Terrorismituomion saaneen espanjalaisen henkilöllisyys on selvitetty

Terroristi sai suunnitelmistaan ehdollisen tuomion, eli suomeksi hän kävelee tälläkin hetkellä vapaana Suomen kaduilla.

Rikos

päivitetty

Aktivisti Junes Lokka paljasti Twitterissä terrorismirikokseen kouluttautumisesta tuomitun maahanmuuttajan henkilöllisyyden. Hänen nimensä on Conteh Conteh Mahamadou.

Mahamadou sai rangaistukseksi neljä kuukautta ehdollista vankeutta, vaikka syyttäjät vaativat hänelle vähintään puolentoista vuoden vankeusrangaistusta.

Syyttäjien mukaan Mahamadoun aikomuksena oli osallistua terroristisena taistelijana jihadiin ja terroristijärjestöjen toimintaan Syyriassa tai Länsi-Afrikan valtioissa.

Tekninen todistusaineisto

Syyttäjän mukaan Mahamadou oli tutustunut ääri-islamilaisten terrorijärjestöjen toimintaan ja erilaisia väkivallantekoja koskevaan aineistoon ainakin vuodesta 2019 lähtien. Tuolloin maaliskuussa lähettämissään viesteissä mies oli kertonut Boko Haramin ja Isiksen olevan hänellä veressä. Viestit on lähetetty ennen syytteen teonkuvausta.

Todisteiden mukaan Mahamadou on vuonna 2022 pyytänyt Isiksen ohjekirjaa. Viestit oli kirjoitettu arabiaksi. Hän oli kysellyt myös ”jihad-taistelijaveljiensä” kuulumisia. Keskustelijat olivat toistuvasti viitanneet toisiinsa veljinä.

Telegramissa Mahamadou oli kuulunut muun muassa ”Kirjojen kirjasto” ‑nimiselle kanavalle, jonne oli koottu terroristien koulutusmateriaalia. Materiaaleissa opetettiin muun muassa tarkka-ampumista, salamurhaamista sekä pomminteko-ohjeita. Mahamadou oli sitä kautta saanut haltuunsa myös teologisen oppaan, jossa perusteltiin, miksi ”uskottomien teurastaminen” on sallittua. Tätä kyseistä teosta syytetty ei koskaan muista nähneensä. Syyttäjän mukaan miehellä ei ollut minkäänlaista tutkimustarkoitusta, joka olisi voinut oikeuttaa tietojen hankkimisen.

Autoillessaan Mahamadou oli kuunnellut jihad-nasheedeja ja laulanut mukana.

Varautunut myös aseettomaan väkivaltaan

Mahamadou on entinen SM-tason nyrkkeilijä. Hän nyrkkeili ensin juniorina ja myöhemmin aikuisten kisoissa ainakin vuoteen 2020 saakka. Mies saavutti urallaan mitalisijoja.

Mitä tuomio kertoo viranomaistiedottamisen totuudenmukaisuudesta?

Kyseessä on Suomen rikoshistorian toinen langettava tuomio terrorismirikoksesta. Suomen ensimmäinen terrorismirikostuomio annettiin Turun puukotusiskusta, joka tapahtui vuonna 2017. Toisin sanoen Suomen rikoshistorian kaikki todistettu terrorismi on ulkomaisten islamistien suorittamaa.

Tätä taustaa vasteen ei ole mikään ihme, että viranomaiset ajavat kansallismielisiä vastaan suunnattuja terrorismirikostutkintoja kuin käärmettä pyssyyn. Suojelupoliisin uhka-arvioissa radikaali-islamistisen terrorin uhka esiintyy aina käsi kädessä ”äärioikeistolaisten toimijoiden” kanssa, vaikka väkivaltaisen äärioikeiston olemassaolosta ei ole esitetty mitään todisteita.

Junes Lokka Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Terrorismi Väestönvaihto

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • mitä hyysäystä

  Vastaa

  Ja mitähän ne vip lennoilla toimitetut isis terroristit touhuavat tällä hetkelläkin? Suomihan taitaa olla ainoa valtio, joka niitä ei ole tuominnut?

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Niinpä tietysti, kyseessä ei ollut kantaespanjalainen Juan Carlos, vaan nimi viittaa Afrikan puolelle

 • Vihreä ajattelija

  Vastaa

  ”Tuolloin maaliskuussa lähettämissään viesteissä mies oli kertonut Boko Haramin ja Isiksen olevan hänellä veressä. ”

  No mutta hellanlettas, mieshän vaikuttaisi olevan oikein jonkun suvakkimamman ihannevävy.

 • Pilttihirmu

  Vastaa

  Vittu, ettei tässä maassa osata edes tuomioita antaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Al hol kunnia suomalaiset sai sentään vip kohtelun ja kultaisen kela jäsennyyden.Tätä yritettiin sentään tuomita,mutta joku systeemissä mättää taas pahasti.

 • John Selvä

  Vastaa

  Espanjalainen ei ks terroristi ole vaan selvä uusespanjalainen afrikasta. Tavallaan espoolaismies kuten valtamedia tykkää valehdella aina kun uussuomalainen harrastaa jihadia ja muuta kulttuurilleen ominaista.

 • Musta ase

  Vastaa

  Pidän vakavasti otettavina näitä terroristien teoista kiinnostuneita läntisiin maihin hakeutuneista, huulet liikkuvat vain rukousten voimalla ja joiden asioita hoitavat aina tulkit ja ilmaiset asianajajat.

  Mikä heissä on niin vitun pyhää ettei sitä niskaperse otetta saada otettua heti vaan annetaan jäädä lusmuamaan kulmille silmät tikarimaisena loistaen etsien katsekontaktia. Jossain mättää pahasti kun tietää vaara-asteen mikä tuntuu kulkevan heidän mukanaan minne ikinä majoittuvatkin.

  Onko aivan oikein kuunnella median kautta kuinka rasistisia olemme, ruoka on perseestä, rahaa ei ole tarpeeksi ja kun synnyinmaassa perhe ja suku+kaverit odottelevat vierailukutsuja ja/tai yhdistämistä mutta kun suomalaiset eivät käsitä suvun tärkeyttä. Jotenkin tähän tyyliin vedetään päivästä toiseen ellei itse niin jonkun maansa myyneen suomirotan suusta.

 • younes p.

  Vastaa

  Turun puukotusisku oli mielenterveyspotilaan sekoilua, eikä mikään suunnitelmallinen organisoitu terroriteko.
  Olisi kuva kun faktat olisivat kohdallaan.

  • Turun puukotusisku oli suunnitelmallinen organisoitu terroriteko

   Vastaa

   Mikä fakta tässä ei ollut kohdallaan? Se neekeri sai elinkautisen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Vai onko myöhemmät asteet kumonneet tuomion?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi