EU-johtajat riitelevät Venäjän öljyn tuontikiellosta

Osa EU-päättäjistä pelkää, että erimielisyydet alkavat nakertaa EU:n rivejä.

Politiikka

oil, barrels, metal

EU:n jäsenmaiden vääntö Venäjän öljyn tuontikiellosta jatkuu tänään. Jäsenmaat yrittivät löytää yhteisymmärryksen asiaan sunnuntaina, tuloksetta. Uutistoimisto Reutersin EU-lähteiden mukaan sopu asiaan on tarkoitus löytää ennen tänään alkavaa EU-huippukokousta.

EU:n johtajat keskustelevat tänään ja tiistaina uusista Venäjää vastaan asetettavista pakotteista. Keskusteluissa on tarkoitus pohtia sitä, millä keinoilla EU voisi päästä eroon riippuvaisuudesta venäläisestä energiasta. Keskusteluissa käsitellään muun muassa venäläisen öljyn tuontikieltoa.

Alustavien tietojen mukaan EU on päätymässä venäläisen öljyn tuontikiellossa kompromissiin. EU aikoo kieltää venäläisen öljyn tuonnin meriteitse, mutta öljyä saisi edelleen tuoda putkia pitkin.

EU:n pakotepäätökset vaativat jäsenmaiden yksimielisyyttä. Öljyn tuontikieltoa on vastustanut erityisesti Unkari. Noin 60 prosenttia Unkarin öljystä tulee Venäjältä Druzhba-öljyputkea pitkin.

Ydinvoimasta luopuneen Saksan elinkeinoministeri Robert Habeck sanoi sunnuntaina pelkäävänsä, että Venäjää vastaan asetettavat energiapakotteet alkavat murentaa EU:n yhtenäisyyttä.

Lähde: HS

Energia Euroopan unioni Öljy Politiikka Talous Ulkomaat Unkari Uutiset Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Eurooppa tuhoutuu ottaessaan ohjeet ja käskyt itse ”Suurelta Saatanalta” eli USA:lta! Vihreä liike on Euroopan syöpä ja siksi turvallinen ydinvoima on pannassa! Öljyä ja kaasua tarvitaan jotta emme tuhoutuisi jo ensi talvena!

 • Pukki kaalimaan...

  Vastaa

  Ja just Saksa ilmoitti että ei aio luopua venäläisestä kaasusta ja raakaöljystä. Jep jep… No, se on hyvä että edes jossain maassa on järkeviä johtajia.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Toivottavasti EU:n jäsenmaat riitautuvat keskenään pahasti ja alkaa pitkäkestoinen eripura, joka vihdoin johtaisi EU:n hajoamiseen.
  Unkarilaittaa kampoihin monessa muussakin asiassa kuin pelkästään tämän kyseisen asian pohjalta, hyvä niin.
  Unkari on niitä harvoja maita, joka ajattelee kansallisesti, eikä joka asiassa tanssi globalistien pillin mukaan.

 • Puolueeton

  Vastaa

  EU hajoaa? Onko se Yhdysvaltojen tavoite? EU:ssahan ei voi saada aikaan Ukrainan tapaista tilannetta.

 • TT

  Vastaa

  Eurooppa on jo hävinnyt taloussodan. Nyt vain pitäisi myöntää tämä ja sopia rauha Venäjän kanssa. Laiha sopu on parempi kuin lihava riita, tietää jo suomalainen kansanviisaus.

  • Plääh

   Vastaa

   Mitään mediassa luvattua taloussotaa ei tullut koskaan. Venäjän maksukyky ei lopu ja sota jatkuu vain kovemmalla intensiteetillä. Silti Ukraina ei saa aseistusta juuri yhtään

 • Suomi on väärällään idiootteja

  Vastaa

  Lopputulos on se, että suuret maat ostaa edelleen Venäjältä ja Suomen kaltaiset pienet idioottimaat lopettaa kaiken käypankäynnin ja lammaskansa toistaa, koska pakotteet.

 • Kat Soin

  Vastaa

  Druszpa-putkea pitkin voi ostaa myös Saksaan raakaöljyä.
  – 1 haara menee Rostockiin ja Leipzigiin, entisen Itä-Saksan alueelle.
  – 2 haara menee Ingolstadtiin ja Karlsruheen, entisen Länsi-Saksan alueelle.

  Eli Saksa saa jatkaa raakaöljyn ostamista putkea pitkin. 😀

  https://en.wikipedia.org/wiki/Druzhba_pipeline

 • Vauhti on kova kohti kurjuutta

  Vastaa

  EU kehitysmalaistuu ja rappioituu typerän talous- ja yhteiskuntapolitiikan myötä.

 • juha II

  Vastaa

  Ukrainan (puhun yleisesti koko sen nyk. historian ajalta) tosiasiallinen kaikkinainen taloudellinen romahdus juontaa juurensa NWO-globalisti presidentti Barak Obamaan ja varapresidentti/presidentti Joe Bideniin. Jotka luikertelivat korruptoimaan ja tekemään Ukrainasta sen siirtomaan, jossa HE päättävät todellisuudessa kaikesta mahdollisesta. Ukrainan kaasuvarat ja siitä koituvat tuotot vuosivat Bidenin mafiaperheelle ja muille korkeille demokraateille ja mikseipä myös ”sarvikuono” republikaaneille.
  Ukrainalla on / oli lisäksi kivihiiltä, mutta niin kaasun, öljyn kuin kivihiilen se joutuu tuomaan nyt paljon kalliinpaan hintaan Yhdysvalloista, joka nylkee armotta.
  USA on kieltänyt kategorisesti EU:ta tuomasta öljyä Venäjältä kun se ITSE on lisännyt öljyntuontia Venäjältä 40% ja kaikki strategiset raaka-ianeet siihen päälle. EU:lle USA on luvannut tuoda ölyt ja kaasut ”toverilliseen” hintaan eli ne maksavat mansikoita! Ameeriikoissahan osataan bisneksen lait eikä niillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että se ITSE repii kaiken ilmaiseksi maista, jonne se vain saa kenkänsä oven väliin. Ja se ei olekksaan mikään pieni kenkä!

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Öljyn tuleminen loppuu mutta onneksi saadaan tilalle ukrainan mafia huumeineen ja huorineen.

  Pää hajoaa tähän hulluuteen.

  • TT

   Vastaa

   Surullisinta on, että iso määrä oikeistoa ja isänmaallisiakin, joiden pitäisi osata pitää pää kylmänä talousasioissa, on mennyt mukaan Ukraina-hulluteen, kannattaa lännen fanaattista sanktio-politiikkaa, joka osuu vain lännen omaan jalkaan ja seuraa kiltisti EU:n sekopäistä johtoa. Tavoitteena näillä on fossiilivapaa viherutopia eikä mitään keinoja kaihdeta tähän nopeasti pääsemiseksi. Myös moni oikeistolainen ts. keskiluokkainen kärsii ja köyhtyy kohta rajusti köyhistä nyt puhumattakaan. Suomi opetteli pitkän hyötymään Venäjä-suhteistaan ja tämä kaikki heitettiin nyt roskakoriin ja nyt seurataan uskollisesti hullu-Ursulaa, joka on sekopää ja pakkopiikittäjä. Surullista.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  oil, barrels, metal