Sinimusta Liike: Hallituksen budjetti on tulonsiirto pankkiireille ja muukalaisille

Mikäli veroja täytyy kiristää, ensisijaisia kohteita ovat tuottamattomalla ”työllä” rikastuvat pankkiirit, suomalaisvastainen media ja veronkierrosta taiteenlajin tehneet globaalit suuryhtiöt.

Talous

Sinimusta Liike tuomitsee hallituksen kaavailemat talousuudistukset, jotka tulevat merkitsemään käytännössä mittavaa tulonsiirtoa rehellisiltä suomalaisilta yrittäjiltä ja palkansaajilta pankkiireille sekä muukalaisille. Hallituksen toiminnasta tekee erityisen irvokasta se, että valtiovarainministerinä toimii tavallisten suomalaisten puolestapuhujaksi profiloitunut perussuomalainen Riikka Purra. Käytännössä Purran politiikka ei eroa millään tavalla hallituksen finanssipolitiikkaa tosiasiassa ohjaavan kokoomuksen globalistisista ja ääriliberaaleista ihanteista.

Liikkeemme kannattaa kansallisradikaaleille tyypillistä kolmannen tien talouspolitiikkaa, jossa suomalaiset yrittäjät ja suomalaiset palkansaajat nähdään luonnollisina liittolaisina kamppailussa kansainvälisen riistopääoman ja elintasopakolaisuuden uhkia vastaan. Oikeistohallituksen budjetti sekä ehdotetut verouudistukset ovat myrkkyä suomalaisille yrittäjille, palkansaajille, kuluttajille ja aidosti tukea tarvitseville vähävaraisille lapsiperheille. Veronkiristysten ja leikkausten synnyttämät ”säästöt” hyödyttävät suomalaisten sijaan kansainvälistä pankkiiriluokkaa, laajasta sosiaaliturvasta nauttivia turvapaikkaturisteja sekä avokätisen kehitysavun kohdemaita.

Joulukuussa 2022 Purra totesi oppositiosta käsin, että perussuomalaiset vastustaa ankarasti ruoan hinnan nostamista, elintarvikkeiden arvonlisäverotuksen kohottamista ja pienituloisilta leikkaamista. Joulukuussa 2023 Purra kuitenkin käänsi hallituksessa takkinsa ja ilmoitti olevansa valmis nostamaan ruoan hintaa merkittävästi. Ruoan ja energian kaltaisten välttämättömyyksien verottaminen on vahingollisinta kuviteltavissa olevaa talouspolitiikkaa, sillä se tuhoaa suomalaisten pk-yritysten kannattavuutta sekä rapauttaa vähävaraisten ja keskiluokkaisten suomalaisten ostovoimaa. Jo nyt noin puolet ruoan hinnasta on Suomessa erilaisia veroja. Rankaisemisen sijaan hallituksen tulisi tukea paikallista ruoantuotantoa madaltamalla kotimaisten elintarvikkeiden verotusta entisestään nykyisestä 14 prosentista.

Esimerkiksi Takuusäätiö on arvostellut Purran ehdotusta kovin sanoin, koska ruoan verotuksen kiristäminen tulisi jo yhden prosenttiyksikön muutoksen myötä syöksemään suuren joukon suomalaisia taloudelliseen ahdinkoon. Sosiaali ja terveys ‑yhdistys laski viime syksynä, että hallituksen leikkaukset tulevat nostamaan tämän vuoden aikana pienituloisten määrää lähes 70 000 ihmisellä. Samalla kun kasvava joukko nuoria suomalaisia aikuisia lykkää perheen perustamista kohoavien kustannusten vuoksi, antaa hallitus täysin väärän viestin kansalaisille.

Suomalaisten yrittäjien puolesta

Myös yrittäjät ovat kritisoineet hallituksen linjauksia. Joulukuussa Suomen Yrittäjät ‑järjestö muistutti, että veronkiristykset tulevat satuttamaan yli 20 000 suomalaista pienyritystä. Globaalit suuryhtiöt välttävät hallituksen finanssikurituksen siirtohinnoittelulla ja muilla laillistetuilla veronkiertomenetelmillä, joten taakka jää kotimaisten pk-yritysten kannettavaksi. Purran johdolla hallitus on päättänyt ilman vastarintaa alistua myös EU-direktiiville, joka poistaa ensi vuonna pienten yritysten arvonlisäverotuksen alarajahuojennuksen. Eurokraattien sanelema talouspolitiikka tekee yrityksen perustamisesta entistä kannattamattomampaa tavallisten suomalaisten näkökulmasta.

Lisäksi hallitus aikoo nostaa kirjojen arvonlisäverotuksen 14 prosenttiin*, mutta lehdistön eli suomalaisvastaista propagandaa levittävän valtamedian verokanta on jatkossakin vain 10 prosenttia. Perussuomalaiset hyökkää kirjallisuuden kautta välittyvää suomalaista kulttuuriperintöämme vastaan tukien samalla mediakoneistoa, jonka kriitikoina puolueen kärkipoliitikot ovat mielellään aina vaalien alla esiintyneet. Purra on perustellut politiikkaansa väittämällä, että suomalaiset ovat ”tottuneet elintasoon, jota emme ansaitse”. Hallitus ei ole kuitenkaan aikeissa sulkea Suomen rajoja humanitaariselta siirtolaisuudelta. Vaikuttaakin siltä, että valtiovarainministerin mukaan muun muassa somalit, kurdit ja afgaanit ansaitsevat myös vastaisuudessa täällä elintason, jota nämä pitävät saavutettuna etunaan. Hallituksen budjetissa kehitysapuun on lisäksi korvamerkitty 1,2 miljardia euroa. Kehitysapuhankkeisiin lukeutuvat esimerkiksi Afrikassa suoritettavat ”ilmastotoimet” ja projektit, jotka ”tukevat toimivia demokratioita ja oikeusvaltioita”.

Haittavero koronkiskonnalle

Sinimusta Liike ilmoitti jo viime syksynä kannattavansa talouspolitiikkaa, jossa valtio hakisi lisätuloja verottamalla pankkien korkokatteita. Ajatus on ollut suosittu monien Euroopan kansallisradikaalien puolueiden riveissä, mutta Suomessa hallituspuolueet ovat pysyneet teemasta täysin vaiti. Valtaosa taloudessamme kierrossa olevasta rahasta on yksityisten liikepankkien luomaa velkaa, jota syntyy esimerkiksi asuntolainaamisen yhteydessä. Pankkien ei tarvitse nykyjärjestelmässämme ansaita lainaamiaan rahoja etukäteen, vaan uusi raha luodaan kirjaimellisesti tyhjästä, kun asiakas (yksityishenkilö, yritys tai julkinen taho) velkaantuu pankille.

Merkittävä osuus pankkien voitoista syntyy ottolainaamisen kulujen ja antolainaamisen tuottojen erotuksena. Tätä kutsutaan korkokatteeksi. Ottolainauksen kuluja ovat esimerkiksi tallettajille maksettavat korot, kun taas antolainaamisen tuottoihin lukeutuvat asuntovelallisten maksamat korot. Euroopan keskuspankin ajamien aggressiivisten koronnostojen vuoksi pankkien katteet ovat viime vuosina räjähtäneet käsiin, mikä on hyödyttänyt rahaeliittiä ja samalla köyhdyttänyt koko muuta yhteiskuntaa. Velkaantuneet yritykset ja kotitaloudet kärsivät kasvavista rahoituksen kustannuksista, mutta toisaalta tallettajat eivät edelleenkään saa kohtuullista korkoa säästöilleen.

Korkokatteiden verotusta koskevan alkuperäisen kannanottomme julkaisun jälkeen kerätyt tilastot osoittavat, että eurooppalaiset pankit ovat saaneet yhteensä 100 miljardin euron ylimääräiset voitot korkokatteiden paisumisen vuoksi. Samalla pankkien myöntämien lainojen määrä on kasvanut vain kahdella prosentilla, mikä merkitsee sitä, etteivät pankit ole stimuloineet eurooppalaisten yritysten toimintaa nettoamillaan varoilla. Sen sijaan pankkiirit ovat ulosmitanneet voittonsa maksamalla itselleen osinkoja ja suorittamalla omien osakkeidensa takaisinostoja yhteensä 121 miljardilla eurolla pelkästään vuoden 2023 aikana. On korkea aika asettaa tuntuva haittavero koronkiskonnalle.

Suomalainen talousjärjestelmä ja hyvinvointivaltio on rakennettu suomalaisia varten. Mikäli leikkauksia täytyy tehdä, ne tulee kohdistaa ensisijaisesti elintasopakolaisiin, työperäisiin maahanmuuttajiin ja kehitysapuun. Mikäli veroja täytyy kiristää, ensisijaisia kohteita ovat tuottamattomalla ”työllä” rikastuvat pankkiirit, suomalaisvastainen media ja veronkierrosta taiteenlajin tehneet globaalit suuryhtiöt. Perussuomalaisten tapa jakaa resursseja osoittaa tyhjiä vaalipuheita huomattavasti konkreettisemmalla tavalla, mitkä puolueen johdon todelliset arvot ovat.

* Kehotamme kannattajiamme allekirjoittamaan kirjojen arvonlisäveron korotusta vastustavan kansalaisaloitteen.

Alkuperäinen julkaisija: Sinimusta Liike

Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Globalismi Kansallisradikalismi Korko-orjuus Koronkiskonta Kotimaa Pankit Pankkiirit Perussuomalaiset Politiikka Riikka Purra Ruoan verotus Sinimusta Liike Talous Valtamedia Veronkierto Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • henrh

  Vastaa

  tottahan nämä,suomalaiset eivät vain ikävä kyllä halua muutosta.

  • Nimetön

   Vastaa

   Se on just näin.. Suomalaista saa kusta heidän vaaleissa antamallaan mandaatilla mielin määrin ilman seurauksia. Ryssällä pelottelu saa ihmiset pysymään järjestyksessä. Suomalainen ei nouse mistään asiasta todelliseen vastarintaan ja lähde Mannerheimintielle isolla joukolla vaatimaan oikeutta.

   • pää määrää

    Vastaa

    Pelottelulla politiikkaa jatketaan kunnes tulee vallankumous. Sen on ennustettu tapahtuvan tänä vuonna EU:ssa. Joten artikkelissa kuvailtu epäonni ei tapahdu. Toivottavasti Suomen kansa on joukolla mukana jo tänä vuonna.

 • gg

  Vastaa

  Kokoomusta/pikkukokoomusta haluttiin. Nyt itketään kun kokoomus/pikkukokoomus tekee mitä ne aina halusi/on halunnut tehdä. Ei jaksa kuunnella.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Suomen ”eduskunta” salassa 8.2. – 24 käsittelee UaVE 1/2024 Naton oikeudesta lähettää Suomen sotilaita minne tahansa maailmaa tykinruuaksi . He 902023 pohjalta tämä maanpetos on aikomus tehdä siis 8.2. jakaa tämä tieto kaikelle kansalle kiitos !

  • Nimetön

   Vastaa

   Meikäläinen ei ole lähdössä. Vannoin puolustavani Suomea, en Viroa, Latviaa, Liettuaa, VARSINKAAN Ruotsia tai mitään muutakaan maata. En kuulu NATO:n käskyvaltaan. Laittakoovat linnaan saatana. Siellä saa ilmaisen sapuskan ja treenata.

  • Ilmari

   Vastaa

   Täyttä roskaa taas. Mitään tuollaista esityksessä ei ole. Asian käsittely eduskunnassa on julkista.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Yhteiskunnallinen vaikuttaja ja Nato-oraakkeli Risto E. J. Penttilä kirjoitti vuoden 2019 joulukuussa blogissaan että: ”Perussuomalaiset eivät pärjää siksi, että olisivat keksineet jotain uutta. He pärjäävät siksi, että ovat kopioineet vanhan kokoomuksen”. Eipä tuohon paljon lisättävää ole!

  Se mitä Suomen nykyinen hallitus on päättänyt, on vain jatkoa Suomen sairaimman kulttuurin, eli eduskunnan toimintakulttuurin loputtomalta tuntuvaan SAIRASKERTOMUKSEEN. Toisaalta kun ajatellaan Suomen demokratian syntyhistoriaa, niin oliko KEHITYSVAMMAISENA KESKOSENA syntyneellä demokratiallamme edes teoreettisia edellytyksiä kehittyä normaaliksi?.

  Monet idealistit ovat menneet eduskuntaan muuttaakseen kaiken, mutta fiksuimmat ovat jo ensimmäisen edustajakauden jälkeen jääneet ihan vapaaehtoisesti pois, koska ovat huomanneet miten sairasta touhua se on. Surkeimmat idealistit ovat tietenkin jääneet eduskuntaan ja muuttuneet osaksi sairasta toimintakulttuuria.

  Se että joku puolue oppositiossa vastustaa jotakin asiaa ja hallitukseen siirryttyään alkaa kannattamaan samaa asiaa, on Suomen eduskunnassa yhtä normaalia ja tervettä mitä aivosähkökäyrän puuttuminen aivokuolleelta!

  Suomen läpimädän eduskunnan toimintakulttuuri jatkaa samaa rataa hamaan loppuun asti. Vain valehtelijat (siis kansanedustajat) vaihtuvat sekä puolueita tulee ja menee mutta ulkokultaisuus pysyy kuvioissa mukana loppuun asti!

  • Että näin

   Vastaa

   Totta, eduskunta on vain oman talouden pönkittämiseen sopiva instanssi, siellä saa tehtyä vastuuvapaasti sellaisia kauppoja valtion rahoilla joista voi itse sitten kääriä hyvän kerman päältä.
   Kaikkine etuineen parin kauden loisimisella saa erinomaisen pesänmunan itselleen ja eläkekin on aivan kohtuullinen, puhumattakaan muhkeasta osakesalkusta.
   Selkärangalliset, jotka ovat halunneet muutosta politiikkaan yms. ovat huomanneet ettei sellaista ole mahdollista toteuttaa läpikorruptoituneessa ja ulkopuolelta ohjatussa järjestelmässä, joten oman mielenterveyden ja energian haaskaamisen vuoksi jättäytyvät pois yhden kauden jälkeen.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  Minusta Purra ja varsinkin Halla-aho eivät ansaitse elintasoa, jonka ovat politikoimisellaan ja silmiin kusemisellaan hankkineet.

  Tässä ”Eila Kännö” selittää Suomen maahanmuuttopolitikkaa kultaisella 1980-luvulla.
  https://www.youtube.com/watch?v=8YrrDPJ9y7w
  (ns. hukkaputki…)

 • heippa

  Vastaa

  Pankien ”tuottamaton” työ on arvioitava lainan saajat ja lainamäärä. Tekee sentään jotain. K‑kauppias tekee periaattessa aivan samaa eli välittää tavaraa asiakkalle, mutta työ on helpompaa ja voitot isompia. 

  Eli olipa melko vähä-älyinen teksti taas sinimustilta.

  • Ilmari

   Vastaa

   Rahaa on helppo lainata ja ottaa talletettavaksi. Ammattitaitoa vaatii se, että osaa arvioida, kenelle lainaa ja millä ehdoilla.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kansa halusi suomalaisia mennen tullen kusettavat Persut hallitukseen, nauttikaa nyt tästä kiihtyvästä globalisaatiosta ja suomalaisten kasvoille sylkevästä politiikasta, jota he Zogoomuksen kanssa ajavat isoilla rattailla.
  Sellaista ei ole, mitä he eivät tekisi ”kansainvälisen hyväksyttävyyden” takia.

 • Atakhama

  Vastaa

  Vituttaa tämmöinen maa jossa poliitikkoihin ei voi luottaa. Nuorempana ajattelin että Perussuomalaisiin voi luottaa ja he korjaavat tämän kauniin maan, mutta ei. Nyt Purran kommarit tukevat neekereitä jotka tunkeutuvat venäjältä Suomeen. Itä-raja laitettiin kiinni 1939 eikä sitä pitäisi olla avattu. Surullista nähdä Kelan toimistolla vain neekereitä ja mutakuonoja varastamassa meidän rahoja. Sanonpahan vaan että olisi Aatulle täällä tarvetta

 • Seppo Lehto oikea Suomen vapaussoturi

  Vastaa

  Nauttikaa läskit 😉 on aika oppia syömään oikein, tupakit ja viinat jäävät pois 😉
  Ajatellaan positiivisesti 😉
  Seppo Lehto

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi