Journalistiliitto: Vehkoon tuomio ”kohtuuton”

Journalistiliitto mukaan toimittajalla tulisi olla oikeus solvata poliitikkoa.

Yhteiskunta

päivitetty

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho on aiemmin toivonut jokaisen kantavan vastuun sanoistaan.

Kulttuurimarxistinen toimittajajärjestö Journalistiliitto puolustaa rikoksesta tuomittua toveriaan. Liiton mukaan ”faktantarkastaja Johanna Vehkoon 15 päiväsakon tuomio kunnianloukkauksesta on ’kohtuuton.’”

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho pitää tuomiota kohtuuttomana kahdesta syystä:

”Tuomiosta käy ilmi, että tuomioistuin ei ole tunnistanut tapoja, joilla toimittajia voi häiritä. Päätöksessä otetaan huomioon ainoastaan puhelinsoitto – se, että Junes Lokka on soittanut Johanna Vehkoolle kerran puhelimella. Mitään muuta Vehkooseen kohdistettua häirintää tuomioistuin ei ole huomioinut. On hurjaa, jos oikeuslaitoksen mukaan ainoa toimittajaan kohdistuva häirinnän muoto on puhelimella soittaminen”, Aho sanoo.

”On todella huolestuttavaa, että tuomioistuin ei tunnista häirintää. Tämä aiheuttaa lainsäädäntöpaineita: toimittajaan kohdistuva häirintä on voitava tunnistaa ja tuomita. Nyt niin ei ole tapahtunut, Vehkooseen kohdennettua häirintää ei ole tunnistettu” hän jatkaa.

Vastaamaton puhelinsoitto kohdistunutta häirintää

Junes Lokan mukaan Vehkoo ei tosin edes tuonut oikeuteen mitään muita todisteita itseensä kohdistuneesta häirinnästä kuin yhden puhelinsoiton, johon hän ei edes vastannut. Oikeuslaitoksen pitäisi toisin sanoen Journalistiliiton puheenjohtajan mukaan keksiä itse tapahtunut häirintä silloin kun edes valtamediassa uhriutuva rikoksen tekijä ei sitä itse osaa näyttää toteen.

Lisäksi Aho kritisoi sitä, että oikeudessa käsiteltiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen antamia ennakkopäätöksiä vastaavista teoista. Näin ei olisi Ahon mukaan tullut tehdä, sillä käsitellyt tapaukset eivät olleet verrannollisia nyt käsitellyn asian kanssa. Sitä Aho ei tosin ota huomioon, että ennakkotapaukset olivat Vehkoon itsensä oikeuteen tuomia esimerkkejä.

Journalistiliitto perustelee Vehkoon oikeutta loukata Lokan kunniaa sillä, että he itse kokevat Lokan loukanneen kolmansien osapuolien kunniaa muissa asiayhteyksissä. Toisin sanoen journalistiliiton mukaan rikokseen mahdollisesti syyllistynyt henkilö menettää ihmisoikeutensa juridisessa mielessä. Oikeuslaitos ei kuitenkaan toistaiseksi näe asiaa näin.

Vaikka Journalistiliitto puolustaa avoimesti rikoksesta tuomittua toveriaan ja jopa maksaa tälle määrättyjä oikeudenkäyntikuluja omasta pussistaan (eli veronmaksajien piikkiin), ei kukaan ole koitunut kyseessä olevan rikollisia tukeva liitto, joka tulisi kieltää.

Lähde: Journalisti

Lue aiheesta:

Valehteliko Johanna Vehkoo tuloistaan oikeudelle?

Junes Lokka: ”Aion tehdä lisää rikosilmoituksia vihapuheesta”

Johanna Vehkoon tuomio pysyi hovioikeudessa

Ylen Johanna Vehkoon asianajaja: Vain äärioikeisto voi maalittaa!

EIT Häirintä Hanne Aho Hovioikeus Johanna Vehkoo Journalistiliitto Junes Lokka Kotimaa Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha6

  Vastaa

  Kommunistinen propagandaliitto puolustaa politrukkejaan.. puna-aate yhdistää

 • Marja L

  Vastaa

  Kuvassa Hanne Aho nostaa esiin valkoista yli­valtaa edustavan ja väki­vallalla hallitsevan leijonan, joka on repinyt viattoman ja katoamassa olevan lajin, strutsin, nahasta irti sulan ja jolla on myrkky­käärmeen punainen kieli. Kruunu kertoo demokratianvastaisuudesta.
  – Ettäs Häpeä!

 • Juha6

  Vastaa

  Vehkoo on toiminut petollisesti ja valedellut myös tässä EM suojausfirman asiassa. Rikollinen kommunisti.. niitähän YLEssä riittää. 

  https://www.facebook.com/emsuojaus/posts/260519635290047

 • juha Anttila

  Vastaa

  Vaikken usko 5G juttuihin, niin mielestäni tuo Vehkoon toiminta ei kyllä mitenkään vaikuta puolueettomalta tai totuuteen pyrkivältä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi