Antifasisti Tuomas Tingander käräjillä liikkumisrajoitteisen 16-vuotiaan raiskauksesta – pahoinpidellyt useita naisia

Tingander on päättänyt laittaa persoonansa likoon edistääkseen antifasistista taistelua Suomessa.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Tuomas Tingander Tampereella vappuna 2022.

Viime viikonloppuna Tampereella järjestettiin kansallisradikaalin Sinimustan liikkeen vappumarssi. Marssin varrelle eksyi pieni ja sekalainen joukko vastamielenosoittajia, joista erityisesti yksi jäi räväkkyytensä ansiosta kulkueeseen osallistuneiden mieleen.

Pikkutakkiin sonnustautunut pahansisuinen vastamielenosoittaja oli 14.4.1992 syntynyt Tuomas Daniel Tingander, jonka osoite oli vielä tämän vuoden tammikuussa Kullervonkatu 25 B 6, 3 3500 Tampere. Tingander on viime aikoina pyrkinyt rakentamaan itselleen julkisuuskuvaa yhtenä Suomen aktiivisimmista antifasisteista. Hän on ilmaissut Twitterissä olevansa otettu siitä, että häntä on verrattu ”Dimitreihin” eli äärivasemmistolaisen Varisverkoston juutalaiseen Dmitry Gurbanoviin ja Dimitri ”Kikkelikuva” Ollikaiseen.

Tingander on tehnyt kuluneina kuukausina paljon yhteistyötä Ollikaisen kanssa. He ovat pyrkineet parantamaan äärivasemmiston näkyvyyttä muun muassa Youtubessa tuottamalla videoita, joissa he pilkkaavat maahanmuuttokriitikoita ja koronarajoitusten vastustajia. Verkossa Tingander käyttää nimimerkkejä ”TTingander” ja ”avaruusrangeri92”.

Antifasistiset aktivistit Tuomas Tingander, Leona Kotilainen ja Dimitri Ollikainen.

Nouseva antifasistinen tähti?

Tingander on päättänyt laittaa persoonansa likoon edistääkseen antifasistista taistelua. Helmikuussa Varisverkoston näkyvimpiin jäseniin lukeutuva Leona Kotilainen julkaisikin Twitterissä yhteiskuvan, jossa hän juhli baarissa yhdessä Tinganderin ja Ollikaisen kanssa. Partisaanin nyt tekemä paljastus tulee kuitenkin tekemään Tinganderin noususta äärivasemmistolaisessa liikkeessä todennäköisesti hyvin lyhyen tähdenlennon.

Tingander ilmestyi äärivasemmistolaisiin piireihin kuin tyhjästä. Hänen aiemmasta elämästään ei ole juurikaan jälkiä verkossa. Yleisradion 2020 tekemästä haastattelusta selviää, että Tingander on entinen taitoluistelun harrastaja, joka keskittyy nykyään tietokonepeleihin. Tinganderilla jos jollain on syytä peitellä menneisyyttään.

Kuten #PunksToo-seksuaalirikosvyyhtiin, vasemmistovaikuttaja Ari Lahdenmäen suorittamiin raiskauksiin, Vasemmistoliiton pormestariehdokas Sasu Haapasen pedofiilirikoksiin ja muihin Suomen äärivasemmiston suorittamiin perversseihin rikoksiin tutustuneet lukijamme tietävät, kulttuurimarxistien suhde naisten sukupuoliseen itsemääräämisoikeuteen on äärimmäisen kieroutunut. Jostain syystä kiihkeimmin feminismin ja tasa-arvon nimiin julkisuudessa vannovat aktivistit ovat rajusti yliedustettuina raiskausrikoksissa.

Sinimustan liikkeen vappumarssilla Tinganderin ystävä Dimitri Ollikainen keskusteli Partisaanille suoraa lähetystä tehneen juontajan kanssa vasemmiston seksuaalirikoksista. Ollikainen yritti kiistää ilmiön olemassaolon, mikä tekee tämänpäiväisestä paljastuksestamme huomattavan kiusallisen hänen kannalta.

Lähde: Pirkanmaan käräjäoikeus.

Liikkumisrajoitteinen uhri

Joulukuussa 2020 Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa rikoskokonaisuudessa, jossa Tingander oli vastaajana (R 204028). Rikosnimikkeitä oli useita ja asianomistajia kolme. Rumin rikosnimike oli raiskaus. Suuri osa oikeudenkäynnin sisällöstä määriteltiin salaiseksi, mutta seuraavat otteet pöytäkirjasta kertovat kaiken tarpeellisen Suomen antifasistisen kentän nousevasta tähdestä:

”1. Raiskaus
5680/R/0046512/19
Rikoslaki 20 luku 1 § 1–2

27.12.2018 Tampere

Tuomas Tingander on pakottanut A:n kanssaan sukupuoliyhteyteen käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa. Tingander on ensimmäisen kerran A:n tavatessaan ollut A:n asunnolla ja A:n kieltäydyttyä ottamasta hänen sukupuolielintään suuhunsa painanut kädellään A:ta niskasta alaspäin kohti sukupuolielintään ja näin väkivaltaa käyttäen pakottanut A:n kanssaan oraaliseen sukupuoliyhteyteen – –

A oli tekoaikaan juuri täyttänyt 16 vuotta ja Tingander oli 25-vuotias. Syytetyn ja asianomistajan kanssakäyminen ei ole ollut kahden tasavertaisen aikuisen kohtaamisia, vaan 25-vuotias mies oli tavannut juuri 16 vuotta täyttäneen, liikkumisrajoitteisen ja puolustuskyvyttömän tytön, jota käytti hyväkseen sekä seksuaalisesti (syytekohta 1) että taloudellisesti (syytekohdat 2 ja 3).

Asianomistaja oli rikoksen tekoaikaan vakavan sairautensa ja siitä toipumisen vuoksi erityisen haavoittuvassa ja kyvyttömässä asemassa puolustaa itseään, mikä Tinganderin on täytynyt ymmärtää hyväksikäyttäessään ja aiheuttaessaan A:lle vahinkoa ja erityistä käsimystä teoillaan.”

Tingander johti kansallismielistä vappumarssia Tampereella häiriköinyttä sekalaista seurakuntaa.

Kiristystä ja väkivallalla uhkailua

Muita rikosnimikkeitä käräjillä puidussa kokonaisuudessa olivat petos, kiristyksen yritys ja pahoinpitely. Raiskauksen jälkeen Tingander vaati uhriltaan rahaa useaan otteeseen monen kuukauden ajan. Keväällä 2019 Tingander uhkasi uhriaan väkivallalla, mikäli tämä ei anna lisää rahaa: ”Tingander on tavatessaan A:n koulun pihalla puhunut yhteyksistään jengiin ja sanonut, että hän kertoisi näille henkilöille, että on A:n syy, ettei hän kykene maksamaan velkojaan takaisin ja uhannut väkivallalla A:ta ja hänen sukulaisiaan ja näin uhkauksia esittämällä yrittänyt saada A:ta antamaan hänelle rahaa.”

Neljäs rikos, pahoinpitely, puolestaan kohdistui toiseen naiseen. Oikeuden pöytäkirjoista selviää: ”Tuomas Tingander on tehnyt ruumiillista väkivaltaa [naispuolisen uhrin nimi salattu] potkaisemalla [uhria] reiteen 4–5 kertaa, jonka jälkeen hän on ottanut [uhria] rinnuksista kiinni, joilloin he ovat kaatuneet maahan. [Uhrin] noustua polvilleen, on Tingander ottanut [uhria] kaulalta takaapäin käsivarrellaan kuristusotteella kiinni välillä puristaen ja välillä löysäten otettaan. Teon seurauksena [uhrille] on syntynyt mustelma reiteen, nirhaumia molempiin kyynärpäihin sekä kipua kaulalle ja niskaan.”

Käräjäoikeuden mukaan Tinganderia vastaan ei saatu tarpeeksi näyttöä raiskaustuomion langettamiseksi, vaikka oikeudessa esitettiin lääkärinlausunto, jossa kerrottiin naisen joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Lääkärin ja Kelan lausunnot myös osoittivat 16-vuotiaan olleen sairas tapahtumahetkellä. Sen sijaan muut syyttäjän vaatimukset menivät läpi, ja Tingander tuomittiin ehdolliseen vankeuteen petoksesta, kiristyksen yrityksestä ja pahoinpitelystä, joissa kaikissa uhrit olivat naisia.

Useita naisuhreja

Tässä vaiheessa Pirkanmaan käräjäoikeus oli jo tuttu instituutio Tinganderille. Edellisenä keväänä 2019 hänet tuomittiin törkeästä petoksesta (R 187710) ja kolmanteen naiseen kohdistuneesta väkivaltaisesta uhkailusta. Tingander erehdytti naispuolisen uhrin (eri uhri kuin edellisissä tapauksissa) lainaamaan hänelle suuren rahasumman ja ottamaan luottoa 12 eri pikavippiyrityksestä yhteensä 26 447 euron edestä Tinganderin hyväksi. Tingander tehosti vaatimustaan uhkauksilla eikä suunnitellutkaan maksavansa lainaa takaisin. Myös tuolloin Tingander sai ehdollista vankeutta.

Käräjillä istuttiin myös 2015 (R 152242) – ja aiheena oli jälleen naiseen kohdistunut väkivalta. Tuolloin puitiin Tinganderin baari-iltaa, jossa nuoren antifasistin ylivilkas seksuaalivietti johti ahdisteluun, väkivaltaiseen yhteenottoon ja lopulta kahteen pahoinpitelytuomioon. Humalainen Tingander oli kohdannut kadulla viehättävän naisen, joka vietti iltaa oman poikaystävänsä kanssa. Tingander vaati pariskunnalta lupaa halata naista. Kun lupaa ei herunut, Tingander hyökkäsi pariskunnan kimppuun. Oikeuden pöytäkirjoista selviää:

”Syytteen kohdissa 1–3 on kysymys yhdestä asiakokonaisuudesta. Asiassa voidaan vastaanotetun henkilötodistelun perusteella pitää selvitettynä sitä, että tilanne on saanut alkunsa siitä, että Tingander on baari-illan jälkeen pyytänyt saada halata X:n tyttöystävää Y:tä. X on tilanteessa sanonut jotakin Tinganderille, minkä jälkeen Tingander on käynyt X:n kaulaan kiinni kuristusotteella – – Tingander on tahallaan tehnyt Y:lle ruumiillista väkivaltaa potkaisemalla tätä mahaan ja polveen. Teosta on aiheutunut Y:lle kipua.

Rahoittaisitko tätä ”miestä”?

Kalliit elämäntavat

Kuten kiristys- ja petostuomioista selviää, Tinganderilla vaikuttaa olevan kalliit elämäntavat. Ehkä tämän vuoksi Pirkanmaan käräjäoikeudesta löytyy aikavälillä 2013–2022 yhteensä 12 eri velkajuttua, joissa Tinganderilta ovat vaatineet saataviaan milloin vuokraisännät, milloin taas pikavippiyhtiöt, muut rahoituslaitokset tai yksityishenkilöt. Näiden yhteissumma nousee useisiin tuhansiin euroihin. Nyt Tingander pyrkii rahoittamaan elämäänsä Patreon-tilillä, jonne hän kerjää euromääräisiä lahjoituksia antifasistisilta tovereiltaan.

Vastakkaiseen sukupuoleen kohdistuvat talousrikokset ovat selvästi Tinganderin leipälaji, sillä tapauksessa W 1830495 hän oli jälleen lainannut rahaa naiselta (eri uhri kuin aiemmat) ilman takaisinmaksuaikeita. Äärivasemmiston rahavaikeuksissa ei sinänsä ole mitään uutta tai ihmeellistä, kuten artikkelimme ”Äärivasemmistolainen Matias Heino velkavaikeuksissa – minne anarkistien rahankeräysvarat päätyvät?” lukeneet jo tietävätkin.

Partisaani ei julkaise tuomioiden alkuperäisiä pdf-tiedostoja, koska ne sisältävät asianomistajien arkaluontoisia tietoja. Julkaisemiemme asianumeroiden avulla lukijat voivat kuitenkin tilata tuomiot itselleen.

Lähteet: Pirkanmaan käräjäoikeus, Yle, Twitter (1, 2, 3, 4, 5)

Äärivasemmisto Antifa Ari Lahdenmäki Dimitri Ollikainen Dmitry Gurbanov Kiristäminen Kiristys Kotimaa Kulttuurimarxismi Laiton uhkaus Leona Kotilainen Matias Heino Petos Poliittiset viholliset Punkstoo Raiskaus Rikos Sasu Haapanen Seksuaalinen ahdistelu Seksuaalirikokset Suomalaisvastaisuus Talousrikos Tuomas Tingander Varisverkosto Vasemmisto Yhteiskunta

Keskustelu

37 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Gulermo

  Vastaa

  vittu on siinä kunnon sankari… jälkiabottti on ainoo oikee rangaistus tollaselle hyönteiselle 👌

 • Nimetön

  Vastaa

  Keskiverto antifasisti”mies” tekemässä sitä mitä parhaiten osaa. Eiköhän punkstoo-hässäkän aikana viimeistään tullut kaikille selväksi että nämä testosteronivajeesta kärsivät limanuljaskat raiskaa aina tilaisuuden.

 • Tietäjä

  Vastaa

  Ei yllätä että taas on antifanteilla kaapit täynnä luurankoja. Varsinkin kun kyse on (TAAS) seksuaalirikoksista. Ei taida noissa vassari piireissä olla yhtäkään täysijärkistä ja tasapainoista.
  Samanlailla kun saalistajat luonnossa käyttävät erilaisia keinoja naamioitumiseen, piiloutuvat antifantit feminismin taakse. Molempien tarkoitus on yllättää saalis/uhri yhtäkkiä jolloin uhrin mahdollisuus puolustautumiseen on pienimmillään. Huvittavaa myös että ”urhea antifasisti” mukiloi (ja vielä raiskaa) nimenomaan naisia. Tässä tapauksessa vielä vammaista/puolustuskyvytöntä alaikäistä koululaista. Nähtäväksi jää onko uho ja urheus samaa luokkaa jos vastassa on normaalikykyisiä miehiä.

  • Mummo-56

   Vastaa

   Erittäin hyvin sanottu. Surulliseksi vetää kyllä näin vanhemmankin ihmisen, että miten nämä järjestään päätyvät näihin tilanteisiin tekemään pahojaan. Alkaa jo vaikuttaa järjestäytyneeltä raiskausrikollisuudelta koko näiden homma. Pahoinvoivaa sakkia kaikki tyynni.

   • Nimetön

    Vastaa

    Antifa taitaakin olla raiskausjärjestö eikä mitään muuta.

 • Olitko yllättynyt, minä en.

  Vastaa

  Jaa se Bulgarian vosu huusikin tillanderille niitä naisten raiskaaja huutojaan videotallenteella.
  Liekö aiempia uhreja?
  Mene ja tiedä.

  Vassarit ottaa osumaa.
  Taas.
  Hienoja ”ihmisiä”
  Kuka olis uskonut..

  • Tapsa

   Vastaa

   Mistä tietää että miesfeninisti on raiskaaja?
   ‑Siitä, että se on miesfeninisti.

 • rapetifa

  Vastaa

  Ei mikään ihme ettei tämä tyyppi kaipaa fasismia, sillä fasistisessa yhteiskunnassa hän joutuisi rahoittamaan raiskausharrastustaan muilla keinoin kuin uhrejaan kusettamalla

 • antifat ei saa

  Vastaa

  aikookohan toi luuseri ikinä kokeilla miehen hakkaamista?

 • Jukka Ketonen

  Vastaa

  On ne kyllä mielenvikaista porukkaa nuo antifantit. Voisivat muuttaa Putlerin leiriin.

 • Tauskin vaimon aurinkolasit

  Vastaa

  Hei Leona Kotilainen, paljonko oot lainannu Tinganderille rahaa? Tuliko pataan baari-illan jälkeen? :–D

 • wöömies

  Vastaa

  samaa kastia petrus pennasen ynnä muiden vihervasemmistopiirien groomaajien kanssa, joita vasemmiston sisäisessä punkstoo kohussa käsiteltiin. todellinen motiivi ei ole rasismin vastustaminen vaan piireihin pääseminen. ei voi kun arvailla montako seksuaalirikosta esim squat makamikilla, hirvitalolla ja muissa vasemmiston kerhotiloissa on tapahtunut

 • Timo Rumpunen

  Vastaa

  Tämähän on täysin normaalia toimintaa vasemmalla laidalla.

 • Melina

  Vastaa

  Monessa asiasssa sanotaan että ”Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa!” Mutta tämä on kyllä sellainen ettei sitä tarvisi koskaan oppia! Kaikki raiskarit ja huijarit linnaan!

 • mahtaa vituttaa

  Vastaa

  Tuli mieleeni että mahtaa noilla ns. ”antifasisteilla” vituttaa ihan kybällä? Eihän se kenenkään muun syy ole kuin heidän itsensä että ovat rötöstelleet.

 • Juuso

  Vastaa

  Antifasimi on aina rahan hankkimista, keinolla millä hyvänsä. Jos tämä olisi tiedetty ennen SiniMustan Liikkeen marssia, mun käytös olisi muuttunut väkivaltaiseksi nähdessäni tuon.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Yllättääkö tällainen enää mitenkään? Ei, kun antifan viimeaikaisia kohuja katselee.
  Näillä antifasisteilla näyttää olevan yhteiset harrastukset, kun todella moni näyttää syyllistyneen raiskauksiin, ahdisteluihin ja naisten pahoinpitelyihin ym.
  Netissä esitetään kovaa jätkää ja kirjoitellaan kaikenlaisia uhkailuja, kaduilla jotkut uskaltaa huudella metrien päästä ”natsit vittuun”, mutta ne konkreettiset teot näkyykin sitten tuomiolauselmissa mitä on tullut tehtyä elämän aikana.
  Tuo porukka koostuu todellisista reppanoista, jotka eivät tajua edes hävetä.
  Omilta tulee aivan varmasti ymmärrystä tälle luuserille, monet ”toverit” ovat oikein kokemusasiantuntijoita vastaavissa hommissa.

 • Mummo-56

  Vastaa

  Hyi hitto, nyt luin vielä tarkemmin nuo pöytäkirjat, kuvottavaa. Onkohan tämä ”jengi” jolla hän on uhannut tässä se antifa? Kyllä alkaa vaikuttamaan järjestäytyneeltä rikollisuudelta tuo tuollainen.

  • Saunan taakse

   Vastaa

   Aina ei uskallus riitä kansallismielisten häiriköintiin ylivoimallakaan. Silloin antifa ilmeisesti keskittyy tekemiensä seksuaalirikosten ja petosten uhrien hiljentämiseen.

  • Pekkka

   Vastaa

   SeTa on se jengi.

 • Väärinajattelija

  Vastaa

  Pala kerrallaan pois tästä maailmasta moiset.

 • Timppis

  Vastaa

  Antifittanin parastaAryhmää.

 • Ristus

  Vastaa

  Minä en ole antifa, mutta tiedän ketä heitä on ja en ole ikinä edes nähnyt kyseistä naamaa missään edes Tampereella 😀 Eiköhän nykyään kaikki voi olla antifa ainakin somessa. On kyllä tyhjästä nyhjästy aikuiset miehet.

  • Louhi

   Vastaa

   Ihan hyvä yritys, mutta siinähän tuo raiskaaja posettelee yhteiskuvassa Ollikaisen ja Kotilaisen kanssa. Ei mitään yhteyttä Antifaan ja Variksiin?

   • Nimetön

    Vastaa

    Tää oli siis Tampereella vastustamassa sinimustien marssia. Hän oli se kaikista kovaäänisin vastustaja. Mutta joo, ei varmaan oo antifasisti.

 • Natsien servaaja #1

  Vastaa

  Kun lapsi pakotetaan imemään antifasistin munaa, niin se kirpaisee vain hetken.Neekeri-sanan käyttö puolestaan on rasismia, joka aiheuttaa vahinkoa ikuisesti koko ihmiskunnalle.Vain rasismin vastustajat ovat riittävän älykkäitä ymmärtääkseen tätä itsestään selvyyttä.Isäm maalliset rasistipersut jostain syystä eivät ole.

 • Pekkka

  Vastaa

  Mikäs näiden Dimitrien suhtautuminen Venäjään on nyt, kun ei ole enää kovin kosheria olla Venäjä-mielinen missään asiassa? Entä Antifan ymv. suhde itänaapuriimme? Ovatko ”vassaritkin” jo siis EU- ja NATO-myönteisiä? ”Vihreät” ovat ainakin täysin ydinvoiman ja NATO:n kannalla. Siinäpä jotakin jota en olisi koskaan uskonut näkeväni.

  • Nimetön

   Vastaa

   Nämä Antifa Dimitrit ja Toveri Marinin hallitus ovat samaa antifasisti porukka ja natsienvastustajia kuten Putin. Miksi nämä eivät muuta Venäjälle, Toveri Putin pitäisi omistaan huolen.

 • Pasi

  Vastaa

  TuoKIN vassariperspaska pitäis viedä kylmän viileästi sorakuopalle ja ampua niskalaukaus. Koko yhteiskunta kiittäis.

 • TaloPoika

  Vastaa

  Aiheesta muualla mutta miksi jokainen antifasisti pukeutuu ihan älyttömän huonosti. Pikkutakki kuvallisen t‑paidan päällä ja selvästi liian kireät chinot.

 • Takki puristaa ja vetelee

  Vastaa

  Tämäkin pedo on omaksunut valtionpäämiehiltä pukeutumiskoodin jossa ostetaan liian pieni takki joka kiristää ja vetelee joka suuntaan jos nappeja laittaa kiinni. Tässä tapauksessa muoti lienee vahinko sillä ei tuollaista pallomahaa saa helposti minkään takin sisään piilotettua.

  Käynti räätälillä usein auttaa asiaa.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Tuo tuomas tikander on häriköinyt muutaman vuoden milloin suoraan / nimimerkkien kautta + punkfinland palstan kautta kovasti kiinnostanut tuollaista naisia hyväksikäyttävää miten sitä rahaa saisi. Samoin yrittänyt sabotoida toimiani eri tavoin.
  Totesin että #ArbeitMachtFrei kommarillekin parempi vaihto kateellisen loiskiehunnan sijaan, eikä loisiminen kommarina ole tavoiteltavaa.
  No jospa nyt siirtyisi opettelemaan esim vyöhyketerapiaa ja antamaan sitä muille kuin naisille.
  Seppo Lehto https://aluepalauttajia-eduskuntaan.blogspot.com

 • Salomon

  Vastaa

  Missään valtamedian otsikoissa tai TV lähetyksissä ei näistä mölistä, miksköhän.

 • Eikka

  Vastaa

  Lasta uhattu aivan selvästi antifa-jengillä, luulisi poliisin tutkivan asiaa tarkemmin, kyseessä tuskin on yksittäistapaus. Tuollainen rikollisjärjestö tulisi lakkauttaa välittömästi.

 • Laiton Rahankeräys ja Veronkierto Tigander

  Vastaa

  Eikö Tinganderin Pateron keräys ole laiton rahankeräys poliisihallituksen määritelmän mukaisesti ? Tästä rikosilmoitukset vetämään ja huom, ruksi kohtaan ’vaadin rangaistusta’ muuten menee suoraan roskiin.

  Verottajallakin on tämä ”ilmoita verokierto” palvelu , ei taida Tingander olla maksanut veroja Pateron lahjoituksista ? sinne vaan ilmoituksia menemään niin alkaa Antifaststin kukkarossa tuntua …

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Toivottavasti tuon ei anneta enää liikkua julkisella paikalla, saa antifantoida himassaan. Verhot kiinni ja valot pois, muut raiskaajatoverit tuovat pizzaa.

 • Pontus Söderblom

  Vastaa

  Tuttu heppu… Ja ei aivan väärään henkilöön osunut sauvakavelysauvani taannoin.
  Tosin se maksoi minulle kolmisensatkua kun sovitteluun päädyimme… Länkytys kuitenkin loppui sosiaalisessa mediassa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi