Valtamedialla ristiriitainen suhde äärivasemmistolaisiin ja kansallismielisiin vierastaistelijoihin

Suomesta Ukrainaan matkustavat kansallismieliset vierastaistelijat tuominnut Seura on osoittanut aiemmin varauksetonta tukea Syyriaan matkustaneille äärivasemmistolaisille.

Poliittiset viholliset

Kulttuurimarxistinen Seura-lehti julkaisi viikonloppuna suurta hämmästystä herättäneen artikkelin, joka demonisoi Suomesta Ukrainaan matkustavia kansallismielisiä vapaaehtoisia sotilaita. Lehden mukaan kansallismielisten ei tulisi vastustaa Vladimir Putinin hyökkäystä konkreettisin keinoin.

Sisäisesti äärimmäisen ristiriitainen artikkeli pyrki väittämään yhtä aikaa, että suomalaiset ”uusnatsit” ovat paitsi putinisteja myös ”Ukrainan äärioikeiston” liittolaisia. Artikkelin kirjoittanut toimittaja Petri Jääskeläinen ei edes yrittänyt rakentaa propagandastaan koherenttia kokonaisuutta.

Aiemmin Helsingin Sanomissa työskennellyt ja sittemmin Seuraan alennettu toimittaja Petri Korhonen kommentoi sosiaalisessa mediassa artikkelin tavoitteita seuraavasti: ”Vierastaistelijoiksi on taas pyrkimässä sellaista Suomen #äärioikeisto #uusnatsi sakkia, jolle ei pitäisi antaa mitään taistelukoulutusta missään.”

Monet Ukrainan puolella olevat suomalaiset antoivat lehdelle närkästynyttä palautetta, sillä käytännössä Seura pyrkii mustamaalauskampanjallaan supistamaan Venäjää vastaan taistelevien vapaaehtoisten määrää.

Etualalla pullo suussaan velkaongelmista kärsivä Matias Heino, oikealla juutalainen Dmitry Gurbanov, jonka vieressä Seuraan ”tutkivaa journalismia” tehnyt Leona Kotilainen. Mukana myös eduskunta-avustaja Taneli Hämäläinen ja sisäministeriölle ”ääriliiketutkimusta” tehnyt Sami Eerola.

Tukea äärivasemmistolaisille vierastaistelijoille

Tapauksesta tekee erityisen kummallisen se, että aiemmin Seura on osoittanut varauksetonta tukea Syyriaan matkustaneille äärivasemmistolaisille. 

Kesällä 2021 Seura julkaisi väkivaltaa kannattavaa äärijärjestö Varisverkostoa julkisesti tukevan Leona Kotilaisen artikkelin ”Vierastaistelijat hyvien puolella”, jota markkinoitiin lukijoille ”tutkivana journalismina”. Seuran mukaan kurditerroristien rinnalla taistelleet suomalaiset äärivasemmistolaiset olivat oikealla asialla. (Kotilainen esiintyi vuodenvaihteessa yhteiskuvassa raakaa poliittista väkivaltaa propagoivien Matias Heinon ja Dmitry Gurbanovin kanssa, mutta Seuran mukaan Kotilainen on neutraali poliittinen toimittaja.)

Suojelupoliisin vuosikirjan 2019 mukaan ”äärivasemmisto ja kurdit” ovat viime vuosina toimineet tiiviissä yhteistyössä. Vuosikirjassa todetaan: ”Äärivasemmistolaisen liikehdinnän painopiste oli vuonna 2019 kurditoimijoiden kanssa tehtävässä yhteistyössä – – yhteistyön puitteissa muutamia suomalaisia on matkustanut viime vuosina Koillis-Syyriaan liittyäkseen alueella toimiviin kurditaustaisiin aseellisiin järjestöihin.”

Äärimieliset kurdit ovat viime vuosina syyllistyneet mielenosoitusten yhteydessä rajuihin pahoinpitelyihin, joiden kohteita ovat olleet ”poliittisina vihollisina” pidetyt suomalaiset. Esimerkiksi Helsingin Narinkkatorilla 23.3.2019 tapahtuneessa pahoinpitelyssä aseistautuneet kurdit hakkasivat joukolla miehen, joka ei poliisin mukaan käyttäytynyt uhkaavasti kurdeja kohtaan. Kurdistanin työväenpuolue PKK on luokiteltu terroristijärjestöksi niin Euroopan unionissa kuin Yhdysvalloissakin.

Seuran mukaan Putinia vastustavilta kansallismielisiltä tulisi evätä oikeus matkustaa Ukrainaan. Samalla lehti ylistää suomalaisia äärivasemmistolaisia, jotka taistelevat terroristeiksi luokiteltujen kurdien puolella ja kutsuu äärivasemmistolaisia ”vierastaistelijoiksi hyvien puolella”.

Lähteet: Seura (1, 2), Petri Korhonen, Kansallinen Vastarinta

Äärivasemmisto Dmitry Gurbanov Kotimaa Kurdit Kurditerrorismi Leona Kotilainen Matias Heino Mediakritiikki Petri Jääskeläinen Petri Korhonen Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Sota Ukraina Ulkomaat Varisverkosto Venäjä Vierastaistelijat Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • rellinen

  Vastaa

  Se todellinen, neuvostoajoilta periytyvä putinismi pilkistää vasemmiston riveistä, vaikka sitä itäänpäin kallellaan oloa on viimeisen kymmenen vuoden ajan yritetty yhteisin askelin venäjän kanssa peitelläkin. Erinäisistä syistä johtuen. Peitellä märättäjävasemmiston ryssänlöyhkää ja syyllistää oikeistoa ryssän kätyreiksi.

 • Petetyksi tuleminen

  Vastaa

  Harva edes ymmärtää että nykyisessä Suomessa ”uutiset” ovat poikkeuksetta mielipidekirjoituksia. Näin on ollut jo vuodesta 2010. Sen jälkeen meillä ei oikeasti ole ollut uutisia.

  Minusta vierastaistelijoiksi saa lähteä kuka tahansa ja mihin tahansa. Mutta toivottavasti ottavat selvää kenen puolesta taistelevat. Sillä usein kun tulevat takaisin niin poikkeusketta olo tuntuu petetyltä. Eikä se sitten niin hienoa ollutkaan kuin annettiin ymmärtää.

  Näinhän kävi mm. Vietnamissa amerikkalaisille ja siitä syntyi Helvetin Enkelit.

  • Always has been

   Vastaa

   Vielä harvempi ymmärtää, ettei mitään neutraaleja uutisia ole koskaan ollutkaan, eikä tule koskaan olemaan. Uutiset ovat aina olleet propagandaa. Aina. Ero mennen ja nykyisen välillä on virallisen linjan kyseenalaistamisen mahdollistava internet.

 • Anonymous

  Vastaa

  Äärivasemmiston vierastaistelijat 😂😂😂 kyllä purskahti kahvit suusta. Miettikää kun tolle porukalle antaaa aseita, korkeintaan losauttaa itteensä päähän.Aikooko joku niistä transuista imee vastustajat hengiltä?

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Ukrainalaiset ei ole meidän veljeskansaa. Venäläiset sentään naapurikansaa.Ilman EUrokommunismia ja Natoa pärjättiin pirun hyvin. Puolueettomuudella ja hyvillä suhteilla itään. Oli Suomen parasta aikaa. Itsenäinen, puolueeton ja suomalainen Suomi pienillä veroilla.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Täysin samaa mieltä! Viimeksi ukrainalaiset yrittivät tunkeutua Suomeen 1939. Eivät onnistuneet. Nyt näitä lennätetään tänne (velkaan upotettuun maahan) ja ns.”kansallismieliset” hurraavat riemusta.

   Käsittämätöntä typeryytttä joka tulee päättymään hyvin ikävästi. Suomen osalta tämä ”sota” päättyy valtavaan tappioon.

  • Toni

   Vastaa

   EU on kommunismia. Marksismin perusteiden mukaan kaikki täytyy pitää loputtomassa, keinotekoisessa liikkeessä ja koko EU:han luotiin vain entiteetiksi, joka voisi kilpailla yhtenä USA:n taloutta vastaan.

 • Tomppa

  Vastaa

  Sotimaan menenvät ovat tietämättömiä sodan todellisesta syystä, joten moni heistä kuolee aivan turhaan. Se vanha sanonta tyhmästä päästä ja koko ruumiista tulee mieleen. Putin on Ukrainassa katkaisemassa käärmeen pään ja tuhoamassa Ukrainassa olevat saatanan synagoogan bioaselaboratoriot.

  https://rumble.com/vw8gtl-worldwide-putin-is-trying-to-rid-us-of-the-new-world-order.html

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Siellä ne perkeleet on myrkkyjä keittäneet jenkkien johdolla. Vaan eipä keittele enää!

  • suomalaisasiamies

   Vastaa

   Surullista. 100 000 miestä kuoli ja seuraava sukupolvi antoi maan ilmaiseksi pois ja rahaa päälle. Vapaa maahanmuutto ja kaikki veljeskansoja. Karjala ei kelvannut takaisin 90-luvulla. Eurokommunismi Suomi.

 • Juha6

  Vastaa

  Vierastaistelijat ovat tappolistan kärjessä

  https://tass.com/defense/1421997

  MOSCOW, March 14. /TASS/. The Russian army knows the locations of foreign mercenaries in Ukraine and surgical strikes will be dealt against such facilities

  Ilmeisesti saavat sijainnit puhelimen paikannustiedoista. Nämö wannabee taistelijat kun ottavat selfieitä ja päivittävät illalla nukkumaanmennessä facebookiansa, saavat yöllä täsmäohjuksen makuupaikkaansa.

 • Tomppa

  Vastaa

  Vierastaistelijat ovat kuolleina paljon arvokkaampia Ukrainan hallitukselle kuin elävinä. He ovat pelkkiä pelinappuloita Ukrainan nykyisen hallituksen propagandasodassa.

  https://rumble.com/vxhj0a-reddit-soldier-of-fortune-in-ukrainian-warns-its-a-trap-and-you-will-die.html

 • Kasaarit kaiken takana

  Vastaa

  Sitä kyllä minäkin ihmettelen että miten suomalaiset kansallismieliset lähtevät taistelemaan Ukrainaan, kun maa on näiden kasaarijutkujen kaappaama ja johtama? Ymmärrän toki sen, että halutaan auttaa ukrainalaisia, mutta todellisuudessa sinne menijät auttavat kasaarijutkujen tavoitteita uuden maailmanjärjestyksen loppuun saattamiseksi. Koko Ukrainan tilannehan on CIA:n, Soroksen, USA:n ja EU:n aikaaansaama, tarkoituksena jälleen kiristää vyötä Venäjän ympärillä joka on suurin este kasaarijutkujen maailmanvallalle tällä hetkellä.

  Voisiko joku ystävällisesti avata minulle tätä ristiriitaa?

  • silmät auki

   Vastaa

   Samaa olen itsekin ihmetellyt. Ukraina klassinen esimerkki globalistien toiminnasta ja sodan lietsomisesta, mutta jopa monet kansallismieliset nielevät tämän valtamedian tarjoaman syötin jossa Ukraina edustaa hyvää ja Venäjä pelkkää pahaa. Eikö kukaan ihmettele esim sitä että valtavista luonnonvaroista huolimatta Ukrainan kansa on köyhää, joten kuka vetää välistä Ukrainassa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi