EU-maat hätä­kokoukseen uhkaavan energiapulan takia

Ranskassa ja Saksassa kotitalouksia ja yrityksiä kehotaan jo nyt vähentämään energiankulutustaan. Euroopan unionin jäsenmaat pitävät 26. heinäkuuta hätäkokouksen, jossa on määrä keskustella varautumissuunnitelmasta ensi talvelle.

Talous

power, line, pylon

Ranskan valtiovarainministerin Bruno Le Mairen mukaan Euroopan on varauduttava siihen, että Venäjä katkaisee kaasutoimituksensa kokonaan. Itämeren Nord Stream ‑kaasuputki suljetaan tänään kymmeneksi päiväksi huoltotöiden vuoksi, mutta Euroopassa on pelätty, että Venäjä ei sen jälkeenkään aukaise putkea enää lainkaan.

Bloombergin mukaan Euroopan unionin jäsenmaat pitävät 26. heinäkuuta hätäkokouksen, jossa on määrä keskustella varautumissuunnitelmasta ensi talvelle, jotta kaasuvarat riittävät, kun sähkön ja lämmityksen kysyntä on huipussaan. Talvi voi olla ankara, jos Venäjä pysäyttää kaasutoimitukset, sillä mahdollisuudet tuoda kaasua muualta ovat rajalliset.

Le Maire sanoi sunnuntaina pitävänsä kaasutoimitusten lopettamista kokonaan tällä hetkellä kaikkein todennäköisimpänä skenaariona.

Vyön kiristäminen on alkanut jo

Ranskan energiaongelmia pahentaa se, että osa energiayhtiö EDF:n ydinvoimaloiden reaktoreista on poissa käytöstä niiden huollon takia.

Ranskalaisia kotitalouksia ja yrityksiä kehotetaan tarvittaessa vähentämään energiankulutustaan, Ranskan hallitus selvittää yrityskohtaisesti, mitkä yritykset voidaan tarpeen tullen pakottaa vähentämään tuotantoaan energian säästämiseksi, Le Maire sanoi sunnuntaina.

Ydinvoimasta luopuneessa Saksassa on jo nyt tehty toimenpiteitä energiankulutuksen vähentämiseksi. Saksan suurin yksityinen vuokranantaja Vonovia aikoo alentaa vuokra-asuntojensa lämpötilaa öisin. Yritys omistaa Saksassa noin 49 0000 asuntoa. Lämpötilaa lasketaan 17 celsiusasteeseen öisin iltayhdentoista ja aamukuuden välillä. Maan viranomaiset ovat myös pyytäneet kaupunkeja sammuttamaan katuvaloja öisin, lopettamaan historiallisten rakennusten valaisun ja vähentämään ilmastoinnin käyttöä rakennuksissa. Osa vuokranantajista myös säännöstelee kuuman veden käyttöä. Jo kesäkuussa Saksan talousministeri Robert Habeck kehotti kansalaisia esimerkiksi käyttämään ilmastointia mahdollisimman säästeliäästi, välttämään kotien lämmitystä aina sään niin salliessa ja vaihtamaan hehkulamput energiatehokkaampiin led-valaisimiin mahdollisuuksien mukaan.

Lue lisää todellisuudesta irtaantuneen energiapolitiikan seurauksista:

EU-johtajat riitelevät Venäjän öljyn tuontikiellosta

Ydinvoiman hylännyt Saksa joutuu nyt turvautumaan kivihiilen polttoon

Olkiluoto 3 viivästyy taas – sähkö ei välttämättä riitä talvella kaikille

Ministeri käski saksalaisia totuttelemaan energian hintojen nousuun: ”Pukeutukaa villapaitoihin!”

Lähde: HS

Euroopan unioni Maakaasu Nord stream Politiikka Talous Talouspakotteet Teknologia Ulkomaat Uutiset Venäjä Ydinvoima

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Tähän on jouduttu Washingtonin käskytyksen vuoksi. Putin ja Venäjä on ollut pakotteiden kohteena jo vuodesta 2014, mutta EU:n lampaat ovat totelleet suurta ”Saatanaa” eli USA:n kipapäisiä. Kylmä ja nälkä opettaa ennen kuolemaa!

 • seant

  Vastaa

  Fortumin lisäksi lisäksi, Suomi ehkä joutuu antamaan kaasua, sillä EPP:n puheenjohtaja Manfred Weber sanoi saksalaiselle Tagesspiegel-lehdelle aiemmin tässä kuussa, että EU tarvitsee ”sitovia mekanismeja, kuinka käsitellä varastosäiliöissä olevaa kaasua solidaarisesti, jotta jokainen ei katso vain itseensä”.
  Unkari ulkoministeri Peter Szijjarto kritisoi voimakkaasti Euroopan kansanpuolueen (EPP) ehdotusta. ”Unkarin kaasuvarastot pysyvät Unkarin omaisuutena, käytämme kaasua Unkarin veronmaksajien rahoilla ostetuissa Unkarin kaasuvarastoissa Unkarissa.”

 • Suomi maksaa Jälleen.

  Vastaa

  Ja samaan aikaan otetaan Eurooppaan lisää ongelmia. Lue lähi-itäläiset ja Afrikkalaiset. Niiden tulolle ei vaan saada loppua. Kun ne ihmisoikeudet yms lässytys. Melkeinpä toivon, että tulisi htin kylmä talvi Eurooppaan.

 • TT

  Vastaa

  Voisiko ylireagoinnin Ukrainan sotaan taustalla olla viherfanaatikkojen ja ilmastokultistien kiero suunnitelma? Ylireagointi Venäjän erikoisoperaatioon Ukrainassa on johtanut kaikki suhteet katkaisevaan pakotepolitiikkaan Venäjää vastaan, mikä puolestaan on katkaisemassa kaikki energiatoimitukset sieltä länteen. Näin ollaan luotu energiapula, joka on jo johtamassa säännöstelyyn sekä hintojen rajuun nousukierteeseen.

  Itse pidän ylimitoitettuja pakotteita Venäjää vastaan virheenä ja liioiteltuna tunteiluna. Suomea ei olisi ollut mikään pakko sotkea niihin. Pieni asioiden tutkiminen paljastaa, että Venäjän operaatio on varsin oikeutettu, osin jopa toivottava. Kysymys toki jakaa rajusti kansallismielisiä. Osa vihaa Venäjää yli kaiken ja on ollut valmis mihin hyvänsä, jopa taloudelliseen itsemurhaan tai tuhoisaan sotaan, jotta itänaapuri saadaan kärsimään. Toistaiseksi lännen operaatiot ovat vain vahvistaneet Venäjää ja heikentäneet länttä. Vain korruptoituneet poliitikot ja hämäräbisnesmiehet, joilla on rahanpesu”tili” Ukrainassa, ovat hyötyneet valtavista raha- ja asetoimitusvirroista. Viherfanaatikot hyötyvät, kun heidän säästöagendansa edistyy lännessä. Melkein kaikki muut kärsivät ja sota pitkittyy, koska rauhanneuvottelut eivät kiinnosta ketään. Ukrainan psykoottiset johtajat kuvittelevat voittavansa sodan lännen asetoimitusten avulla.

  Vaikka vihaisikin Venäjää, mikä on Suomessakin ymmärrettävää, niin voisi toimia asiassa viisaammin. Kauppa kannattaa aina pitää poliittisen riitelyn ulkopuolella, etenkin elintärkeiden hyödykkeiden kauppa.

  • Tapiola

   Vastaa

   Tuota viherfanaatikkojen ym sokeaa lammastelua globalistien kelkassa voisi jatkaa sillä ajattelulla, miten asiat olisivat menneet jos Venäjä olisi myöhästynyt tai jättänyt operaationsa tekemättä?
   Suomessa Natokiihkoa ei välttämättä olisi aloitettu. Se lienee selvää, että ”Ukrainalla ” oli tarkoitus maaliskuun alussa aloittaa lopullisen ratkaisun saaminen itäosien hallintaan ja mitä ilmeisemmin länsiliittouma olisi siihen sidottu mukaan, koska Venäjä olisi ollut pakotettu reagoimaan. Miten pitkällä oli ydinaseen mahdollistamiseen valmiudet Tsernobylissä jo? Sehän oli Venäjän operaation ensimmäinen kohde. Kun Tsernobyl oli hoidettu.. ehkäpä rikastettua ydinmateriaalia vietiin pois. Näistä asioista ei saada helpolla tietoa pitkään aikaan. Molemmin puolin vaitiolo ollee täydellinen vielä kauan?
   Ehkäpä Suomessa Natokiihko olisi vain alkanut/aloitettu kuukautta myöhemmin lännen avun alettua Ukrainassa?

   Olen ihan samaa mieltä. Tässä Venäjäasiassa ei olisi saanut antaa epärationaalisille tunteilijoille sijaa Suomen johdossa. Taustalla tietysti se tilanne, että Suomeahan johdetaan jostain ulkoa. Suomen selviytymisen kannalta olisi pitänyt jatkaa hyvillä suhteilla Venäjään. Pitää maamme toimivana ja puolustuskykyisenä vaikkapa ihan sille, että Venäjähän saattaisi epävakautua, ja uudet poliittiset voimat Suomeenkin jotain valtausta suunnitella. Meidän pitäisi tuolloin olla vahvoja. Nyt me valmiiksi menemme polvilleen. Ensi talvesta voi tulla kylmä ja köyhdyttävä osalle kansalaisista. EUsta on taidettu jo väläytellä jotain solidaarisuushankkeita.
   Kelpaa siinä kansallismielisten Ryssän desanteiksi toisia suomalaisia pilkkaavien sitten niitä aluepalautuksia suunnitella, kun ensi talvena kenties hyydymme paikoillemme solidaarisuusnälkää ja – kylmää nauttiessamme.
   Kyllä erikoiset on mielen kiemurat, kun aluepalautuksia jotkut kuolaavat tässä hetkessä kun pääkaupunkiseudulla kasvava joukko niin yksilöitä kuin perheitä suunittelee omaa osaansa ”alueluovuttajana” siirtyen pois haittakansalaisten naapurista.

  • Oman oksan sahaajat

   Vastaa

   Kyseessähän on vain globalistien grand old plan ja yhden maailman valuutan sekä hallinnon käyttöönotto. Toteutuakseen, tämä vaatii isoa resettiä ja siihen kaikki tämä hulluus tähtää. Kun tämä on niin ilmiselvää, niin oikeastaan mikään muu ei asiassa hämmästyttä kuin juurikin kansallismielistä kenttää osittain vaivaava yksisilmäisyys.

   Lähdetään vauhkoamaan pitkin sotatantereita, vaaditaan pakotteita ja uhotaan vähän joka puolelle. Reagoidaan juuri niin kuin kansallismielisten halutaankin tai ainakin osataan arvata reagoivan. Globalistit porskuttaa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   ”TT”, hyviä pointteja, itse olen pohdiskellut samaa ja tuonut epäilyttäviä asioita esille, kun olen ihmisten kanssa keskustellut.

  • Olli P.

   Vastaa

   Venäjä on käynyt sotaa suurimman osan siitä ajasta kun kyseinen maa on ollut olemassa. Suomeen Venäjä on hyökännyt yleensä muutaman kymmenen vuoden välein. 

   ”Virherfanaatikkona” ole pitänyt huoneen lämpötilan jo vuosia talvisin 15 asteessa kuten Linkola suositteli. Voin sanoa että se olisi muillekin huomattavasti pienemmän helpompaa kuin se että Länsi jättäisi Venäjän rajanaapurit yksin hyökkäyksen sattuessa. Nykyihmiset ovat tottuneet liialliseen mukavuuteen.

   • Tapiola

    Vastaa

    Muutenhan tuo on hyvä, mutta tasainen 15 astetta voi jo olla sellainen jossain olosuhteissa, että kosteus pitemmällä periodilla tiivistyy ongelmia aiheuttavaksi. Itsellä vanhassa hirsitalossa lämpö saattaa laskea yön aikana yli ‑10 pakkasilla jopa 11–13 asteeseen. Se on todella hyvä lämpö nukkua. Kun sitten hellaan pannaan aamulla tulet, nousee lämpö pian sinne lähes 20:n ja kosteus poistuu samalla hormin kautta.
    Karsastan kovasti sellaista myyntimiesten ”tasainen lämpö” ajattelua. Tasainen lämpö tarkoittaa myös flunssia ym tasaisin välein.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Heh, tämä ilmastohumppa ja ”vihreä siirtymä” ovat kyllä sellaisia puhalluksia.
  Hinnatkin kohoaa aivan varmasti tästä vielä runsaasti, nämä jo toteutuneet hinnannousut ovat vielä hyvin pieniä.
  Nauttikaahan nyt koko esityksen edestä, toivottavasti tulee kylmä talvi ja kansa alkaa ajattelemaan asioita aivan uudesta näkökulmasta.

  Seuraavaksi ratkaisuna tarjotaan ministereiden toimesta varmasti lisää tuulivoimaa, koska se kuuluu osaksi tätä ”vihreää siirtymää”.

 • Teemu

  Vastaa

  ”Lämpötilaa lasketaan 17 celsiusasteeseen öisin iltayhdentoista ja aamukuuden välillä. Maan viranomaiset ovat myös pyytäneet kaupunkeja sammuttamaan katuvaloja öisin, lopettamaan historiallisten rakennusten valaisun ja vähentämään ilmastoinnin käyttöä rakennuksissa.”

  Ihan järkevää. Vielä kun lopetettaisiin formulat ymv., jenkit laittaisivat Las Vegasit ja muut turhuudet pimeäksi, niin hyvä tulisi.

  • Hölmöläisten hommaa

   Vastaa

   Minusta tuo lämpötilojen lasku on täysin naurettavaa: Öisin jolloin energian kulutus on muutenkin vähäistä. Eihän varaavassa sähkölämmitteisessä talossakaan lasketa lämpötilaa öisin, silloinhan se nostetaan päivälämpötilaa korkeammaksi että päivällä ei tarvitse lämmittää.

   Kuka muuten on huomannut tuon Fortumin sisasyrityksen Uniperin ”konkeloista”? Suomalaiset päättäjät tekivät ”hyvät kaupat” myydessään Saksaan kaasua 4c/kWh kymmeniksi vuosiksi eteenpäin ja kiinteän tonnimäärän vuositoimituksilla. Nyt kun kaasua ei saadakkaan Venäjältä enää 32$/tn niin se joudutaan ostamaan muualta. Ja nyt se maksaa jo 60c/kWh, Ja erotuksen maksavat Suomen veronmaksajat !!

   Saksalaiset eivät päästä Uniperia eroon sopimuksesta koska he saavat sen kautta euroopan edullisinta kaasua. Ja EU-Tytti mököttää että ”Suomi ei voi enää pääomittaa Uniperia”. Mutta mikäs teet muuta kuin maksat. Edes konkurssimenettely ei auta tässä kohtaa kun sopijaosapuolena on Suomen valtio. 

   Nyt on jo maksettu tämän vuoden aikana kahdeksan miljardia euroa Saksalaisille toimittamastamme kaasusta. Se tekee kaksi miljardia kuukaudessa KESÄAIKANA. Paljonkohan se maksaa meille talviaikana kun siitä on enemmän kysyntää.

   Ja se kaasulaivakin joka ostettiin kimppaan Viron kanssa… Sillekkin tulee töitä vasta vuoden päästä. Suomelle kun ilmoitettiin että maamme saa kaasua vasta vuoden päästä. Muut sitä ennen.

   Olisiko nyt hyvä hetki ottaa lakki kouraan ja sopia asiat Venäjän kanssa. Ostaa ruplilla sieltä sitä kaasua ja sähköä. Ja miettiä sitäkin että kukas toimittaan ne uraani-sauvat Loviisan ydinvoimalaan jos me vielä kauan ylläpidetään ”pakotteita”. Niitä kun ei kukaan muu voi toimittaa kuin Venäjä.

   Olkivoimala-III:n osalta ei kannata pidätellä henkeä. Siinä on rakenteellinen vika ja 1.6GW:ena se karkaaa käsistä. Niinkuin Japanilaisille meinasi jo käydä. Saivat sen kuitenkin sammumaan ennen pamahdusta. Saas nähdä miten Ranskalaiset teilaavat laitoksen ongelmat. Vai palaavatko kiltisti ‑50 luvun 1.3GW:een.

   Mutta joo„, Päättäjien sopimukset takaavat Suomeen pitkän velkaosrjuuden joka on pitkälti selviytymistaistelua.

   • TT

    Vastaa

    Kiukuttelevat Tytti Tytteröiset johtavat maata ja lampaan tasolla älyllisesti ja luonteen puolesta olevat Seppo Sopeutuvaiset sopeutuvat ja ajattelevat, että 17 astetta celciusta on vielä ihan mukava huoneenlämpötila. Syntyy sopivaa viileyttä ja viheragendalla aivopesty mieli saa hyvän omantunnon. Vai saako? Ehkä 17 astetta on vielä sittenkin liikaa?

    Sammakkoa ei aina tarvitse keittää. Sen voi myös pakastaa.

 • KokenutMies

  Vastaa

  Itse uskon, että koko Ukrainan konfliktin perimmäinen syy on taistelu Ukrainan ja Venäjän luonnonvaroista. Ryssien maille eivät juutalaiset riistosijoittajat ole päässeet täysin kontrollitta mellastamaan ja sehän heitä harmittaa. Kun ei ole merkittäviä ulkomaalaisia sijoittajia, niin myös vaikutusvalta maan asioihin ei ole ulkomailla. Tämä toimintamalli on juuri syynä miksi juutalaiset (2.6% väestöstä) hallitsevat Yhdyvaltoja. Heidän omistajat pankit ja sijoitusyhtiöt pitävät maan taloutta panttivankina ja tätä kautta se saavat ostettua poliitikkoja ja poliittisia liikkeitä oman agendansa taakse. Homoglobalismi on juutalaisten keino tuhota länsimaiset arvot ja kansallismielisyys. Ei siksi etteivätkö juutalaiset olisi itse kansallismielisiä ja etnonationalistisia, vaan jotta he voivat kontrolloida maita paremmin, kun nämä piirteet on saatu poistettua. Nyt tästä globaalista pelistä saamme kaikki maksaa hintaa.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Kun nokitetaan pakotteilla ja kauppasaarroilla niin sitä voi harrastaa molemmin puolin. Olenkin odottanut koska kaasuputken paine laskee nollille. Päättäjien ajatusmaailmassa on jotain pahasti pielessä. Venäläisiä saa rassata mutta venäläiset eivät saa vastata. Mitä euroopan energiahuoltoon tulee viisaimmat ovat pitkään varoittaneet tästä tyynellä kelillä ropellit ei pyöri eikä kuutamossa kennot lataa.

 • Mikko

  Vastaa

  Kauppaketjut varmaan miettivät sulkevatko osan vanhemmista isommista yksiköistä joissa sähköä kuluu enemmän tai vähentävätkö kylmä-altaita ym.

 • Salomon

  Vastaa

  Mitäs jos lopetettaisiin jatkuva asevarustelu tai lopetettaisiin joidenkin kuu kivien roijaaminen avaruudesta?

 • ValhallaX

  Vastaa

  Samaan aikaan narsistihuorapääministerimmeilakoi jos joissakin ”juhlissa” naama hymyssä, kun ”some reagoi”.

  Juutalaiset nauravat, kun heidän huoransa keskittyvät mannekiinihommiin samalla, kun maa vajoaa syksyllä sähkökatkoksiin ja kurjuuteen. Mutta kuka siitä välittää, kokoomuksen huorat nauttivat ”kannatuksesta” ja muiden puolueiden huorat odottelevat hillotolppaa.

  Huomatkaa, kuinka kukaan ei tee yhtään mitään, vaikka kaikki tietävät, että talvi tulee olemaan yhtäö helvettiä.

  Näin toimii juutalaisten huorajärjestelmä.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Kommenteissa ansiokkaasti pohditaan Ukrainan sodan perimmäisiä syitä.

  Lisäänpä siis tähän oman näkemykseni.

  Ensinnäkin Ukrainan johto on globaalin juutalaismafian käsissä. Ja tämä mafia taistelee mielellään molempien osapuolien viimeiseen valkoiseen ihmiseen. Joka tapauksessa, niin tai näin, tämä on puhtaasti sionistinen sota sekä Ukrainan että Venäjän valkoisia kansoja vastaan.

  Ja kuten näemme, lähes koko EU on kategorisesti alistettu tälle sionistiselle sodalle. Juutalaisten globaali valta näkyy siinä, että koko Länsi alistuu köyhyyteen ja kurjuuteen, koska meidän velkaantumisemme on juutalaisten globalistien etu. Mitä köyhempiä, mitä velkaantuneempi me olemme, sitä paremmin voi globalisti. Ja nythän me itse kerjäämme kurjuutta, kurjuus on Marinin hallituksen suojeluksessa, sillä narsistihuora tekee aina sen, mitä iljettävä sionistiglobalisti vaatii: Huoraa oman kansansa ja maansa. Katsokaa nyt häntä: Hän säteilee, kun maa vajoaa kurjuuteen. Hän on narsismin perikuva ja siksi kovasti rakas globalistille. Itse asiassa Eestissä, Ruotsissa ja useimmissa länsimaissa, sama kuvio toistuu. Maata hallitsevat somessa elävät mitättömyydet, joilla ei ole minkäänlaista kykyä hahmottaa asiayhteyksiä. Jossakin juutalaisbunkkerissa New Yorkissa narratiivi mylly suoltaa paskaa, jonka narsistihuora uskoo ja siinä onkin kaikki.

  Eli kyllä, tämä on sota meitä kaikkia valkoisia vastaan ja vain me häviämme, kukaan muu ei häviä ja jos häviääkin, se ei globalisteja kiinnosta. Historian saatossa tuskin on ollut surkeampaa tilannetta. Sukupolvien kovalla työllä tehty vauraus kannetaan narsistien johdolla harvalukuiselle sionistiporukalle, maailman tympeimmälle paskaporukalle.

  Tulkoon aika, jolloin tämä tajutaan ja nämä ihmiset, jotka ajavat valkoisten kansanmurhaa, saavat palkkionsa. Olkoon niin, että tältä pallolta ei löydy yhdellekään heistä turvallista paikkaa…

  • Nationalisti

   Vastaa

   Erittäin hyvä näkemys, tämä on globalistieliitille erittäin oivallinen tilaisuus kiihdyttää suunnitelmiin kuuluvaa ”vihreää siirtymää”, maksajana on jälleen hyvin pitkälti eurooppalaiset.
   Katsotaan miten se hymy hyytyy ja hyvesignalointi loppuu, kun hinnat kallistuvat (vielä lisää siis) ja kylmyys iskee, silloin voi jo edes pieni osa tästä väestöstä alkaa ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta ja kenties pohtimaan sitä, onko kaikki sittenkään juuri niin kuin heille päivästä toiseen sionistien propagandavälineistä (valtamediasta) esitetään.

 • Sturm18

  Vastaa

  Komppaan tuota kommenttia, että vottavasti tulisi hyvin kylmä talvi Eurooppaan! Itse uskon, että siinä kuolisi ennätys määrä neekereitä ja hiekkaneekereistä!

  • ValhallaX

   Vastaa

   Oikein, mikäs siinä.

   Mutta suurissa maissa asiat menevät toisin. Kun neekeri ei enää saa rahaa vain siitä hyvästä, että on olemassa, neekeri toimii, tapansa mukaan, geenit eivät petä.

   Eli kun paska osuu tuulettimeen, neekeri kävelee kadulle ja alkaa ryöstelemään. Kaikki vastaan tulevat klasit rikotaan, ja paikka ryöstetään ja lisäksi, suurella todenäköisydellä, tuikataan tuleen. Näin kaukaa viisas on neekeri. Ensi ryöstetään lähikaupat ja tuikataan ne tuleen. Sitten taas mietitään, niin sanotusti innovoidaan.

   Suurissa eurooppalaisissa kaupungeissa löytyy helposti satatuhatta ryöstelijää, noin vain. Ja kun lääkettä eli ilmaista rahaa ei enää olekaan niin, kyllä, tilanne on kuin onkin mielenkiintoinen. Kuinka pahaksi sionistien huorat päästävät tilanteen? Saavatko neekerit tappaa ihmisiä? Kuinka monta korttelia saa polttaa ilman seurauksia? Se on selvää, että poliisi ei voi tilannetta väkivaltaisesti lopettaa, sillä väkivaltaa saa käyttää vain valkoisia vastaan.

   Mielenkiintoista kuitenkin. Sonistinen väkivaltakoneisto joutuu paljastamaan karvansa ja amerikkalainen BLM-anarkia saattaa hyvinkin muuttaa suuren osan Euroopasta palavaksi helvetiksi… Joten, kun maailma on jo polvillaan sionistien edessä, kenties sisällissota avaa ihmisten silmiä. Niin syvällä sonnassa ollaan, että kenties parempi aika koittaa vasta tuhon jälkeen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  power, line, pylon