Poliitikot ja valtamedia ajavat Suomea Natoon ilman kansanäänestystä

Uutinen ei valitettavasti ole aprillipila!

Politiikka

Presidentti Sauli Niinistö kertoi Svenska Ylen haastattelussa keskiviikkona, ettei sotilasliitto Natoon hakemisesta tarvita Suomessa kansanäänestystä tai edes virallista mielipidemittausta.

”Nato tarvitsee tiedon, että kansa tukee nyt jäsenyyttä. Mielestäni meillä on jo se tieto”, Niinistö sanoi haastattelussa viitaten jo tehtyihin mielipidemittauksiin.

Valtamedia on Naton propagandatorvi

Helsingin Sanomien (HS) uusin mielipidekysely väittää, että suomalaisista 61 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen pitäisi liittyä sotilasliitto Natoon, 16 prosenttia on liittymistä vastaan ja 23 prosenttia ei osaa sanoa mielipidettään. Samalla HS myöntää muuttaneensa maaliskuussa tietojen keräysmenetelmää, minkä vuoksi tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Presidentin sinänsä käsittämätöntä lausuntoa ei voi pitää yllättävänä, koska Suomen valtamedia on koko talven ajan antanut palstatilaa demokratiavastaisille lausunnoille, kuten Arto Jääskeläisen ehdotukselle Nato-päätöksen ulkoistamisesta eduskunnalle. Vaikka eduskunta valitaan vaaleilla, olisi menettelyssä yhä lukuisia ongelmia. Kuinka moni äänestäjä on valinnut sopivan ehdokkaan nimenomaan Nato-kannan perusteella? Kuinka moni kansanedustaja pystyy toimimaan virassaan neljä vuotta kääntämättä takkiaan? Toimiiko kansanedustaja puoluekurin vai oman kantansa mukaan?

Aiemmin tällä viikolla Ilta-Sanomat uutisoi, että tutkijoiden mukaan Natosta ei tulisi järjestää kansanäänestystä, koska ”kansalaisilla ei ole välttämättä riittäviä tiedonsaantimahdollisuuksia puntaroidun äänestyspäätöksen tekemiseen”. Samassa uutisessa Tampereen yliopiston valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo sanoi hienovaraisesti pelkäävänsä kansan äänestävän väärin: ”Jos tasavallan presidentti ja hallitus esittävät, että Suomi liittyisi Natoon ja eduskunta päättäisi järjestää neuvoa-antavan kansanäänestyksen, jonka tulos olisi pienellä enemmistöllä se, että emme halua liittyä, niin se synnyttäisi pattitilanteen, jossa Suomen niin sanottu Nato-optio poistuisi.”

Kansanäänestyksen yli kävelemistä perustellaan usein myös Venäjän hybridivaikuttamisella. Kuinka moni muu äänestys pitäisi perua hybridivaikuttamisen takia?

Nato perustettiin vastustamaan nationalismia

Nato kertoo omilla sivuillaan löytyvässä historia-osiossa sotilasliiton perustamisen syistä seuraavaa:

”On usein sanottu, että Nato perustettiin vastauksena Neuvostoliiton muodostamalle uhalle. Tämä on vain osa totuudesta. Itseasiassa liiton perustaminen oli osa laajempaa päämäärää, jolla palvellaan kolmea tarkoitusta: estää Neuvostoliiton laajentumispyrkimyksiä, kieltää militantin nationalismin uudelleen nousua Euroopassa voimakkaan Pohjois-Amerikan läsnäolon avulla sekä Eurooppalaisen poliittisen yhdistymisen kannustaminen.”

Lähde: HS, IS

Lue myös: Nato perustettiin vastustamaan nationalismia

Historia Kansanäänestys Kotimaa Nato Politiikka Sionismi Sotapropaganda Uutiset Valtamedia Yhteiskunta

Keskustelu

30 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • K.M

  Vastaa

  Ei se vaan mene niin päähän, että Natoon vain, outoa puhetta niillä, kun sen venäjä huomaa niin kohta on raketteja helsigin yllä, hajoneita kerros rakennuksia myös, eipä oikein ole päättäjillä enään kun saha jauhoa korvien välissä.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Kummasti kelpasi eurostoliitoon liittymisen kansanäänestys. Euroon tuo nilkki meidät huijasi ilmoitusluontoisena asiana.

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Älä viitti, partasaani, tuota jauhaa! Me elämme edustuksellisessa demokratiassa. Eduskunta on valittu siksi, että se edustaa kansan näkemystä. Tämän kai pitäis olla selvä, vaikka ei näytä tällä foorumilla olevankaan.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Miksi sinunlaisilla ihmisillä on äänioikeus tai oikeus internetin käyttöön, kun et edes ymmärrä lukemaasi tekstin sisältöä?
   Pyydä jotain kaveria auttamaan tekstin tulkinnassa (jos sinulla sellaisia on).

 • jj.t

  Vastaa

  eikös se natoon liittyminen vaadi kansanäänestyksen?olin joskus lukevinani että se olisi jopa naton sääntöihin kuuluva,kirjattu artikla.

  • Ilmari

   Vastaa

   Ei vaadi kansanäänestystä. Eduskunta on valittu tekemään tällaiset päätökset.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Eduskuntaa ei ole suoraan valittu tekemään tuollaisia päätöksiä, kun hyvin monet ovat äänestäneet nimenomaan sellaista ehdokasta, joka vastustaa Natoa.
    Se, että korruptoitunut poliitikko vaihtaa lennosta ”mielipidettä” (eli edistää omaa uraansa), ei kerro kansan mielipiteestä.
    Säälittäviä sellaiset ihmiset, jotka ihan oikeasti uskovat johonkin ”demokratiaan”.
    Muistakaa myös, että Suomessahan ei ole korruptiota…

 • Moreeni

  Vastaa

  Voi ei, demokratia :(((((

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on sitä ”edistyksellistä demokratiaa” ja ”oikeusvaltioperiaatetta”, yksi iso vitsi koko ”demokratia”.

  Eikö samalla tyylillä voitaisi järjestää eduskuntavaalitkin?
  Taloustutkimus tekee kyselyn, vastaajista valitaan tarkkaan noin tuhat vastausta ja siten meillä on sitten ”vaaleilla valittu demokraattinen eduskunta”.

  ” Vaikka eduskunta valitaan vaaleilla, olisi menettelyssä yhä lukuisia ongelmia. Kuinka moni äänestäjä on valinnut sopivan ehdokkaan nimenomaan Nato-kannan perusteella? ”

  Niin kuin olen jo ainakin kerran aiemmin maininnut, minä ja monet lähipiiristäni on äänestänyt nimenomaan sellaista ehdokasta, joka VASTUSTAA Natoa!
  Nyt jos/kun vaaleilla eduskuntaan valittu kansanedustaja tekee 180 asteen käännöksen mielipiteessään (eli pettää vaalilupauksensa), niin miten siinä toteutuu kansan tahto?
  Kansahan äänesti kyseisen ehdokkaan eduskuntaan nimenomaan vaalilupausten ja arvojen perusteella, eikä sen mukaan, että hän kaikessa korruptiossaan menee oma etu edellä, eli toimii vain sen mukaan, mikä häntä itseään hyödyttää eniten.

  Suomea ollaan viimeiset vuodet kovaa vauhtia vedetty viemäristä alas, poliitikot pyrkivät kokoajan tekemään erittäin vahingollisia päätöksiä Suomen edun näkökulmasta edistääkseen globalistista liittovaltiota.

 • J. Jörgensen

  Vastaa

  Niin, kansanäänestykset asiassa ovat olleet jäsenmaissa varsin poikkeuksellisia. Sellainen on järjestetty vain kolmessa jäsenmaassa (esim. http://www.verkkouutiset.fi/a/kansoilta-on-kysytty-harvoin-natoon-liittymisesta-21707/#706ebb2a). Kansanedustuslaitos on olemassa myös tällaisia tarpeita varten, eikä pelkästään esimerkiksi riitelemään turpeen fossiilisuudesta, alkoholin etämyynnin laillisuudesta, tai saamelaisten petovahinkokorvauksista, tms.

 • Schlageter

  Vastaa

  Jos Suomeen tulee vieraita joukkoja – ovatpa ne sitten hallituksen liittolaisten tai mitä muita tahansa – , jokaisen isänmaallisen kansalaisen pyhä velvollisuus on sabotoida niitä parhaansa mukaan ja kaikin keinoin.

 • marko

  Vastaa

  Aika järkyttävää kyllä. natoa on kannattanut se 30% maksimissaan, ja nyt tekaistuissa tutkimussa tuo määrä on muka yli 60%. Ois kyllä sisällissodan paikka.. saatais potkittua globohomo vittuun suomesta.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Niinistö on Suomen historian kuvottavimpia ja kaksinaamaisimpia tyyppejä ja Suomen kansa jollain tavalla vähä-älyistä, sekä huonomuistista, kun tuollainen tyyppi on presidenttinä.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Tietenkin kansanvalta on taas ohitettava. Ei Natoon kansalaisaloite on kerännyt jo yli 13000 ääntä. Natoon haluavien kansalaisaloite on kaiketi poistettu, koska haluajien määrä lopahti äkillisen huipun jälkeen.

  Jos Nato hakemuksia pannaan liikkeelle Hesarin gallupin perusteella ja tästä seuraa vakava sodan uhka, Niinistö ja muut hakijat on välittömästi pantava oikeuteen sotaan syyllisenä ja yritettävä luoda molempia maita tyydyttävä sopimus Venäjän kanssa. Luulisi Suomessa olevan viisaampaa väkeä kuin Ukrainassa, joka olisi voinut välttää nykyiset kauheudet sopimuksin. 

  Aivan mieletöntä ruveta sotimaan ja menettämään kymmeniä tuhansia nuoria suomalaisia ammuskelussa joidenkin mielipiteiden vuoksi. Ainoa etu sodasta olisi, että saataisiin uusi järkevä hallitus. Kenraalikunnalla on vastuu myöskin maan turvallisuudesta ja sotien välttämisestä. Julkaiskaa oma nöyristelemätön mielipiteenne.

 • Snif

  Vastaa

  Mnä en ole seurannut valtamediaa kohta 30 vuoteen.
  Olisko Suomen olotila hyvä kun ollaan kohta samassa tilanteessa Ukraina kun ryssän hyökkäysuhka on noussut.
  No onhan siinä natossa valuvikoja mutta se ei ole syy olla siihen liittymättä sillä natoon kuuluu kohta enemmän maita kun siihen on kuulumatta, ja krittiikkiä ei kuulu yhdestäkään maasta jotka natossa ovat olleet jo kymmeniä vuosia.
  Ryssää kinnostavia ja ärsyttäviä maita on tuon lähellä monta minne olisi jo hyökännyt vuosia sitten mutta ne kuuluu natoon joten pienimulkkuisen puten housuun on lirissyt paskat ja siihen on kuivunut suunnitelmat. Eli jos ei natoon, tämä maa on tajottu tarjottimella ryssälle.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Miksi tuet Jenkkien sionistisia sotia ja Eurooppaan kohdistuvaa tekemällä tehtyä pakolaiskriisiä?
   Joko sieltä Irakista löytyi ne joukkotuhoaseet?
   Mitä mieltä olet nationalistiseen Serbiaan kohdistuvista pommituksista, tekikö Nato mielestäsi oikean ratkaisun?

   Nato vastustaa nationalismia, sekä edistää liittovaltiokehitystä, haluat siis tosissasi tukea globalistien hankkeita.
   Onko nyt kansallismielinen olo?

 • Kalevan tytär

  Vastaa

  Ainoa, mikä vähän lohduttaa on, että tämäkin päätös voidaan vielä myöhemmin nostaa esille ja läpivalaista perustuslain valossa. Ehkä pääsyylliset voidaan kaivaa koloistaan ja saattaa oikeuden eteen.

 • pekka parikka

  Vastaa

  Kokonaisuuksien hahmottaminen on erittäin vaikeaa kun samaan aikaan ”valtamedia” syöttää kansalaisille jatkuvasti kauhukuvia Ukrainasta vaikka suurin osa kuvista on lavastettuja. Mariupol on jo vallattu tärkeimmiltä osin ja sotarikoksiin syyllistyneitä Azov-pataljoonan taistelijoita on saatu vangeiksi. Venäjän operaation taustat kannattaa katsoa Avoinmedian sivuilta olevasta Ranskan armeijan everstin Jacques Baudin raportista.

  Suomessa sionistien johdolla on surutta ajettu täysillä suoraan seinään toimittamalla sotaa käyvään maahan sotatarvikkeita ja aseita tietämättä menevätkö ne suoraan rikollisille joiden tarkoitus on siviiliväestön seasta ampua venäläisiä Isisin tavoin. Siviilien käyttäminen ihmiskilpinä on sotarikos ja siihen syyllistyy juuri Azovin joukot! Presidentti Niinistö on jo käynyt USA:ssa useita kertoja kysymässä neuvoja jopa Henry Kissingeriltä, eräältä 1900-luvun tunnetuimmalta sotarikolliselta, joten hyvät ovat Niinistön neuvonantajat.

  Kansallismielisten suomalaisten tulee ymmärtää, että jos kerran päästät jenkin maahasi, niin ei hän sieltä poistu kuin aseiden voimalla. Jenkit miehittävät edelleen Saksaa ja tuhoavat sitä pitämällä sen tiukassa talutusnuorassa. Suomalaisen tulee aina muistaa tosiasia, Venäjä on suurvalta ja naapurimme, USA ei ole naapurimme vaikka Niinistö niin kuvittelee!

  Pekka Parikka

 • Truth

  Vastaa

  Niinistö aikoo kusettaa suomalaiset NATO:oon samalla kaavalla kuin euroonkin.
  Tällä kertaa tuho tulee nopeammin, Putin tulee puhdistamaan natsit Suomesta samaan malliin kuin Ukrainastakin.

 • Marho Rubio

  Vastaa

  Suomi on Ukraina 2.0 jos NATO:n mennään. Ei Venäjää kiinnosta kuinka pöyristymme ja paheksumme heidän toimintaansa homofeministi kuorossa. Jos välttämättä halutaan joutua ohjus sateeseen niin sinne vaan sitten. Minä sanoudun irti puolustusvoimista sillä hetkellä. En ole kiinnostunut kuolemaan sen tähden. Ampukoot esikunta mut vaikka sitten saatana. En kuolemaa pelkää eikä paljon kiinnosta.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kansalla ei ole tarpeeksi tietoa puntaroidun äänestyspäätöksen tekemiseksi mutta pienillä otoksilla tehdyt gallupit kelpaavat todisteeksi kansan natojäsenyyden kannatuksesta. Niinpä tietenkin.

  Demokratia on harhaa ja päätös Suomen liittymisestä Natoon on tehty jo vuosia sitten.

 • juha II

  Vastaa

  ”Koira ei pääse karvoistaan!”
  Kun kuulemma 80% kansasta kannattaa NATO:a. Ei maanpetturi poliitikkojen hermot edes silloin pidä. Entä sitten kun Venäjä hyökkää NATO Suomeen ”hyökkäys onn paras puolustus” ‑periaatteella eliminoidakseen USA- NATO-WEF–LGBTQ-George Soros-globalistien hyökkäysalustan. Edellisen koko ryöstömurhaaja joukkion tavoitteena on yhtä matalamielisen viekkaan valheellisesti ”viedä demokratiaa” kuin USA ennen Venäjälle ja tuhota sikäläinen ”donald trump” Putin, joka haluaa pitää Venäjän suurena kansallisvaltiona. Joka päättää itse politiikastaan koskipa se sisä- tai ulkopolitiikkaa ja varsinkin hallinnoida omia luonnonvaroja ja rikkauksiaan sekä teollisuuttaan aina kaikkein tärkeintä: Maatalouttaan ja elintarviketeollisuutta ilman lännen noitatohtoreiden myrkkyjä ja geenimanipuloituja ”luonnontuotteita”, jotka ovat vääristeltyjä tavalla, jolla ei ole mitään tekemistä terveyden tuomisen kanssa ihmisille, joita pitäisi ruuan hänelle tuoda ravinnollisesti ja vitamiinien muodossa!

 • Suomalainen mies

  Vastaa

  Sama, mikä tapahtui EU:n ja Euro-valuutan kanssa, on tapahtumassa nyt NATO:n kanssa. Vastoin suomen kansan tahtoa meiltä vietiin itsenäisyys ja oma valuutta, ja nyt ollaan viemässä myös puolueettomuus.

  • Sakke

   Vastaa

   Suomalaiset luopuivat itsenäisyydestään kuin koirat;

   Äänestysj oli tarkoituksella Itävalta-Suomi-Ruotsi-Norja ‑järjestys sillä kaikki tiesivät Norjan kannan ja pelkäsivät sen vievän Ruotsin ja Suomen mukanaan.

   Lisäksi TV:ssä (ei ollut nettiä silloin lapset) esitettiin romahtaneen Neuvostoliiton seuraavaksi valtiaaksi mm. Zhirinovskya joka jossain kännimesoamisessaan puhui kai jotain Suomen palauttamiseksi osaksi Tsaarikuntaa.

   Tätä kylähullua YLE etc pitivät sitten tautotta esillä että se klassinen ryssänpelko saisi loputkin pelkohiiret EU ‑jäsenyyden taakse. 

   Mm. Otaniemen älykköjä eli (usein oikeistolaisia) insinöörejä saatiin EU ‑talkoisiin mukaan meemillä että olemme osa (tulevaa) Venäjää kaiikine puutteinensa jos emme nyt riennä länsileiriin ja vikkelään. ”Julkku” lehden takakannen kuvituksena oli kuva tyhjästä kaupasta ja tankeista kadulla sloganilla ”vaihtoehto EU:lle”.

   Kyllä on fiksuakin miestä siis viety kuin pässiä narussa! Mutta älkää sille itselleen sitä sanoko, suuttuu vielä! 😀

 • Sakke

  Vastaa

  Lyhesti: Stalin jätti Suomen rauhaan ja syystä. Suomi oli osoittanut puolustustahtonsa ja alueidemme strateginen merkitys oli Saksan hävittyä menettänyt merkityksensä.

  Pitkäkestoisin rauhan aika ryssän naapurina on perustunut nimenomaan tähän. Tänne ei kannata tulla koska siitä ei kukaan kostu mitään.

  NATO ‑kiimailijat sen sijaan väittävät että NATOsta saisimme suojelevan ison veljen joka pelastaisi meidät ryssältä. He unohtavat mainita millaiset ovat mm Eestin turvatakuut sekä millaista poltetun maan taktiikkaa NATO etupiiripuskureillaan harrastaisi (esim Norjan ”puolustus” pohjautuu pohjoisen ydinpommittamiseen).

  Luuleko joku aikuinen ihan oikeasti että Bryssel/ New York/ Washington/ Tel Aviv ‑akselilla olisi joku pätkääkään kiinostunut suomalaisten hyvinvoinnista tai edes henkiinjäämisestä? 

  Jo Kuuban ohjuskriisin aikaan oli Amerikan ydinaseista osa suunnattu myös Helsinkiin. Maantiede, geopoliittinen asemamme ja maailman tosiasiat eivät ole muuttuneet mihinkään vaikka somepäät saattaisivat muuta luulla. Olemme YKSIN 1000 KM+ rajan kanssa täällä ja ellei jollain ole jotain erityisen hienoa agendaa jolla ”mennään Moskovaan jotta heilahtaa” olisi ryssän tahallinen provosoiminen syytä unohtaa. Useimmilla meistä ei ole kakkosasuntoa Firenzessä.

  Gay Pride paraatin, lapsiseksin tai sukuelinten silpomisen ei voi katsoa olevan se syy jolla alkaisimme vertamme vuodattamaan. Uskon ettemme tarvitse kansanäänestystä tästä asiasta.

  • Jallu

   Vastaa

   Haluaisin kysyä kuinka moneen Nato maahan on hyökätty ja missä vaiheessa Stalin jätti Suomen rauhaan aloitettuaan talvisodan? Ja Mistä kumpuaa nämä Musta tuntuu nämä Nato arviot, ettei se tulisi kuitenkaan auttamaan. Minä uskon mieluummin kun Nato komentaja sanoo ettei tuumaakaan Nato maahan.

   • Sakke

    Vastaa

    Stalin otti tietääkseni turpaansa pariinkin otteeseen Suomessa + asekätkennän viesti Kremliin oli aika selkeä. Selvisimme miehittämättömänä, kyllä sen pitäisi olla jo kouluhistoriasta selvää. 

    Toinen olkinukke on myös aivan pettämätöntä logiikkaa: moneenko neutraaliin länsimaahan on Toisen Maailmansodan jälkeen hyökätty?

    • Plääh

     Vastaa

     Hannu Rautkallion kirjassa Mannerheim vai Stalin esiteltiin USA:n johdon thinktankkien phdiskelua siitä, mitä SUomelle olisi tehtävä. Arveltin, että Suomen bolshevisointi ja valloitus saisivat aikaan voimakkaan kielteisen reaktion Neuvostoliittoa kohtaan Ruotsissa ja Norjassa. Tämä oli kai Suomen pelastus. Stalinhan ilmeisesti sai käskynsä rabbieliitiltä ja NL oli Lännen satelliitti, kuten Venäjäkin. Tai siis juutalismafian orja, kuten kaikki muutkin

 • TT

  Vastaa

  Mehän ollaan jo jossakin helvetin pakote-Natossa. Ulko- ja kauppapolitiikka on luovutettu Brysseliin, jossa sitä johtavat hullu-Ursulan kaltaiset hahmot ja näitä taustalla kiskoo USA:n juutalaisvoittoinen Deep State. Taloussota Venäjää vastaan on osoittautumassa erittäin vahingolliseksi lännelle ja pilaa sen maineen kauppakumppanina. Dollarista luopuminen on idässä ja BRICS-maiden johdolla jo aloitettu. Itäisiä maita ei eurooppalainen sota kiinnosta pätkääkään. Euro vajoaa, jos ja kun dollarin reservivaluutta-asema menee. Suomen oma-ehtoisen elpymisen mahdollisuudet pilataan lopullisesti, jos idänsuhteet tuhotaan Nato-jäsenyydellä. Ajan myötä Natosta tulee kerjäläisten roskajoukko, jossa Suomella on pakkojäsenyys.

 • Pressa

  Vastaa

  Sika vieraantuneita olette yhteiskunnasta kun kirjoittelette älyttömyyksiä. Etenkin tuo Nationalisti ei osaa toistaa muutakuin retardi ja oletteko lukutaidottomia. Ette edes tajua, että Nato on puolustusliitto. Suomen kansan tahto on selvillä. Kun ulkopoliittinen johto päättää huhtikuussa lähettää hakemuksen Natoon niin sen jälkeen kannatus on 85%. Lyödäänkö vetoa retardit ja muut hidasälyiset?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi