Helsinki alkaa vakoilla suomalaisia reaaliajassa uudella kamerajärjestelmällä ”koronan vuoksi”

Usein "kriisien" nimissä käynnistetyt valvontajärjestelmät jäävät käyttöön myös "kriisien loppumisen" jälkeen.

Teknologia

Koronakriisiä on käytetty tänä vuonna menestyksekkäästi perustelemaan sitä, miksi esivallan tulisi pystyä vakoilemaan kansalaisten liikkumista ja sosiaalisia verkostoja reaaliajassa. Kansalaisten yksityisyydensuojan tuhoaminen on ollut tehokasta, sillä valtavirtaisista puolueista yksikään ei ole noussut vastustamaan poliisivaltiokehitystä.

Kansalaisiin kohdistuva valvonta ei rajoitu ainoastaan valtamedian aggressiivisesti markkinoimaan koronavilkkusovellukseen. Helsinki on ottanut nyt käyttöön valvontakameroihin perustuvan kansalaisten tarkkailujärjestelmän, mitä perustellaan luonnollisesti ”koronan leviämisen torjumisella”.

Helsinki on ostanut videoanalytiikkatyökalunsa Viria-yhtiöltä. Valvontakamerat tutkivat jatkuvasti tietyssä kohteessa olevia ihmisiä ja hälyttävät viranomaisille, mikäli väkimäärä muodostaa ”koronan vuoksi” riskin.

”Kriisiajan” vakoiluteknologian käyttö jatkunee myös ”kriisin” päätyttyä

Valvontajärjestelmän riskit kansalaisten yksityisyyden kannalta ovat suuret. Julkisilla paikoilla suoritettu videovalvonta sekä paikallaolijoihin kohdistuva reaaliaikainen analyysi mahdollistavat sen, että viranomaiset voivat ainakin periaatteessa saada tiedon yksittäisen kansalaisen jokahetkisestä sijainnista. Viria itse luonnollisesti kiistää, että teknologiaa voitaisiin käyttää kyseenalaisin motiivein.

Usein ”kriisien” nimissä käynnistetyt valvontajärjestelmät jäävät käyttöön myös ”kriisien loppumisen” jälkeen. Lisäksi virkavalta pyrkii jatkuvasti laajentamaan urkintaoikeuksiaan. Vaikka Virian analytiikkatyökalua ei käytettäisi kansalaisten paikantamiseen tänään, voi esimerkiksi poliittinen poliisi (PolPo) lobata sen mahdollistamiseksi ensi vuonna.

”Helsingissä palvelun testikäyttö aloitettiin Senaatintorin kesä ‑tapahtuman yhteydessä elokuun puolivälissä, ja toinen mittauspiste avattiin Kansalaistorille syyskuun alussa”, Uusi Suomi taustoittaa.

Lähde: Uusi Suomi

Helsinki Koronavirus Kotimaa Poliisi Poliisivaltio PolPo Teknologia Tietoturva Vakoilu Valvonta Valvontakamerat Viria Yhteiskunta Yksityisyydensuoja Yksityisyys

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Monikulttuurisen yhteiskunnan voi pitää kasassa vain totalitarismi – alati kasvavine ja voimistuvine valvonta- ja väkivaltakoneistoineen… kunnes systeemi romahtaa omaan mahdottomuuteensa. Suomessa tämä kehitys on lähtenyt eksponentiaaliseen kasvuun EU:hun liittymisen myötä. Varsin harmillista tällainen.

 • sotatila

  Vastaa

  Me tarvitsemme omat tiedustelujärjestelmät. Ryhmä kansallismielisiä jotka seuraavat ministereiden kaikkia liikkeitä. Missä kokouksissa ministerit käyvät, keitä he tapaavat jne. 

  Ollaan rehellisiä itsellemme. Me ollaan koko ajan vastaanottavana puolena, koko ajan otetaan iskuja vastaan ja ollaan häviöllä.

  Löytyykö Suomesta isänmaallisia yrittäjiä jotka ovat valmiita auttamaan kansallismielisiä. 

  Löytyykö kansallismielisiä poliitikkoja ja juristeja jotka vaativat ministereitä valtakunnan oikeuteen.

  Jos Marinin hallitus sulkee kaupat ja ravintolat, on ihmisten pakko tarttua aseisiin hankkiakseen ruokaa. Eli hallitus pakottaa ihmiset varastamaan tai jollakin tavalla hankkimaan syötävää että pysyy hengissä.

  Tyhmä vaalikarja ei ymmärrä että kaikki on yhtä suurta huijausta. Mitä he äänestävät? Sipilän ja Orpon takaisin valtaan jotka päästivät Suomeen kymmeniä tuhansia mantuja raiskaamaan ja ryöstelemään suomalaisia.

  Laittakaa se maski päälle ja vielä huppu päähän varmuuden vuoksi ja lukitkaa itsenne pieneen pimeään koppiin ettei vaan ilmasto kärsi enempää teistä. (tämä kappale oli sarkasmia jos joku ei sitä ymmärtänyt).

 • Jo kauan aikaa

  Vastaa

  Voin kertoa että kansalaisia on vakoiltu jo ainakin viisi vuotta. Mutta tämä koronaskanaali, tämä on antanut sen tarvittavan oikeutuksen että materiaalia saa käyttä laillisessa mielessä.

  • Anu Palosaari

   Vastaa

   No todellakin. Esim älypuhelimet ja tietokoneet ovat naurettavan herkkiä – suorastaan portteja ihmisten elämään ja koteihin – jos tietää räplätä oikeat nappulat auki. Eikä kestä edes kauan se portin avaaminen.

 • Isä perkele

  Vastaa

  Paska lauma herää ainoastaan ruuan loputtua! Rapparit nauraa

 • valvontapois

  Vastaa

  Mamujen ja matujen oikeita henkilöllisyyksiä ei tunneta eikä heidän rikoksiaan, että miksi ovat tänne tulleet pakoon (ketä?).
  Tappajia, raiskaajia ainakin heidän riveissään on ollut oikeuden tuomioille.
  Suomalainen nainen, tuo tyhmistä tyhmin tuottanut näitä maahan.
  Minusta naiset saavat maksaa siitä. Eli naisille verotus äänestysten mukaan. 70% veroprossa jos riittääkään. Niin paljon on maksanut. Mutta eksyipä aiheesta. Tuo kansalaisten vakoilu on outoa kun vieraita ei tunneta alkuunkaan. Ei ole mitään syytä suomalaisia valvoa, kun ei vieraitakaan.
  Tässä ei ole mitään neuvoteltavaa.

 • Leino Kimmo

  Vastaa

  Syyteilmoitus lainsäädännöllisen syrjinän lopettamiseksi on Valtakunnansyyttäjänvirastoon jätetty 9.12. 2005 ( kirjattu diaariin 8 kuukautta ja jätetty käsittelemättä.)

  Rikosilmoitus lain 4442012 miljardivarkaudesta ja PL 118 §:n valtiopetoksesta jätetty Porissa ”poliisille” kesällä 2017 ( ei vieläkään kirjattu diaariin ? ).

  Julkista tietoa archive.today/kimoleaks.fi

  Suomi on mm. lahjonut Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivallattomaksi PL 118 §:n mukaisssa asioissa 2008 ( esityöt He 552007 kansanedustajille valehdellen .)

  EIT saanut tiedot petoksista 2006 – 2008 ( EIT 2422106) ja tuhonnut todisteet 27.3. 2009 … EOA kansliapäätös 1350/4/08… EIT tuomarin jääviyttä seuloa pois käsittelystä Suomen työpaikkaansa koskevaa aineistoa ei voida tutkia.

  Suomessa EI ole ollut laillista esivaltaa vuoden 2005 jälkeen; vaan lahjomalla saatua ”lainsäädäntöä” .…

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”. Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.”

  Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

  EIT:n 2006–2008 saamien todisteiden mukaan Lapset: hetero-aviomiehet ja pienyrittäjät ovat ihmisoikeudettomia Suomessa.

  Nyt se on yritetty ”oikeuttaa” PL 118 §:n valtiopetoksen avulla .… kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tämän takia kansainvälinen rikostuomioistuin piti ( He 552007 ) lahjoa toimivallattomaksi tuollaisissa asioissa.

  Näiden takia olen ihmisoikeudeton Suomen kansalainen; mihinkä lie vihapuheeseen syyllistyn tuon kertomalla ?

  Rikosilmoitus Porin ”poliisille” EOA päätöksen 876÷2÷05 kaltaisessa asissa on jätetty 8.9. 2005 … ”poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Kansainvälinen laki: mikäli jonkun maan laki / oikeusjärjestelmä on todettu toimivallattomaksi saa Kansainvälinen rikostuomioistuin suoraan toimivallan; siis sai ennen lahjontaa !

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi