Asepappi Kovács: Valokuvan kivääri on minun, perustin myös anarkistijärjestön

Ampumisleirillä otetussa valokuvassa esiintyvän naamiomiehen kivääri kuuluu Kovácsille.

Poliittiset viholliset

Oulun väkivaltaa lietsovan anarkistiliiton perustajiin kuuluu tunnettu liberaalipappi Árpád Kovács.

Partisaani paljasti maanantaina, että tunnettu liberaalipappi Árpád Kovács on järjestänyt kiväärikoulutusta Oulun anarkistiliitolle (OAL), joka vannoo muodostavansa ”uhan” poliittisille vihollisille. Kovács on hyödyntänyt koulutuksessa Hailuodon metsästysseuran ampumarataa ilman seuran lupaa.

Itsenäinen verkkomedia Kansalainen tavoitti Kovácsin saadakseen tämän kommentit aiheeseen. Asepappi vahvisti Partisaanin uutisen todenperäisyyden: Ampumisleirillä otetussa valokuvassa esiintyvän naamiomiehen kivääri kuuluu Kovácsille.

Anarkistijärjestön perustaja

Lisäksi Kovács myönsi olevansa yksi OAL:n perustajista. Järjestö on levittänyt kaduille nyrkkigrafiikalla koristettua punamustaa julistetta, jonka mukaan anarkistiliitto on ”uhka siellä missä on epätasa-arvoa”. Samassa yhteydessä on levitetty myös englanninkielistä tarraa, jonka mukaan ”rasistit on pakotettava pelkäämään jälleen”.

Kovács pyrki selittelemään Kansalaiselle parhain päin valokuvaa, jossa naamioitunut anarkistisymbolia esittelevä mies poseeraa aseen kanssa terroristijärjestöille ominaisella tavalla. Kovácsin mukaan kyse ei ole aseellisesta pelottelupropagandasta, sillä myös metsästäjät naamioituvat mennessään sorsastamaan.

– En usko, koska täällä ei ole tapahtunut yhtään mitään sellaista, mikä niinku pahimmassa sairaassa mielikuvituksessa voisi ajatella jollain tavalla hipovan laittomuutta, asepappi kuvaili leirinsä luonnetta.

Lähde: Kansalainen

Lue lisää:

Ampumarataa hallinnoiva seura tuomitsi anarkistien asekoulutuksen

Tuomiokirkon pappi tarjoaa salaista asekoulutusta anarkisteille Oulussa

Antifa Antifascistisk Aktion Árpád Kovács Kotimaa Oulu Oulun anarkistiliitto Poliittiset viholliset Politiikka Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tietäjä

  Vastaa

  Yllätys, että tuollainen anarkomarko ei pahemmin lupia radan käytölle kysele. Tai siis eihän se ketään yllättänyt.

  Nyt olisi viranomaisten aiheellista selvittää onko tuolle kiväärille lupia, vai onko laiton ase. Niitä kun on Ruotsiinkin salakuljetettu tämän pyssypapin entisiltä kotiseuduilta huomattava määrä (kuten myös siellä paukkuvia käsikranaatteja).

 • Elina

  Vastaa

  Ihmrellistä etteivät viranomaiset puutu.Sairas ihminen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi