Marin ja Niinistö valmistautuvat hakemaan Nato-jäsenyyttä

Iltalehden mukaan päätös on jo epävirallisesti tehty.

Poliittiset viholliset

Sanna Marin, Klaus Schwab, Sauli Niinistö.

Sanna Marinin hallitus on asettumassa yhä vahvemmin Suomen Nato-jäsenyyden kannalle. Asiasta uutisoi Iltalehti.

”Iltalehden tietojen mukaan Suomi valmistautuu hakemaan Nato-jäsenyyttä lisäkirjauksella, jonka tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-Utva) voi antaa selonteon eduskuntakäsittelyn aikana,” lehti uutisoi.

Käytännössä tie sionistien johtamaan sotilasliittoon alkaisi TP-Utvan kokouksessa, jossa entinen globalistipankkiiri Sauli Niinistö ja Sanna ”Young Global Leader” Marin esittäisivät Suomen Nato-jäsenyyden hakemista. Tätä ennen muun muassa puoluejohtajien täytyy antaa pääministerille ja presidentille kirjallinen vakuutus siitä, että Nato-jäsenyyden kannalla on parlamentaarinen enemmistö.

Iltalehden mukaan päätös on jo epävirallisesti tehty. Virallisesti päätös tullaan runnomaan läpi todennäköisesti jo tämän kuun aikana tai viimeistään toukokuun alkupuoliskolla. Marinin ja Niinistön ohella hanketta johtaa eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Lähde: Iltalehti

Globalismi Hallitus Matti Vanhanen Nato Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Sauli Niinistö Sionismi Sota Yhteiskunta Young Global Leaders

Keskustelu

57 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Globalisteilla on jo pitkään ollut pyrkimyksenä viedä Suomi kyseiseen globohomojärjestöön ja edistää liittovaltiota.
  Kokoajan on etsitty sopivia keinoja aivopestä kansaa ja nyt valtamedia on valjastettu markkinoimaan tätä liittymistä erittäin kovalla teholla, ehkä jopa kovemmin lietsomaan kuin koronahysteriaa.

  Jostain kumman syystä globalistinen eliitti kuitenkin pelkää kansanäänestystä ja se on outoa, jos asiat olisivat niin selkeitä kuin ne meille esitetään…

  Joka tapauksessa, ihmisiltä on täysin kadonnut objektiivinen suhtautuminen asioihin ja kaikkia mahdollisia juttuja jaellaan eteenpäin tarkistamatta faktapitoisuutta mitenkään, propagandaa esiintyy puolin ja toisin.
  Sääli, että suomalaiset ovat noin typerää ja yksinkertaista sakkia, kun valtamedia voi suoraan kertoa mitä pitää ajatella milloinkin ja miten suhtautua mihinkin asiaan.

  • Aki

   Vastaa

   #Metoo, ABCDEFHIV-marssit, Antifa-pellet, corona, kuollut neekerinarkomaani, Ukraina — mitä seuraavaksi? Kyllä suomalainen hyppää kun kipapää käskee. Suomalainen kumartaa mitä tahansa. Nythän meidän eduskunta on kuulemma seisten taputtanut Zelenskyin puheelle. Voi Ristin Kiesus, auta meitä…

   • Keimo

    Vastaa

    Sionin-virret soivat tässä jukeboxissa aina vain.

   • Sve Dufva

    Vastaa

    Iltapaskoissa avohoidossa olevat mielenterveyspotilaat kiljuvat suu kuolaa valuen, että Suomessa on maailman vahvin armeija ja että ja että Venäjä ei hyökkää Nato maahan, ans kattoo, kerta se on ensimmäinenkin. Iltapaskojen hullut toimittajat heittävät lisää bensaa liekkeihin ja syytävät solkenaan natoprobagandaa roskalehdissään.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Natosta ei tule kansanäänestystä eikä se ole eduskuntavaalien teema. Nato on juntattu kuivana kansalaisten anaaliin. 

  Demokratia ja kansanvalta on pelkkä harha, illuusio jolla tyhmät saadaan kuvittelemaan, että heillä ja heidän mielipiteillään on merkitystä.

  • Turo

   Vastaa

   Politiikka/demokratia on teatteria. Juupas-eipäsleikkiä medialle, jolla ei ole mitään merkitystä asioiden toteutumiseen tai toteutumatta jäämiseen. Sattumallakin on isompi rooli meidän ”parlamentarismissa” ja suorissa ynnä välillisissä vaikutuksissa kanssaamme ja sen kohtaloon.

 • Jallu

  Vastaa

  Tämä oli hieno päätös jos näin on tehty. Mieluummin Naton kuin ottaa vastaan Venäjän ohjukset kuten Ukrainassa. Yhteenkään Nato maahan ei ole hyökkäystä tapahtunut. Mutta saisivat joutua vähän vikkelämmin, ettei mene se Nato ikkuna kiinni.

  • Juha

   Vastaa

   Nato on vähän kuin rokote.. ehkäisee vakavaa tautimuotoa. Heh.
   Tuleva sota on vähemmän vakava.. se ei satu niin paljon kun Nato suojaa meitä. Aivan kuin rokote.

   • Tuomitsija

    Vastaa

    Miksi Venäjä ois tänne ohjuksia ruvennut laittaa,huvikseen. No kohta niitä ohjuksia jakaa tänne myös Kiina

    • Jallu

     Vastaa

     Eipähän tuolla Putlerilla ollut mitään todellista syytä tulittaa Ukrainaakaan. Jotain höpinää natseista ja kansanmurhasta. Päänatsi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi olisi pitänyt vangita ja teloittaa heti, mutta kyvyt eivät riittäneet, tuhotiin ja murhattiin sitten muita siviileitä. Itse Putler johtaa fasistista valtiota, jota kansa kannattaa 80%. Muistuttaa hyvin paljon erästä 1930-luvulla ollutta valtiota.

     • Seppo Lehto

      Tarkoittanet isovenäläistä sovjetia. Putin on pitänyt ja pitää Stalinia edelleen esikuvanaan niin teoissa kuin toimissaan tavoitteiden ollessa 1:1:een.
      Voisitko kommarina lopettaa heikot läpsyttelysi Saksan suuntaan. Sankarivainajamme alueriistot haavoittuneet etc tulivat Ryssän kautta. Lapin sotakin oli Ryssän sota.
      Saksaa on kiittäminen jääkäriliikkeestä, Vapaussota 1918 ja jatkosodan tuestaan.

      Seppo Lehto
      https://Aluepalauttaja.blogspot.com
      Ajan Suunta päätoimittaja

     • Jallu

      Seppo Lehtohan meni oikein iholle. En ole ollut kommari edes ajatuksissanikaan. Saksa oli valtava apu Suomelle sodassa ja siitä iso kiitos. Kukaan muu ei tullut avuksi. Vertaus koskee fasismia, Venäjä jos mikä on tällä hetkellä kaikkien mittareiden mukaan fasistinen valtio. Saksa ei ollut ensimmäinen, otti mallia italiasta, missä ei ollut esim. natseja. Venäjä teki taas iskun rautatieasemalle siviilien joukkoon. Voiko näitä ihmisiksi enää sanoa. Seppo Lehto varmaan peukuttaa Ukrainan provokaatiolle, kuten Venäjän media hehkuttaa.

     • Plääh

      Fasismi on ihan ok asia. Venäjä ei

     • Kimmo

      Putin on siis mielestäsi hitleri eli ”natsi” eli kansallissosialisti? Miksi Putin omiaan eli muita kansallisosialisteja tappaisi Ukrainassa?

 • Puolueeton

  Vastaa

  ON todellakin vaarallista, että maata johdetaan tunteitten varassa. Tätähän osoittavat tapahtumat, joissa viime kuuhun saakka ollaan todettu, että Suomea ei tällä hetkellä uhkaa mikään vaara ja Naton ovi voi olla raollaan. Kun sitten Ukrainassa alkoi 8 vuotisen sisällisodan selvittely venäläisten avulla, tunteet rävähtivät, että nyt Venäjä uhkaakin Suomea ja Nato-hakemus on jätettävä. Lisäkiihotusta antoi mahdollisesti USA:n viestit, joista kyllä ei ole tietoja annettu.
  Suomella on 30 vuotta voimassa ollut yhteistyösopimus Venäjän kanssa. Nato-hakemus edellyttäisi sopimuksen mukaan yhteyden pitoa venäläisten kanssa. Jos sopimusta ei noudateta, Suomen poliitikot rikkovat sopimusta. Kuka tietää miten Venäjän hallitus siihen reagoi?
  Sopimus on tehty molempien maiden turvallisuutta ajatellen. Venäjä on huolissaan 1300 km pitkän rajansa turvallisuudesa, koska rajan lähellä on kriittisiä alueita ja Suomen lahden liikenteestä. Sopimus on selvästi laadittu Venäjän toimesta. Suomen taholta uhkaa ei pidetä ongelmana, mutta Suomen liittoutumista Venäjän vihollisten kanssa sopimus pyrkii estämään.
  Tunteittensa varassa toimiva hallitus ei luultavasti ota huomioon Venäjän hallituksen reaktioita, jotka voivat olla pitkästä aikaa vaarallisiakin. Selvää on, että Suomen menettäessä edut suurvallan kanssa käytävästä kaupasta johtaa vielä suurempaan talousromahdukseen kuin EU-liitto. EU-liitto on johtanut pahempaan velkaorjuuteen kuin talvi ja jatkosota. Nato-sopimusta olisi harkittava terveen ajattelun ei kä tunteitten aivosumussa.

  • Seppo Lehto

   Vastaa

   Mikä vitun ”sisällissota”? 😉 Ryssäläinen näkökulma paistaa kuin paljas perse hangessa
   Tulkintasi mukaan Terijoen hallituskin oli laillinen 😉 ja talvisota oli sisällissota.
   Helvetti, voisitte pikkuhiljaa lopettaa ryssäläiset ujelluksenne. Viheltää! 😉 kyykkyyn paskaryssänä kaltaisenne.
   Seppo Lehto aluepalauttaja historioitsija
   https://Ajan-Suunta.blogspot.com

   • GLGL

    Vastaa

    ”Helvetti, voisitte pikkuhiljaa lopettaa ryssäläiset ujelluksenne. Viheltää! 😉 kyykkyyn paskaryssänä kaltaisenne.”

    Tulipas siinä Sepolta valtiomiestason tekstiä. Tuollaista sitten muka pitäisi vielä äänestää? Suomen tunteiden ja viettien varassa toimiva hallitus on onnistunut kahdessa vuodessa tuhoamaan lähes kaiken, mikä vaan on tuhottavissa. Onneksi olkoon.

   • Nimetön

    Vastaa

    Otas Seppo vaan rohkeasti ne aamulääkkeet, tuplana kun ilmeisesti eilenkin unohtui.

 • Nimetön

  Vastaa

  Saulilla ilmeisesti vakaa tarkoitus jäädä Suomen viimeiseksi presidentiksi ennenkuin poistuu isäntämaahansa dollarisalkkuineen. Sanna taas tahtoo vain sugardaddynsä kainaloon, maksoi mitä maksoi.

 • Ana

  Vastaa

  Lopettakaa noi kuvamanipulaatiot…naurettavaa

  • Zardex

   Vastaa

   Kuvat ovat aitoja ja huomattavasti vähemmän harhaanjohtavia ja manipuloivia kuin viralliset tittelit ”Suomen pääministeri” ja ”Suomen tasavallan Presidentti”. Nuo ovat aidosti harhaanjohtavia titteleitä.

  • Sven Dufva

   Vastaa

   Eräs entinen Suomen presidentti tuomittiin aikoinaan 10 vuoden kuritushuonevankeuteen, koska oli liittoutunut Neuvostoliiton vihollisen natsisaksan kanssa, Sauli Niinistönkin olisi hyvä muistaa tämä asia. 🤣🤣🤣

   • Sodan oma laki

    Vastaa

    Presidentti Ryti teki henkilökohtaisen uhrauksen Suomen puolesta ja lunasti näin elintärkeän aseavun Saksasta kriittisellä hetkellä jatkosodan loppuvaiheessa. Presidentti Ryti sitoutui henkilökohtaisesti jatkamaan sotaa Saksan rinnalla loppuun asti. Tämä ratkaisu takasi Suomelle tärkeän aseavun ratkaisevalla hetkellä. Sodasta kyettiin kuitenkin irtautumaan koska Rytin sitoumus tulkittiin niin ettei se sido eduskuntaa tai muita korkeita valtion päätöksentekoelimiä.

    • Sven Dufva

     Vastaa

     Onko Putin niin armollinen Niinistölle, kuin Stalin oli Rydille että päästi hänet pienellä vankeudella. Natsijohtajat hirtettiin kaikki tyynni, Jumalan kiitos siitä.

     • Narsisti

      Saksan häviö oli kohtalokas isku ihmisrodulle. Saksa vain yritti pelastaa Euroopan juutalais bolshevismin ikeestä jotka tappoivat 60 miljoonaa. Holokausti on valhe ja ”natsi” johtajat olivat tolkkuja. Onneksi saivat telepaattisilla kyvyilä ohjeet Haunebu Ufon rakennukseen. Uusi kulta aika koittaa ja petturien kurinalainen uudelleenkoulutus. Perkeleen boomerit kun ette tajua mitään kun annoitte 80 luvun mielenhallinnan syövyttää päätänne, noh.. onneks nuorisolla vielä järki pelaa

 • Nimetön

  Vastaa

  Ja vielä paheksutaan kuinka esim. Unkarissa päätöksentekijät tekevät päätökset ilman kansalausten oikeutta vaikuttaa.

  2. kerran tällä hJallituskaudella kävellään törkeästi yli Suomen perustuslain, eikä nämä edes häpeä yhtään.

 • Nyt kirjoitetaan historiaa

  Vastaa

  Kannattaa ottaa paperille kaikki tekstit ja valokuvat. Ja tallettaa DVD-levyillekkin. Meinaan historia tulee tuntemaan nämä henkilöt Suomen tuhoajina. 

  Nyt pitää dokumentoida päivä päivältä kuka sanoi ja mitä sanoi ja kuka teki ja mitä teki, jotta historiaa ei väärennetä eikä tulla puhtaaksipesemään. Tulevilla sukupolvilla tulee olla käytettävissään kaikki materiaali että ne tietävät ketkä tämän saivat aikaiseksi ja millaisella käytöksellä ja lobbauksella. 

  Jo tähän mennessä on materiaalia kasattavaksi kuusi mapillista. Että ei muuta kuin maahan hautaamaan juotetuissa aikakapseleissa.

 • Jallu

  Vastaa

  Tämä on erittäin hyvä asia. Mieluummin Nato kuin Venäjän ohjukset.

  • Puolueeton

   Vastaa

   Mieluummin ei USA eikä Venäjäohjuksia Suomen alueelle? Jos tapellaan se tehdään Suomen aluleella, ei USAn tai Venäjän mailla.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Jallu on vähän yksinkertainen tapaus, kun ajatusmaailma kulkee tuollaisessa putkessa.

 • Suomalainen mies

  Vastaa

  Toivottavasti Unkari lopulta estää NATO-hankkeen veto-oikeudellaan.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Tämä olisi erittäin hieno asia.

 • Teeperi

  Vastaa

  Kansanäänestys perutaan hs gallubin takia. Mahdollista vain pellemaailmassa🤡🤡

 • Pete

  Vastaa

  Nato jäsenmaksut Suomella ovat 6 miljardia euroa vuodessa joka vuosi. Miten tämä katetaan ottamalla lisää velkaa, jatkuvilla leikkauksilla ja jatkuvilla verojen korottamisella. Naton ja Venäjän sota on väistämätön ja Naton jäsenenä Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa.

  • XYZ

   Vastaa

   6 000 000 000? Helppo homma: otetaan lisää neekereitä ja irakilaisia & afgaaneja, niin EKP lainaa meille kyllä rahaa kunnon korkoa vastaan. Ukrainalaisille annetaan jo 500 000 000, työpaikat, asunnot jne. Saman verran tarvittaisiin nyt kipeästi Suomen maatalouden pelastamiseen. Arvatkaa tuleeko?

   Ja ”K.M:lle” alla: ei Saul tai Sanna meitä mihinkään vie, vaan kansainväliset, yksityisomisteiset keskuspankit, joilta rahamme korkoa vastaan anelemme itsetuhoomme. Mihinkään muuhun rahaa ei tipu kuin itsetuhoon.

  • Neurologi Nykänen

   Vastaa

   NATOn jäsenmaksu on Suomelle n. 50 miljoonaa euroa vuodessa ja NATOn jäsenyys nimenomaan takaa sen, että rauha säilyy. Vertailun vuoksi Suomi hassaa kehitysapuyhteistyöhön 25 kertaisen summan suoraa rahallista tukea ja jos mukaan lasketaan epäsuora tuki, puhutaan ehkä 50 kertaa suuremmasta rahamäärästä ja tästä euroläjästä ei juuri Suomelle ole hyötyä, toisin kun NATOn jäsenyydestä.

   Kerrataanpa vielä: NATOn jäsenmaksu Suomelle on n. 50 milj.€/vuosi. Siihen ei tarvita lisävelkaa tai veronkorotuksia.

   • Pete

    Vastaa

    Kun valtion nettitrolli PANIKOI ja TOISTELEE VANHAA PENTAGONIN SUOSITUSTA 2 %:n BKT-maksusta HULLUN LAILLA on syytä referoida NATOn Walesin syyskuun 2014 kokouksen päätöspöytäkirjaa soveltuvilta osin.

    Allies currently meeting the NATO guideline to spend a minimum of 2% of their Gross Domestic Product (GDP) on defence will aim to continue to do so. Likewise, Allies spending more than 20% of their defence budgets on major equipment, including related Research & Development, will continue to do so.

    Allies whose current proportion of GDP spent on defence is below this level will:

    halt any decline in defence expenditure;

    aim to increase defence expenditure in real terms as GDP grows;

    aim to move towards the 2% guideline within a decade with a view to meeting their NATO Capability Targets and filling NATO’s capability shortfalls.

    Suomen (below this level) olisi siis korotettava puolustusmenonsa 2 %:iin BKT:stä 10 vuoden kuluessa (5−7 miljardiin riipuen Suomen talouskehityksestä) ja Suomen olisi käytettävä puolustusbudjetistaan yli 20 % NATO-aseiden ja varusteiden hankintaan sekä tutkimus ja kehitystyöhön eli vähitään miljardi.

    • Neurologi Nykänen

     Vastaa

     Suomi käyttää tällä hetkellä 1,96 % BKT:stä puolustusmenoihin ja se on enemmän kuin mitä suurin osa NATO-maista käyttää puolustukseensa. Tästä ei koidu lisäkustannuksia Suomelle, eikä kyse tässä ole muutenkaan määrällisestä vaatimuksesta, vaan suosituksesta.

     Suomen Puolustusvoimat on samalla tavoin myös enemmän NATO-yhteensopiva kuin suurin osa NATO-maista, joten muutoksia puolustusvoimien rakenteeseen, koulutukseen tai kalustoon ei tarvita. Tältäkään osin ei lisäkustannuksia synny.

     Kerrataanpa: Suomi käyttää jo nyt tarvittavan määrän BKT:stä puolustukseen, joten mitään lisäkustannuksia ei tule.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Nato jäsenyys takaa vain sen, että liitymme jälleen yhteen uuteen globalistiliittoon ja Nato saa Suomesta virallisesti oman pelilautansa, lisäksi otamme lisää velkaa, jotta saamme nämäkin maksut maksettua.
    Jokaisen kansallisradikaalin tulisi vastustaa järjestöä, jonka poliittiset näkemykset ja päämäärät ovat täysin ristiriidassa kansallisvaltion etujen kanssa.

 • K.M

  Vastaa

  Johan sanoin että suomi menee natoon, syntyy heti sota, käy samalla tavalla kun unkrainin, kaupugit hajoaa maan tasalle, siellä on sitten itkua ja valitusta, se on marian ja niinistön töitä, saamme vain katsoa mitä ne tyhmät enään valittaa, olisin ennen ollut venäjän puolella kun naton, ei se nato meitä pelasta vaan Jumala.

 • Turo

  Vastaa

  Suomella on todellinen vihollinen ollut maan sisällä jo vuodesta 1863, jolloin ajauduimme Rothschildien vankeuteen. Nämä mädättäjä-korkokiskuripankkiirit tulisi HETI potkia lopullisesti ulos maastamme ja tehdä mahdottomaksi niiden paluu tänne milloinkaan. Eli irti eurosta ja irti EU:sta, jos EU meinaa olla jatkossa minkäänlainen poliittinen unioni. Sitten meille on tunketunut viimeisen 40 vuoden aikana 600 000 neekeriä, aasialaista, lähi-itäläistä jne. Näistä pitäisi päästä eroon eli lähettää ne takaisin turvallisiin kotimaihinsa. Saisimme näin siivottua rikos‑, raiskaus‑, väkivalta‑, murha- , työttömyys, PISA- ja huumetilastojamme valtavasti kertaheitolla. Onneksi pahimmat viherpunan mädättämätkin ihmiset ovat jo alkaneet myöntää ongelman. Mutta toki yhä nämä raapivat päitään ja miettivät: ”Mikä oikein meni pieleen, vaikka teimme kaiken juuri kuten Ruotsikin?”

  Eli keskitytään niihin todellisiin vihollisiin: loisiviin pankkiireihin & korporatokratiaan sekä loisiviin elintasoturisteihin. Valitettavan moni suomalainen ajattelee että ratkaisu ongelmiin on se että suomalaiset vain muuttavat pois sieltä mustalaisten, afrikkalaisten, arabien ymv. seasta. Tai että raiskauksista pitäisi antaa kovempia tuomiota. Eiväthän nuo ole minkäänlaisia ratkaisuja yhtään mihinkään! Katsokaa seksuaalirikos- ja henkirikostilastoja – jos uskallatte. Maa on ollut tuhon tiellä jo niin pitkään, että sokean idiootinkin pitäisi tämä jo tajuta. Totuudenpuhumisesta toki tekee vaikeaa se, että totuudenpuhumisesta ollaan kovaa vauhtia tekemässä vakava rikos.

  Kunpa tämä kansa lakkaisi jo uskomasta Ilta-Sanomiin ja Yleen. Vielä parempaa olisi jos lopettaisivat moiden sontamedioiden tukemisen. Jos nämä eivät saisi euroja eivätkä klikkauksia, niin ne kuolisivat pois. Isolle osalle nämä kuitenkin lienevät tapoja, aivan kuten kahvinlipittäminen, karkinmussuttaminen tai tupakointi. Mutta onhan se pakko ostaa ja klikata, kun otsikko huutaa: ”SANNA MARIN MENI TORILLE – KATSO HULVATON REAKTIO!” tjmv. vähämielistä idiotiaa.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  NATO-jäsenyyden edistämisessä ja nyt jo varmassa jäsenhakemuksen jättämisessä voi – hämmästyttävää kyllä – kehua valtiovaltaa. Kovin paljoa ei kehun aiheita viime vuosina ole ollut, mutta tässä asiassa on ryhdytty toimeen kiitettävällä tarmokkuudella ja siten nyt paikataan se virhe, joka tehtiin jäämällä koko Euroopan hyväksi kokeman, yhteisen puolustusliiton ulkopuolelle silloin kun se olisi pitänyt tehdä yhdessä Baltian maiden kanssa.

  Kaikessa traagisuudessaan Venäjän oikeudeton hyökkäys Ukrainaan on Suomelle lottovoitto niin monessa mielessä, että asian tarkempi puinti täyttäisi kirjan. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan; meidän tulee olla kiitollisia Ukrainalaisille siitä uhrauksesta, jonka he tekevät koko vapaan maailman puolesta.

  • Nimetön

   Vastaa

   neurologista on mukavaa maksaa lunnaita,sama hölmö kehuu valtiovaltaa siitä kuinka hyvä idea on peitellä lukemattomat pienemmät virheet yhdellä isolla.mistä näitä sikiää.

 • Salomon

  Vastaa

  En epäile hetkeäkään, etteikö nuo paskiaiset tätä farssia veisi läpi. Me ollaan niin Natossa, kun voidaan vaan olla. Hirvittää ihan helvetisti, mutta toisaalta on turha rimpuilla ”kun olet kussut allesi, paskonut housuusi ja oksentanut päällesi”

 • juha II

  Vastaa

  Matti Vanhanen on varsinainen valtakunnan pyöveli!

 • kaikkea joutuu epäilemään nykyisin

  Vastaa

  Sellainenkin on mahdollista että Venäjän tekemiksi väitetyt iskut siviilejä vastaan olikin false flag operaatio jolla vain koitetaan saada Venäjä mahdollisimman huonoon maineeseen ja lisää aseapua ym. Ukrainaan. Ainakin Buchan verilöylyssä moni asia viittaa siihen että syyllinen on joku muu kuin Venäjä. Mitähän Suomen eduskunta sitten tuumaisi Natoon liittymisestä jos mahdollinen false flag paljastuisi? Tosin tapausten puolueeton tutkinta tuskin onnistuu joten totuutta emme ehkä koskaan saa tietää.

 • Tukemalla Ukrainaa vahvistamme myös omaa puolustusta.

  Vastaa

  Kommentoin 2 asiaa.

  1. Suomi pikaisesti NATOn täysivaltaiseksi jäseneksi. Suomella ei yksin ole sotilaallista voimaa joka toimii pelotteena Venäjään nähden. Suomen käy todella ohraisesti jos se jää yksin vaarallisen sotilaallisen suurvalta Venäjän kanssa.

  Jotta asia kirkastuisi todettakoon että mikä on Suomen tilanne kaukovaikutteisen tulivoiman osalta: 

  70 kpl JASSM ohjuksia joiden kantama noin 370 km. Ohjukset laukaistaan Hornet hävittäjäkoneista joita on 60 kpl 

  29 kpl MLRS raskaita raketinheittimiä. Näihin on aika vaatimaton määrä pitkän kantaman raketteja.

  Siinä on kaikki mitä inventaariosta löytyy kaukovaikutteisen tulivoimaa.

  Mahdollisen sotilaallisen selkkauksen intensiteetti kuluttaa loppuun nopeasti, ehkä päivissä nämä pienet määrät kaukovaikutteisen tulivoimaa. Kaikki ohjukset tai raketit eivät todennäköisesti edes osu kohteeseen.

  Tämä antaa perspektiiviä siihen todellisuuteen missä ollaan.

  Jokainen ymmärtää että tämä ei muodosta kynnystä tai sotilaallista pelotetta Venäjään nähden. En vähättele Suomen puolustusta, mutta kun on kyse siitä että jäämmekö yksin ottamaan vastaan suurvalta Venäjän hyökkäystä vai liitymme täysivaltaiseksi jäseneksi maailman vahvimpaan puolustusliittoon, jää vain yksi vaihtoehto.

  2. Mitä sotamateriaalia Suomi voi vielä antaa aseapuna Ukrainalle.

  BMP rynnäkköpanssareita. Niitä ukrainalaiset osaavat käyttää koska heilllä on/ollut samoja vaunuja. Ne ovat venäläisvalmisteisia. Nliiton aikaisia mutta modernisoitu Suomessa. 

  Rynnäkkökivääreitä ainakin 10 000 kpl. Suomella varastossa halpoja kiinalaisia rynkkyjä 100 000 kpl. Mukaan iso määrä lippaita ja ammuksia.

  Panssarimiinoja.

  Kertasinkoja se määrä mikä voidaan antaa.

  Suomi voi hankkia uusia tai käytettyjä rynnäkköpanssareita vanhojen tilalle. Kaikkia BMP vaunuja ei tietenkään anneta.

  Suomi saa EU rahastolta varoja joilla voidaan kuitata uusia hankintoja.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Nato on globalistinen järjestö, joka vastustaa esimerkiksi nationalismia ja edistää liittovaltiohanketta, sekä kulttuurimarxismia (siinä missä Euroopan Unionikin).
   Suomi on jo EU:n talutusnuorassa, niin sitten siihen vielä Naton talutusnuora ja lisääntyvät maksut päälle? Ei kiitos!
   Natossa Jenkit ovat merkittävä toimija, enkä todellakaan ymmärrä, miten joku voi nähdä heidän toimintansa maailmalla kannatettavana asiana.
   Jenkkien toiminnan myötä Eurooppa on kohdannut historiallisen suuret pakolaiskriisit, jotka näkyvät parhaillaan Euroopan katukuvassa?
   Vai joko on unohtunut kaikki ne toimet Afganistanissa, Syyriassa, Libyassa, Irakissa ja Serbiassa (jota Nato ihan virallisesti omissa nimissään pommitti).
   Minä en tue millään muotoa sionistisen Yhdysvaltojen pyrkimyksiä edistää globalistisia tavoitteitaan ja Israelin intressien ajamista.

 • Pete

  Vastaa

  NATO-jäsenyys maksaisi Suomelle 5–6 mrd vuodessa.

  Suomen Nato-jäsenyys maksaisi 3–4 miljardia lisää nykyisen 3 miljardin puolustusbudjetin päälle elikkä yht. noin 5–6 miljardia vuodessa kuten Tanskalla ja Norjalla riippuen tietenkin niistä sodista ja asehankinnoista joihin USA meidät pakottaisi.

  Natottajat ovat taas julkaisseet yhdenlaisen paperin, jossa Suomen Nato-jäsenyyden kustannuksiksi väitetään 40 miljoonaa vuodessa.

  Kirjoittajat lienevät enemmän tai vähemmän sotilaita, sillä ajattelun, suhteellisuus tajun, matematiikan taidot ovat pahasti hakusessa.

  Suomi ei pystyisi 40 miljoonalla edes Naton itärajan ilmapartiointiin 40:llä F‑35:lla, joiden 1 lentotunti maksaa 45.000.

  • Neurologi Nykänen

   Vastaa

   Suomen NATO-jäsenyys maksaa n. 50 miljoonaa euroa vuodessa jäsenmaksuina; se on ainoa kulu, sillä Suomi käyttää jo tarvittavan määrän BKT:stä puolustukseen ja Puolustusvoimat ovat kaikilta osiltaan täysin NATO-yhteensopivat, joten mitään lisäkustannuksia ei synny.

   Se, miten Suomen, Euroopan ja NATOn puolustusta pitää kehittää vastaamaan Venäjän aggressioon, on tietetenkin itsessään aivan toinen kysymys ja siihen vaikuttaa lähinnä vain Venäjän imperialistiset laajentumispyrkimykset ja halu tappaa ja tuhota muita kansoja.

 • Snif

  Vastaa

  Kyllä on putinistit liikkeellä joka somealustalla, täälläkin nuo saastat riehuu valtoimenaan.
  Venäjä on terroristimaa se ei siitä muutu vaikka kuinka putinistit koittaa maata puhdistaa.

 • Tom

  Vastaa

  Ilmeisesti täälläkin on sanomamedia/YLEnuskovaisia joukkopsykoosiin vajonneita jotka välttämättä haluavat että Suomi ei olisi enää puolueeton itsenäinen valtio, vaan sateenkaarimaa jossa hallitus hoitaa ajattelun ja päätökset? Ottakaa nyt hyvänen aika selvää asioista; koronaa ja ukrainaa käytetään vain harhautuksena ja hyötynä isommille tavoitteille – siksi media syöttää molemmista selviä valheita 247, tehosteena vielä mieletön sensuuri. Totuushan ei saa levitä liian aikaisin, ettei lampaat ala epäilemään!
  Ja tässähän on vanhoja juttujakin nato-intoilijoille, tätäkö haluatte?
  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_182424.htm?selectedLocale=en
  https://www.partisaani.com/news/replacement/2021/03/11/sotilasliitto-nato-lobbaa-monikulttuurisuuden-puolesta/
  https://www.partisaani.com/editorial/2021/03/19/peak-turhamaisuus-marin-tilasi-natolta-raportin-karsimastaan-nimittelysta/

  • Aivopesu toimii

   Vastaa

   Valtamedian Nato keskustelu on niin yksipuolista että luulisi normaalijärkisten tajuavan että kaikki ei ole nyt kohdallaan. Ketään Nato kriittistä ei päästetä keskusteluihin ja Naton sotarikoksista ei puhuta sanallakaan missään ohjelmassa. Iltalehti lampaat eivät jostain syystä omia aivojaan ja googlea halua käyttää. Onko Suomi oikeasti vajonnut näin syvään psykoosiin?

   • Nationalisti

    Vastaa

    Samalla tavalla itsekin ajattelen, minkäänlaista avointa keskustelua ei käydä, nato-propagandaa tulee ulos 247 ja yhtäkään miinuspuolta asiassa ei haluta nähdä.
    Kuinka helvetin tyhmiä suomalaiset ovat ja minkälaisia asioita se valtamedia onnistuu tulevaisuudessa saamaan kannatusten kohteiksi suomalaisten keskuudessa?

 • Sven Dufva

  Vastaa

  Hullujahan nämä Nato uskovaiset ovat, mutta vanhan sanonnan mukaan kyllä maailma heidät vielä taamoo, tai sanoisinko että Putin heidät taamoo, pari tsar bombaa tänne, niin alkaa olla täällä melko hiljaista. Tästäkin huolimatta, hyvää illanjatkoa, OIKEIN HYVÄÄ.

 • Pete

  Vastaa

  Suomea sotaan ajava eliitti on jo alkanut pelottelemaan miinantallaamisesta kieltäytyjiä!
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bd413e2e-1737–4bc6-9a46-60062bbacf3f
  Nyt saattaa olla viimeiset hetkeä irtisanoutua reservistä, tai muuttaa maasta. Natottajat voivat mennä etulinjaan tykinruuaksi ja kuolla globalistien sodassa.

 • Keijo

  Vastaa

  Kaikki jotka eivät ole juutalaisen Zelenskyin, Ukrainan, EU:n ja NATO:n puolella ovat ryssätrolleja ja ‑botteja! Muistakaahan tuo. Ja nyt, takaisin IS:n pariin katsomaan mitä minun pitää tänään ajatella.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi