Ampumarataa hallinnoiva seura tuomitsi anarkistien asekoulutuksen

Metsästysseura ei osannut arvata, että pastori toisi anarkistitoverinsa ottamaan terroristijärjestöjen propagandasta tunnettuja ase- ja naamiokuvia.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Oulun anarkistiliitto julkaisi aseposeerauskuvan tekstillä ”Support Rojava!”.

Partisaani paljasti tänään, että tunnettu liberaalipappi Árpád Kovács on järjestänyt kiväärikoulutusta Oulun anarkistiliitolle (OAL), joka vannoo muodostavansa ”uhan” poliittisille vihollisille. Kovács on hyödyntänyt koulutuksessa Hailuodon metsästysseuran ampumarataa ilman seuran lupaa.

Anarkistipastori kuuluu itsekin seuran ampumajaostoon, mutta hän ei ollut kertonut Anarkistiliiton koulutuksesta metsästysseuran johdolle. Ilmeisesti hän pelkäsi menettävänsä aselupansa sekä saavansa metsästysseurasta potkut, jos hänen ääriliikeyhteytensä paljastuisivat.

Jopa valtamediassa usein esiintyvä ääriliiketutkija Tommi Kotonen hämmästeli OAL:n ampumaleirikuvaa, jossa naamioitunut anarkistimerkkiä kantanut mies poseerasi puoliautomaattisen kiväärin kanssa. Hän uskoo anarkistiliikkeen olevan sisäministeriön seurannassa.

Ampumaradalla tyrmistyttiin

Vielä suurempaa hämmennystä uutinen herätti Hailuodon metsästysseurassa. Kun Partisaani soitti yhdistykselle, eksentrikkona tunnetun Kovácsin nimen mainitseminen synnytti välittömän reaktion. Seura ei kuitenkaan ollut osannut arvata, että pastori oli tuonut anarkistitoverinsa saarelle ottamaan terroristijärjestöjen propagandasta tunnettuja ase- ja naamiokuvia OAL:n sivuille.

Metsästysseuran mukaan anarkistisen toiminnan ja ampumakoulutuksen yhdistäminen ei ole sovitun linjan mukaista. Seuran mukaan näin toimivat eivät voi jatkaa jäseninä. ”Tämä pysäyttää aika voimakkaastikin miettimään miten toimitaan jatkossa,” seurasta kommentoitiin.

Lue huomenna Partisaanista lisää asepastorin synnyttämästä kuohunnasta! Haastattelimme tänään myös hänen esimiestään seurakunnassa ja kysyimme, tullaanko kirkollisveron maksajia tiedottamaan pastorin toiminnasta ääriliikkeessä. Lisäksi keskustelimme muun muassa Suojelupoliisista sekä sallitun aseharrastuksen rajoista.

Lue lisää:

Asepappi Kovács: Valokuvan kivääri on minun, perustin myös anarkistijärjestön

Tuomiokirkon pappi tarjoaa salaista asekoulutusta anarkisteille Oulussa

Äärivasemmisto Antifa Antifascistisk Aktion Árpád Kovács Kotimaa Kurdit Oulu Oulun anarkistiliitto Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Rikos Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka on tehnyt anarkistipastori Arpad Kovacsista ilmoituksen poliisille. Epäilyinä kiihotus kansanryhmää vastaan, terrorismin tukeminen, terroriteon valmistelu. Kovacsista lähtee vähintään aseluvat ja ehkä aseetkin, riippumatta tuomitaanko häntä jostain rikoksesta.

  • jusse

   Vastaa

   Kyllä aseet lähtee lupien myötä, ehkä ne saa myydä, en tiedä.

 • Tero A

  Vastaa

  Hyvää työtä teette. Kiitos!

 • Punavihernatsimafia

  Vastaa

  Sisäministeriön seurannassa? Hieman epäilen. Eikös sisäministeri ole itse samaa porukkaa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi