Oulun anarkistipappi poliisin seurantaan — kirkolta ei kannanottoa

Oulun anarkistiliitto on jo ennestään ollut viranomaisten tiedossa, mutta nyt seurantaa tiivistetään. Poliisi seuraa järjestöjä, joiden on syytä epäillä olevan väkivaltaan taipuvaisia.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Oulun poliisi kertoo pitävänsä anarkistiliittoa silmällä.

Oulun poliisilaitos on päättänyt ottaa kulttuurimarxistipappi Árpád Kovácsin perustaman Oulun anarkistiliiton (OAL) tarkempaan seurantaan, uutisoi Yleisradio. Tapahtumaketju käynnistyi, kun Partisaani julkaisi paljastusartikkelin papin järjestämästä anarkistien aseleiristä.

Erityistä huomiota sai leirillä otettu valokuva, jossa anarkisti poseeraa naamioituneena kameralle puoliautomaattinen kivääri kädessään. Tyyli on tuttu terroristijärjestöjen propagandasta. OAL tukeekin aseellista kurdiliikettä, jonka tärkeimpiin edustajiin kuuluva PKK-puolue on EU:n terroristilistalla.

Oulun poliisilaitoksen rikostarkastaja Konsta Korhonen totesi, että OAL on jo ennestään ollut viranomaisten tiedossa, mutta nyt seurantaa tiivistetään. Poliisi seuraa Korhosen mukaan vain sellaisia poliittisia järjestöjä, joiden on syytä epäillä olevan väkivaltaan taipuvaisia.

Poliisin ja valtamedian huomio ei ole onnistunut järkyttämään maallistuneiden kulttuurimarxistien johtamaa tuomiokirkkoseurakuntaa. Kirkon päähuomio on viime vuosina siirtynyt hengellisistä teemoista homojen ja laittomien siirtolaisten ”oikeuksien” vaalimiseen.

Kirkkoherra ei suostu tuomitsemaan

Kirkkoherra Satu Saarinen ei suostunut Partisaanin haastattelussa tuomitsemaan Kovácsin toimintaa. Kun pyysimme häneltä kommentteja, kertoi hän olevansa tietoinen asepastorin poliittisista näkemyksistä sekä ampumaharrastuksesta. Kun kysyimme häneltä, oliko Suojelupoliisi ollut seurakuntaan yhteydessä Kovácsin järjestöön liittyen, kirkkoherra raivostui eikä suostunut vastaamaan.

Yleisradion mukaan Saarinen ei suostunut vastaamaan suoraan myöskään valtamedian esittämiin kysymyksiin. Saarinen ei tahtonut kertoa edes sitä, pitikö hän OAL:n toimintaan kohdistuvaa poliisiseurantaa huolestuttavana.

”Yksityiselämässään jokaisella ihmisellä on mielipiteen, poliittisen mielenilmaisun ja näiden julkaisun vapaus sekä oikeus kuulua laillisiin yhdistyksiin. Kyseistä uutta liittoa en vielä tunne. Kovács tekee kansainvälisen työn pappina tiiminsä kanssa tärkeää ja hyvää työtä haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten parissa, yhteistyössä viranomaisten kanssa,” Saarinen totesi medialle.

Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka on puolestaan tehnyt poliisille rikosilmoituksen OAL:n asepropagandasta, minkä lisäksi Lokka otti yhteyttä Suojelupoliisiin. Kaupunginvaltuutetun mukaan OAL tulisi kieltää hyvien tapojen vastaisena järjestönä.

Lähteet: Yle, Junes Lokka

Lue lisää:

Asepappi Kovács: Valokuvan kivääri on minun, perustin myös anarkistijärjestön

Ampumarataa hallinnoiva seura tuomitsi anarkistien asekoulutuksen

Tuomiokirkon pappi tarjoaa salaista asekoulutusta anarkisteille Oulussa

Antifa Antifascistisk Aktion Árpád Kovács Junes Lokka Kotimaa Oulu Oulun anarkistiliitto Oulun poliisi Poliisi Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  No niin… Oulun kirkkoherra Saarinen pyrkii suojelemaan maahan tunkeutunutta väkivaltaista antifa-pappia!

  Jos Oulun poliisilaitos hyväksyy tämän maassamme tapahtuvan agressiivisen ulkomaalaisen antifa-papin terrorismin, niin se on lopullinen todiste, että kantasuomalaisista ei enää välitetä.

  Oulun poliisi myös aiemmin hyväksyi ja edesauttoi ulkomaalaisten pedofiilirinkejä!

 • Auko Johonen

  Vastaa

  Näkyy jäbällä olevan 30 patruunan lipas. Sille pitää hakea erillinen lupa.

  Ampuma-aselain muutoksen jälkeen metsästysperusteisella luvalla
  ei saa enää pitää hallussa pitkien aseiden lippaita, joihin mahtuu yli 10 patruunaa.

  Jos erityisen vaaralliseksi luokiteltu ase on hankittu viimeistään 12. kesäkuuta 2017, lupa säilyy sen voimassaoloajan ennallaan.

  Jos ase on hankittu 13. kesäkuuta 2017 tai sen jälkeen, on lupaa haettava uudelleen kuuden kuukauden kuluessa lain voimaantulosta, viimeistään 14. tammikuuta 2020.

 • Pää Lääkäri

  Vastaa

  Kyllä – sekä OAL että ne äärijärjestöt, joihin ”uusnatsi” Junes Lokka kuuluu on syytä lakkauttaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi