Tietosuojakäytäntö

Yksityisyydensuojasi on meille tärkeä.

Partisaani on sitoutunut suojaamaan palvelujensa käyttäjien yksityisyyttä ja noudattaa toiminnassaan tietosuojalainsäädäntöä ja hyviä tietosuojakäytäntöjä. Henkilötietojen käsittely on tarpeen, jotta Partisaani voi tuottaa palveluita kaikille kävijöille. Tässä tietosuojalausekkeessa kerromme Partisaanin henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä koskevat käytännöt.

Lisäksi yksittäisillä palveluilla voi olla tätä tietosuojalauseketta täydentäviä tai sen kanssa rinnakkaisia tietosuojaselosteita.

Tämä tietosuojalauseke ei kokonaan koske henkilötietojen käsittelyä journalistisessa tarkoituksessa.

Mitä tietoa keräämme?

Käsittelemme tietoja, jotka ovat tässä tietosuojalausekkeessa määriteltyjen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia. Käyttötarkoitus määrittää, minkälaista tietoa käyttäjistä kerätään eri tilanteissa.

Keräämme henkilötietoja rekisteröitymisen, palvelujen käytön, kilpailujen, kampanjoiden tai tutkimusten yhteydessä sekä muutoin asioidessasi kanssamme.

Keräämme alla mainittuja henkilötietoja riippuen palvelun luonteesta ja ominaisuuksista.

1. Partisaanille antamasi tiedot

Käsittelemme palvelusta riippuen seuraavia Partisaanille antamiasi tietoja

  • Henkilön perustiedot ja tunnistautumiseen liittyvät tiedot, kuten nimi, nimimerkki, käyttäjätunnus tai muu yksilöivä tunniste, sähköpostiosoite, sukupuoli ja ikä.
  • Käyttäjää kuvaavat ja koskevat tiedot, kuten syntymäaika, sukupuoli, kotikunta Suomessa, kiinnostuksen kohteet, suosikit ja aihepainotukset, kieli- tai muut vastaavat valintatiedot, tiedot käyttämistäsi laitteista ja muut sisällön tuotantoon ja ohjelmiin liittyvät tiedot.
  • Itse tuottamasi sisältö, kuten asiakaspalautteet, kirjoitukset, luvat ja suostumukset, kilpailuihin ja arvontoihin liittyvät tiedot sekä verkkopalvelussa antamasi kommentit.
  • Osallistujaa koskevat tiedot ilmoittautuessa Partisaanin järjestämiin tapahtumiin.
  • Tutkimus- ja kyselytiedot. Saatamme toteuttaa palveluiden laatua ja käyttöä koskevia asiakaskyselyitä ja tutkimuksia palvelun käyttäjille.
  • Muut suostumuksellasi annetut tai luovutetut tiedot, kuten ulkopuolisista lähteistä kerätyt tiedot.

Keräämme tietoja eri tavoin, esimerkiksi antaessasi tietoja rekisteröitymisen yhteydessä, palvelun käytön yhteydessä tai osallistuessasi Partisaanin kilpailuihin, arvontoihin tai tutkimuksiin.

Suurin osa Partisaanin palveluista on käytettävissä ilman rekisteröitymistä tai käyttämällä nimimerkkiä.

2. Palvelujen käytöstä johdetut tiedot

Partisaanin palveluiden käyttötiedot:

  • Sisältöjen käyttö, kuten katsomasi tai kuuntelemasi ohjelmat tai lukemasi artikkelit

Tekniset tiedot ja laitetiedot:

  • Laitetunnisteet ja päätelaitetta koskevat tiedot, kuten päätelaitteen malli ja yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste, päätelaitteen käyttöjärjestelmä
  • Käytetyn laitteen tiedot, kuten: internetselain, mobiiliselain, sovellus sekä selaimen versio
  • IP-osoite
  • Istuntotunniste, istunnon aika ja kesto

Analytiikka- ja segmentointitiedot:

  • Verkkopalvelujen analytiikkajärjestelmien keräämät tilastointitiedot (ks. Partisaanin evästekäytäntö)
  • Partisaanin palvelujen käyttöhistorian perusteella käyttäjään liitettävät tiedot, jotka on johdettu havaitusta käytöstä ja/tai käyttäjän itse antamista tiedoista, esim. demografia, kiinnostuksen kohteet ja käyttäjien muu ryhmittely

Asiakasviestinnästä kerätyt tiedot, kuten uutiskirjeiden linkkien klikkausmäärät viestinnän tavoitettavuuden seuraamiseksi.

Sijaintitiedot, mikäli olet antanut tietojen käsittelyyn nimenomaisen suostumuksesi.

  • Sijaintitietoihin perustuvat Partisaanin palvelut hyödyntävät satelliitti‑, IP-osoite- tai muuta verkkoperusteista paikkatietoa. Avustettujen paikannusmenetelmien käyttö voi sisältää paikkatietojesi ja yksilöivien laite- ja operaattorikohtaisten tunnisteiden vaihtamista paikannuspalvelimen kanssa. Käyttäessäsi sijaintitietoihin perustuvia palvelujamme, kuten paikallista sisältöä tai sijaintiin perustuvia hätätiedotteita, sijaintitietosi lähetetään suostumuksellasi Partisaanille oikean sisällön tarjoamiseksi.

Muut suostumuksellasi kerätyt tiedot

3. Luovutuksena saadut henkilötiedot

  • Saamme omien ohjelmasisältöjemme käyttöön liittyvää tilastotietoa sisällön jakelijoilta. Tiedot toimitetaan Partisaanille pseudonymisoituina, jolloin emme kykene tunnistamaan käyttäjän henkilöllisyyttä tiedoista.
  • Saamme tietoa omien sisältöjemme käytöstä sosiaalisessa mediassa. Tietoa käytetään sosiaalisen median kanavien hallinnoimiseksi sekä asianmukaisen keskustelun varmistamiseksi. Lisäksi tietoja käytetään asiakkaiden tiedusteluihin vastaamiseen.

Mitä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietojasi alla kuvattuihin yhteen tai useampaan tarkoitukseen.

1. Palvelujen tarjoaminen

Käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme toteuttaa parempia palveluita.

Henkilötietoja voidaan käyttää Partisaanin palveluiden toteuttamiseen ja käyttäjän tunnistamiseen. Tietojen avulla voimme tehdä palveluistamme henkilökohtaisempia, vuorovaikutteisempia ja käyttäjäystävällisempiä. Voimme mm. tarjota palvelujen käyttöä eri laitteilla, antaa suosituksia kiinnostavista sisällöistä, mahdollistaa erilaiset äänestykset ja kilpailut sekä näyttää eri käyttäjille kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Henkilötietoja voidaan käyttää myös pyyntöihin ja kysymyksiin vastaamiseen, eri valintojen toteuttamiseen ja muiden vastaavien tehtävien täyttämiseen, tietoturvasta huolehtimiseen sekä palveluiden väärinkäytösten ehkäisyyn.

2. Palvelujen kehittäminen

Käsittelemme palveluiden käyttöön liittyviä tietoja tehdäksemme Partisaanista paremman sinulle ja meille kaikille.

Käsittelemme palveluiden käyttöön liittyviä tietoja palvelujen ja sisältöjen kehittämiseen sekä palvelukokemuksen ja palveluiden tavoitettavuuden parantamiseksi. Käsittelemme henkilötietoja Partisaanin palveluihin ja sisältöihin liittyvissä kyselyissä ja tutkimuksissa. Käsittelemme myös asiakaspalautteena sekä yleisötutkimuksesta saatavia henkilötietoja toimintamme ja sisältöjemme kehittämiseksi. Palveluiden kehittämiseen liittyviä henkilötietoja käsitellään tyypillisesti tilastoina.

3. Palvelu- ja asiakasviestintä

Olemme yhteydessä käyttäjiimme kertoaksemme Partisaanin palveluista ja sisällöistä.

Partisaanin käyttäjänä saat vapaaehtoisesti tietoa sen tarjoamista eduista ja sisällöistä säännöllisesti sähköpostiisi. Lisäksi saatamme olla sinuun yhteydessä asiakaspalveluun tai palveluihimme liittyvissä asioissa. Halutessasi voimme myös lähettää sinulle personoituja suosituksia uusista sisällöistä. Voit itse hallinta asiakasviestintää Partisaanin omassa profiilissasi.

Kerromme toiminnastamme myös aihekohtaisten uutiskirjeiden muodossa. Voit tilata Partisaanin uutiskirjeitä kiinnostuksesi mukaan ja halutessasi peruuttaa tilauksen joko suoraan uutiskirjeessä olevan linkin kautta tai käyttäjätilisi viestiasetuksista.

Millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Partisaani käsittelee henkilötietoja vain silloin, kun siihen on oikeudellinen peruste. Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste riippuu tietojen käsittelyn luonteesta ja tarkoituksesta.

Käsittelyperusteena voi olla käyttäjän ja Partisaanin välinen sopimus. Kun luot tunnuksen, käsittelemme käyttäjätietojasi palvelun toteuttamista varten.

Tietyissä tapauksissa käsittelyn perusteena voi olla käyttäjän suostumus. Joidenkin palvelujemme yhteydessä käsittelemme tietojasi, kun annat siihen suostumuksesi. Tällaista käsittelyä on esimerkiksi katsojakilpailuihin osallistuminen, suositteluviestien tilaaminen tai sijaintitiedon käsittely esim. mobiilisovelluksissa. Suostumuksen perusteella tehtävä käsittely on aina vapaaehtoista ja voit aina peruuttaa antamasi suostumuksen.

Lisäksi saatamme käsitellä henkilötietoja Partisaanin asianmukaisen tarpeen eli oikeutetun edun perusteella.

Tällaista käsittelyä voi olla esimerkiksi tietojen kerääminen:

  • palveluiden ja sisältöjen kehittämiseksi
  • sisältöjen käytön tilastointia ja analysointia varten
  • palveluiden personointia varten
  • palveluiden teknistä kehitystä varten ja palveluiden toimivuuden varmistamiseksi
  • Partisaanin ja sen asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi, palveluissa tapahtuvien väärinkäytösten estämiseksi ja Partisaanin omaisuuden suojaamiseksi
  • tekijänoikeuslainsäädännön asettamien vaatimusten valvomiseksi
  • asiakasviestintää varten, asiakaspalautteiden käsittelemiseksi sekä asiakassuhteen hallinnoimiseksi.

Kun käsittelemme henkilötietoja oikeutetun edun perusteella, arvioimme tarkasti henkilötietojen käsittelyn tarpeellisuuden ja oikeasuhtaisuuden.

Partisaanin arkistoituja sisältöjä ja sisältöihin liittyviä tekijätietoja käsitellään yleisen edun mukaisesti arkistointitarkoituksiin.

Luovutammeko henkilötietoja kolmansille osapuolille?

Luovutamme tietoja Partisaanin ulkopuolelle ainoastaan seuraavissa tilanteissa.

  • Voimme suostumuksellasi luovuttaa henkilötietoja Partisaanin kumppaneille palveluiden käytön yhteydessä. Henkilötietoja voidaan luovuttaa nimenomaisella suostumuksellasi esimerkiksi Partisaanin ulkopuolisen toimijan tarjoamaan palveluun.
  • Henkilötietojen luovuttaminen tutkimuskäyttöön. Saatamme joissakin tapauksissa luovuttaa tietoja tieteellistä – tai muuta tutkimuskäyttöä varten edellyttäen, että kyseiset tiedot on ensin muutettu sellaiseen muotoon, josta yksittäiset henkilöt eivät enää ole tunnistettavissa.
  • Luovutamme henkilötietoja viranomaisille vain pakottavan lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Henkilötietoja voidaan luovuttaa toimivaltaisen viranomaisen esittämien vaatimusten perusteella ja vain lakiin perustuvien edellytysten mukaisesti.

Kysymyksiä ja vastauksia henkilötiedoista ja journalismista

1. Mitä tarkoittaa henkilötietojen käsittely journalistisessa tarkoituksessa?

Journalistisessa tarkoituksessa käsiteltäviä henkilötietoja ovat tiedot, joita on Partisaanin sisällöissä tai joita on kerätty sisältöjen taustamateriaaliksi tai joita käytetään sisällön tuottamiseen.

2. Mihin tarkoituksiin Partisaani ei käytä journalistisessa tarkoituksessa kerättyjä tietoja?

Journalistiseen tarkoitukseen kerättyjä tietoja ei käytetä muihin, kuin journalistisiin käyttötarkoituksiin. Tietoja ei käytetä myyntiin, markkinointiin tai hallinnollisiin tarkoituksiin.

3. Mitkä tietosuoja-asetuksen määräykset koskevat journalistista aineistoa?

Journalistisessa aineistossa olevat henkilötiedot tulee suojata siten, ettei ulkopuolisilla ole pääsyä tietoihin. Tietoja saavat käyttää vain ne, jotka tarvitsevat tietoja toimitustyössä.

4. Mitkä tietosuoja-asetuksen määräykset eivät koske journalistista aineistoa?

  • Tietojen säilytysaikaa ei ole rajoitettu.
  • Kerättävien henkilötietojen määrää ei ole rajoitettu.
  • Arkaluontoisten tietojen käsittely on sallittu rikoslain asettamissa rajoissa.
  • Käyttäjää ei tarvitse informoida henkilötietojen käsittelystä, jolloin tietojen keruun yhteydessä ei tarvitse esittää tietosuojaselostetta.
  • Rekisteröidyllä ei ole oikeutta mm.
    • saada tietää, onko toimituksella häntä koskevia tietoja
    • mihin tarkoitukseen tietoja on kerätty
    • tarkastaa itseään koskevia toimituksen tietoja
    • vaatia itseään koskevien tietojen muuttamista
    • vaatia itseään koskevien tietojen poistamista
    • saada tietoja itselleen.

Journalistisessa tarkoituksessa kerättyjä tietoja käytetään vain toimituksellisessa työssä ja julkaisutoiminnassa lain ja alan eettisten ohjeiden mukaisesti.

Kuka käsittelee henkilötietojasi?

Henkilötietoja Partisaanissa käsittelevät ainoastaan henkilöt, joilla on työnsä puolesta peruste käsitellä tietoja.

Alihankkijoiden käyttö

Partisaani saattaa käyttää alihankkijoita ja palveluntarjoajia palvelujensa tekniseen ylläpitoon, asiakaspalveluun, käyttäjätietojen hallinnointiin ja analysointiin, tutkimuksiin, asiakasviestintään tai erilaisten kampanjoiden toteuttamiseen. Partisaanin alihankkijat ja palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja siinä määrin, kun ne osallistuvat Partisaanin palvelujen toteuttamiseen ja tässä tietosuojalausekkeessa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen.

Palveluntarjoajat eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muihin, kuin tässä tietosuojalausekkeessa ja mahdollisissa palvelukohtaisissa tietosuojaselosteissa kuvattuihin Partisaanin määrittämiin tarkoituksiin. Partisaani velvoittaa heidät pitämään tietosi salassa ja huolehtimaan asianmukaisesti riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojen suojaamiseksi.

Partisaanin sovellukset kolmansien osapuolten sovellusalustoilla

Partisaanin sovelluksissa voidaan käsitellä henkilötietoja. Partisaanin palveluja voidaan tarjota eri laitealustoilla ja palvelut voivat sisältää linkkejä tai pääsyn muiden toimijoiden sivustoille tai palveluihin. Partisaanin palveluja on mahdollista käyttää esimerkiksi älytelevisiolla, mobiililaitteella tai Partisaanin ulkopuolisen toimijan sovelluksella, joilla on omat ja itsenäiset tietosuojakäytäntönsä ja käyttöehtonsa. Sovelluskaupan, kuten Apple App Storen, Google Playn tai Microsoft Storen, kautta ladattaviin sovelluksiin sovelletaan myös kyseisen palveluntarjoajan käyttöehtoja. Suosittelemme, että tutustut huolellisesti tällaisten Partisaanin ulkopuolisten toimijoiden tietosuojakäytäntöihin ja käyttöehtoihin. Partisaanin ei vastaa sen ulkopuolisten toimijoiden tietosuojakäytännöistä tai käyttöehdoista.

Käsitelläänkö tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolella?

Toteutamme palvelut ja käsittelemme henkilötietoja ensisijaisesti EU- tai ETA-maissa sijaitsevia toimijoita ja palveluja hyödyntäen. Joissain tapauksissa saatamme toteuttaa palveluja myös muualla sijaitsevia toimijoita, palveluja ja palvelimia käyttäen. Näissä tapauksissa henkilötietojasi saatetaan siirtää EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen lain vaatimuksista. Toteutamme tällaiset siirrot lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan Unionin komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen ja näin varmistamme, että henkilötietojen suoja on riittävällä tasolla. Huolehdimme, että henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän tietosuojalausekkeen mukaisesti riippumatta siitä, missä tietoja käsitellään.

Mitä teemme suojataksemme henkilötietojasi?

Kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojaan ja tietoturvaan palvelujemme suunnittelussa, toteuttamisessa ja ylläpidossa. Käytämme asianmukaisia fyysisiä, teknisiä ja hallinnollisia suojakeinoja henkilötietojesi suojaamiseksi. Tietosuojasta ja tietoturvasta huolehtivat siihen erikseen nimetyt henkilöt. Rajoitamme pääsyn henkilötietoja sisältäviin järjestelmiin ja tietokantoihin ainoastaan nimetyille henkilöille, joilla on välttämätön työhön liittyvä tarve ja oikeus käsitellä kyseessä olevia henkilötietoja.

Toteutamme tietosuojaa ja tietoturvaa muun muassa ennakoivan riskienhallinnan keinoin, huomioimalla tietosuojan ja tietoturvan palvelujemme suunnittelussa, kouluttamalla henkilöstöämme ja tarkastelemalla säännöllisesti palvelujemme vaatimustenmukaisuutta suhteessa tietosuojalainsäädäntöön.

Pyrimme pseudonymisoimaan tiedot aina kun mahdollista. Palvelujen käytöstä havaitut ja johdetut tiedot säilytetään muodossa, josta yksittäisen käyttäjän henkilöllisyyttä ei voida tunnistaa.

Voit itse hallinnoida käyttäjätunnuksen henkilötietoja, valintoja ja suostumuksia. Suosittelemme, että käyt aika ajoin tarkistamassa tietojesi ajantasaisuuden.

Miten käytämme evästeitä?

Partisaani käyttää evästeitä, web beaconeita ja muita vastaavia menetelmiä sen sivustojen ja palvelujen tarjoamiseen ja kehittämiseen sekä sisältöjen personointiin. Sivuillamme voi olla myös muita Partisaanin ulkopuolisten toimijoiden komponentteja esimerkiksi yhteisöpalveluihin liittyen.

Evästekäytännössä kuvaamme evästeiden käyttöä tarkemmin ja kerromme siitä miten voit rajoittaa evästeiden käyttöä.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ja vain niin kauan, kuin on tarpeen tässä tietosuojalausekkeessa määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi. Henkilötietojen säilytysaika vaihtelee palvelukohtaisesti ja riippuu tietojen luonteesta. Säilytysajan päätyttyä poistamme tiedot tai muutamme ne sellaiseen anonyymiin muotoon, josta yksittäinen henkilö ei ole enää tunnistettavissa.

Pyrimme pitämään huolen siitä, ettemme säilytä vanhentuneita tai tarpeettomia tietoja. Arvioimme tietojen säilytysajan tarvetta säännöllisesti.

Voit halutessasi poistaa käyttäjätilisi. Tällöin poistamme tunnukseen liittyvät henkilötietosi 72 tunnin kuluessa.

Huomioithan, että jotkut Partisaanin palvelut saattavat sisältää julkisia kommenttiosioita tai keskustelupalstoja. Nimimerkkisi ja julkaisemasi sisältö saattavat jäädä näkyviin myös sen jälkeen, kun tunnuksesi on poistettu.

Miten voit käyttää tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksia?

Partisaanin palvelun käyttäjillä on oikeus:

  • tarkastaa omat tietonsa. Henkilöllä on oikeus saada tieto, käsitelläänkö hänen tietojaan. Jos tietoja käsitellään, henkilöllä on oikeus tarkastaa häntä koskevat tiedot.
  • pyytää virheellisten tietojen oikaisemista
  • pyytää vanhentuneiden tai muutoin perusteettomasti käsiteltävien tietojen poistamista
  • pyytää tietyissä tapauksissa käsittelyn rajoitusta
  • vastustaa oikeutettuun tai yleiseen etuun perustuvaa tietojen käsittelyä
  • pyytää tietojensa siirtämistä silloin, kun tietoja käsitellään sopimuksen tai suostumuksen perusteella
  • oikeus peruuttaa antamansa suostumus henkilötietojen käsittelyyn
  • oikeus tehdä valitus valvovalle viranomaiselle.

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä meille pyynnön sähköpostiimme osoitteessa [email protected].

Joissain palveluissamme voit peruuttaa antamasi suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn esimerkiksi laitteen, palvelun tai sovelluksen asetusten kautta.

Voit hallita Partisaanin käyttäjäunnukseen liittyviä tietojasi kirjautumalla omaan profiiliisi. Tunnuksen viestiasetusten kautta voit itse vaikuttaa siihen, mitä asiakasviestintää haluat Partisaanin lähettävän sinulle. Voit myös peruuttaa Partisaanin asiakaskirjeen sekä uutiskirjeiden tilauksen. Huomaathan, että tällöin voimme kuitenkin edelleen lähettää sinulle palvelujamme koskevia välttämättömiä ilmoituksia, kuten tietoja ominaisuuksista, muutoksista tai palveluiden vika- ja häiriötilantilanteista.

Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

Kehitämme jatkuvasti palvelujamme. Voimme päivittää tätä tietosuojalauseketta tarvittaessa. Muutokset voivat liittyä myös lainsäädännön muutokseen. Suosittelemme, että tutustut tämän tietosuojalausekkeen sisältöön aika ajoin, jotta saat tietoosi lausekkeeseen mahdollisesti tehdyt muutokset.

Tämä tietosuojalauseke on päivitetty 24.6.2020.

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voit ottaa yhteyttä?

Henkilötietojesi rekisterinpitäjänä toimii Partisaani.

Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteessa [email protected].