Ministeri käski saksalaisia totuttelemaan energian hintojen nousuun: ”Pukeutukaa villapaitoihin!”

Venäjään kohdistetut taloudelliset pakotteet iskevät lujimmin tavallisiin Euroopan kansalaisiin.

Ulkomaat

Saksan maatalous- ja kuluttajansuojan ministeri, Peter Hauk, on vaatinut venäläisen kaasun ja öljyn täyttä maahantuontikieltoa Ukrainan sodan johdosta, vaikka tämä tuleekin olemaan tuhoisaa Saksan taloudelle ja johtamaan energian hintojen rajuun nousuun.

Ennen sodan alkamista, 55 prosenttia Saksaan tuodusta kaasusta tuli Venäjältä, kuin myös 45 prosenttia öljystä ja kolmasosa hiilestä.

Energian hintojen jo nyt ollessa korkealla, monilla saksalaisilla on jo muutenkin vaikeuksia kustantaa kotiensa lämmitystä. Hauk tylysti käski näitä vain totuttelemaan kylmyyteen sanoen:

”Pystytte kyllä kestämään 15 astetta talvella villapaidassa. Kukaan ei kuole siihen.”
Saksan vuokralaisten yhdistys kommentoi sanoen, että vanhukset tulevat olemaan hengenvaarassa, mikäli he eivät kykene pitämään asuntojaan tarpeeksi lämpiminä.

”Ministerin palkalla teillä on edelleen varaa maksaa räjähdysmäisesti kasvavan energian hinta, eikä teidän tarvitse jäätyä,” yhdistyksen Stuttgartin puheenjohtaja oli sanonut Haukille.

Lähde

Energia Poliittiset viholliset Politiikka Saksa Talous Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ihmiset on tyhmiä

  Vastaa

  Tämä oli melko hauska veto. Saksalaiset kun muutekin nukkuva talvet yleensä makkarin ikkunat auki 50cm peiton alla. Töissä ne repivät ensimmäisenä heti aamusta ikkunat auki ja hokevat:”Frische luft warmt Schnell”, eli raikas ilma lämpiää nopeasti. Mutta kun koko seinä on auki ulos niin milloin se ehtii lämmetä. Eikä se enää edes uskalla ajatella kun piti mennä vessaan. Ulkona ‑10, ikkunat auki ja kaikkialla kaakelia. Lavuaareihinkaan ei tullut kuin kylmää vettä.

  Saas nähdä miten sakut ottaa sen jos vieläkin pitää ruveta pihistelemään. Vai pitääkö nekin jo jatkossa ikkunat kiinni? Ja polttavat niissä peltitakoissaan kaiken mikä vähänkin palaa.

  Mistä päästäänkin uutisten uutisiin… Paljonkin USA on lisännyt raakaöljyn ostojaan Venäjältä sen jälkeen kun se helmikuun lopussa julisti Venäläiselle raakaöljylle ostokiellon? Avaako kukaan? Vaivaiset 45%. Se ostaa sen HongKongin kautta ja myy Amerikkalaisena öljynä eurooppaan. Ja tottakai kunnon voitolla.

  Ai että eurooppalaiset on tyhmiä. Ihan sama kun Valio kuuntelin sen ilkeän mustan apinan, Barrakin, vaatimuksia venäjä-boikoiteista. No, Valio lopetti viennin ja ovi aukeni suoraan Tesco:lle. Tesco valtasi kaikki Valion kohteet eikä sinne enää pääse. Tesco toimittaa sinne yhä tavaraa, eikä ne paljon boikoteista piittaa.

 • TT

  Vastaa

  Länsimaiden eliitti on kokonaan irtautunut siitä todellisuudesta, jossa kansalaiset elävät. Asetelma muistuttaa Ranskan vallankumousta edeltänyttä aikaa, jolloin Ranskan kuninkaan puolison Marie Antoinetten on väitetty lausahtaneen: ”jos kansalla ei ole leipää, niin syököön leivoksia” (lausahdus on todennäköisesti kumouksellisten proto-kommunistien keksimää propagandaa).

  Tällä hetkellä ei tarvitse keksiä Marie Antoinette-tarinoita, vaan eliitti on toden teolla irtaantunut kansasta ja toimii avoimesti tämän hyvinvoinnista piittaamatta tai jopa röyhkeästi sitä vastaan. Moni pohtii jo sitä, johtuuko eliitin toimita kansan kurjistamiseksi typeryydestä ja ylimielisyydestä vai onko kyseessä tietoinen kansalta salattu ohjelma vihreän siirtymän tai the Great Reset:in läpiajamiseksi. Tässä korona tai Ukrainan kriisi muodostavat oivan savuverhon, jossa syyllisyys kurjistumisesta voidaan sälyttää ”viruksen” tai Putinin harteille. Joka tapauksessa lopputulos on sama: ison kansanosan vakava kurjistuminen. 

  Myös kansa on osoittanut äärimmäistä typeryyttä uskoessaan tuhoeliitin sille median kautta syöttämät tarinat ja valheet. Koronat ja paha Putin-peikko ovat menneet hyvin läpi eikä kansa näe sitä, missä oikeasti mennään. Ehkä kansat saavat sitä mitä ansaitsevatkin. 15 asteen huonelämpötila on monille hyvesäteilijälle iloinen asia, koska näin voi pelastaa planeetan ja vastustaa pahaa Putinia. Hurraahuudot yltyvät, kun Isoveljen käsi käy seuraavan kerran termostaatilla.

 • Jallu

  Vastaa

  Niinhän se Saarikkokin neuvoi menemään sossun luukulle, jos rahat eivät riitä jukulauta.

 • juha II

  Vastaa

  EU:n umpityhmät paskiaiset eivät ITSE tingi edes puolesta asteesta!!!
  Kaiken maksaa kansa ja kärsii myös!
  Vai kuvitteletteko, että mitkään pakotteet saatetaan voimaan, jos ne osuvat herrojen ja rouvien omaan reiteen?!
  Ennen wanha kansa sanoi tällaista toimintaa ”Istumiseksi toisen perseellä valkeeseen!!!”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi