Ydinvoiman hylännyt Saksa joutuu nyt turvautumaan kivihiilen polttoon

Hölmöläisten vihreä siirtymä on ajanut Saksan energiapoliittiseen umpikujaan.

Talous

päivitetty

Fossil Fuel Coal Burning Electrical Power Plant

Venäläinen kaasuyhtiö Gazprom ilmoitti viime viikolla supistavansa Nord Stream 1 ‑putken kautta Eurooppaan vietävän kaasun määrää. Saksan talousministeri Robert Habeckin mukaan kivihiilen poltto on välttämätöntä, koska ”muuten muuten talvesta tulee todella tiukka”. Kivihiilen lisääminen onkin täysin ristiriidassa Saksan vihreän energiapolitiikan kanssa, mutta tuontikaasun loppuminen ei jätä saksalaisille paljoa vaihtoehtoja.

Jo viime vuoden puolella Saksan tuulivoimaloiden tuottaman sähköenergian osuus kaikesta energiasta romahti. Pienemmistä Euroopan valtioista esimerkiksi Suomi on tähän mennessä niellyt kaiken tuulivoimapropagandan, ja laskee energiaomavaraisuuden kasvattamisen sen varaan.

Lähde: Talouselämä

Fossiilinen energia Gazprom Omavaraisuus Politiikka Saksa Talous Teknologia Tuulivoima Ulkomaat Uutiset Venäjä Vihreä siirtymä Ydinvoima Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Se vain selittää tän hulluuden

  Vastaa

  Suomesta ollaan tekemässä ensimmäinen Great Reset.

  • T . T

   Vastaa

   Kansallismielisten ei milestäni pitäisi olla salaliittoteoria linjalla. Nyky meno ei johdu mistään eliitin suuresta suunnitelmasta, vaan eliitin käsittämättömästä tyhmyydestä, moraalittomuudesta, epäisänmaallisuudesta ja koko yhteiskunnassa vallitsevasta rappiokulttuurista.

   • POS

    Vastaa

    Ai pankkiirit eivät tiedä mitä ovat tekemässä? Eivät kai ne niin tyhmiä ole, kun koko maailmaa pyörittävät. Ennemminkin salaliitolta kuulostaa se, että asiat vain tapahtumat vahingossa.

   • Esko

    Vastaa

    Oy, gewalt! ”T . T” schine ole hüvva, hüvva goy.. Entschuldigung, minne tarkoitti boy, hmm. Ja.

   • tymä

    Vastaa

    Jos eliitti olisi tyhmä, eivät ne sitten olisi nykyisillä paikoillaan
    Juttu on vaan että sinä olet tässä tyhmä. Termi salaliittoteoriakin on keksitty vain että saadaan huomio pois

 • TT

  Vastaa

  Vihreä Agenda on tuhon agenda. Fossiilisia energialähteitä tarvitaan aina säätövoimaksi, koska tuuli- tai aurinkoenergian saanti vaihtelee olosuhteiden mukaan, vaikka niiden osuuksia saataisiin nykyisestä paljonkin ylös. Fossiilisten energialähteiden tai turpeen saatavuuden vaarantaminen on rikos Suomen energiahuoltovarmuutta vastaan. Vihreät kuuluisivat oikeasti teloituskomppanian eteen. 

  • eija

   Vastaa

   on ihan hyva myos tietaa, etta sana ”fossiilinen” liitettyna oljyyn on vanhentunut termi joka ei pida paikkaansa, oljy on uusiutuvaa eika kyse todellakaan ole miljoonien vuosien takaisesta kehityksesta.

 • Ydinvoimaloiden lobbarit

  Vastaa

  Nyt kannattaa muistaa muutama asia.

  Ensiksikin, Pariisin ilmastosopimuksen tuloksena päätettiin luopua ydinvoimasta. Ja ydinvoiman korvaajaksi päätettiin maailmanlaajuisesti rakentaa 2440 uutta kivihiilivoimalaaa. Sinänsä Pariisin ilmastosopimuksen mukainen päätös. Jos joku muistaa niin USA ei tähän lähtenyt ja niimpä lehdistö Suomea myöten revitteli otsikoita joissa väitettiin ”Trump haluaa tuhota maapallon ilmaston”.

  No, miten ydinvoima liittyy artikkeliin? No siten että ydinvoima-busineksella on niin paljon rahaa ja lobbareita, ne voivat lobata kaikkien sellaisten ”vihreiden/vaihtoehtoisten” energiamuotojen puolesta joiden omakustannushinta on kalliimpi kuin ydinvoiman. Ja tätä eivät ihmiset halua ymmärtää. Ydinvoimateollisuus käytännössä määrää muiden energioiden minimihinnan.

  Ilman lobbausta ei ikinä Suomeekaan olisi rakenettu konkurssiin menevää tuulimullytehdasta. Voisiko olla että Pekkarista ja muita päättäjiä olisi lobattu paksuilla kirjekuorilla? Ja siitä saivat asianomaiset vielä palkkiotkin tehtaan mentyä konkurssiin. Esim tuulienergia on niin kallista että siihen maksetaan tukia jokaiselle tuotetulle kilowattitunnile verovarosta. Niin Suomessa kuin euroopassakin.

  Ja toinen… Aurinkoenergia… Siihenkin yritykset saavat valtiolta investointitukia jotta saisivat sen lähelle kannattavuuden rajaa. Mutta yksityiset eivät saa. Miten tällaisia lakeja on edes mietitty saati säädetty? Yhtenä vastauksena on ydinvoimabusineksen lobbarit ja paksut kirjekuoret. Ja mistä nämä rahasalkut tulevat? Energimyynnistäkö? Ei suoranaisesti, vaan käytettyjen sauvojen jälkikäsittelystä. Sotateollisuus tarvitsee plutoniumia ja likaista uraania. Kansalaiset maksavat sotateollisuudelle sekä energiana että puolustusmenoina. Sama tuote, kaksinkertainen tuotto.

  Ennen vanhaan Suomessa poltettiin sellua. Sen sivutuoteina saatiin kaukolämpöverkostoon lämpöä ja vastapainelaitoksilla sähköä. Siinä oli insinööritaidon huippuesimerkki. Kaksi kolmesta tuotteesta ilmaiseksi. Nykyinsinöörit taas tarvitsevat megawattien moottoreita joilla puu hiotaan selluksi. Tuhlataan paljon energiaa ja on paljon kuluvia osia sekä saadaan muodostettua kustannuksia joita ennen ei edes tiedetty olevan. Ja muutoksen takana jälleen lobbarit energiakulutuksen lisäämisen muodossa.

  Kun tätä keinotekoista energian tuhlaista (kuten Kajaanin LUMI-tietokone) tarkastelee niin ei voi kuin ihmetellä miksi raideliikennekkin kulkee sähköllä. Jos raideliikenne lopetettaisiin, niin kaksi ydinvoimalaa voitaisiin sammuuttaa heti. Silloin, meillä ei olisi sähköpulaa vaan voisimme myydä sitä muihin maihin käypään hintaan.

  Idiotismin huippuna ovat sormiparistoilla kulkevat ajoneuvot. Täysin kuolleena syntynyt idea mutta lobbarit lobbaavat ja lainsäätäjät säätävät. Ja yhteiskunnassa on aina ihmisiä jotka haluavat olla eturintamassa. Harva kuluttaja osaa laskea että jos 30% ajoneuvoliikenteestä muutettaisiin täysin sähköiseksi, niin tarvittaisiin kuusi (6) ydinvoimalaa lisää tyydyttämään ajoneuvojen energiatarve.

  Mitä sitten tulee Venäläiseen kaasuun… Sen määrää on vähennetty Nordtream putkessa 60%. Osaksi sen vuoksi että euroopassa kaasua käyttävät ”epäystävälliset” maat jotka eivät ole maksaneet laskujaan. Kaasua toimitetaan nyt vain ”ystävällisiin” maihin. Virtaus on vähentynyt myös sen vuoksi että maailman suurimmalla kaasukentällä tapahtui viime viikolla räjähdys. Ja sen seurauksena kaksi 1400mm putkea sylkeee taivaalle parisataa metriä korkeaa tulipatsasta. Osa tuotannosta on poissa pelistä. Sammuttajia ja putken/ventiilin korjaajia on vähemmän. Vaarana kun on että viereiset kaivot muuttavat olomuotoaan lämmön vuoksi.

  • POS

   Vastaa

   Puusta suurin osa energiasta Suomessa edelleen saadaan ja juuri sellutehtaiden mustanlipeän poltto nostaa puun osuuden – jota sekin aine one – korkealle.

   • JOT

    Vastaa

    Sellunpolton on korvannut suurilta osin ”hiokesellu” joka tarvitsee megawatteja, eikä tuota mitään muuta kuin JOT:ia.

 • Korkomenot nousevat 900 miljoonalla eurolla

  Vastaa

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/korot-haukkaavat-pian-ison-palan-valtion-kakusta/fd8c9e43-cad2-4de3-abcb-5a9ab188b43d
  👃🏻🇷🇺📉
  Venäjän-kaupan romahduttaminen 🇫🇮 Suomen valtioneuvoston toimesta aiheuttaa kiihtyneen inflaation ja korkeat korot.
  👃🏻
  https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/14234725/Sanna-Marin‑9.jpg/7e244e11-3c87-25b6-4073–5b0b3b8ee6bc?version=1.1&t=1645531019068&width=1200
  👃🏻🇷🇺📉
  https://tulli.fi/-/huhtikuussa-2022-vienti-venajalle-laski-58-prosenttia-mutta-tuonnin-arvo-kasvoi-kolme-prosenttia
  👃🏻🇷🇺📉
  7.6.2022 ”Vienti oli arvoltaan 144,3 miljoonaa euroa. Tavaratuonnin arvo Venäjältä kasvoi kolme prosenttia runsaaseen 0,5 miljardiin euroon.”
  👃🏻🇷🇺📉
  https://www.svkk.fi/suomen-ja-venajan-valinen-kauppa/
  👃🏻🇷🇺📉
  Tammi-helmikuu 2022: Vienti Venäjälle: tavarat arvo 635,5 milj. €
  👃🏻🇷🇺📉
  Vuosi 2021: vienti Venäjälle: tavarat arvo 3 736,3 milj. €
  👃🏻🇷🇺📉
  https://tulli.fi/-/suomen-ja-venajan-valinen-kauppa-vuonna-2020–1‑9-
  👃🏻🇷🇺📉
  18.12.2020 ”Vienti oli arvoltaan 2,2 miljardia euroa. Tuonti Venäjältä oli kuluvan vuoden tammi-syyskuussa arvoltaan lähes 4,4 miljardia euroa.”
  👃🏻🇷🇺📉
  https://tulli.fi/-/venajalle-asetetut-pakotteet-koskevat-myos-kanistereissa-tuotavaa-polttoainetta
  👃🏻🇷🇺📉
  17.6.2022 ”EU:n Venäjälle 4.6.2022 asettamien pakotteiden seurauksena venäläisten tai Venäjältä tuotavien öljytuotteiden suora tai välillinen osto, tuonti tai siirto on kielletty. Tämän vuoksi Venäjältä saa toistaiseksi tuoda polttoainetta ainoastaan moottoriajoneuvon tavanomaisessa polttoainesäiliössä.”
  👃🏻🇧🇾📉
  https://tulli.fi/-/tuotko-maahan-valkovenalaista-betoniterasta-nyt-voit-esittaa-komissiolle-pyynnon-tulla-kuulluksi-polkumyyntitulliasiassa
  👃🏻🇧🇾📉
  ”Komissio tutkii, pitäisikö valkovenäläisen betoniteräksen tuonnista kantaa nykyisen suuruista polkumyyntitullia myös jatkossa.”
  🇷🇺
  https://tulli.fi/documents/portlet_file_entry/2912305/Oppisopimus_Nuijamaa_800px.jpg/62403cdd-10b4-c2a2-9535–37dfbb027dc1
  👃🏻
  https://www.magneettimedia.com/oikeudenkaynti-karajaoikeuden-tuomion-perustelut/
  👃🏻
  2.9.2014 ”Suunnitelmiin kuului muun ohella maailmantalouden romahduttaminen ja poliittisen järjestyksen horjuttaminen.”
  👃🏻
  ”väitetään tosiasiallisesti myös, että juutalaiset ovat vastuussa ns. taloudellisen globalisaation haittavaikutuksista.”
  👃🏻
  ”mitä juutalainen ylivalta-ajattelu on, kirjoittaja väittää, että monilla maailman johtavista juutalaisista on usko, teoria tai oppi siitä, että he ovat ylivertaisia kaikkiin muihin kansoihin nähden. Kirjoittaja väittää myös osoittavansa selvästi, että he tavoittelevat kontrollia kaikissa suhteissa muihin kansoihin nähden. Syytteessä väitetty salaliittoteoria ilmenee siis muun ohessa siitä tavasta, millä kirjoittaja määrittelee juutalaista ylivaltaa ja kirjoittaa maailmanlaajuisesta agendasta.”
  👃🏻
  ”maailmanlaajuinen agenda”, ”hajota ja hallitse”, ”kriitikkojensa hiljentäminen” ja Ukrainan sota.
  🇫🇮
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nuijamaa#/media/Tiedosto:Nuijamaa.vaakuna.svg

  • Veljenpoika

   Vastaa

   No mutta, eihän meillä pitäisi olla enää yhtään velkaa kun Stub-Katainen sekä Urpilainen että Mauno koivisto viitoittamaa tietä on myyty kaikki Suomen valtion pääomatulot jotta saataisiin korkoja aiheuttavat velat minimoitua. Suomessa on pääomaa myymällä minimoitu velkoja kohta 30 vuotta. 

   Joten ei kai meillä enää voi olla velkaa?

 • Eikka

  Vastaa

  Vihreiden harrastama politiikka on osoittautunut jo hyvin monessa tapauksessa ympäristölle haitalliseksi ja lisää on tulossa.

 • Suomen virallinen tilasto: "Kauppatase oli huhtikuussa 900 miljoonaa euroa alijäämäinen."

  Vastaa

  https://tulli.fi/-/tavaroiden-ulkomaankaupan-ennakkotilasto-huhtikuussa-2022

  ”Tammi-huhtikuussa alijäämää kertyi 4,3 miljardia euroa. Vuoden 2021 huhtikuussa kauppatase oli 265 miljoonaa euroa alijäämäinen ja saman vuoden tammi-huhtikuussa 1,4 miljardia euroa alijäämäinen.”

 • Rasmus Nalle

  Vastaa

  Edessä on katastrofi ja siitä voimme syyttää itseämme, emme vihreitä. Miksikö? No siksi että annamme tämän kaiken tapahdua. Aivan kuin olisimme antaneet päätäntä vallan asioista pienille tytöille. Teinityttöset saavat kansan mandaatilla viedä kaiken vaivalla rakennetun helvettiin. Vaalit, nuo ihanat kansan vaalit joiden voittajia eivät olleet vihreät mutta heille on kaikki valta kuitenkin suotu. He ovat miehittäneet tai naisittaneet ja homottaneet kaikki virastot ja koulut.
  Mitäkö tehdä, no vittu nousta kapinaan vielä kun on jotain menetettävää.

 • Kernkrafwerk

  Vastaa

  Jotain hyvääkin.

  Saksassa on saatu ensimmäinen ydinvoimala käyntiin eilen. Ja Luxemburg käynnisti omansa toissapäivänä.

  Näyttää viher-vasemmiston hulluus karissen jo muutamalta päättäjältä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  Fossil Fuel Coal Burning Electrical Power Plant