Radikaali arkisto: Saksan lääkekasvitarhat – SS-järjestön suurenmoinen aikaansaannos

"Valtakunnanjohtaja Himmlerin toimesta on ryhdytty viime vuosien kuluessa suunnitelmanmukaisesti perustamaan lääkekasvitarhoja."

Historia

Lääkekasvien käyttöä ja vaikutusta ei ole vielä tähän mennessä perin pohjin tutkittu, jotta niiden arvoa ja merkitystä voitaisiin vielä kaikessa kantavuudessaan mitata. Sen vuoksi onkin valtakunnanjohtaja Himmlerin toimesta ryhdytty viime vuosien kuluessa suunnitelmanmukaisesti perustamaan lääkekasvitarhoja.

Ensiluokkaisten ammattimiesten ja etevien tiedemiesten johdolla tutkitaan ja sovellutetaan täällä käytäntöön kaikkia niitä lukuisia huomioita ja keksintöjä, joita maallikot ja lääkärit ovat monien vuosikymmenien aikana tehneet lääkekasviopin alalla.

Tämä työ on jo kantanut runsaita hedelmiä. Lääketieteen ylioppilaat, luonnontieteilijät ja varsinkin ne lukuisat ulkomaalaiset ylioppilaat, jotka ovat opiskelleet Saksan yliopistoissa ja korkeakouluissa, ovat näihin kasvitarhoihin tutustumalla suuresti kartuttaneet tietojaan lääkeyrttien parantavasta voimasta, mikä aikaisemmin — ennen näitten kasvitarhojen perustamista — oli ollut tunnettu vain kansan suussa kulkevina perintätietoina.

Münchenin lääketieteellinen kasvitarha on näistä kaikkein suurimpia. Toinen yhtä laaja ja monipuolinen kasvitarha, joka on ”Leibstandarte SS-Adolf Hitlerin” hoidossa, sijaitsee Berliinin Lichterfeldessä. Puhumattakaan siitä, että lääketieteen ja luonnontieteiden ylioppilaat voivat täällä ammentaa arvokkaita käytännöllisiä tietoja, koituu tästä SS:n hankkeesta koko maalle erittäin suurta hyötyä, jonka lopullista merkitystä emme vielä voi täysin arvioida.

Kuva: SS-PK-Metters

SS-järjestön perustamien lääkekasvitarhojen yhteenlaskettu pinta-ala on 70 hehtaarin suuruinen, joten ne ovat tämänlaisista saksalaisista yrityksistä kaikkein suurimpia. Oheiset kuvat, jotka on otettu Berliinin Lichterfelden lääkekasvitarhasta, antavat aavistuksen siitä väriloistosta, mikä täällä yrttien valtakunnassa vallitsee, ja siitä huolenpidosta, jota täällä kohdistetaan näihin ihmisen terveydenhoidolle niin tärkeisiin lääkekasveihin.

Vapaana kaikesta ulkonaisesta paineesta: taloudellista huolista ja päivän polttavista ongelmista saavat eri tieteenhaarat — kasvitiede, farmakologia, farmakognosia ja fysiofarmakognosia — arvokkaita herätteitä, joitten tulokset sittemmin eri muodoissa koituvat suuren yleisön hyväksi.

Lähde: Suomi-Saksa 16–17 / 1943

Historia Kansallissosialismi Kansallissosialistinen Saksa Lääketiede Radikaali arkisto Schutzstaffel SS Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kumman ottaisit: kansallissosialistien luonnonyrteistä tekemän valmisteen vai juutalaisfirman kehittelemän ”tutkitun ja turvallisen” nanoteknologiaa hyödyntävän geenilääkkeen?
  Vastaus: en kumpaakaan, mutta paljon mieluummin kansallissosialistien lääkkeen.

  • Timi T

   Vastaa

   88

 • general

  Vastaa

  Kolmas Valtakunta oli edellä länsimaita tutkiessaan kasvien vaikutusta eri sairauksiin ja siksi Saksassa on edelleen kehittynyt hoitomuotoja joiden tavoitteet ovat suuressa määrin samoja kuin Himmlerin aikana.

  Kiina on hyvä esimerkki luonnon lääkkeiden käyttäjänä, samoin Kuuba missä USA:n saarron vuoksi tavalliset teollisesti tuotetut lääkkeet ovat olleet tavoittamissa. Me emme tarvitse sionistien johtamaa lääketeollisuutta kuten Pfizer, joten biologit töihin!

 • Eugen

  Vastaa

  Vahva veikkaus että eräs kasvi olisi saanut siunauksen Kansallissosialistiselta Saksalta ainakin lääkekäyttöön. Tosin silloin se oli laillista koko Euroopassa.

 • Floora ja Fauna

  Vastaa

  Kiinalaiset olivat melkein 4000 vuotta edellä. Mutta se ei vähennä sitä tosiasiaa että halutaan oppia. Suomessakin on paljon yrttejä parantamiseen. Eikä Vogelin kasvikirja ole sen kummempi kuin Rutavaarankaan. Jokaiselta alueelta pitää vain löytää ne vaikuttavat kasvit.

 • Maranata

  Vastaa

  Hieman Himmleristä. Heinz Guderian, yksi Saksan lahjakkaimmista kenraaleista: ”Sameajärkisin kaikista Hitlerin seuraajista oli Heinrich Himmler. Tämä mitätön pikkumies, jossa oli kaikki rodullisuuden alemmuuden merkit, käyttäytyi yksinkertaisesti. Hän yritti olla kohtelias. Hänen elämäntapansa olivat toisin kuin Göringillä miltei spartalaisen koruttomat. Mutta hurjempia olivat hänen fantasiansa(…) Heinäkuun 20. päivän jälkeen Himmleriä alkoi riivata sotilaallinen kunnianhimo. Se ajoi hänet hankkimaan itselleen reserviarmeijan ja jopa erään armeijaryhmänkin ylipäällikkyyden. Juuri sotilaallisessa mielessä Himmler epäonnistui ensiksi ja täydellisesti. Hänen arviointejaan vihollistamme on pakko sanoa lähinnä lapsellisiksi. Minulla oli useita kertoja tilaisuus havaita, miten epävarma ja arka hän oli Hitlerin seurassa.” (H. Guderian, 1951). Heinrich Himmler: kliininen esimerkki anaalis-varastoivasta sadismista.

  • Plääh

   Vastaa

   Heinz Guderian on hypetetty liiaksi. Hänenlaistensa vuoksi juuri ei Wehrmachtiin voinut enää oikein luottaa. Friedrich Georg toteaa, että lähes kaikki siellä olivat pettureita. Myös Guderian. Hän ei paljastanut Klugen petollisuutta, vaan laski hänet sabotoimaan Ranskan sotaa 1944. Wehrmachtissa yleensäkin kaikki olivat hiljaa, vaikka eivät olisi vastarintaan liiemmin osallistuneet. Kukaan ei antanut ilmi kavereitaan. Schörner oli valopilkku, mutta sellaiset olivat varsinkin ylimmissä portaissa vähemmistönä jopa. Schörnerin kommentteja on laitettu Guderianin suuhun, koska Schörneriä ei sallita Lännen lutkuttajiston parissa ihannoida.

   Ja kuinka raukkamaista on haukkua kansallissosialistisia napamiehiä sodan jälkeen. Guderian ryömii uusien vallanpitäjien jaloissa

 • Jutikat on myrkkyä

  Vastaa

  Vaikken kansallissosialismin hyvyyteen uskokaan koska sen nimessä on sana ”sosialismi” ja koska tiedän, että fasismin isä oli kommunismin isän ihailija ja oppilas eli Giovanni Gentile, niin tietenkään kansallissosialismi ja natsi-Saksa ei ollut yksinomaan paha. Ainoastaan kaikki kasaarien teot ovat, sillä ne palvovat pahuutta.

  • Plääh

   Vastaa

   Sotket vasemmistososialismin ja kansallissosialismin.

   • Jutikat on myrkkyä

    Vastaa

    En. Molemmat pyrkivät yhteiskuntamalliin missä yksilön on palveltava valtiota eli sen johtajia. Tämä oli 30-luvun Saksassa henkilökultin perusta, aivan kuten kasaarien NL:ksi kaappaamalla Venäjälläkin. Kannattaa tehdä kotityöt.

    • Plääh

     Vastaa

     Totta kai yksilön etujen on väistyttävä enemmistön etujen tieltä ratkaisevissa asioissa riittävällä tavalla. Johtajaa on toteltava ja tällainen tarvitaan pitämnään pimeät voimat kurissa.Mikä tässä on vikana? Kys eon siitä, kuka johtaa ja kenen eduksi. NL ja kommunismi olivat tyrannia, jossa kansa alistettiin julmasti ja jossa kansakunta ja kulttuuri tuhottiin. Kyseessä oli vihollismiehitys

  • Nimetön

   Vastaa

   Onko mukavaa nuolla jenkkikapitalistien saappaita?

 • Plääh

  Vastaa

  Kansallissosialismissa pidettiin erittäin tarkasti silmällä lääketeollisuutta ja terveydenhoitoa jne. Ideologian kulmakiviä oli, että terveydenhuollossa ja lääketeollisuudessa vallitsi korkea etiikka. Tämä ei ollut mitään vasemmistososialismia. Ihmisten terveydellä ei saanut ”tehdä bisnestä”. Itse asiassa megafirmojen saalistus ja piittaamattomuus ihmisten terveydenhoidosta liittyvät oikeastaan nimenomaan kommunismiin ja kapitalismiin. Kapitalismilla siis tarkoitetaan juutalaisvetoista monopolikapitalismia ja pörssipääomien mahtia jne.

  Ilmeisesti Dresdenissä oli luontaislääketieteen keskus ja paljon tietoa arkistoituna yrteistä jne. Yksi syy sille, että kaupunki tuhottiin maan tasalle.

 • Plääh

  Vastaa

  Kansallissosialismissa pidettiin erittäin tarkasti silmällä lääketeollisuutta ja terveydenhoitoa jne. Ideologian kulmakiviä oli, että terveydenhuollossa ja lääketeollisuudessa vallitsi korkea etiikka. Tämä ei ollut mitään vasemmistososialismia. Ihmisten terveydellä ei saanut ”tehdä bisnestä”. Itse asiassa megafirmojen saalistus ja piittaamattomuus ihmisten terveydenhoidosta liittyvät oikeastaan nimenomaan kommunismiin ja kapitalismiin. Kapitalismilla siis tarkoitetaan juutalaisvetoista monopolikapitalismia ja pörssipääomien mahtia jne.

  Ilmeisesti Dresdenissä oli luontaislääketieteen keskus ja paljon tietoa arkistoituna yrteistä jne. Yksi syy sille, että kaupunki tuhottiin maan tasalle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi