Äärivasemmistolainen Matias Heino velkavaikeuksissa – minne anarkistien rahankeräysvarat päätyvät?

Anarkistien kirstunvartijaksi on asetettu velkaongelmainen mies.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Matias Heino.

Partisaani on uutisoinut tällä viikolla useaan otteeseen Helsingin väkivaltaa kannattavasta äärivasemmistosta. Sytykkeenä uutisoinnille toimi pääkaupungissa viime viikonloppuna järjestetyt anarkistiset Varjokirjamessut, jossa joukko vasemmistolaisia väkivaltakiihottajia puhui strategiastaan sosiaalisessa mediassa (1, 2, 3, 4).

Uutissarjassamme paljastimme muun muassa nimimerkeillä ”Mats” ja ”Syntikalisti” verkossa toimineen helsinkiläisen Matias Ola Ilmari Heinon, joka on levittänyt anonymiteetin suojista poikkeuksellisen väkivaltaista äärivasemmistopropagandaa verkkoon. Heino pelästyi uutisiamme niin pahasti, että hän päätti sulkea sometilinsä ja paeta julkisuutta.

Partisaani pyrki selvittämään muutamien kaupunkien käräjäoikeuksilta, vastaako Heinon rikoshistoria hänen väkivaltaista retoriikkaansa. Käräjäoikeuksilla ei ollut Heinoon liittyviä pahoinpitely- tai ilkivaltatapauksia, mikä alleviivaa hänestä muodostunutta Internet-soturin mielikuvaa.

Kuvat: Helsingin käräjäoikeus.

Velkaongelmia

Helsingin käräjäoikeus kuitenkin ilmoitti, että Heinoa vastaan on nostettu tänä vuonna jo kaksi velkasaataviin liittyvää asiaa. Toisin sanoen anarkistijohtaja ei ole kyennyt maksamaan velkojaan, minkä vuoksi tapaukset on täytynyt viedä oikeuteen asti.

Ensimmäinen tapaus tuli vireille toukokuussa. Sen mukaan Heino on jättänyt maksamatta kuntosalipalveluita Combat Academy Helsingille. Tapaukseen liittyy aimo annos ironiaa, sillä Heino ja hänen ystävänsä propagoivat jatkuvasti sen puolesta, että äärivasemmistolaiset alkaisivat treenata. Anarkistiagitaattori itse ei kuitenkaan kykene selviämään edes 69 euron salilaskusta.

Toinen tapaus tuli vireille heinäkuussa. Verkkokauppa.comille kuuluvan velan pääoma on 233,37 euroa. Velka liittyi Heinolle myönnettyyn hyödykesidonnaiseen kertaluottoon.

Kuvakaappaus: Twitter.

Minne yhdistyksen rahat kanavoidaan?

Heino toimii anarkistisen Kivitaskut-kollektiivin johtajana. Kivitaskut hoitaa rahaliikennettään poliittisesta väkivallasta tuomitun helsinkiläisen Antti Rautiaisen johtaman Anarkistiliikkeen tuki ry:n kautta.

Kivitaskut on myynyt viime aikoina muun muassa t‑paitoja, joiden tuottojen väitetään ohjautuvan Afganistanin Taliban-hallintoa vastustaville naisille. Koska Kivitaskujen kirstunvartijaksi on asetettu velkaongelmainen mies, on kuitenkin suuri riski, että rahojen todellinen käyttökohde on jossain aivan muualla kuin Afganistanissa.

A-ryhmä Äärivasemmisto Antifa Antti Rautiainen Combat Academy Helsinki Helsinki Kivitaskut Kotimaa Matias Heino Poliittinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Rikos Varisverkosto Velka

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Harhaiset siipeilijät

  Vastaa

  Nonni, eihän nämä selviä edes nykyisessä yhteiskunnassa hengissä. Miten ne kuvittelee harhoissaan että pystyisivät rakentamaan ”paremman” ja ”toimivamman” yhteiskunnan?

  Neuvostoliitossakin kansa nautti konjakkinsa edustajiensa välityksellä. Näiden ”nautinnot” olisivat melko laihoja niiden seuraajien kustantamina.

 • Kauppaneuvos Tuura tässä taas terve

  Vastaa

  Ei jumalauta ole todellista.
  Saaga se vaan jatkuu.
  Rauman lahja maailmalle, mats.
  Ei muuta kuin taikuritytyn kainaloon peukkua imemään.
  Kyllä se tuska siellä helpottaa, transun kainalossa.

 • N.N.

  Vastaa

  Uskomatonta, että joku voi olla niin veltto omien asioiden hoidossa.

  En laittaisi kirstunvartijaksi enkä minnekään muualle.
  Ei tällaiset velat menee minnekään, päinvastoin niillä on paha tapa kertyä ja juosta perässä menet minne tahansa.
  Taitaa alamäki olla edessäpäin ja näin pienen summan takia.

 • Das Erbe von Heydrich

  Vastaa

  Olisiko sitten hyvä että rahat päätyvät afgaanien ”pakenemisverkostolle”? Sehän tarkoittaa vain lisää afgaaneja Eurooppaan. Vai oliko kyse pakenemisesta maan sisällä esim. joidenkin Talibanin vastaisten sotilasoperaatioiden yhteydessä? Tuossa paidan kuvassa naisella on ase. Siitäkö on kyse? Sitten pitäisi puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Joka tapauksessa kaikki rahoitus, jolla lisätään vierasrotuisten määrää Euroopassa, on kansallismielisestä näkökulmasta nähden tuhoisaa.

  • Late

   Vastaa

   Ei pelkoo että työttömät narkkari juoppo anarkistit sais kasaan edes tonnia vaikka kaikki yhdessä yrittäisivät. Piriin, pillereihin ja lidl kaljaan menee joka penni noilla. Eikä noi mösslaivot osaa organisoida edes vaatteitaan pesukoneeseen tai parturiaikaa itelleen, joten miten noi raukat luulee voivansa salakuljettaa ihmisiä toiseltapuolen maailmaa suomeen 😂

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kyseinen tyyppihän on ihan kova meemi kaiken tämän jälkeen.
  Eiköhän tuo salijäsenyyskin ole hommattu vain siksi, että pääsee näyttämään jäsenkorttiaan, tuskin hän siellä kovin montaa kertaa on edes käynyt.

 • n&h

  Vastaa

  Ymmärsinkö oikein, että Bongo-Heiko tuhlaa Afganistanin anarkistityttösille korvamerkittyjä masseja DÄNKKIIN?

 • Tekijämies

  Vastaa

  Torvensoittajan ja pipopään treenaaminen=kannabista ja tokentubea!

 • Runtifa

  Vastaa

  Antifa treenaa myös lauantaisin

  … Paitsi jos salikortti ei toimi maksamattomien laskujen takia. Sitten ei auta muuta kuin vetäytyä twiittaamaan noloa uhoa.

  • Tulitikkutyttö

   Vastaa

   Ehkä parin käynnin jälkeen huomannut että eihän tämä toimi ja päättänyt keskittyä jatkossakin kädenkoukistus-jumppaan.

 • TT

  Vastaa

  ”Maalituksen” kohteena on nyt marxismi-leninismin surkuhupaisa katuosasto. Isot globalistiset voimat puuhastelevat teknologista kommunismia, joka tulee jäämään edeltäjiensä tavoin ikuisesti poliisi- ja feodaalivaltion asteelle. Mutta aina riittää kommunismin utopiasta haaveilevia, joita systeemi voi vedättää. Poikaparat tulkaa järkiinne ja liittykää isänmaallisiin, jotka ovat ainoita oikeusvaltion, länsimaisen sivistyksen ja valkoisen rodun puolustajia.

 • oopperan ummetus

  Vastaa

  Luin piffiltä, että Matias ”Heinon Matias” Heino käyttäisi anarkistitoimintaan lahjoitettuja rahoja narkkaamiseen ja huoraamiseen. Onko totta?

 • Anonyymi

  Vastaa

  T‑paita rahaa Talebania vastustaville naisjärjestöille. Onko toi joku vitsi? 🙈

 • SS-Bierstube 88

  Vastaa

  Lidlistä saa erinomaista saksalaista olutta!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi