Suomen äärivasemmiston joulukalenteri: Esittelyssä alastonkuvia harrastava Dimitri Ollikainen

Partisaani on saanut toistuvia lukijapyyntöjä äärivasemmistoon liittyvistä esittelyartikkeleista, ja vastaamme kysyntään kirjoittamalla marxisteista, jotka sympatisoivat poliittista rikollisuutta.

Poliittiset viholliset

Dimitri Ollikainen.

Kuten eilen uutisoimme, sai Partisaanin toimitus kuunvaihteessa tietää äärivasemmiston suunnittelemasta kansallismielisiin liittyvästä paljastusjoulukalenterista. Toimituksessa idean tuumattiin olevan niinkin osuva, että se suorastaan vaatii äärivasemmistoon paneutuvan vastineen.

Ensimmäinen luukku herättikin valtavasti kuhinaa ja kiinnostusta kansalaisissa poliittiseen taustaan katsomatta. Mikä mukavinta, se keräsi nopeasti huomattavasti enemmän sosiaalisen median näyttökertoja kuin äärivasemmistolaisten kilpailijoidemme vastine.

Uhriutumiseltakaan ei luonnollisesti vältytty, ja useat kansallismielisten maalittamista vaativat marxistit olivat raivoissaan Partisaanin joulukalenterista. ”Eri asia” ja ”parempaa paljastustoimintaa” olivat yleisiä argumentteja, kun omaa lääkettään maistaneet kommunistit yrittivät perustella, miksi heidän joulukalenterinsa on oikeutettu mutta meidän ei.

Jopa vasemmalla monet ymmärsivät kuitenkin asenteisiin haudatun kaksinaismoralismin ja pitivät Partisaanin kalenteriin kohdistuvaa kiukkua tekopyhänä toimintana. Partisaani tarjoaakin laitavasemmistolle joululahjan ja lupautuu lopettamaan kalenterin päivittämisen, mikäli vastapuolella tehdään samoin. Vastustajiemme kaksinaismoralismin tuntien pidämme skenaariota epätodennäköisenä, ja toistaiseksi jatkammekin uusien luukkujen avaamista.

Dimitri Ollikainen

Päivän teemaan liittyen toisesta luukusta paljastuu yksi vastapuolen tekopyhimmistä hahmoista, Dimitri ”Kikkelikuva” Ollikainen. Liikanimensä Ollikainen sai viime talvena oikeudenkäynnissä, jossa hänen toveriensa lakimiehetkin kutsuivat häntä lisäksi ”kylähulluksi”.

Ollikainen jakoi äärivasemmiston tekemän joulukalenterin saatesanoilla: ”Ei anonyymejä natseja. Jos toimit natsijärjestössä, ajat etnisiä puhdistuksia, tuet rasistisia iskuja tai organisoit fasistista toimintaa, et nauti anonymiteetin suojaa.”

Heti tämän jälkeen hän kommentoi loukkaantuneena Partisaanin tekemää joulukalenteria: ”Ja ennen kuin joku vääräleuka tulee kommentoimaan, niin aktiivisten uusnatsien paljastaminen ja tuominen valoon on eri asia, kuin uusnatsien [harjoittama] maalittaminen.”

Ollikainen itse uumoili jo etukäteen pääsevänsä Partisaanin kalenteriin, emmekä tahdo tuottaa pettymystä. Hänen oikeudenkäyntinsä viime talvena ansaitsi näet välittömän legendastatuksen. Oikeudenkäynti toimii myös varoittavana esimerkkinä nuorille ”antifasisteille”, jotka punnitsevat mielenosoituksiin liittyviä riskejä.

Ollikaisen kuvaama ja muokkaama video tapahtumasta.

Kadonnut solidaarisuus

Ollikainen ja hänen ”toverinsa” Teemu Elias Kukka sekä Jeremias Aleksanteri Lauri Lahtinen joutuivat käräjille yritettyään kiuaskivillä aseistautuneina hyökätä Soldiers of Odinin marssia vastaan Tampereella 18.5.2019. Oikeutta käytiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa helmikuussa 2020.

Vaikka antifasistit vannovat ”solidaarisuuden” nimiin propagandassaan, oikeudessa jokainen syytetty yritti vierittää vastuun ”tovereidensa” niskaan. Kukan puolustus kutsui Ollikaista jopa ”kylähulluksi”, eikä Kukalla ollut tähän vastaan sanottavaa.

Rikosnimikkeenä oli mellakointi. Tapahtumassa kuvatulla videolla Ollikainen huutaa ”koittakaa lyödä!”, mutta Odin-aktivistien lähdettyä siirtymään äärivasemmistoa kohti kaikki Ollikaisen toverit perääntyivät välittömästi.

Esitutkintamateriaalin jalokivi oli kuitenkin kuvaus tilanteesta, jossa poliisi halusi tutkia Ollikaisen matkapuhelimen. Ollikainen ei tahtonut luovuttaa puhelintaan poliisille. Syyksi hän kertoi puhelimen muistissa olevat alastonkuvat hänestä itsestään.

Äärivasemmisto Antifa Dimitri Ollikainen Jeremias Aleksanteri Lauri Lahtinen Kotimaa Mellakka Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Porno Rappiokulttuuri Soldiers of Odin Tampere Teemu Elias Kukka Väkivalta Varisverkosto Vasemmisto Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • NVS-mies

  Vastaa

  https://www.facebook.com/199788773526972/videos/601036293402216/
  Dimitri Ollikainen myös tykkää syödä tarroja

  • Gyroplasma

   Vastaa

   Pyörii vielä toisen miehen ympärillä haukkuen naurettavaksi.
   Eihän näitä pysty edes keksimään.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Antifa on jo vuosia harjoittanut kansallismielisten maalittamista ja uhkailua, että en todellakaan näe tarpeellisena lopettaa tätä joulukalenteria.
  Heidän viimeaikainen ulina ja kaksoismoralismi on ollut hyvää viihdettä.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Kylähullu on surullinen esimerkkitapaus, kuinka rikkinäisen perheen ongelmalapsi on jäänyt vaille tarvittavaa terapiaa ja ohjausta. Syyttävä sormeni osoittaa 90-luvun päättäjiin ja epäonnistuneeseen päätökseen laitospaikkojen vähentämisestä. Oikea-aikaisella puuttumisella hänestäkin olisi voinut tulla isona opetusministerin erityisavustaja.

 • pöh

  Vastaa

  Asiaan enempi kantaa ottamatta, niin tossa videossa tyyppi oli aivan avohoitopotilas 😀
  Siis tuo joka kuvas ja puheista päätellen oli kovin kiinnostunu perseestä 🙂

 • Yhteiskunnan elättikö?

  Vastaa

  Olipas rohkea kaveri. Uskalsi yksin huudella sadan metrin päästä tai sitten kun poliiseja oli riittävästi välissä. On se vaan kova, jos otsasta koittaa.

  No, ehkä tuokin löytää joskus sisäisen rauhansa eikä näe natseja joka paikassa. Siihen asti sitä pitäisi tarkkailla ettei ole vaarallinen itselleen. 

  Liekkö tuo edes töissä missään.

 • Ilmarinen

  Vastaa

  Ihan osuvaa paljastaa äärivasemmiston likaiset keinot käyttämällä niitä itse. En tajua, mitä muuta vasemmisto saavuttaa toiminnallaan, kuin että saa itsensä näyttämään pahalta. Hyvin jalo ajatus myös tuo tarjottu joululahja, saa nähdä tosin tartutaanko siihen.

 • Seppo-Sisko

  Vastaa

  Kuinka sattuikaan. Omia alastonkuvia puhelimessa… Eikö jampalla ole peiliä?

  Villinä veikkauksena on, että on varmaankin vielä yhdistettävissä Tampereen sosialistiyliopistoon?

  Tässä kaverissa on särmää, ryhtiä sekä selkeää paikallispoliitikkoainesta.

  • Juna

   Vastaa

   Pelaa Hintendoa?

   • Nimetön

    Vastaa

    Tutkinto ei ole yliopistosta, vaikka sellaista vaikutelmaa yrittää kovasti Linkedinisssä antaa. AMK:n sosionomi, työhistoriaa iästä huolimatta pari vuotta. No, Kelan tuilla pärjää.

 • Sneikki

  Vastaa

  Tää on kyl mun mielestä tosi hyvä vastaisku Partisaanilta.
  Arvostan.👍

 • Kotikaljakeisari

  Vastaa

  Suurmiesainesta, kenties seuraava sisäelinministeriön kansliapäällikön latte-vastaava.
  Pelkään pahoin, että kuulemme hänestä vielä…

 • Pelifantti

  Vastaa

  Onhan se hassua kun mielenvikaisen yksilön mielestä kaikki muut ovat mielenvikaisia. On varmasti rankkaa olla noin omahyväinen ja itsensä muita parempana pitävä, eikä itse tajuta kuinka naurettavan säälittävänä muut hänet näkevät. Eivät tuo hörhö ja muut kaltaisensa työvieroksujat ihan turhia ole, heistä saa aina 100% hyvät naurut. Näinä aikoina huumorikevennyksiä tarvitaan.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Dimitri avautunut oululaisen poliisin ja Odinin johtajan valokuvasta:

  Ou­lu­lai­nen poliisi esiin­tyi yh­teis­ku­vas­sa Sol­diers of Odinin joh­ta­jan kanssa, ky­sees­sä vir­ka­teh­tä­vä: ”Kyse oli neuvottelutilanteesta”
  Oulun poliisilaitoksen päällikkö Mika Heinilä korostaa, ettei kuvassa esiintyvän poliisimiehen tarkoituksena ollut missään nimessä osoittaa tukea Odinien ajamalle ideologialle.

  Sosiaalinen media kohahti keskiviikkoiltana, kun Soldiers of Odinin johtohahmoihin lukeutuva Mika Ranta julkaisi Facebookissa selfien Oulun poliisilaitoksella työskentelevän konstaapelin kanssa.

  Ranta kirjoitti päivityksessään Pohjois-Suomen poliisien olevan vielä ”suhteellisen järkeviä ihmisiä päästään”.

  Poliisi poseeraa uusnatsijohtajan kanssa virka-asussa. Tähän asti poliisin uusnatsisympatioita ei ole otettu tosissaan.Tätä ei yksinkertaisesti saa painaa villasella. Tämä vaatii laajan julkisen keskustelun ja ison selvityksen. pic.twitter.com/9w6uDT7OmS
  — Dimitri Ollikainen (@161Dimi) December 9, 2020

  Oulun poliisilaitoksen päällikkö Mika Heinilä ei vielä torstaiaamuna tiennyt mitään kyseisestä tapauksesta. Asia kuitenkin selvisi poliisilaitoksen pitämän palaverin yhteydessä.

  – Kuva liittyy poliisin suorittamaan virkatehtävään itsenäisyyspäivän soihtukulkueessa. Kyse oli neuvottelutilanteesta, jossa keskusteltiin kokoontumiseen liittyvistä rajoituksista ja yleisestä järjestyksestä, Heinilä kertoo. 

  Heinilän mukaan poliisin tehtävänä oli valvoa aluehallintoviraston asettamia rajoituksia. Kuvassa esiintyvä konstaapeli toimi poliisin neuvottelijana.

  Heinilä korostaa, ettei kuvassa esiintyvän poliisimiehen tarkoituksena ollut missään nimessä osoittaa tukea Odinien ajamalle ideologialle.

  – Kuvan ottaminen on tapahtunut varmasti nopeasti. Jälkikäteen ajateltuna siitä olisi voinut pidättäytyä. Ulkopuolinen saattaa saada helposti virheellisen käsityksen tilanteesta.

  – Virkatehtävän hoitamisessa tilanteet tipahtavat yleensä nopeasti syliin. Siinä ei ehdi kauhean syvällisesti pohtimaan asiaa.

  Heinilä painottaa, että poliisi ei tarvitse Soldiers of Odinin kaltaisia katupartioliikkeitä tuekseen yleisen järjestyksen valvomisessa.

  – Poliisi hoitaa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta huolehtimisen, ei kukaan muu. Meillä ei ole tarvetta tukeutua näissä asioissa tämänkaltaisiin ryhmittymiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi