Suojele yksityisyyttäsi – boikotoi Koronavilkkua

Itsevaltaiset hallitukset ovat aina kiristäneet kansaan kohdistuvaa kontrollia kriisiaikoina.

Pääkirjoitukset

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus.

Alkuviikosta Suomen hallitus ja valtamedia ryhtyivät painostamaan kansalaisia asentamaan bluetoothiin perustuvan Koronavilkku-sovelluksen puhelimiinsa. Sovelluksen julkilausuttu tehtävä on epidemian ehkäiseminen, mutta sen kauaskantoiset yhteiskunnalliset vaikutukset ovat huomattavasti laajemmat.

Kuten historiaa tuntevat tietävät, itsevaltaiset hallitukset ovat aina kiristäneet kansaan kohdistuvaa kontrollia kriisiaikoina. Normaaliolosuhteissa ihmiset eivät siedä yksityisyytensä loukkaamista, mutta pelokkaat kansalaiset ovat helposti manipuloitavissa.

2000-luvulla kansalaisiin kohdistuva vakoilu on kärjistynyt länsimaissa merkittävästi. Julkisessa keskustelussa ovat esiintyneet muun muassa kasvot tunnistavien valvontakameroiden määrän kasvu, Facebookin ja NSA:n kaltaisten instituutioiden rikollinen tiedonkeruu, autoihin asennettavat GPS-paikantimet, käteisen rahan katoaminen sekä poliiseille myönnetyt vapaudet vakoilla ihmisiä heppoisin perustein. Koronavilkku on osa samaa jatkumoa.

Tieto on valtaa

Erityisesti yksityisyydensuojan tuhoutuminen vaarantaa poliittiset toisinajattelijat. PolPo (poliittinen poliisi) sekä Facebookin kaltaiset valkoisiin vihamielisesti suhtautuvat suuryhtiöt käyttävät informaatiota aseenaan. Mitä paremmin vihollinen tunnistaa sosiaaliset verkostomme, jokahetkisen sijaintimme, kulutustottumuksemme ja mielipiteemme, sen helpommin meitä voidaan kontrolloida ja kansallismielinen liike tukahduttaa.

Tieto on valtaa, eikä sitä kuulu siksi luovuttaa viholliselle. Koronavilkun puolestapuhujat ovat luonnollisesti väittäneet, ettei sovellus riko käyttäjien yksityisyydensuojaa. “Tietoturvallisiksi” kutsutut sovellukset ja verkkosivut ovat verkkopankeista, Whatsappista ja Skypestä lähtien kuitenkin toistuvasti paljastuneet vuotaviksi vakoilutyökaluiksi, joten kansalaisten ei tulisi luottaa korulauseisiin.

Jokainen suomalainen voi kantaa kortensa kekoon kieltäytymällä aina, kun esivalta tai suuryhtiöt tahtovat päästä käsiksi henkilökohtaiseen elämäämme. Valvontayhteiskunnan vastustaminen on kansalaisvelvollisuus.

Facebook Informaatiosota Koronavirus NSA Pääkirjoitukset Politiikka PolPo Skype Teknologia Tietoturva Vakoilu Whatsapp Yhteiskunta

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Peku

  Vastaa

  Täyttä asiaa!!! Meillä Suomessa terveystiedot, tulotiedot, etuustiedot, pankkitilit, puhelutiedot & puhelimen sijaintitiedot ja kaikki vastaavat ovat sähköisiä rekistereitä, joihin esim. PolPo pääsee suoraan käsiksi. Välttämättä ei edes tarvita oikeuden päätöstä asiasta, vaan päivystävä esimies voi tehdä päätöksen kun oikeuden päätöstä ei saa heti.

  Kaikki em. kerrotaan olevan vain ihmisten tarpeita ja digiyhteiskuntaa varten, mutta ne ovat vain valtaeliitin keinoja hallita ja valvoa kansalaisia. Ettei tule kenellekään mitään vääriä ajatuksia eikä mitään voi salata/pitää omana tietona.

 • Minä

  Vastaa

  Kun totalitarismille kehitetään välineet, enemmin tai myöhemmin se tulee. Poliitikoista löytyy monia, jotka suorastaan himoitsevat sellaista – ihan ”ihmisten omaksi parhaaksi”.

  Monet uskovat, että lainsäädäntö suojelee, mutta eivät tajua, että lakeja ei ehkä noudateta ja että lait voi muuttaa koska tahansa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Nyt on hyvä artikkeli.
  Valitettavasti kun katsoo lukuja, kuinka moni on tuon sovelluksen jo ladannut, niin täytyy todeta ihmisten olevan erittäin helposti vietävissä olevaa lammaskansa. Ei tarvitse ihmetellä vaalien jälkeen tuloksia, kun katsoo minkälaisilla tyypeillä on äänioikeus.
  Tuleeko heti turvallisempi olo, kun luovutat yksityisyytesi pois ja lataat sovelluksen, joka mahdollistaa massakyttäyksen erittäin helposti? Hölmöä kansaa.

 • Juha6

  Vastaa

  Heh Orwellin yhteiskunta ja pedon merkki, mikrosiru käteen, jota ilman et voi elää kommunistisessa totalitarismissa..

 • Zero Tolerance

  Vastaa

  Kotiksupungin fb:ssä tuli thl:n markkinoimaan avoimesti sovellusta ja juhlimaan kun ekat 200 000 lammasta olivat sen asentaneet. Yleensä en jaksa näiden kanssa vääntää, mutta sain markkinoijan hermostumaan sen verran, että möläytti, ettei asennusta edes tarvita, kyllä ohjelma tunnistaa nekin jotka eivät sitä asenna kunhan vain ovat ohjelman ladanneiden lähellä.

  Kun totesin, ettei koronan tappavuus ole kuin kausi-influenssan luokkaa ja seuraavan ”koronan” aikana parin vuoden päästä ehdottanevat jo sirun ottamista ihon alle, ettei liikkumisrajoituksia tarvitse ottaa käyttöön niin foliohattuhuutelu alkoi.

  Ei näitä laumamentaliteetin omaavia pelkureita voi pelastaa. Rakentavat itse oman vankilansa, jossa elävät orjan elämää uskoen olevansa vapaita. Kyllä tämä yhteiskunta tulee jakautumaan eivätkä kaikki tule eläessään heräämään maailman todelliseen tilaan.

 • Anomuumi

  Vastaa

  Kaikkiin laitteisiin on jo A Jonesin mukaan tänä kesänä ujutettu salaa vakoiluohjelma. Miksi muka tarvitaan uusi ? No sillä ehkä hallitaan potilaan koronatilannetta. B Gates sanoi että n. 80% ihmsistä tulee sairastumaan rokotteenseen. B G:n säätiö rahoittaa myös THL:ää joten helppo ohjata.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Elämä on yksinkertaista kaltaiselleni ”neurootikolle”. En ole edes suostunut siirtymään älypuhelinaikaan, joten nuo vilkut, eivät edes hipaise mielenrauhaani

 • Boris Pecker

  Vastaa

  Nyt sitten noin miljoona tyhmää lammasta dallailee kylillä luureissaan bluetooth päällä. Tietosuoja dumpattu järveen, ja bonuksena luurin akku tyhjenee ennätysvauhtia. Ehdotankin halvempaa ja tehokkaampaa viruskamppailutaktiikka: Huuda jokaiselle vastaantulijalle että sinulla on korona. Jengi antaa latua. Jatka menoasi reteesti nauraen.

 • Hutisalo

  Vastaa

  On se hyvä, se että meillä on partisaanin kaltaisia valveutuneita huopahattuja valvomassa meitä foliohattuisia. Kaikenlaista huttua sitä onkin.

 • koomaa

  Vastaa

  BluetoothView v1.66 – Monitor the Bluetooth activity around you
  https://www.nirsoft.net/utils/bluetooth_viewer.html

  Norway Used NSA Technology for Potentially Illegal Spying
  https://theintercept.com/2018/03/01/norway-nsa-victory-garden-surveillance/

 • Sörsselssön

  Vastaa

  No nyt vedetään kyllä foliohattuilu aivan turhille kierroksille. Oli se miten älytön matkapuhelin tahansa niin tolppatiedon perusteella operaattori ja sitä myötä viranomaiset voivat seurata hyvinkin tarakaan luurin liikkeitä, joten asentaa ihan rauhassa vaan se koronavilkku, jos muutenkin pidätte puhelimen bluetoothia jatkuvasti päällä sillä silloin se ei edes lisää virrankulutusta entisestään. Jos haluat pitää liikkeesi piilosa jätä puhelin kotiin. Muuta vaihtoehtoa salassa liikkumiseen ei ole.

 • juha Anttila

  Vastaa

  Olen nyt pari viikkoa silloin tällöin lueskellut partisaania. Ei suoranaisesti minun genreä, mutta minusta on hyvä tärkeä laajentaa maailmankuvaa yrittämällä ymmärtää muiden ajattelua. Tähän asti jutut on olleet ajatuksia herättäviä – toisenlaista näkökulmaa tarjojavia, mutta tämä oli rimanalitus. Tai sitten minun folioni on vaan liian löysällä 8=/

  • Nationalisti

   Vastaa

   Millä tavalla tämä artikkeli oli ”rimanalitus”?
   Sinä olet valmis luopumaan pala palalta yksityisyydensuojastasi?
   Tuollaisista sovelluksista ei ole ihmisille minkäänlaista todellista hyötyä, hölmöläiskansaa vaan viedään kuin pässiä narussa.
   Mikä olisi tehokkaampi tapa hallita kansakuntia kuin pelkotilat ja mitä tällä koronalobbauksella nyt on saatu aikaiseksi? Käytännössä massapsykoosi, kun ihmiset eivät kykene ajattelemaan mitään omilla aivoillaan.
   Esimerkkinä tämä maskisuositus, ihmiset olisivat voineet käyttää maskeja viime talvesta saakka, eivät käyttäneet. Sitten kun hallitus jotain linjasi (aiemmin todettiin maskien olevan hyödyttömiä) ja media oikein tehokkaasti lobbasi, niin lampaat jonossa marssivat kauppoihin ostamaan ylihintaisia maskeja.
   Näistä jutuista on foliohattuilut hyvin kaukana, nämä asiat pystyt näkemään kun avaat silmiäsi.

 • JORMA ISO-AHO

  Vastaa

  En tietenkään ole sitä mieltä että tuo kannattaisi ladata. Mutta hysteerinen artikkeli. Se riittää kuten joku jo vissiin mainitsi että sinulla on puhelin niin sua seurataan. Ja sillä ei ole väliä onko puhelin päällä vai ei. Ja suurin osa ihmisistä on ladannut puhelimeensa google,fb,insta, twitter, naiviohjelmia etc … jos et halua että sua tarkkaillaan ‚niin pidä ja käytä puhelinta ainoastaan kotonasi. Äläkä puhu mitään puhelimesi lähellä. Koska sellanen mahdollisuus on ettö sun puhelimen kautta sua kuunnellaan. Minä pystyn kuuntelemaan perheenijäsenten puhelimia 😀 yhdellä helpolla spy appillä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Mikä tässä oli hysteeristä?
  Eikö ennemmin ne ihmiset ole hysteerisiä, joita ohjaillaan pelon voimalla? He säntäävät maskikaupoille heti kun joku puhuva pää antaa suosituksen ja kun luodaan sovellus, niin iso osa on heti lataamassa sitä, eikä kyseenalaista mitään.
  Mielestäni se on hysteeristä ja suoranaista tyhmyyttä.

  ”Suurin osa on ladannut fb, insta, twitter”.…
  Niissä ei käsittääkseni ole pakko pitää bluetoothia ja sijaintia päällä (Tosin, vaikka ei omistaisi facetiliä, niin esim. puhelinnumerosi päätyy heille sen ihmisen kautta, jolla on facebook-tili ja olet hänen yhteystiedoissa.)
  Tuo ”suurin osa on ladannut nämä ja nämä” on hyvin huono perustelu, jos sinulla on jo kuset ja paskat housuissa, niin tarvitseeko vielä oksentaa rinnuksille? Noin vähän kärjistetysti sanottuna.

  • Jorma Iso- Aho

   Vastaa

   Miksi sinä luulet että bluetooth pitää olla päällä että suo voidaan seurata? Se ei vaikuta onko se päällä vai ei. Ja hysteerinen siksi että tuo artikkeli on täyttä foliohattu matskuan ja hatusta vedettyä faktaa. Pitäisikö sinun tutustua miten nämä nykyajan puhelimet ja tekniikka toimii? Ennenkuin alat heittää sun 15v mopopoika argumenttejä takas, niin voin sulle kertoa että mulla on taatusti enemmän oikeeta kokemusta asiasta. Krp .. supo.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Eli et siis pysty sanomaan edes sitä, mikä tässä on ”foliohattuilua”.

    Enhän minä niin sanonut, että bluetooth pitää olla päällä, jotta vasta silloin sinua voi seurata. Tässä ”koronavilkku” sovelluksessa bluetoothin on oltava päällä. Noissa mainitsemissasi esimerkeissä bluetoothin ei tarvitse olla päällä. Bluetooth kun ei sekään ole ihan riskitön.

    Pitäisikö sinun ensin opetella lukemaan kunnolla?

    Jaa, sinä olet näitä internetsoturien eliittiä ”minulla on taatusti enemmän kokemusta näistä” ja todellisuudessa kokemuksesi ulottuu ainoastaan pätemisyrityksiin, todellisesta tiedosta ei ole mitään käsitystäkään.
    ”Hatusta vedettyä faktaa”?
    No, faktaa joka tapauksessa, sekös sinua tässä näyttääkin harmittavan.
    Suosittelen sinulle, että jatkat niiden Yle uutisten lukemista, kun et näköjään omilla aivoilla kykene mitään ajattelemaan, saati kyseenalaistamaan.

    Kovin helposti jotkut antavat yksityisyydensuojaansa pois, mitähän kaikkea muuta sinä olisit valmis tekemään, kun joku ministeri tai virkamies suosittaa…

 • juha Anttila

  Vastaa

  Olen ymmärtänyt, että vilkussa on kyse VAIN BLUETOOTH yhteyden käytöstä, jonka kantama on noin 10 m. Selittäkää joku kuinka sillä pystyy mitenkään seuraamaan kännykän sijaintia.
  Kannattaa varmaan lukea myös oheinen artikkeli, ennenkuin kiristää folionsa liian kireälle.
  Kaikkineen suosittelen että perehdytte asiaan ja kirjoitatte uuden FAKTOIHIN perustuvan artikkelin, muuten minulle jää fiilis että tämä onkin vain 15 ‑v mopopoikien eipäs-juupas alusta, jonka tietoarvo jää keskiverto peruskoulun vessanseinä kirjoittelun tasolle.

  https://yle.fi/uutiset/3–11523504?origin=rss

 • Meitä hallitaan tietämättämme

  Vastaa

  Omaan puhelimeeni tuo ”vilkku” asentui ilman lupaa ja salaa yöllä. Kun meni asetuksiin ja kirjoitti hakukenttään ”cov” niin johan löytyi coronavillku joka oli päälle laittamista vaille valmis toimintaan.

  Koitin etsiä että mistä sen saisi pois ja mutta sitä ei löydy sovellutuksista. Se on näkymätön eikä sitä vissiin saa pois millää. Käytännössä tämä tarkoittaa että jos kerran ”ne” pystyvät asentamaan sen puhelimeen, niin broadcastilla ne saa sen päällekkin.

  Tuon Juha Anttilan viimeiseen kommenttiin en viitsi edes vastata. Sen verran naivi se on. Kaveri ei ole edes sisäistänyt miten tuo sitten osaa kertoa ja varoittaa.

 • ärjykarju

  Vastaa

  Itse asensin sen, tutkin ja sitten poistin.
  Täysin hyödytön, jopa tietoturvan vaarantava viritys se on!!!!

 • sanna

  Vastaa

  onneksi on 12 vuotta vanha luuri niin siihen ei saa mitään appseja

 • KRP mikrosiru

  Vastaa

  KRP siruttaa jo nykyään suomalaisia n. 10 kpl vuosittain ja osa tappaa itsensä, loput uhkaillaan hiljaiseksi. Sirun avulla ihmisen ajatukset pystytään lukemaan, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, kurkunpään mikroskooppisen värähtelyn ja sinne saapuvien sähköimpulssien avulla.

  Robin Lardot on tästä viime kädessä vastuussa ja hänet tulee tuomita kansainvälisessä ihmisoikeustuomioistuimessa rikoksista ihmisyyttä vastaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi