Ääri-islamistisen terroriteon suunnittelusta vangittu mies jäi kiinni ampuma-aserikostutkinnan yhteydessä

Epäilty on 21-vuotias Espanjan kansalainen, jolla ei ole aiempaa rikostaustaa Suomessa. Hän on aiemmin ollut SM-tason nyrkkeilijä.

Kotimaa

hammer, books, law

Käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina 21-vuotiaan Espanjan kansalaisen epäiltynä kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Poliisi tutkii nyt epäillyn ääri-islamilaista aineistoa. Poliisi tiedotti, että laite-etsinnän yhteydessä 21-vuotiaan epäillyn jäljiltä paljastui ilmi ääri-islamistista aineistoa. Hänen jäljilleen päästiin ampuma-aserikostutkinnan yhteydessä.

Lain mukaan kouluttautuminen voi koskea esimerkiksi räjähteiden, ampuma-aseiden tai muiden aseiden ja myrkyllisten tai haitallisten aineiden valmistusta tai käyttöä.

Koska poliisi vaati miestä vangittavaksi lievemmin perustein eli syytä epäillä ‑perusteisesti, on uusi vangitsemiskäsittely käytävä viikon kuluessa. Määräpäivä uudelle käsittelylle on siis tulevana perjantaina.

Epäillyn nyrkkeilytausta ei tule yllätyksenä, koska rotumuukalaiset ovat muutenkin yliedustettuina kamppailulajiseuroissa.

Lähde: Yle

Islam Kotimaa Muslimit Rikos Rotu Terrorismi Väestönvaihto

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Petteri Orpo päästi Suomeen tarkistamatta n. 35.000 mahdollista terroristia ja nyt on jopa yksi löytynyt! Hurraa Pelttari!

  • pöh

   Vastaa

   Tais Orpo sillon sanoa että motiivien kyseenalaistaminen olisi rasismia.
   Noin järjetöntä lausuntoa ei pitäisi sisäministeriltä kuulla, sen tehtävä kun olisi taata Suomessa suomalaisten turvallisuus.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Nafri?

 • Nimetön

  Vastaa

  Kamppailevat mamut on huono juttu. On suomalaisten omaa tyhmyyttä olla valmistautumatta tulevaan. Kohtaamme väkivaltaisemman tulevaisuuden. itselläni kamppailua on takana liki 20 vuotta ja voin sanoa että ei keskimääräinen kamppailija ole kummoinen. Asenne on tärkeintä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  hammer, books, law