin sanomat 28.1:
  PRESIDENTINVAALEISSAKIN on tosin niin sanotun ylimääräisen muutoksenhaun mahdollisuus. Korkeimmalta hallinto-oikeudelta voi hallinto-oikeudenkäyttölaissa säädetyllä tavalla hakea lainvoimaisen päätöksen eli tässä tapauksessa vaalituloksen purkua, kertoo Jääskeläinen

  .https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010150431.html

  Laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa 118 § nojalla vaalituloksen purkua voi hakea 5 vuoden ajan, ja myös Oikeuskansleri voi hakea sitä.

 • Uusi alku

  Vastaa

  Kun lukee tekstiä niin sielä vilahtaa inhokkisanani ”sitoutuu”. Harva ymmärtää että tuo sana ei lainopillisesti tarkoita muuta kuin ehkä ”ollaan pääsääntöisesti sama mieltä”. Mutta että se ei ole sama kuin ”sopimus” tai allekirjoitus. Sillä jos ”sitoudutaan” niin silloin ollaan samaa mieltä kunnes ensimmäisen kerran ollaan eri mieltä ja sen jälkeen tuolla sanalla ei ole mitään merkitystä. Kannattaa siis jatkossa vaihtaa tuo sana asioita paremmin kuvaaviin.

  Mutta sitten lopputekstistä… Mietin että ollaanko tässä perustamassa isänmaallista järjestöä vaiko terroristiryhmää? Isänmaallisella järjestöllä ei pitäisi olla mitään salattavaa. Tai sellaista mistä poliisi olisi kiinnostunut. Tarkoitus ei ole alentua viher-vasemmiston tasolle.

  Oma esimerkki on se joka antaa muille kansalaisille käsityksen siitä mitä edustat. Siksi ehdotan että kun jaat pamfletteja niin pukeudut pukuun. 

  Ja kuten monesti aikaisemminkin todettua: Maslowin tarvehierarkia on se mitä kansa seuraa. Miksi muuten ne kerta toisensa jälkeen äänestävät ”vappusatasia” tai ”100 000 uutta työpaikkaa”. Mutta että järjestäytymällä joku pystyy aina auttamaan toista. Ja sillä tavalla järjestö vahvistuu.

  Joka sitten kyllä tarkoittaa sitä että kyllä muidenkin paikallisjärjestöjen nimet pitää olla tiedossa. Sillä miten muuten synergia saadaan koko maata kattavaksi? Ja kuten tekstissä todettiin, ei eri tasoisia johtajia saa olla vaan kaikki ovat samalla tasolla, yhdessä päätetää demokraattisesti, mutta ei tehdä tyhmiä päätöksiä (lähdetä kirkkoveneellä koskeen). 

  On myös muistettava että nuoret voimakkaissa hormooni-huuruissaan ovat poikkeuksetta radikaaleja. Heidän edustamansa ”musta-valkoinen” ajattelu harvoin toimii politiikan piireissä ja/tai välineenä. Olkaamme heille armollisia sillä aika laajentaa heidänkin näkökantojaan.

  • Nimetön

   Vastaa

   Oliko oma taustasi tällaisesta toiminnasta minkälainen?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi