Partisaani mukana vappumarssilla Tampereella – katso video!

Katso Partisaanin lähetys Tampereen tapahtumista.

Aktivismi

päivitetty

Partisaanin toimitus oli paikalla Tampereella tekemässä suoraa lähetystä päivän tapahtumista. Toimitus seuraa tapahtumien kulkua ja haastattelee paikalla olevia.

Suora lähetys päättyi klo 14.37.

Mielenosoituksia, marsseja ja juhlintaa

Tampereella järjestetään tänään kello 13.00 Sinimustan Liikkeen (SML) Valkoinen vappu ‑kulkue. Kyseessä on Sinimustan Liikkeen ensimmäinen suurempi julkinen tapahtuma. Samana päivänä Tampereella on myös muita mielenosoituksia ja vappujuhlintaa.

Tuntia aikaisemmin lähellä Sinimustan Liikkeen tapahtumaa alkaa antifasistien järjestämä ja Dimitri Ollikaisen poliisille ilmoittama kokoontuminen Näsinpuistossa. Varisverkosto on kannustanut muita vastustamaan Valkoista vappua osallistumalla Ollikaisen tapahtumaan.

Lähetyksen seuranta

 • 13.00 Lähetys alkaa.
 • 13.05 Kulkue järjestäytyy, ensimmäiset haastattelut, muun muassa SML:n Lauri Hokkanen.
Lauri Hokkanen.
 • 13.13 Kulkue lähtee liikkeelle.
 • 13.15 Marssijoita vähintään 100 paikalla.
 • 13.16 Äärivasemmistolaisia tien varrella provosoimassa, osa maahantunkeutujia.
 • 13.17 Kadulla kävelevät lapsiperheet ihmeissään äärivasemmiston riehumisen vuoksi.
 • 13.20 Marssijat eivät provosoidu vaan jatkavat marssia normaalisti. Vastamielenosoittajat eivät uskaltaudu käsirysyyn. Haastattelussa Dimitri Ollikainen.
 • 13.26 Lisää rotumuukalaisia protestoimassa. Vaippanaamaisen vastamielenosoittajan haastattelu:
Vaippanaamainen vastamielenosoittaja.
 • 13.28 Saapuminen puheidenpitopaikalle.
 • 13.29 Suuri osa vastamielenosoittajista vaikuttaa olevan ulkomaalaisia.
 • 13.33 Haastattelussa Tuukka Kuru. Järjestäjät tyytyväisiä kulkueeseen. Puhetta siitä, että nykyvasemmisto on asettunut globaalin suurpääoman puolelle kulttuurimarxismin vuoksi. Aiheena myös Ukrainan ja Venäjän konflikti sekä puoluehankkeen tulevaisuus. 
Tuukka Kuru.
Terhi Kiemunki.
 • 13.40 Haastattelussa Terhi Kiemunki. Puhetta mielenosoituksen taustasta ja symbolisesta merkityksestä. Puhepaikalla Lenin ja Stalin kohdanneet, ollaan vihollisten historiallisella maaperällä ajamassa itsenäisyyttä. Keskustelua siitä, miten SML eroaa muista, populistisemmista, uusista puoluehankkeista. SML on onnistunut aktivoimaan uusia ihmisiä kansallismielisessä liikkeessä.
 • 13.48 Puheet alkavat. Tapio Rantanen puhuu Sdp- ja vasemmistovetoisen hallituksen sodasta suomalaisia työntekijöitä vastaan. Vasemmisto on solminut epäpyhän liiton suurpääoman kanssa suomalaisia duunareita ja keskiluokkaa vastaan.
 • 13.50 Poliisi ohjaa rähjäisen ja epäsiistin vastamielenosoittajan pois paikalta:
Likainen vastamielenosoittaja.
Tapio Rantanen.
 • 13.53 Lauri Hokkanen puhuu itsenäisyydestä – Suomen on uskallettava ajaa röyhkeästi omia etujaan maailmalla. Hokkanen puhuu SML:n aatteellisesta taustasta ja vappumielenosoituksen ideologisista vaikutteista. Nykyään oleellinen poliittinen vastakkainasettelu ei ole valkoisen ja punaisen vaan valkoisen ja ruskean välillä.
 • 14.00 Haastattelussa vastamielenosoittajia. Huusivat puhujille, lopettivat huutamisen, kun Partisaani saapui paikalle. Eivät tahdo tulla kuvatuiksi, kuvattiin silti:
Vastamielenosoittajia.
 • 14.02 Tuukka Kuru puhuu. Myös Kurun puhe käsittelee suomalaisten taloudellista ahdinkoa globaalissa kapitalismissa.
 • 13.05 Haastattelussa Antti Niemi. Suomi on valkoisten työläisten rakentama maa. Niemen yhdistys Suomalaisapu on huomioinut, että hintojen nousu erityisesti elintarvikkeiden alalla lisää kansalaisten avuntarvetta. Vieraile Suomalaisavun kotisivuilla: https://www.suomalaisapu.fi/ Juutalainen Facebook poisti Suomalaisavun sivut, koska hätää kärsivien kansalaisten tukeminen on (((Mark Zuckerbergin))) yhtiön yhteisönormien vastaista.
Antti Niemi.
 • 14.12 Lauri Hokkanen kommentoi juuri pitämäänsä puhetta. Hokkanen on äärimmäisen tyytyväinen kulkueeseen ja äänekkääseen menoon kulkueen varrella. SML:n kannattajakorttien puskurin kerääminen jatkuu edelleen: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26
 • 14.15 Puheet loppuvat.
 • 14.18 Paikalla huudellut äärivasemmistolainen vakuuttelee, ettei ole juonut OLLENKAAN tänään.
 • 14.19 Haastattelussa Tapio Rantanen. Keskustelua marssista ja kansainvälisestä rahaeliitistä.
 • 14.29 Haastattelussa Timo Rumpunen. Keskustelua Turun Lenin-patsaasta. Aiemmin tänä vuonna Pohjanvartio laittoi patsaan vanerilaatikkoon, jolloin tempaus tuomittiin julkisuudessa. Nyt kaupunki on tehnyt täysin samoin Ukrainan konfliktin vuoksi!
 • 14.29 Kirjailija Esa Paloniemen haastattelu. Paloniemi oli lipunkantajana kulkueessa. Paloniemen 14 sanaa ‑kirjaa luettiin tänä keväänä Helsingin Oodissa kuohuttaneessa tilaisuudessa.
 • 14.31 Haastattelussa Toni Jalonen, joka piti erityisesti Hokkasen puheesta, jonka teemana oli röyhkeys. Jalosen mukaan röyhkeys on tärkeä osa kansallismielistä toimintakulttuuria. Jalosen Suunta-kollektiivi aikoo pitää Julius Evola ‑aiheisen tilaisuuden Oodissa. Vieraile Suunnan kotisivuilla: https://suunta.info/
 • 14.37 Suora lähetys päättyy.
Aktivismi Dimitri Ollikainen Haastattelu Kotimaa Lauri Hokkanen Pääkirjoitukset Partisaani Politiikka Sinimusta Liike Suora lähetys Tampere Tapio Rantanen Terhi Kiemunki Tuukka Kuru Valkoinen Vappu Vappu Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • nonAQ

  Vastaa

  Natsit on natseja ei sitä mitkään korulauseet muuksi muuta.

  • Teeperi

   Vastaa

   Tuota ”natsi” sanaa käytetään nykyään väärin. Natsi tarkoittaa kansallissosialistia, ei mitään muuta. Kansallissosialismi on terve maailmankatsomus.

   • Kansallissosialisti

    Vastaa

    Eeee‑i… Voi olla kansallissosialisti olematta natsi. Azov:it ovat natseja ja ampuvat omiaan. Kansallissosialisti auttaa omia kansalaisiaan.

    • Plääh

     Vastaa

     Azovit ovat valioihmisiä kuten natsitkin

  • Anjovis Bonus

   Vastaa

   Ja kaltaisesi kuunatseja näkevät idiootit ovat idiootteja, ei sitä mitkään ihmisoikeuksista ja rasismista kaksinaismoralistisesti lässyttämiset muuksi muuta.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ihan itsekö keksit, että ”natsit ovat natseja”?
   Kyllä, joukossa on aivan varmasti paljon kansallissosialistejakin, eivät tietenkään kaikki, mutta mitä sitten?
   Olisiko enempää elämänviisauksia jaella?

 • Köyhä oli koko marssi

  Vastaa

  Vaikka inhoankin Dimitri Ollikaista niin oikeassa se on siinä että kansallismielisten marssien osallistujamäärät ovat pysyvästi laskusuunnassa.

  Tahmea kannattajakorttien kerääminen sekä tämä entisestään pienentynyt kulkue todistaa sen kuinka vähän tilausta kansallismielisyydellä on suomalaisten keskuudessa. Kansallismielisyys on kovaa huutoa ainoastaan Partisaanin lukijakunnassa, ei missään sen ulkopuolella.

  Antifasistit tykkäävät retostella kuinka tämä väen vähyys johtuisi muka heidän uhastaan, mutta faktat faktoina: kansallismielisyys ei vaan kiinnosta suomalaisia. Se on vanhentunutta eikä se pärjää muodikkaammalle monikultturille sekä sateenkaari-aivopesulle.

  Demokraattisella toiminnalla kansallismieliset eivät tule koskaan voittamaan.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Paitsi, että noissa kulkueissa käy vain pieni osa kansallismielisistä, monet käy konserteissa ja muissa kansallismielisissä tapahtumissa ja jotkut sitten mielenosoituksissa/kulkueissa.
   Kansallismielinen kenttä on huomattavasti isompi kuin mitä yhdestä tai toisesta kulkueesta voisi suoraan päätellä.

  • Nimetön

   Vastaa

   Kuinka monta osallistujaa Sinimustien viime vuoden marssilla siis oli?

  • Kansan valta

   Vastaa

   Mietitäämpä aluksi sanaa ”demokratia”, kansanvalta… Eli, se mitä kansa tekee tai mihin suuntaan se maata johtaa, siihen suuntaan on politikkojen taivuttava. Näinhän se teoriassa menee…

   Mutta kun meillä on noita ”vastamielensoittajia” jotka tukevat Suomea tuhoavia politikkoja, niin todellisuus ei vastaa teoriaa. Suomessa ei ole kansanvaltaa.

   Kansanvalta voi myös olla toisenlaista. Sitä että teoilla voidaan vaikuttaa. Esim ostokäyttäytymisellä, työpaikoilla/vastaanotettavilla töillä tai ihan vaikka laskutuksella tietyille tahoille. Esim. kun minä teet jonkun tarjouksen jollekulle, katson juorukalenterista hänen vuositulonta ja johdan siitä tuntihinnan. Minun työtuntini on yhtä arvokas kuin hänen. Mutta minä osaan…

   Mietinkin tässä että Suomi on jo jakautunut useampaan kansanryhmään. Kaupungeissa usein asuvat nämä ikuiset opiskelijat ja kerostaloissa sosialituilla elävät, kuten ehkä videon ”mehupurkkilähetystökin”. Ne pariutuvat keskenään ja tuottavat samalla tavalla käyttäytyviä jälkeläisiä. 

   Kaupunkien ulkopuolella asuvat ne joiden ei tarvitse alistua ihan kaikkeen. He omaavat yrityksiä ja perheen joka ajattelee samalla tavalla. Ja heidän lapsensakkin kasvavat tervehenkisemmässä ilmaiirissä. Heillä on parempi maailmankuva tapahtumista ja historista. Sekä kyky sovittaa se nykypäivään.

   Sitten kolmantena osana ovat maahanmuttajat jotka yleensä elävät sitä oman kotikylän elämää mutta vieraassa valtiossa.

   …mitä tapahtuu kun tulee murrosvaihe? Kun tämä ”tasapaksuksi arjeksi” mainittu staattinen tilanne muuttuu…

  • Marssimaan!

   Vastaa

   Veikkaisin ettei kansallismielisten määrä ole vähenemässä radikaalisti ainakaan. Voi olla ettei kadulla marssiminen enää kiinnosta ja ei haluta näyttää kenties naamaa siellä. Kyllä kansallismielisiä on paljon, he eivät vaan aina näyttäydy

 • hyvä Dimitri

  Vastaa

  Vaikka ei kai saisi sanoa niin pointisit Ollikaiselle kun ei lähtenyt luikkimaan pakoon eikä juossut muiden selkien taa niinkuin noilla on yleensä tapana. Vaikka tiesi että taas kerran voi tulla kameran edessä julkinen nöyryytys.

  Miinuspisteitä kuitenkin siitä että aloitti vapun muistelemisen Amerikan mantereelta, asiasta mikä ei millään tavalla liity Suomeen. Paitsi että irlantilaiwet jsa suomalaiset olivat ne kovimmiksi keitetyt tappelijat sielä kaivoslakoissa ja sen seurauksena.

  Mutta eiköhän Suomessa muistella vappua sisällissodan päättymisen ja punaisten saavutusten vuoksi. Sekin oli melko turha mutta siitä toisella kertaa…

 • Schlageter

  Vastaa

  Herra Tuukka Kuru ilmaisi Ukrainan kriisin dilemman paremmin kuin hyvin.
  Erittäin ansiokasta!

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Taisi tulla putin isovenäläiseltä maaorjalta ja perseenhaistelijalta eka kommentti 😉 ”natseista”. Muistetaan totuus ”denatsifikaatiosta” ja isovenäläisestä kommunismista Ukrainassa, kuten Suomessakin

  https://valkoinen-vappu-tampere.blogspot.com/ videoita natsittelijoiden räävittömyyksistä 😉 Lisää tulee viikolla 😉

  Seppo Lehto historioitsija tapahtumakuvaaja

 • Pekka

  Vastaa

  Mitä nämä gurbanowit ja ollikaiset touhuilevat nykyään kun käsittääkseni ovat venäläisiä? Polvistelevatko vähän väliä olemassaoloaan anteeksipyydellen vai miten kuittaavat asian? Ovatko Ukrainan puolella?

  • Kulttuurimarxisti

   Vastaa

   Ollikainen ei ole ollenkaan venäläinen, nimi vain on Dimitri. Ei osaa ollenkaan venäjää eikä mitään sukujuuria sinne

 • Bella

  Vastaa

  En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi Tamperetta kutsutaan punaiseksi. Tampere on tehtaiden kaupunki alunperin; koko Tampereen idea perustuu 1700-luvulla perustettuun viinatehtaaseen, Tammerkosken kruununpolttimoon. Kuitenkin silloin Turun jalkaväkirykmentin miehet marssitettiin Turusta Tampereelle ja pakotettiin rakentamaan tehdas ja myös työskentelemään siellä. Tuolloin Tampereella asui 46 ihmistä ja tehtaalla yli sata henkeä. Tästä akaa eliitin tehdasväen riiston historia Tampereella, joka jatkuu aina 1960-luvulle. Lapsityövoimaa; lapsia kuoli tehdastyöhön, mutta aina löytyi uusi työväen penska tilalle uhrattavaksi. Naistyövoiman hyväksikäyttöä (naisille maksettiin samasta tehdastyöstä paljon pienempää palkkaa kuin miehille) , köyhien sullomista ahtaisiin työväen asuntoihin. Tämä kaupunki, Tampere, oli ihan vitivalkoinen tuolloin. Sitten kun täällä ratkottiin sisällissodan ratkaiseva taistelu, niin kerrotaan, että Hämeenkadun reunat velloivat verestä; punainen työväki marssitettiin nykyiselle Keskustorille riveihin, josta alkoi matka kohti kuolemanleirejä. (Tästä on olemassa kuvakin, kannattaa etsiä). Kalevankankaan leireillä kuoli noin 4000 punaista, joista suurin osa lienee ollut ihan tavallista siviiliväestöä, eivät siis erityisen punaisia tai valkoisia tietenkään (virallisesti valkoisia kuoli leireillä neljä kappaletta, punaisia tai muuta siviiliväestöä yli 11 000). Mielestäni Tampere on siis enemmän valkoinen kuin punainen myös sisällssodan lopputuloksen silmin… Täällä Tampereella otettiin punaisista voitto. Tampere on herrasväen ja valkoisten kaupunki. Yliopistokin on tätä nykyä insinöörien hallussa, liekö koskaan todellisuudessa ”punainen” ollutkaan, epäilen tätä Tampereen muun historian valossa.

  • Kulttuurimarxisti

   Vastaa

   Kokoomus-kaupunkihan tämä oikeastaan on pitkään ollut, vaikka SDP välillä suurin – ilman Sanna Marinin vetämää kannatusta SDP:lle kokoomus olisi selvästi suurin. ”Punainen Tampere” viittaa samanaikaisesti tehtaiden väriin ja myös siihen että oli sisällissodassa punaisten eräs tärkeä keskus (toki vaikkapa Helsinki oikeasti paljon merkittävämpi, ”punaisuus” on vain siirretty tai ulkoistettu mielikuvissa Tampereelle). Nykyisin punaisuus poliittisessa mielessä on enemmänkin pienten porukoiden vaalimaa ja ”punainen Tampere” sinänsä on enemmänkin vain vanhojen tehtaiden tiilissä.

  • Plääh

   Vastaa

   Kas kun ei verigeysireitä suihkunnut punikkien verestä…

 • Anonyymi

  Vastaa

  Oikein tyylikäs ja näyttävä marssi! Hienoa Sinimustaliike! Lisää tälläistä!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi