Yle Watch: Demokratiailveily nimeltä presidentinvaalit 2024

"On selvää, että presidentinvaalit voittanut Alexander Stubb tulee jatkamaan muiden ehdokkaiden lailla ponnistelujaan Suomen viimeisten suvereeniteetin rippeiden luovuttamiseksi EU:lle ja Yhdysvalloille."

Poliittiset viholliset

Suomen presidentinvaalien toinen ratkaiseva kierros sunnuntaina 11.2.2023 noudatti ennusteita Kokoomuksen Alexander Stubbin voitettuapunavihreän kansanliikkeen vastaehdokkaan Pekka Haaviston vajaan parin prosentin erolla. Pohjimmiltaan kisassa ei ollut mitään jännitettävää, koska arvoliberaaleina euroatlantisteina ja EU-federalisteina molempien ehdokkaiden ulkoaohjautuva ulkopolitiikka noudattaa samaa linjaa. 

Suomen ja suomalaisuuden säilymisen kannalta loppusuoralle päässeet ehdokkaat ovat niin vahingollisia, että valinta näistä kahdesta on sama kuin tekisi valinnan syövän tai haimatulehduksen väliltä. Monet kansalliskonservatiivit jättivät valinnan kokonaan tekemättä, mutta eräät äänestivät silti pienimmän pahan periaatteen mukaisesti. On silti vaikea sanoa, mikä tekee aikoinaan biseksuaaliksi tunnustautuneesta Stubbista moraalisemman kuin avoimessa homosuhteessa elävästä Pekka Haavistosta. 

Liberaali valtamedia tietenkin sätti karvalakkikansalaisia ”homofobiasta”, koska he eivät äänestä Haavistoa tämän homouden vuoksi. Kertomatta jää, että huomattavasti suurempi joukko vasemmistoliberaaleja äänestää Haavistoa vain ja ainoastaan siksi, että hän on homo. Tämä ei ole tietenkään valtamedialle epärelevantti peruste äänestyskäyttäymiselle, vaan päin vastoin upea ja voimaannuttava syy äänestää degeneraattia!

Poliittisten toisinajattelijoiden kannalta koko presidenttikisa ensimmäiseltä kierrokselta lähtien oli yhdentekevä sirkus, koska kaikki ehdolla olleet globalistien marionetit ajavat yhtä ja samaa vaihtoehdotonta lännen ”arvoihin” sidottua epäisänmaallista politiikkaa. Siksi on selvää, ettei kukaan itseään kunnioittava kriittinen kansalaisen äänestänyt kummallakaan kierroksella, sillä se olisi antanut legitimiteetin kansanvihollisten tuhotyölle.

Yhdeksän kandidaatin joukossa ei ollut ainuttakaan Nato-vastaista ja EU:sta eroa vaatinutta ehdokasta. Mikäli politiikan sivuraiteelle joutuneen Paavo Väyrysen ehdokkuutta ei olisi estetty epämääräisen kannattajakorttiepisodin vuoksi, olisi vaalikeskusteluihin saatu edes jokeri, joka olisi voinut esittää kiusallisia mutta tärkeitä kysymyksiä Suomen Nato-jäsenyyden seurauksista, Yhdysvaltain intressien ajamisesta, DCA-sopimuksen tarpeellisuudesta ja Ukrainan sodan vaietuista taustoista. 

Ottamatta sen enempää kantaa Väyrysen kannattajakorttisählinkiin, konsensustodellisuudessa eläville suomalaisille oli ehkä helpotus, ettei ehdokkaiden joukossa ollut ketään, joka olisi ikävillä kysymyksillään aiheuttanut ahdistusta ja kognitiivista dissonanssia kansalaissa ja muissa ehdokkaissa. Ainakin länsi-globaalin ”sääntöpohjaisen järjestelmän” palvelijoina toimiville toimittajille poliittisen kiusankappaleen puuttuminen teki työn tavattoman helpoksi. Mediapapiston ideologinen yksisilmäisyys ei kuitenkaan poista todellisuutta, joten valtaosalle suomalaisille aikanaan paljastuva karu totuus tulee iskemään päin naamaa tavalla, johon heitä ei ole valmisteltu mitenkään. 

Mutta ei mennä asioiden edelle. Tällä hetkellä on selvää, että presidentinvaalit voittanut Alexander Stubb tulee jatkamaan muiden ehdokkaiden lailla ponnistelujaan Suomen viimeisten suvereeniteetin rippeiden luovuttamiseksi EU:lle ja Yhdysvalloille. Vaikka maamme presidentti-instituutiolla ei olekaan enää samanlaista valtaa kuin Urho Kekkosen aikana, kykenee markkinamiehenä tunnettu uusi presidentti avittamaan lopunkin Suomen myymistä kansainvälisille markkinoille sopivaan kilohintaan. 

Pohjatyön tälle petokselle on tehnyt vielä virassa oleva maamme oma Kim Il-sung, presidentti Sauli Niinistö. Hän jos kuka raivasi kulissien takaisella pelillään länsi-integraation ovet, minkä tunnustaa myös Lännen median pääprogandisti Matti Posio. Etelän lehdissä ilmestyneessä kirjoituksessaan Posio uskaltaa jälkikäteen sanoa suoraan Niinistön peitelleen kansalta Nato-kantansa, mutta paljastaneensa sen heti sopivan tilaisuuden avauduttua helmi-maaliskuussa 2022. Sen verran kuin presidentti-instituutio antaa rahkeita, Stubb tulee viimeistelemään Niinistön aloittaman työn Suomen itsenäisyyden purkutalkoissa. Tässä Stubb on mies paikallaan, sillä hän on avoimen häpeämättömästi Washingtonin ja Brysselin lakeija.

Lähde: Yle Watch

Alexander Stubb Globalismi Homolobby Homoseksuaalisuus Homot Kotimaa Kulttuurimarxismi Nato Pekka Haavisto Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Yhteiskunta Yle Watch

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Presidentinvaalit on laittomat

  Vastaa

  Presidentinvaalit on laittomat.

  Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista tietoa ehdokkaille siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.

  Ehdokkaille kerrottiin näin Vaalit.fi sivuilla:

  12.12.2023:
  Ehdokashakemukset viimeistään jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille 12.12.2023.
  https://vaalit.fi/aikataulut-presidentinvaalissa

  Ehdokkaat ja mm. YLE ja Helsingin Sanomat ovat ymmärtäneet sen niin että myös vaalikortit on jätettävä 12.12.2023 mennessä.

  TODELLISUUDESSA:

  Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

  Ehdokkaille annettiin puutteellista tietoa ja se voi vaikuttaa vaalitulokseen.

  Presidenvaalit on siksi laittomat, ja ne on uusittava.

  VERTAA Korkeimman oikeuden ennakkopäätös KHO:2009:39 koskien Kauniaisten kunnallisvaaleja koskien:

  KHO:2009:39

  2.5 Johtopäätös

  Kun otetaan huomioon edellä mainitut puutteet kotiin lähetetyssä ilmoituskortin liitteenä olleessa sanallisessa sähköisen äänestyksen ohjeessa sekä toimintovirhe sähköisessä äänestysjärjestelmässä, valmistelussa tehdyt toimenpiteet ovat olleet kokonaisuutena tarkasteltuina lainvastaisia. «Vaalit» on toimitettu virheellisessä järjestyksessä. Kun vielä otetaan huomioon rekisteröitymättömien tapahtumien määrä, virheellisyydet ovat ilmeisesti saattaneet vaikuttaa vaalien tulokseen. Virheellisyydet ovat tyypiltään sellaisia, että vaalien tulos ei ole oikaistavissa. Tämän vuoksi «vaalit» on määrättävä uusittaviksi.

  Kauniaisten kaupungin keskusvaalilautakunnan on viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin uusien kunnallisvaalien toimittamiseksi.

  https://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2009/200900899?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=vaalit

  YLE
  12.12.
  Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

  https://yle.fi/a/74–20064595

  Helsingin Sanomat
  12.12
  Jos 20 000 kannattajakorttia on kasassa, ne pitää jättää Helsingin vaalipiiri­lautakuntaan kello 16:een mennessä.
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000010050324.html
  MYÖS ehdokas Paavo Väyrysellä oli väärä kuva vielä 12.12 siitä milloin kortit pitää viimeistään jättää:

  Helsingin sanomat 12.12:

  Aiemmin tiistaina Väyrynen kertoi tiedotteessa, ettei hän ole saanut kasaan tarvittavia kannattajakortteja ja että valitsijayhdistys ei aikoisi siksi toimittaa kerättyjä kannattajakortteja vaalipiirilautakunnalle.

  SE, ettei kortteja ehkä ole vielä tässä vaiheessa tarpeeksi, ei välttämättä ole este Väyrysen ehdokkuudelle. Jätettyä hakemusta voi nimittäin täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta kerrotaan.

  Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. Menettelyllään Väyrynen onnistui siis hankkimaan itselleen noin viikon lisäaikaa kannattajakorttien keräämiseen.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010052159.html

  Alunperin kannattajakortit piti luovuttaa Helsingin vaalipiirilautakunnalle joulukuun 12. kello 16 mennessä. Väyrynen kerkesi tuolloin jo ilmoittaa, että kortteja ei saatu kasaan. Iltapäivällä tapahtui kuitenkin ”ihme”, kun Väyrynen ilmoitti jatkavansa korttien keräämistä. Kävi ilmi, että kortteja oli mahdollista toimittaa vielä 20. joulukuuta saakka.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ad6222b4-05ce-4319–8203-96068a74b305?_gl=1*17d8r8i*_ga*NTU0NjkwODA2LjE2OTU0NTAyNjg.*_ga_3L539PMN3X*MTcwMzU0MjUzNy4yODUuMC4xNzAzNTQyNTM3LjAuMC4w

 • Oikeuskanskeri voi purkaa vaalitulokset

  Vastaa

  Oikeuskanskeri voi hakea presidentinvaalituloksen purkua.

  Laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa:

  Päätöksen saa purkaa vain, jos yleinen etu vaatii päätöksen purkamista

  Päätöksen purkamista saa hakea valtioneuvoston oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies. 

  Laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa

  117 §
  Lainvoimaisen päätöksen purkaminen
  Korkein hallinto-oikeus voi purkaa lainvoimaisen hallintopäätöksen tai hallintotuomioistuimen lainvoimaisen päätöksen, jos:

  1) asianosaiselle ei ole annettu oikeutta tulla kuulluksi tai asian käsittelyssä on tapahtunut muu menettelyvirhe;

  2) päätös perustuu sellaiseen ilmeisesti väärään lain soveltamiseen tai erehdykseen, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen;
  .

  Päätöksen saa purkaa, jos yleinen etu vaatii päätöksen purkamista

  118 §.

  Päätöksen purkaminen
  Kantelusta itsenäisenä ylimääräisenä muutoksenhakukeinona on lain 113 §:ssä luovuttu ja kanteluperusteet on yhdistetty purkuperusteisiin. Päätöksen purkamista on haettava viiden vuoden kuluessa siitä, kun purettavaksi haettu päätös sai lainvoiman. Kuulemisvirheen perusteella tehtävän hakemuksen määräaika on kuusi kuukautta. Erityisen painavista syistä päätöksen purkamista voidaan hakea määräajan päätyttyä. Myös ylimpinä laillisuusvalvojina toimivilla valtioneuvoston oikeuskanslerilla ja eduskunnan oikeusasiamiehellä on oikeus hakea päätöksen purkamista. 

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2019/20190808#L13P118

  Yle antaa väärää tietoa siitäkin, voiko vaaleista valittaa!!

  Yle:
  Presidentinvaalien tuloksesta ei voi valittaa
  Presidentinvaalien tulokseen ei muista vaaleista poiketen voi hakea muutosta valittamalla. Lainsäätäjien perusteena on tältä osin aina ollut, että istuvan presidentin asemasta ei voi olla epäselvyyttä, kertoo oikeusministerön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.

  https://yle.fi/a/74–20071699/64–3‑205441

  Todellisuudessa vaaleista voi valittaa:

  Helsingin sanomat:

  28.1
  PRESIDENTINVAALEISSAKIN on tosin niin sanotun ylimääräisen muutoksenhaun mahdollisuus. Korkeimmalta hallinto-oikeudelta voi hallinto-oikeudenkäyttölaissa säädetyllä tavalla hakea lainvoimaisen päätöksen eli tässä tapauksessa vaalituloksen purkua, kertoo Jääskeläinen

  .https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010150431.html

  Luulen että jokaisessa banaanitasavallassakin on sen verran edistynyt demokratia, että niissä tiedetään sen verran että tiedetään miten presidentiksi haetaan.
  Suomessa ei tiedetty.

  YLE 12.12:
  Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.
  https://yle.fi/a/74–20064595

  TODELLISUUDESSA:
  Todellisuudessa olisi riittänyt, että olisi toimittanut vaalikortit viimeistään 20.joulukuuta mennessä.

  Yle veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Vaalit on demokratian ydin, ja presidentti on Suomen valtahiearkian ykkönen.

  Vaalit on ollut laittomat.

 • Salomon

  Vastaa

  ALEXANTERI SALAMANTERIN
  Uudet Seikkailut
  ‑Kaislikossa Sihisee-
  Näkikö kukaan eilisen uutisissa kun ihmiset lähetti tsemppi terveisiä lisko presisidentille? Jeesus mitä paskaa!!

 • matti m

  Vastaa

  Kaikkien ehdokkaiden kanta oli: jos joku soittaa Suomen Tasavallan Presidentille, ja jos hänen on lupa vastata puheluun, niin hänen on heti otettava yhteyttä EU:n ja NATO:n esikuntiin ja kysyä ohjettä siihen mitä hän saa tai pitää sanoa. Itsenäisen valtion itsenäinen presidentti?

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Se että yhdeksän kandidaatin joukossa ei ollut ainuttakaan Nato-vastaista ja EU:sta eroa vaatinutta ehdokasta johtui varmaankin siitä että näin ajattelevia on Suomessa vähän. Näistä eroamisessa olisi paljon ikäviä sivuseurauksia joita kirjoittaja ei tunnu ymmärtävän. Kummassakin organisaatioissa työskentelevien suomalaisten on pidettävä tärkeissä kysymyksissä Suomen puolta siinä missä muidenkin maiden työntekijät tekevät. Kirjoittajalla on peräti merkillinen tulkinta siitä miten pitää toimia jotta olisi itseään kunnioittava kriittinen kansalainen. Luen sanomalehtiä kirjastossa jolloin en suoraan maksa niistä, joskus kommentoin niitä juttuja joita kirjautunut ei-tilaaja voi lukea ja kommentoida. Varsin usein niitä myös julkaistaan. Seuraan myös aktiivisesti vaihtoehtomediaa, joissain asioissa olen jopa samalla linjalla kuin kansallissosialistitkin ovat. Paikalliset vihreät totesivat ensimmäisen valtuustokauden jälkeen että ei saatu aikaiseksi mitään, kun ei alettu niitä jotka ovat asioista eri mieltä. Sitten oppivat tekemään kompromisseja ja saivat jotain aikaankin, pariin otteeseen kannatus laski huomattavasti sisäisten kiistojen takia ja tällä hetkellä heillä menee onneksi huonosti. Demarit olivat 80-luvulla suurin puolue ja pullistelivat kovasti, heilläkin menee paikallisesti varsin huonosti. Kummallakin persujen mollaaminen tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä.

 • Vaalit olivat huijausta

  Vastaa

  Eikä Stubbin edes tarvitse kumipäällään tajuta juuri mitään. riittää kun tottelee mitä Brysselistä ja Washingtonista käsketään. oma tunto pitää vaan laitaa pakkaseen, mutta eihän Stubbin kumipäässä sellaista ole koskaan ollut.

  • Teroristi

   Vastaa

   Joo stubido on täydellinen maailmanhallituksen ohjailema esiintyjä, 12 vuotta niille uskollinen palvelija. Se siitä kansallisesta itsenäisyydestämme, ja taitaa Ruotsikin nyt saada mieluisan apupojan ajamaan (vaivihkaa) omia intressejään

 • Että näin

  Vastaa

  Näinhän jutut menee politiikassa, asiat (vaalit yms.) on lopputulokseltaan taputeltu jo saunailloissa ja iltakouluissa sapluunaltaan valmiiksi ja kansalle näytetään ”yllättävä” sekä ”jännittävä” vaalikisa tai muu tapahtuma vallan ”huipulta”.
  Näin persutkin pääsivät hallituspuolueeksi, koska haluttiin saada tyytyväiseksi osa kansasta, hintana se että luopuvat aiemmin esille tuomistaan epäkohtien oikaisuista ja jatkavat lähes samaa talouspolitiikkaa.
  Harva käsittää että nyt niitetään edellisten hallitusten valintoja ja näistä vielä syytellään ihan päivän lehdissäkin persuja (mustamaalataan toisten kumulatiivisista päätöksistä) ja nämä nielevät sitten kiltisti myrkkysopan ilman kakomista koska ”herras”miessopimus.

 • Teroristi

  Vastaa

  Jokainen kulttuuri heikkenee ajallaan, jo antiikin vahva pakanaeetos romahti kristillisuuden tieltä. Tää suvakismi, valtamedian tyrkyttämä homouksien ihannointi, ilmastomuutoksen hiilidioksidivainot ja kehitysmaahellanlettaksiin yhä uudestaan kohkatut pelastusnäpertelyt väestönvaihdon varjolla on jotain, mikä vääjäämättä saattaa läntisen maailman altavastaajaksi väkivaltaisille kulttuureille kuten islam tai autoritääristen maiden vallanhimolle. Joku taho heiluttaa tahtipuikkoa täällä meillä ja koettaa pakottaa kansakuntiamme tietyn moodin alle. Kirottuja ovat piilopropagandaltaan wef, yk, siionistit, eu, nato(kin)…vahvat kestää ton myrkynlaskun mutta lapsia ja nuoria ken/mikä suojelee?

 • Ilmari

  Vastaa

  Voihan sitä kopioida vaikka kuinka pitkiä lainauksia laeista. Se ei muuta sitä, että vaalit olivat täysin lailliset. Mitään purkuperusteita ei löydy, vaikka kuinka kiukuttelisi.

  • Oikeuskanskeri voi hakea vaalituloksen purkua

   Vastaa

   vaaliviranomaiset antoi kuvan että kannattajakortit pitää jättää viimeistään 12.12.

   ja niin sen ymmärsi yle, iltasanomat, väyrynen ja huhtasaari.

   Vaikka todellisuudessa riittää että vaalikortit olisi toimittanut 20.joulukuuta mennessä.

   Ehdokkaille annettiin puutteellista tietoa ja se voi vaikuttaa vaalitulokseen.

   Presidenvaalit on siksi laittomat, ja ne on uusittava.

   • Ilmari

    Vastaa

    Kyseessä on hakemus pres.ehdokkaaksi pääsemisestä. Hakemus ei ollut täydellinen, koska puuttui kannattajakortteja. Täysin normaalin hallintomenettelyn mukaan hakemusta voi täydentää, ennen kuin asia on ratkaistu.

  • Spherical Sapphire

   Vastaa

   Aivan varmasti olivat ”täysin lailliset”.

   • Läittomat vaalit

    Vastaa

    Korkeimman oikeuden ennakkopäätös KHO:2009:39:

    Jos puutteellista tietoa annetaan vaaliviranomaisten taholta JA se on voinut vaikuttaa vaalitulokseen, niin vaalit on laittomat.

 • Schlageter

  Vastaa

  Ei homous ole Haaviston ainoa miinus. Kyllä presidentillä pitäisi olla myös jokin koulutus – ja sitä ei Haavistolla ole. Yhteenvetona: kouluttamaton ja armeijan käymätön homo. Ihmeellistä, että melkein puolet kansasta olisi halunnut sellaisesta henkilöstä valtion päämiehen. Jo se näyttää, miten typerä järjestelmä demokratia on.
  Edellä kirjoitettu ei tietenkään tarkoita sitä, että Stubb olisi minun presidenttini.
  Jos olisin äänestänyt, olisin äänestänyt joko Eila Kännöä tai Kari Suomalaista. Edesmenneinäkin he olisivat olleet ylivoimaisia ehdokkaita.

 • Parempia ehdokkaita

  Vastaa

  Pikkuisen kyllä ihmetyttää että eikö tästä maasta muka parempia presidenttiehdokkaita löydy? Ihan samanlainen meno kuin USA:ssa.

  Eiköhän aloiteta kampanja Juha Kärkkäisen puolesta. Nyt kun toimitusjohtajuuskin jää (jäi) pois niin eikös siinä olisi meille seuraava presidenttiehdokas?

  Kuusi vuotta on aikaa tehdä vaalityötä !!

 • Ilmari

  Vastaa

  Hakemukset piti jättää viimeistään 12.12. Sen jälkeen viranomainen tutki ne. Puutteellista hakemusta sai täydentää niin kauan kuin asiaa ei ollut ratkaistu. Tämä on täysin normaalia menettelyä hallinnossa. 

  Väyryseltä puuttui kannattajakortteja eikä hän kyennyt toimittamaan puuttuvia kortteja ajoissa ennen asian ratkaisemista.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Ilveily on oikea sana. Suomi välttyi saamasta homopresidenttiä, mutta onko meillä nyt yhtään sen parempi. 

  Ilkka Vakkuri kertoo Stubbin kansalaisuudesta kohta 04:11 eteenpäin
  http://www.youtube.com/watch?v=71sTMaSfTlg

  HS uutisoi Stubbin sanoneen, että presidentin kanslia voisi osallistua Pride-kulkueeseen.
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010209249.html

  Ilkka Vakkuri julkaisi vaalien jälkeen videon ”Onko Stubb bi-seksuaali? Nykypäivä verkkolehti 3/2004 Stubbin lausunto. Katso tarkemmin kohta kuvaus”
  https://www.youtube.com/watch?v=Ye_NTVu4joo

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi