Saksa: poliisi käytti koronavilkusta saatuja tietoja rikostutkinnassa

Saksan poliisi on käyttänyt koronavilkun tarjoamia tietoja rikostutkinnassa etsiessään todistajia. Sen piti olla kiellettyä eikä muutenkaan mahdollista, minkä vuoksi asiasta on noussut tietoturvakohu Saksassa.

Teknologia

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus.

Poliisi tutki viime vuoden lopulla kuolemantapausta Mainzin kaupungissa. Tutkinnan aikana poliisille annettiin pääsy Luca-nimisen koronavilkkusovelluksen tietoihin. Sen avulla tavoitettiinkin 21 mahdollista todistajaa tapaukselle.

Sovellusta markkinoitiin tietoturvallisena sovelluksena, johon on pääsy ainoastaan maan terveysviranomaisilla. Tietoturvasta huolestuneet kansalaiset osoittivat jo markkinointivaiheessa huolensa sovelluksen tietoturva-ongelmista sekä poliisivaltiomaisesta kehityksestä, jota sovellus tukee. Viranomaiset vakuuttivat, ettei aihetta huoleen ole.

Ei kenenkään yllätykseksi viranomaiset kuitenkin rikkoivat lupauksensa ja käyttivät sovelluksen keräämiä tietoja hakeakseen ihmisiä kuulusteluihin. Kun ensimmäinen askel on otettu, on toinen aina helpompi.

Paikalliset virkamiehet ovat harmissaan asian saamasta julkisuudesta, sillä se herättää epäluottamusta sovellusta kohtaan. Sovellus itsessään ei ole koronatatuntoja estänyt, mutta sen hyödyt ovatkin poliisivaltion näkökulmasta muualla. Nyt kansalaisten luottamus horjuu ja sovellusta poistellaan puhelimista useiden toimesta.

Lähde: MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Suojele yksityisyyttäsi – boikotoi Koronavilkkua

Helsinki alkaa vakoilla suomalaisia reaaliajassa uudella kamerajärjestelmällä ”koronan vuoksi”

Suomen eliitti suunnittelee pankkikortteihin liitettävää rokotustietokantaa kansan kontrolloimiseksi

1984 Koronavilkku Poliisivaltio Poliittiset viholliset Rikos Saksa Sionismi Teknologia Tietoturva Ulkomaat Uutiset Vakoilu Valvonta Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kuinka naiivi pitää olla, jos uskoo etteivät vilkkujen yms. paikkatietosovellusten tiedot mene laajasti viranomaisten käyttöön. 24/7‑valvonta on nimenomaan vilkkujen päätarkoitus. Korona on vain keksitty tekosyy sille, että moisia sovelluksia pitää olla. Kansalaisten lapsellinen tyhmyys polisivaltiokehityksen suhteen hämmästyttää päivä päivältä enemmän.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kun poliitikot ja viranomaiset yhteen ääneen julistivat jo heti alussa, että ”ketään ei seurata tämän sovelluksen avulla, eikä mitään tietoja kerätä talteen”, niin ainoastaan tyhmät uskoivat sen.
  Totta kai he seuraavat, kun idioottikansa tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden.
  Kuinka hemmetin yksinkertaisia ihmiset voivat olla?

 • juha II

  Vastaa

  Kaikki koronan ympärillä on järjestettyä teeskentelyä. Tuon ”koronavilkun” ohjelmoija Oraclen johtaja itse potkaisi tyhjää jo alkukesästä otettuaan toisen piikin. Aivan kuten New York:n kaksoistornien tahallisen tuhon jälkeenkin, Hallitus käytti tilaisuutta hyväkseen ajamalla nk. ”turvallisuuslakeja”, jotka lisäsivät sen vakoilemisoikeuksia omia kansalaisiaan vastaan. Tämä tietenkin meni helposti läpi asbesti-pöllyssä ja ”terrorismin vastaisessa sodassa”. Kun pahin pöly oli laskeutunut. Ainakin terävimmät kansalaiset käsittivät, mitä oli tullut tehtyä tai paremminkin sen, mitä heille oli tehty. Jopa erilaiset ”sukuselvitys” ‑DNA-palvelut, jonne nuolaisut voidaan lähettää. Antavat kyseiset DNA:t FBI, CIA:lle ja muille hämärä heikeille. Ruotsin valtio vuotaa käyttäjien tietoja erinäisistä sovelluksista Facebook:lle ja Googlelle, joka on selvä rikos yksityisyyttä vastaan, koska se on tehty salaa.
  On syytä välttää kaikkia sovelluksia, jotka lupaavat jotain hyvää ja hyödyllistä tässä Punahilkka sadun susi-iso-äitejä täynnä olevassa maailmassa!

 • Pah

  Vastaa

  ”Itävallassa pian liki 4000 euron sakot rokottamattomille, Ranskassa koronapassista tulossa rokotuspassi – näin Eurooppa kiristää rokotustoimia”

  Missäköhän ne Eurooppalaisista ”oikeusvaltiosta” ja ”oikeusvaltioperiaatteista” sormi pystyssä marisevat sp€rmap€rseet nyt ovat oikeusvaltio-ulinoidensa kanssa?

  Eihän ”oikeusvaltioissa” mitään rangaistuksia voi tietenkään kenellekkään määrätä sillä verukkeella että henkilö ei halua osallistua kokeelliseen lääkekokeiluun? 

  Sekin lienee rikollista että nämä BlackRock ja Vanguard yhtiöiden juoksupoikina hääräävät paikalliset mätämediat moisella edes uhkailevat. Luultavasti sekin on rikollista kysyä kuka tätä palettia pyörittää ja kenen käskystä? Eli Who Owns the World?

  truthbasedmedia.com/2021/10/29/who-owns-the-world/

 • Tomppa

  Vastaa

  Yksinkertaisia ihmisiä on aina vedätetty erilaisilla kätevillä sovelluksilla. Muistanette, mitä silloinen CIA:n apulaisjohtaja sanoi Yhdysvaltain kongressissa, kun Facebook tuli ihmisten kättöön:
  ”After years of secretly monitoring the public, we were astounded so many people would willingly publicize where they live, their religious and political views, an alphabetized list of all their friends, personal emails addresses, phone numbers, hundreds of photos of themselves, and even status updates about what they were doing moment to moment. It is truly a dream come true for the CIA.”
  https://www.youtube.com/watch?v=PoFCr7XorNE

 • Tarja

  Vastaa

  Hallitus jakaa edelleen samat arvot maanpetturi, valtiopetturi, pedosatanisti-Kiurun kanssa.
  Muutenhan GMO-kansanmurhaaja, pedosatanistien huostalapsitrokausta johtava Kiuru olisi painostettu eroamaan antifaterroristi-hallituksesta, eikös vain?
  Samat arvot mitä ilmeisimmin jakaa myös STM:n johtaja GMO-kansanmurhaaja, maskipainostaja, Nurembergin sääntöjen rikkoja Kirsi Varhila, jolla edelleen on ammattioikeudet, vaikka hänen maanpetoksellinen, valtiopetoksellinen ja GMO-kansanmurhainen toimintansa on ollut ‑tai olisi kuulunut julkisuuden, selonottovelvollisuuden, koulutustadon ja virkavastuun perusteella olla – jo pitkään tiedossa abortti- ja eutanasiakansanmurhaajien kontrolloimalla politisoituneella, antikristillisellä ja suomalaisvastaisella Antifa-Valviralla.

 • H.A.

  Vastaa

  Jotakin positiivista: jos on tarkkailu+GPS+digiraha jne. päällä yhteiskunnassamme 247, niin luulisi raiskaavien ja rötöstelevien irakilaisten, somalien ja afgaanien jäävän kiinni joka kerta. Onko tällä sitten rikoksia ennaltaehkäisevää tai pienentävää vaikutusta? Uusia tulijoitahan on jonoksi asti maamme ovella.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi