Kansalaisaloite: Ei Suomea Natoon, Suomen on pysyttävä sotilaallisesti liittoutumattomana maana

Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätään nimiä aloitteeseen, jossa vaaditaan Suomea olemaan liittymättä Natoon. Natoon liittymistä on lobattu viime viikkojen aikana poikkeuksellisen aggressiivisesti, mikä on saanut itsenäisyydestä huolestuneet kansalaiset aktivoitumaan.

Aktivismi

Aloitteen tekijät perustelevat aloitetta seuraavasti:

”Suomen perustuslain ensimmäisen pykälän ensimmäinen lause kuuluu: ’Suomi on täysivaltainen tasavalta.’ Tämän lauseen merkitys vähenee, jos Suomi liittyy jäseneksi Natoon tai johonkin muuhun sotilaalliseen liittoumaan.

Sotatoimet Ukrainassa eivät ole hyväksyttäviä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Suomi olisi sidottava suurten valtojen mahdollisiin keskinäisiin sotiin sotilasliittouman osana. Suomi pystyy huolehtimaan näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa omasta puolustuksestaan itsenäisesti.”

Voit allekirjoittaa aloitteen täällä!

Lue lisää Natosta:

Nato perustettiin vastustamaan nationalismia

Sinimusta Liike vastustaa Suomen Nato-lähentymistä ja peräänkuuluttaa itsenäisen puolustuksen tärkeyttä

Oikeusministeriön vaalijohtaja jättäisi Nato-päätöksen vain eduskunnan päätettäväksi

Monikulttuuri, korona ja Ukraina ovat esimerkkejä lännen hybridivaikuttamisesta omiin kansalaisiin

Nato-johtaja Stoltenberg ryhtyy keskuspankkiiriksi

Aktivismi Kotimaa Nato Politiikka Uutiset

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Allekirjoitettu.

 • Suomi Ensin

  Vastaa

  Ei ryssille ja natolle. Ainoa minkä hyväksyisin olisi pohjosmaiden tai vähintäänkin finno-ugrilaisten maiden välinen liittouma.

 • Snif

  Vastaa

  En kannata natoa, mutta yksi kysymys.
  Mietikääpä oikein hartaasti milloin teidän mielestä ryssä on hyökännyt natomaahan, miettikää sen jälkeen hartaasti mistä se vastaus johtuu.

  • Plääh

   Vastaa

   Niinpä. Kun lähtee sutta pakoon, saattaa joskus tulla karhu vastaan.

   Ongelmana on tietenkin nyt se, että Venäjä on uhkaillut Suomea Natoon liittymisestä. On julkisesti puhuttu seurauksista. Poliitikkoja on kenties uhattu sodalla. Muutkin kuin suomettuneimmat ovat nimittäin sen verran varovaisia ja antavat ymmärtää, että kulisseissa on uhkailtu kovasti. Tämähän näkyi jo 10 vuota sitten

   • GLGL

    Vastaa

    ”Mietikääpä oikein hartaasti milloin teidän mielestä ryssä on hyökännyt natomaahan”

    Tätä tyhjän päälle rakennettua perustelua käytetään näkyvästi natohaukkojen propagandassa. Samantyyline väite toisin sanoin:
    ”Miettikääpä oikein hartaasti milloin teidän mielestä meteoriitti on osunut taloon, joka on ottanut vakuutuksen meteoriittivahinkojen varalle.”

    Se, että NATO-maahan ei ole hyökätty, johtuu täysin siitä, millaisia maita NATO:n otetaan. Mutta tottahan tällainen epämiellyttävä tosiasia pitää ohittaa. Jos NATO-jäsenyys olisi täysin satunnaisprosessi, joitakin yo. väitteen mukaisia analyysejä voisi tehdä. Muussa tapauskessa on kyse pelkästä valehtelusta.

 • linuxuser

  Vastaa

  Ja jälleen kerran tuo tunnistautuminen ei vain toimi tunnuslukulaitetta käyttäen. Kansalaisaloite sivuston ylläpito ei hoida omaa hommaansa kovinkaan hyvin. Tämä ei ollut nyt ensimmäinen kerta, kun en pystynyt antamaan kannatustani jollekin asialle. Ja tuo tunnuslukulaite tunnuksineen toimii kyllä ihan hyvin tilisiirtojen tekemiseen.

 • Väärinajattelija

  Vastaa

  Kai jokainen tajuaa sen, ettei näillä kansalaisalotteilla ole mitään virkaa, jos ne eivät palvele globalistien agendaa?

 • Ana

  Vastaa

  Taitaa tämä aloite tulla punikkien puolelta. ’Partisaani’ nimen käyttö kertookin kaiken olellisen

  • NS

   Vastaa

   Taitaa asia olla niin, että sinä et tiedä mistään mitään, et edes Partisaani-mediasta.
   Kyseinen nimikin tämän median suhteen on niin monta kertaa selitetty ja jos et vieläkään sitä tiedä, niin sovit siihen keskiverto suomalaiseen retardikerhoon.

 • Pressa

  Vastaa

  Ja vitut. Venäjä ei lopeta leviämistä ennenkuin vastassa on Nato. Ei ole koskaan hyökännyt Natomaahan , eikä jatkossakaan. Suomi laittaa hakemuksen kesällä.

  • NS

   Vastaa

   Miksi vastustat kansallismielisyyttä?

 • GLGL

  Vastaa

  Aivan järkevä aloite. Ei ole mistään puniikeista kysymys. Puniikit ajavat globalismia, jos et sattumoisin ole tietoinen.

 • rellinen

  Vastaa

  Putinistit ahkerana. Älkää huoliko. Ei suomalainen suvakkihallinto natoon ole nyt liittymässä kun venäjän armeijakin on sidottu ukrainan valtaukseen. Siksipä suvakkimafian hallitsemat natomaatkaan eivät ole asialle lämpenemässä. Kunhan vain meteliä pitävät.
  Vasta kun venäjän armeija on kokonaisuudessaan käytettävissä suomen murjomiseen, punainen suvakkihallintomme on tekevinään totisen ”natoon liittymisyrityksen” jonka natomaiden suvakkihallitukset luonnollisestikin torppaavat, kunhan ensin ovat näyttävinään vihreää valoa. Näin niitä mainilan laukauksia nykyisin ammutaan, kun ryssälle maannälkä yllättää.
  Peli pyörii.

 • mauno

  Vastaa

  Yle watch kirjoitti erittäin hyvin tuon erään kohdan.
  https://www.partisaani.com/columns/2022/03/11/yle-watch-venajan-hyokkays-ukrainaan-ketka-hyotyvat/
  ”Tämä kokoomushenkinen porukka haluaa riisua Suomen viimeisetkin itsemäärämisoikeuden ulkoiset merkit, jotta integraatio länteen olisi lopullista ja täydellistä. Natoon liittymistä ovat vaatineet myös perussuomalaiset ja eräät näkyvät kansallismieliset, jotka perustelevat näkemyksensä puhtaasti sotilaspoliittisella turvallisuudella. He uskovat Natoon liittymisen jälkeenkin Suomessa voitavan harjoittaa kansallismielistä sisäpolitiikkaa. Oma lukunsa ovat vielä ne kansallismieliset, jotka ovat nettifoorumeilla aiemmin uhonneet, että ”tulisipa sota ja veriset vaatteet” ja sitten kun Euroopan laidalla pannaan vähän verta pakkiin, ovatkin itku kurkussa ensimmäisinä juoksemassa Nato-mamman helmoihin.”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi