Kirjakauppajätti ylisti Adolf Hitlerin Taisteluni-teosta

Adlibris sanoo vastineessaan, että Taisteluni on historiallinen dokumentti ja kauppa ei näe syytä lopettaa sen myyntiä.

Politiikka

Ruotsalainen kirjojen verkkokauppa Adlibris kuvasi kansallissosialistisen Saksan johtajan Adolf Hitlerin kirjaa Mein Kampf (Taisteluni) muun muassa omaelämäkerraksi sekä poliittiseksi ja filosofiseksi teokseksi. Hitlerin sanottiin kirjakaupan sivulla olevan ”valkoisen rodun loistavimpia tähtiä”.

Myönteinen kuvaus Saksan entisestä johtajasta ja hänen maailmankuulusta teoksestaan on herättänyt pöyristystä mediassa.

Adlibris sanoo vastineessaan, että Taisteluni on historiallinen dokumentti ja kauppa ei näe syytä lopettaa sen myyntiä, mutta yhtiön mukaan kuvausta on syytä muuttaa. Kirjakauppayhtiö aikoo tarkistaa Hitlerin kirjan kuvauksen sisäisesti.

Kielletty muutamissa maissa

Adlibris-verkkokaupassa myynnissä olevien kirjojen kuvaukset tulevat julkaisijalta, ja ne käsitellään automatisoidusti ilman ihmisten ennakkotarkastusta.

Taisteluni on eräs maailman tunnetuimpia kirjoja. Hitler kirjoitti sen Landsbergin vankilassa 1920-luvulla. Vuosina 1925–26 julkaistu kaksiosainen kirja myi vuoteen 1945 mennessä miljoonia kappaleita kaikkialla maailmassa. Hitlerin kuoltua saksalainen Baijerin osavaltio otti haltuunsa teoksen tekijänoikeudet ja kielsi sen julkaisun. Kirjasta on otettu uusia painoksia oikeuksien rauettua 2015. Suomessa julkaistiin jo samana vuonna näköispainos vuoden 1941 suomennoksesta. 1936 Taisteluni julkaistiin Saksassa jopa pistekirjoituksella sokeiden luettavaksi.

Kirjan myynti on yhä kiellettyä Hollannissa ja Kiinassa. Ranskassa ainoastaan niin kutsutuilla ”kriittisillä kommenteilla” varustettu painos on sallittu. Taisteluni on julkaistu myös hepreaksi juutalaisvaltio Israelissa.

Mikäli haluat tukea kansallisradikaalia toimintaa, osta Taisteluni Kielletyistä kirjoista: https://www.kielletytkirjat.com/product/taisteluni/

Lähde: Hufvudstadsbladet

Adlibris Adolf Hitler Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kansallissosialistinen Saksa Kielletyt kirjat Kotimaa Mein Kampf Politiikka Saksa Taisteluni Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Teos on mainio, vahva lukusuositus!

  Ei pidä lukea ja katsoa Hollywoodin sekä valtamedian tuottamaa valheellista roskaa kansallissosialismista, kun on muitakin keinoja ottaa asioista selvää.

 • Jake

  Vastaa

  Suomen oloissa suuresta myynnistä huolimatta teos ei synnyttänyt mitään kansallissosialistista liikehdintää, ja Jarl Hellemannin arvion mukaan vain harva lienee jaksanut kahlata teoksen raskaan ja väsyttävän tekstin kokonaisuudessaan läpi.

  Kaikkiaan 782-sivuista teosta on pidetty melko sekavana ja raskaslukuisena, ja monet uskollisetkin kansallissosialistit joutuivat jättämään sen lukemisen kesken. 

  Samaa mieltä.

  Vähän niin kuin brenkku skideille. Ekana kielletyn hedelmän maku. Sen jälkeen alkaa etoa.

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Onhan tuo luettu ! Se joka ei jaksa sitä lukea, on laista vätys; kirja on mielenkiintoinen, suorastaan mukaansa tempaava historiallinen kuvaus! Mulla on kirja myös auf deutsch ja på svenska ja in english…

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Kirja on tapana lukea ennen arvostelua, mutta rautakansleri Adolf Hitlerin ”Taisteluni” on siitä poikkeuksellinen kirja että siitä on annettu eniten arvosteluja maailmassa ja samalla sitä ovat arvostelijat vähiten lukeneet. Myönnän rehellisesti että minulla oli vahvoja ennakkoluuloja kun aloin lukemaan ko. kirjaa. Ne ennakkoluulot perustuivat lukuisiin toimittelijoiden ”kirja-arvioihin” tästä kirjasta usean vuosikymmenen ajalta. Ne kirja-arviot ovat kiteytettynä että se kirja on täynnä vihaa, ihmisvihaa, raivoa, pahuutta ja katkeruutta, mutta luettuani kirjan, huomasin että kirjassa oli loistavaa filosofiaa, erityisesti moraalifilosofiaa ja kirjassa erinomaisesti argumentoiden Hitler kriittisesti arvosteli muunmuassa demokratiaa sen toimimattomuudesta. Kieltämättä kannesta kanteen luettuna se on hieman raskaslukuinen, mutta kirjasta löytyy lukuisia kohtia jotka haastavat lukijan miettimään vakavasti eräitä suuria kysymyksiä. Mikään mielipuolen sepustus Taisteluni-kirja ei missään nimessä ole. Suosittelen kirjaa kaikille ihan vilpittömästi!

 • swatzig

  Vastaa

  Olin lukenut Taisteluni kirjaa, juurikin ottaakseni selvää historiallisesta dokumentista, joskus ennen vuotta 2010. Kirjaa tuli kahlattua ja tarkasti luettua joitakin kohtia. Silloin elämän tilanne ei antanut paneutua asiaan kunnolla, joten tänäkin päivänä kyseinen kirja on lukulistalla, kirja johon PITÄÄ palata. Suosittelen. Minun mielestäni kirjassa oli silloisella ajalla minulle yllättävää se että Kyseessä on teos. Syväluotaava filosofinen teos. Hitler oli paljossa aivan oikeassa.

 • Minä

  Vastaa

  Hupaisaa holhoamista tuo ranskalainen lupa julkaista vain ”kriittisillä kommenteilla”.

 • Pekko

  Vastaa

  mein kampf on ihan ok kirja. Taistelu hitlerin silmin katsottuna, kannattaa lukea. Mutta mikä sai hänet ajattelemaan, mikä teki hänet darwinistiksi. Charles darwinpa hyvinkin, hänen teokset kannattaa ja pitääkin lukea. Evoluution lait, olemassa olon taistelu. Kun tiedät, näet omin silmin tuon käynnissä olevan taistelun, se ei lopu koskaan.

 • JFK

  Vastaa

  Valtavirran kirjakaupat saattaisivat uskaltaa ottaa kirjan valikoimaansa, jos nimi muutettaisiin muotoon ”Mein Kamp” ja kirja sijoitettaisiin leirintäalueoppaiden hyllyyn.

 • J.K.

  Vastaa

  Itsekin tietysti lukenut Taisteluni, ja pidän sitä hyvänä teoksena. Veljeni lainasi sen kirjastosta, koska en halunnut omia kirjojani sinne lasten tahmanäppien sotkettavaksi.

  Se tosiaan on Adlibris, eikä mikään Exlibris (kirjanmerkki / entinen kirja) ja suosittelen KAIKKIA IHMISIÄ lukemaan sen.

  Kirja on osa historiaa. Vaikka historiallisia kirjoja ja jopa kartografisia kirjoja on joutunut sensuurin hampaisiin, aiheuttaa se mielessäni vitutuksen, koska jos Maon Punainen kirjakin on suositeltu opus kommunistiseen maailmaan – kannattaa olla varoillaan tulevista kirjarovioista tässä kusipäisessä ns. Poliittisessa korrektissa maailmassa.

  Koskahan Sun Tzun Sodankäynnin joutuu roviolle tai vaikka jengiläisten kirjoittamat kirjat ympäri maailmaa…

 • J.K.

  Vastaa

  AVE!

  Se onkin ongelma. Itse en millään muotoa haluaisi muuttaa historiallisen spektaakkelimaisen kirjan nimeä muutettavan Mein Kampfista miksikään ”Minun Leirini” ‑opukseksi, koska sitten osa historiaa on pyyhitty, taas. Tai jos niin menee, voi partiolaiset morjestaa ja kätellä oikealla kädellä. Partiolaiset kättelevät vasemmalla kädellä.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Teoksessa käsitellään myös propagandaa, sen suunnittelua, levittämistä, päämäärää ja tekniikkaa. Samaa metodia käytetään edelleen, mutta ihmisiin se uppoaa aivan kuten ennenkin.

  • Μelina

   Vastaa

   Erittäin hyvä kirja. Ajattelin lukea uudestaan, juurikin tuon takia että välillä oli todella raskasta. Mutta sisu ei antanut jättää kirjaa kesken. Ehkäpä saa uusia näkemyksiä vielä siihen.
   Suosittelen kyllä kaikkien lukevan kyseisen kirjan!

 • Manna Sarin

  Vastaa

  Mitähän pistekirjoituksella oikein lukee, esimerkiksi se, että Hitler haluaa vammaiset uuniin.

 • YaGo

  Vastaa

  Tämä ”mestarin teos” on jesuiittojen tekemä. Hitler oli sopupoju toteuttamaan suuren suunnitelmaan joka ei ollut hänen omansa. Vähän niikuin Slobodan Milosevic, väittääkö kukaan ett Slobo oli Yu sodan suunnittelija?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi