Maahanmuuttokriitikoille irvailevaa pilapiirtäjää epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Ranta sai valtakunnallista julkisuutta, kun hän osallistui maahanmuuttokriitikko Junes Lokasta perättömiä huhuja levittäneen agendajournalisti Johanna Vehkoon rikollisuuden rahoittamiseen.

Viihde

päivitetty

Ville Ranta.

Maahanmuuttokriitikoille teoksissaan irvaileva Ville Ranta on joutunut kiusalliseen tilanteeseen, sillä poliisi epäilee häntä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Ranta on aiemmin brändännyt itsensä kovan linjan kulttuurimarxistiksi, jolle laittomien maahantunkeutujien ”ihmisoikeudet” ovat kaikki kaikessa.

Ranta on ollut rikosepäilystä näreissään ja vedonnut sananvapauteensa. Hän vaikuttaa unohtaneen kulttuurimarxistien pyhän mantran, jonka mukaan sananvapauteen liittyy aina sananvastuu.

Epäily koskee Rannan piirroksia, joissa hän on herjannut muun muassa iranilaista kulttuuria. ”Luulen, että kyseessä on trollaaminen,” Ranta kommentoi Ylelle.

Ranta sai valtakunnallista julkisuutta, kun hän osallistui maahanmuuttokriitikko Junes Lokasta perättömiä huhuja levittäneen agendajournalisti Johanna Vehkoon rikollisuuden rahoittamiseen. Journalistiliitto osti Rannalta Lokkaa halventaneen teoksen, minkä jälkeen Ranta lahjoitti yli 7 500 euron kauppasumman Vehkoolle, joka oltiin juuri tuomittu kunnianloukkausrikoksesta.

Lähteet: Ville Ranta, Yle, Journalistiliitto

Iran Johanna Vehkoo Junes Lokka Kiihottaminen kansanryhmää vastaan Kulttuurimarxismi Kunnianloukkaus Politiikka Rasismi Rikos Sananvapaus Sananvastuu Viihde Ville Ranta Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Omat koirat purivat…

 • otto suni

  Vastaa

  Ville Ranta on juuri sitä pohjasakkaa minkä vuoksi kaikki journalistiliittoon kuuluvat edustavat virallista Suomen kansan vastaista kulttuurimarxisimia. Kalikka voi osua vahingossa myös oikeaan ”koiraan”, kuten nyt, mutta vasta tuomion jälkeen voidaan arvioida tuliko todella tuomio mikä johti maksuseuraamuksiin!

 • Nimetön

  Vastaa

  Hyvä huomio tuo Vehkoo-linkki.

  Sanomattakin lienee selvää, ettei tästä hänelle mitään lopulta koidu. Meneekö edes syyttäjälle.

 • Mielisairaitahan noi kaikki on

  Vastaa

  Ville nyt vain on pahasti vinksahtanut, viittaa mielenterveysongelmiin.

 • Bella

  Vastaa

  ”Ranta itse kertoo olevan asiasta ihmeissään. Hän kuitenkin arvelee, ettei asiasta tulla nostamaan syytettä, sillä ilmoituksen perusteet eivät hänen mukaansa kohtaa piirrustusten sisältöjä ja konteksteja.

  – Pilapiirrokset eivät lähtökohtaisesti ole kansanryhmää vastaan kiihottamista, vaan yhteiskunnallista keskustelua. Luulen, että kyseessä on trollaaminen.

  Ranta ei ole tietoinen siitä, kuka ilmoituksen on tehnyt. Hän pitää todennäköisenä sitä, että kun hän käy antamassa piirustuksista lausunnon, asia ei mene eteenpäin.”

  Mina taas voisin lyoda vetoa siita, etta asia etenee syyttajalle. Jos ei sattumalta etenekaan, niin kohta on joku toinen kulttuurimarksisti tutkinnasssa kiihottamisesta: kyseessa ei valttamatta ole trollaaminen, vaan luonnonlain kaltainen tapahtuma, koska mika tahansa kriittinen yhteiskunnassa tapahtuva keskustelun muoto, olipa pilapiirros tai ei, on ”yhteiskunnallista keskustelua”. Vai kuvitteleeko Ranta olevansa jotenkin kaikkia muita etevampi maarittelemaan yhteiskunnallisen keskustelun maareen…

  • Ilmari

   Vastaa

   Ilmiantaja nimi tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä oikeudessa tai jätetty sikseen.

 • Mazze

  Vastaa

  KKO kumosi Vehkoon tuomion, joka nyt maallikon silmin olikin ainoa järkevä lopputulema.

  • Nimetön

   Vastaa

   Käsittääkseni kaikkea muuta kuin järkevä.

   Demlavallan huipulla pelastivat kaverinsa. Lokkahan jopa selvästi oletti, ettei KKO ota käsittelyyn, koska mitään uutta ”näyttöä” puolustus ei voisi esittää.

 • pöh

  Vastaa

  Surkeita on ne piirroksetkin, tyyppi luulee olevansa joku taiteilija kun tekee tikku-ukkoja oikealla agendalla.

 • JoodeJoode

  Vastaa

  Nyt kun joku Iranin imaami julistaa Rannalle fatwan vielä niin oppii tämä kulttuurimarxisti
  piirtämään pilakuviaan. Pilapiirroksista on ennenkin näin tehty esim, Tanskassa tapahtui kaikkea
  kun oli pieni pilapiirrosjupakka.

 • Iiris Vatipää S

  Vastaa

  Eikö Johanna Vehkoon uran huippusuoritus ollut tahallinen housuun paskominen bussissa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi