Helsinki ilman natseja ‑järjestäjillä jälleen sisällissota

Sisällissodan viimeisin kierros käytiin helsinkiläisen anarkistijärjestö A-ryhmän, trotskilaisen kommunistilahko Proletaarien ja Vasemmistonuorten välillä.

Viihde

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus 2019.

Itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa Suomen äärivasemmisto on päättänyt kunnioittaa vuosien perinnettään ja puhaltaa uutta puhtia anarkistien, kommunistien ja vaaleanpunaisen nykyvasemmiston väliseen sisällissotaan. Sisäisiä jännitteitä on kärjistänyt muun muassa se, etteivät ”antifasistit” ole uskaltautuneet provosoimaan kansallisradikaalia Suomi Herää ‑marssia millään tavalla kovasta uhosta huolimatta.

Sisällissodan viimeisin kierros käytiin helsinkiläisen anarkistijärjestö A‑ryhmän, trotskilaisen kommunistilahko Proletaarien ja Vasemmistonuorten välillä. Itsenäisyyspäivän kulkuun pettyneet anarkistit aloittivat kiistan julistamalla, että seuraavana vuonna ”punainen blokki” eli kommunistit eivät saa tulla paikalle pilaamaan Helsinki ilman natseja ‑marssia.

”Koska näitä tyyppejä ei kiinnosta toimia avoimesti ja yhdessä sovittuja sääntöjä kunnioittaen, voi olla ettei koko blokkia nähdä enää tulevaisuudessa itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa,” yksi anarkisteista kommentoi.

Vasemmistonuoret ja anarkistit vastaan kommunistit

Vasemmistoryhmien välinen sodanjulistus sai kannatusta Vasemmistonuorten kannattajilta, minkä jälkeen suivaantuneet Proletaarit saapuivat mukaan keskusteluun. Trotskilaisesta painotuksesta huolimatta Proletaarit asettuivat harvinaisen kommunistisen ekumenian hengessä puolustamaan myös leninistien ja maolaisten oikeutta osallistua ”natsivastaiseen” kulkueeseen, mikä on ollut anarkisteille kauhistus.

Anarkistien ja Vasemmistonuorten mukaan puhdasoppiset kommunistit ovat ”larppikerho”, jolla ei ole lainkaan seuraajia. Kommunistit taas syyttivät vasemmistoa ja anarkisteja valevallankumouksellisuudesta, valehtelusta sekä fasistien tukemisesta.

Anarkistit ovat jo useiden vuosien ajan uhanneet käyttää väkivaltaa kommunisteja vastaan, mikäli nämä osallistuvat ”antifasistisiin” marsseihin omine tunnuksineen. Toistaiseksi uhkauksilla ei ole ollut kuitenkaan katetta.

Keväällä 2020 Proletaarit antoi julkilausuman, jossa järjestö uhkasi vastaisuudessa käyttää kommunistitunnuksia anarkistien järjestämissä tapahtumissa, vaikka se merkitsisi ”väkivallan uhkaa” järjestäjien kostotoimenpiteiden vuoksi. Lisäksi Proletaarit parjasi A‑ryhmää jo tuolloin impotenteiksi antifasisteiksi, jotka ovat ”vesittäneet” äärivasemmistolaisen sanoman ”kivakivaksi konsertiksi”.

Vasemmistolaiset uhanneet tappaa anarkisteja

2021 sen sijaan anarkistit valittelivat, että vasemmistoliiton kannattajat uhkailivat heitä väkivallalla. Li Anderssonin seuraajat olivat vihaisia siitä, että monet anarkistit ovat julistaneet boikotoivansa vaaleja, minkä katsottiin syövän vasemmistoliiton äänisaalista.

Aiemmin vasemmistolaiset ovat uhanneet jopa tappaa anarkisteja, vaikka vuoden 2021 tapauksessa uhkaukset liittyvät ”vain” pahoinpitelyihin. Anarkisteja pidetään äärivasemmistopiireissä ”luokkapettureina”.

”Toistaiseksi kuntavaalien vaalikritiikkikeskustelussa on mm. uhattu anarkisteja väkivallalla ja kutsuttu luokkapettureiksi. Ei sentään ainakaan vielä tappouhkausta ole kenellekään tullut kuten viime vaalien alla”, anarkisti Leevi Tuikka avautui Twitterissä ja tarkensi myöhemmässä viestissä, että uhkausten taustalla ovat vasemmistoliiton kannattajat.

Lue myös: Helsinki ilman natseja ‑ryhmä toimittaa hormoneja Ukrainan sota-alueiden transuille

Lähde: Twitter

A-ryhmä Äärivasemmisto Antifa Antti Rautiainen Helsinki Helsinki ilman natseja Kotimaa Leevi Tuikka Leninismi Maolaisuus Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka Proletaarit Trotskilaisuus Valeoppositio Varisverkosto Vasemmisto Vasemmistoliitto Vasemmistonuoret Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Pienessä piirissä saavat vasemmisto pellet aikaiseksi riidan. Niillähän oli enintään 20 siinä surkeassa mielenosoituksessaan. Ja siinäkin ollut siis kolmea eri ryhmää. Kurdipellet tietysti mukana myös.

 • Reppelssi

  Vastaa

  näyttää siltä ettei helsinki ollutkaan ilman hatseja, vai miten se nyt kirjoitettiinkaan oikein

 • Eheytynyt

  Vastaa

  No onhan siellä ”oikeallakin” puolella jatkuvaa kähinää keskenään mikä on paisunut kuin pullataikina ultra-liikkeiden alettua lobbaamaan juutalaisten kasaarimafiaa ja globalismia. Nyt vihollinen ei ole enää perverssillä tavalla käyttäytyvä ihminen/juutalainen vaan itä-naapuri.

  • Observer

   Vastaa

   Jaa? Mielenkiintoista. Odotan innolla yksityiskohtia. Ei kannattane pidätellä henkeä odotellessa..?

  • Bill The Butcher

   Vastaa

   Sisäisestä kähinästä sitten tiedä, lähinnä 5. kolonnan suomensyöjät ja kansanviholli siellä huonoin seurauksin yrittää naamioida itseään patriooteiksi. Vihollisia on moneksi, niin perverssillä tavalla käyttäytyvät kauppiaskansalaiset kuin idän eläimelliset mongoolilaumat.

 • Teme

  Vastaa

  Menee sekavaksi, mutta se kai on tarkoituskin. Eikös kovanlinjan ja vanhankoulun kommarit kannata Venäjää vai muutuiko Venäjä liiaksi Putinin aikana? Suhde pahoihin nazzeihin on myös murroksessa, sillä Ukrainan nazzit ovat nyt hyviä? Korruptoituneesta Euroopan pers’lävestä tulikin kosher maa. (Venäjä ja) N‑liitto on aina ollut juutalaisten hallinnassa, joten he eivät koskaan kansallissosialismin puolelle tule. Vain siitä voinee olla varma.

 • Julli

  Vastaa

  vassarisaastat ovat sekaisin ja sehän sopii. 👌🏻

  • True Anarchy @ Telegram

   Vastaa

   He ovat ihan saakelin sekaisin ja kaikin puolin sivistymättömiä.

   Itseään anarkisteiksi kutsuvat ovat käytännössä ja oikeasti kovan veron/varastamisen kannalla, tykkäävät pakkososialismista, joukkokiusaamisesta, ryhmämentaliteettiin alistamisesta ynnä muuta.
   Todellisuudessahan anarkismi tarkoittaa vapaata järjestäytymistä, vapautta luoda markkinamekanismeja, vapaata ajatusta ja mahdollisuutta poikkeavankin ajatuksen toteuttamiseen, joten on desentralismia, moninapaisuutta. Aito anarkisti on siis anti-autoritaarinen (tai osoitettu kyvykkyys tuo luonnollisen vaikutusvallan ja ansaitun aseman) vapaan markkinan ja siten myös vapaan kansan ja yksilön perus-aate. Niin kaukana kommunismista ja sosialismista kuin ylipäätään on mahdollista.

   Kansallissosialismi puolestaan ei sekään ole vapaan kansan aatetta, vaan päiväunelmointia siitä, että joku ja jotkut auktoriteeteiksi nostettavat pystyvät ohjaamaan kaikkia muita kohti kuviteltua ideaalia yhteiskunta- ja ihmismallia, eli sekin on harhainen aate, vaikkakin lievemmin kuin suomalainen nykypolitiikka jota itsekkäiden kollektivistien sosialistiseksi piilokorporatokratiaksikin voisi kutsua, mutta kiteytetysti tietenkin kakistokratia.

   Suomihan rakennettiin sotien jälkeen pitkälti kansallissosialistisen talousmallin päälle, mutta jättäen pois muut saksalaisten kansallissosialismin elementit, mutta silloin ei ollutkaan nykyteknologiaa eikä hyvänlaatuisen globalismin mahdollisuuksia, eli todellisuus oli erittäin toisenlainen. Tänä päivänä tarvitaan jotain muuta ja älykkäät ihmiset osaavatkin kehittää uutta parempaa, kunhan Iso Valtio ei enää olisi estämässä.

 • Kallion myyrä

  Vastaa

  Kaikkien 12 presidenttiemme kanssa elänyt sotaveteraani Eero Blåfield (101-vuotias) puhui viisaita monesta asiasta. Hän mm. käytti oikeaa sanaa v. 1918 sosialistien (sdp) aloittamasta vapaussodasta puhuessaan. Teemat olivat myös oikeat, sillä sain hänen puheestaan käsityksen, että ei näiden nyky-punikkien kannattaisi repiä kansaa enää kahtia. eikä haastaa uusintaan vapaussodasta ketään. He jos jotkut, haluavat jakaa kansa kahtia.

  • Tapiola

   Vastaa

   Jotain on sulla tuossa pielessä. Valkoiset aloitti Vapaussodan ja vapauttivat Suomen Neuvosto- Venäjän ikeestä. Aina jossain välillä kerrotaan sen alkaneen Pohjanmaalta, mutta kyllä se alkoi ensin Karjalassa.

 • Anarkot on anuksesta

  Vastaa

  Eiköhän tässä ole kyse siitä että globalistit eivät kohta enää tarvitse näitä hyödyllisiä idiootteja mihinkään ja siksi niiden keskuuteen kylvetään epäsopua ettei niistä muodostu ongelmaa. Hajottajia on ollut kansallismielisten joukkoihin solutettuna vaikka kuinka paljon ja nyt anarkot saavat maistaa samaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi