Nobel-voittaja allekirjoitti maailman ilmastojulistuksen: “Ilmastohätätilaa ei ole olemassa”

Fysiikan Nobel-voittaja, fyysikko John F. Clauser on allekirjoittanut maailman ilmastojulistuksen. Hänen mukaansa ilmastotiede on metastasoitunut massiiviseksi shokkijournalistiseksi pseudotieteeksi.

Tiede & luonto

Fysiikan Nobel-palkinnon vuonna 2022 voittanut tohtori John F. Clauser on allekirjoittanut Clintelin maailman ilmastojulistuksen, jonka keskeinen viesti on “ilmastohätätilaa ei ole olemassa”.

Clauser voitti vuoden 2022 fysiikan Nobelin kvanttimekaniikkatyöstään. Clauser on jo toinen Nobel-palkinnon saaja, joka allekirjoitti Clintelin julistuksen. Clauseria aiemmin sen on allekirjoittanut norjalaisfyysikko Ivar Giaever.

Clauser on julkisesti etäännyttänyt itsensä ilmastoalarmismista ja liittyi tänä vuonna myös CO2 Coalitionin hallitukseen.

“”Suosittu kertomus ilmastonmuutoksesta heijastelee vaarallista tieteen korruptiota, joka uhkaa maailmantaloutta ja miljardien ihmisten hyvinvointia. Harhaan johdettu ilmastotiede on metastasoitunut massiiviseksi shokkijournalistiseksi pseudotieteeksi. Pseudotieteestä on puolestaan tullut syntipukki monille muille toisiinsa liittymättömille vaivoille. Sitä ovat edistäneet ja laajentaneet samalla tavalla harhaanjohtaneet yritysmarkkinointiagentit, poliitikot, toimittajat, valtion virastot ja ympäristönsuojelijat. Mielestäni todellista ilmastokriisiä ei ole olemassa. Ihmisarvoisen elintason tarjoamisessa maailman suurelle väestölle ja siihen liittyvä energiakriisi on kuitenkin todellinen ongelma. Jälkimmäistä pahentaa tarpeettomasti se, mikä mielestäni on väärää ilmastotiedettä”, Clauser sanoo CO2 Coalitionin tiedotteessa.

Maailman ilmastojulistuksen allekirjoittaneiden tiedemiesten ja asiantuntijoiden määrä kasvaa nopeasti ja lähestyy nyt jo 1600:aa.

Julistuksen mukaan sekä luonnolliset että ihmisperäiset tekijät aiheuttavat lämpenemistä, lämpeneminen on ennustettua paljon hitaampaa ja ilmastopolitiikka perustuu riittämättömiin malleihin. Se toteaa myös, että hiilidioksidi on kasvien ruokaa ja kaiken maapallon elämän perusta, eikä ilmaston lämpeneminen ole lisännyt luonnonkatastrofeja. Julistus vaatii, että ilmastopolitiikan on kunnioitettava tieteellisiä ja taloudellisia realiteetteja.

Suomalaisista julistuksen ovat allekirjoittaneet Simo Mykkänen, Aalto-yliopiston apulaisprofessori Antero Ollila, Ilmastofoorumin puheenjohtaja Simo Ruoho ja merigeologi Boris Winterhalter.

Lähteet: Clintel, Vastaan Sanomat

Ilmastonmuutos Politiikka Talous Teknologia Tiede & luonto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Vääriä alarmistisia kertomuksia levittävät manipulaattorit, jotka tarjoavat ratkaisuksi keinoja ja politiikkaa, jotka siirtävät heille lisää rahaa tai valtaa tai molempia. Ilmastoalarmismi ei ole ainoa tällainen kertomus, vaan vielä röyhkeämpää on ollut kulkutautipelkojen ja ‑paniikin levittäminen. Tähän ratkaisuksi tarjotaan lisää globalistista terveysterroria, jonka äärimuotona voivat olla koko kansan pakkolääkitys paska-aineilla ja ”tottelemattomien” henkilöiden eristäminen ja kenties leirittäminen. On kansalaisen kannalta pahinta, jos virkavalta saadaan masinoitua mukaan näihin mielisairaisiin kampanjoihin.

 • Salomon

  Vastaa

  Selittämättömiä ravintoketjusta poistumisia ja itsemurhautumisia luvassa

 • Ari Mäntynen

  Vastaa

  Loistavaa herätystyötä 🙂

  Plandemioiden, rokotteiden ja Ukrainan sodan sekä tietty sananvapauden ja perusoikeuksien suhteen paljon on vielä työsarkaa..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi