Helsingin poliisilaitos alistuu Elokapinan uhkailulle – ei takavarikoinut rikoshyödyksi epäiltyjä varoja

Suomen laki mahdollistaisi Elokapinan kieltämisen lailla.

Kotimaa

Minna Mentula oikealla.

Helsingin poliittinen poliisi on tehnyt varsin mielenkiintoisen päätöksen liittyen Elokapinan taustayhdistykseen Elonvaalijat Ry:n kohdistuvaan rikostutkintaan. Elonvaalijat-yhdistystä epäillään rahankeräysrikoksesta, mikä olisi peruste takavarikoida varat tutkinnan ajaksi. Näin ei kuitenkaan toimittu.

Päätöksen takavarikoimatta jättämisestä on tehnyt Helsingin apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen. Hän perustelee päätöstä sillä, että se saattaisi aiheuttaa rettelöintiä Elokapinan mielenosoituksissa.

”Ei yksikään yksikkö tee omin päin jotain, mistä voisi aiheutua sellaista harmia taikka muita sellaisia olosuhteita tai seikkoja, jotka vaikeuttaisivat esimerkiksi järjestyspoliisin työtä”, hän perustelee Iltalehdelle. Poliisi siis kertoo julkisesti alistuneensa Elokapinan uhkailulle.

Rikostutkinta ja keskiviikkona alkava Elokapinan syyskapina ovat kaksi erillistä tapahtumaa, jotka eivät teknisesti liity toisiinsa. Silti rikostutkintaan vaikuttaa Elokapinan rikoksiin kannustava katutoiminta. Elokapina kertoo avoimesti taktiikoihinsa kuuluvan laittomat toimet ja se on esimerkiksi rekrytoinut putkayhteyshenkilöitä rauhoittelemaan pidätettyjä sekä alaikäisten pidätettyjen vanhempia.

Suomen laki mahdollistaisi Elokapinan kieltämisen lailla. Päättäjien suojelemaa rikollista toimintaa ei kuitenkaan tahdota kieltää, sillä järjestöllä on tukijoita aina hallituksessa saakka.

Lähde: Iltalehti

Äärivasemmisto Elokapina Elonvaalijat ry Heikki Kopperoinen Helsingin poliisi Jari Taponen Kotimaa Kulttuurimarxismi Minna Mentula Poliisi Poliisin korruptio Poliittinen poliisi Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Rikos Talous Tiede & luonto Uutiset Valeoppositio Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Olli

  Vastaa

  Eihän tämä nyt ihan tasapuolisesti mene. Jos miekkaria olisi järjestämässä kansallismieliset niin jopa löytyisi Ohisalolta mielipide asiaan ja POLPO olisi pamput heiluen ihmisten kimpussa. Eipä muuta, toivotaan vain oikein paskamaisia ilmoja, vettä, räntää ja navakkaa tuulta.

  • Ristus notta

   Vastaa

   Ilma voisi olla sakeanaan 9mm Buranaa

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Siellä on sisäministeri Maria Ohisalo antanut määräyksen kohdella Elokapinaa silkkihansikkain.

  Vallanpitäjät eivät enää edes teeskentele, että kohtelisivat ihmisiä tasavertaisesti. Omaa agendaa ajetaan häikäilemättä, koska he tietävät että kansa vain nurisee hiljaa ja äänestää sanat naamat valtaan seuraavissakin vaaleissa.

 • pöh

  Vastaa

  Jos järjestö julkisesti uhkaa rikkoa lakia, niin onhan se ihme ettei sellaista kielletä?
  Vaikka en pidä mitenkään järkevänä hakaristilippujen kanssa heilumista, niin siitä oli isot uutiset vaikka ei ollut millään lailla laitonta.
  Laitonta oli ainoastaan se että poliisi takavarikoi lailliset liput.

 • N.N.

  Vastaa

  Muistamme varmasti SKE kun se kokoontui ja kuinka tarkkoja olivat laillisuuden kanssa, muistamme varmasti, että Risikko kävi siellä ja sitten tulikin poliisit; eivät käyttäneet silkkihansikkoja van rettuuttivat ja pahoinpitelivät, hajottivat paikkoja.

  SKE olivat kansallismieliset ja myös rauhalliset, rehelliset ihmiset, siinä ero.

  Nyt on vasemmistolaiset touhussa, ei haittaa, ei haittaa, poliisi makaa maassa kynnösmattona näille.

  Ja mitä poliisi voi ilman lupaa, kaikki mitä poliisi tekee on käskystä.

 • Jaska

  Vastaa

  Tätä PolPon touhua kun katsoo niin alan ymmärtämään Breivikin tekoa silloin Norjassa. Tarpeeksi kun kohdellaan näitä viherterroristeja silkkihansikkain ja samalla oikeiston miekkareita hajottamaan kyllä löytyy laki ja resurssit niin jossain vaiheessa joku ottaa vallan lopulta omiin käsiinsä.

 • Hermanni

  Vastaa

  Tuo Ohisalohan on ihan täysi imbesilli. En ole sen tai muidenkaan käsienheiluttelijoiden juttuja kuunnellut, sillä en juutalaismedioita seuraa eikä poliitikkoa leikkivien reppanoiden höpinät kiinnosta. Mutta nyt kuuntelin mitä se puhui ja ihan täysi pässihän sieltä paljastui eli sopii hyvin sinne paviaanilauman sekaan Arkadianmäelle pelleteatteria vetämään. Jos poliisiministeri ei voi ottaa kantaa poliisin tekemiseen eli siihen mitä poliisin kuuluu tai ei kuulu tehdä tässä maassa, niin en oikein sitten tiedä että kenen siihen tulisi ottaa kantaa tai mitä helvettiä tämän Ohisalon pitäisi sitten ylipäätään tehdä ministerin ominaisuudessaan, jos ei ottaa kantaa siihen mitä poliisin pitää tai ei pidä tehdä. Perekele sentään näiden 0‑vastauksia. Menee jo aivan absurdin silmäänkusemisen ja silkan typeryyden puolelle tämä pelleily. Ei edes naurata enää.

 • Kaksinaismoralismia

  Vastaa

  Yhteiskunnassamme on selkeä kaksinaismoralismi elossa ja se voi erinomaisesti.

  Samaan aikaan kun isänmaallistn henkilöiden ja yhdiststen tilejä jäädytetään pankkien omien mielipiteiden pohjalta, kysymättä tilien omistajilta yhtään mitään, koko euroopassa niin selkeiden terroristijärjestöjen tileihin ei kosketa edes oikeuksien päätöksillä.

  Samalla tavalla poliisi on sortunut tähän kaksinaismralismiin niin että ei vahingossakaan rajoita niiden järjestöjen ”ihmisoikeuksiin” jotka ideologiallaan ovat valmiit tuhoamaan hyvinvointivaltion perusrakenteet. Toisaalta, aina kun on anarkiaa ja kapinaa niin poliisilla on töitä.

 • TT

  Vastaa

  Turhaan nämä ”elonvaalijat” kiihkoilee. Globalistit ovat innokkaita luonnonsuojelijoita ja ovat ottaneet maapallon hyvinvoinnin asiakseen. Käynnissä onkin ohjelma, jossa maapalloa saastuttavan ihmispopulaation määrää tai kuormittavuutta tullaan vähentämään radikaalisti. Osa nujertuu piikin tuottamiin myrkytyksiin ja osalta lähtee kaikki materiaalinen vauraus pois Suuren Nollauksen myötä. Jokainen henkiinjäänyt saa digitaalisen leiman persauksiin sekä pikkuruisen hiilipäästökiintiön, jota valvotaan tiukasti tietoverkon kautta.

 • kk

  Vastaa

  Menisivät sinne paikanpäälle meuhkaamaan missä maailman päästömaksimit on. Esim. Kiinaan. Samat tuulet täälläkin ajansaatossa pyörii mitä Kiinasta tulee, suomen saastutusosuus näistä tuulista muistaakseni alle prosentti…

 • Leif

  Vastaa

  Onko tämä järjestö missään vaiheessa selittänyt konkreettisesti, miten heidän edellyttämiin tavoitteisiin päästään? Mitä pitää tehdä ja mitkä ne keinot ovat?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi