Äärivasemmisto sisällissodassa: Vasemmistoliiton kannattajat uhkailevat anarkisteja väkivallalla

Aiemmin anarkisteja on uhattu jopa tappaa, vaikka tällä kertaa uhkaukset liittyvät "vain" pahoinpitelyihin.

Politiikka

Suomalainen äärivasemmisto on ajautunut jälleen sisällissotaan, jossa vastapuolina ovat yhtäältä marxistista perintöä ylläpitävät vasemmistolaiset ja toisaalta anarkistit. Ristiriidat eri kuppikuntien välillä kärjistyvät perinteisesti aina vaalien ja erilaisten mielenosoitusten yhteydessä.

Tällä kertaa anarkistit valittelevat, että vasemmistoliiton kannattajat uhkailevat heitä väkivallalla. Li Anderssonin seuraajat ovat vihaisia siitä, että monet anarkistit ovat julistaneet boikotoivansa vaaleja, minkä katsotaan syövän vasemmistoliiton tulevaa äänisaalista. Lisäksi anarkistit ovat kritisoineet vasemmistoliittoa siitä, että puolue toimii hallituksessa kapitalistien käsikassarana.

Kritiikki tuntuu osuneen vasemmistoa arkaan paikkaan, sillä uhkailu on saanut raakoja sävyjä. Aiemmin anarkisteja on uhattu jopa tappaa, vaikka tällä kertaa uhkaukset liittyvät ”vain” pahoinpitelyihin. Anarkisteja pidetään äärivasemmistopiireissä ”luokkapettureina”.

”Toistaiseksi kuntavaalien vaalikritiikkikeskustelussa on mm. uhattu anarkisteja väkivallalla ja kutsuttu luokkapettureiksi. Ei sentään ainakaan vielä tappouhkausta ole kenellekään tullut kuten viime vaalien alla”, eräs anarkisti avautui twitterissä ja tarkensi myöhemmässä viestissä, että uhkausten taustalla ovat vasemmistoliiton kannattajat.

Väkivaltauhkailua ilmennyt aiemminkin

Partisaani uutisoi joulukuussa aiemmista vastaavista äärivasemmistoliikkeen sisäisistä skismoista. Vasemmistoliittoa monta pykälää vanhoillisempi Proletaarit-niminen stalinistijärjestö on myös uhannut hakata anarkisteja.

Viime vuonna Proletaarit kutsui Vasemmistonuorten, Varisverkoston ja anarkistisen A‑ryhmän järjestämää Helsinki ilman natseja ‑tilaisuutta luokkapetolliseksi, koska tilaisuudessa oli kielletty poliittiset järjestötunnukset.

Proletaarien mukaan tunnuskielto oli loukkaus kommunisteja kohtaan. Todennäköisesti kielto olikin tehty juuri siksi, etteivät Proletaarit ja muut stalinistiryhmät olisi voineet kaapata tilaisuutta omien tarkoitusperiensä nimissä.

Proletaarit antoi julkilausuman, jossa järjestö uhkasi vastaisuudessakin käyttää kommunistitunnuksia anarkistien järjestämissä tapahtumissa, vaikka se merkitsisi ”väkivallan uhkaa” järjestäjien kostotoimenpiteiden vuoksi. Lisäksi Proletaarit parjasti A‑ryhmää käytännössä impotenteiksi antifasisteiksi, jotka ovat ”vesittäneet” äärivasemmistolaisen sanoman ”kivakivaksi konsertiksi”.

Lähde: Twitter

A-ryhmä Äärivasemmisto Anarkismi Hallitus Kotimaa Li Andersson Poliittinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka Proletaarit Rikos Vaalit Valeoppositio Varisverkosto Vasemmisto Vasemmistoliitto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jaa, se onkin sallittu

  Vastaa

  Nooh, tyypillisee vasemmisto-tapaan mitään ei saada aikaiseksi mutta uho on suuri. Sillä silloin kun pitäisi pistää itsensä likoon niin nämä pakenevat paikalta. Se on nähty ennenkin.

  Kuvituskuvassa on tahatonta symboliikkaa… Eikös Vastarinta ole kielletty.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Kun kaatopaikalla lokit, varikset ja rotat tappelevat…sehän on ihan win-win tilanne kaikkinensa 😀

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kuppikunnat riitelevät lillukanvarsista. Tästä saisi raportoida enemmänkin.

 • Asta Saarelainen

  Vastaa

  Siinähän tappelevat keskenään, ovat poissa pahanteosta .

 • Jussi vaan

  Vastaa

  Nyt on kyllä toimittaja käyttänyt melkoisesti mielikuvitusta. Twiitillä kaksi jakoa ja yhdeksän tykkäystä hahhaa. Noo jostainhan sitä tarinaa on vedettävä.. Vaikka sitten koulupoikien twiiteistä. 

  Ei muuten anarkisteja ole tosielämässä näkynyt vuosikausiin, ovat nytkin varmaan mökillä laittamassa kasvimaata kuntoon. Ja siis jos joku jossain maaseudulla näitä lukee, niin nää on kaikin puolin niin marginaali juttuja ettei kannata ihan hirveästi jännätä… Keskittykää mieluummin vaikka tulevaan kannabiksen laillistamiseen. Ja nato vastaisuuteen. Pidetään suomi omissa käsissä.

  Mutta viihdyttävä kirjoitus toki! Toimittaja voisi ehkä kokeilla siipiään kirjailijana?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi