Valtion eläkerahasto: Rahaa Ohisalon sisäpiirille, Tradeka-eliitille ja finanssijuutalaisille

Eläkerahaston strategia vaikuttaa olevan ulkomaalaisten riskirahastojen pyyteetön tukeminen, kannattavuudeltaan jopa tappiollisten mutta poliittisesti verkostoituneiden suomalaisyhtiöiden rahoittaminen ja suomalaisia pienyrittäjiä saalistavan kommunistisen Tradekan vahvistaminen.

Talous

Valtion eläkerahasto on Suomen valtion työntekijöiden eläkkeiden rahoitusta varten perustettu eläkerahasto.

Uutisoimme viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena mediana tuulivoimakauppoihin liittyneestä korruptiovyyhdistä, jonka keskiössä oli silloisen sisäministeri Maria Ohisalon puoliso Miika Johansson. Selvitimme tuolloin, että suomalaiset veronmaksajat olivat tietämättään ostaneet Exilion Tuuli ‑nimisen yhtiön kautta kautta 73,2 miljoonalla eurolla useina vuosina tappiota tehneen tuulivoimabisneksen Tuulivoltti-yhtiöltä.

Valtiovarainministeriön ohjaama Valtion Eläkerahasto on yksi Exilionin omistajista. Myyjäosapuolena toimi Tuulivoltin emoyhtiö St1, jossa ”vihreää siirtymää” ajavan Ohisalon puoliso Johansson työskentelee johtotehtävissä. Johansson istui myös Tuulivoltin hallituksessa.

Tuulivoltti perustettiin sitä edeltäneen TuuliWatti Oy:n pohjalle. TuuliWatti on Suomen eniten tuulivoimatukia saanut yhtiö. Veronmaksajat ovat tukeneet Tuuliwattia yhteensä 283 miljoonalla eurolla, mistä huolimatta yhtiön tulos on useina vuosina ollut negatiivinen. Toisin sanoen kyseessä oli niin sanottu zombiyhtiö, joka pysyi hengissä ainoastaan valtiollisten tukien avulla.

Suomalaiset veronmaksajat ostivat Exilion-yhtiön kautta Ohisalon miehen edustamalta yhtiöltä bisneksen, joka ei selviäisi markkinoilla päivääkään omin avuin. Veronmaksajat lahjoittivat poliitikkoja voidelleille tuulivoimapohatoille kymmeniä miljoonia liiketoiminnasta, jonka todellinen arvo on 0 euroa. St1:n tilinpäätöksestä selvisi, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille.

Miika Johansson ja Maria Ohisalo.

Tuulivoltti – vain jäävuoren huippu?

Valtamedian toimittajat, etunenässä Iltalehden Jarno Liski, olivat kateellisia siitä, että uutispommin oli löytänyt ”natsisaitti” Partisaani eikä yksikään sionistiseen mediamonopoliin lukeutuva lehti. Vaikka toimittajat halvensivat Partisaanin uutista äänekkäästi, varastivat he juttumme muutamaa kuukautta myöhemmin ”unohtaen” luonnollisesti lähteensä mainitsemisen.

Suomalaisten veroeurot huijattiin Ohisalon puolison sisäpiirille Valtion Eläkerahaston (VER) kautta. VER julkaisi muutamia viikkoja sitten tuoreimman tilinpäätöksensä, jonka myös Partisaani sai luettavakseen. Asiakirjasta paljastuu, että suomalaisten säästöjä kanavoidaan vähintäänkin kyseenalaisiin kohteisiin virkamiesten epädemokraattisilla päätöksillä.

Tilinpäätöksessään VER kertoo toiminnastaan: ”VER on olemassa eläkemenojen maksuihin varautumiseksi. – – Valtion Eläkerahasto on vuonna 1990 perustettu valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto. VERin avulla valtio varautuu tulevien eläkkeiden rahoitukseen ja pyrkii tasaamaan eri vuosien eläkemenoja.” VER on sitoutunut niin sanottuihin eettisen sijoittamisen ESG-kriteereihin, joilla viitataan yleensä erilaisten ”ilmastonmuutokseen” liittyvien hankkeiden rahoittamiseen ja kulttuurimarxismin edistämiseen muun muassa yritysten rotu- ja homokiintiöiden kautta.

Kummallista kyllä, VER ei osta sijoittamiseen liittyviä palveluita suomalaisilta tai edes pohjoismaalaisilta pankeilta. Sen sijaan ”VERin arvopapereiden säilytys- ja selvityspalvelut tuottaa J.P. Morgan”, joka on Yhdysvalloissa perustettu ja lukuisissa raskaan sarjan talousrikosskandaaleissa marinoitu sionistipankki (1, 2, 3). Lisäksi VER on tehnyt yhteistyötä tunnetun rahanpesuorganisaatio Bank of New York Mellonin kanssa, jonka tunnetuimpiin asiakkaisiin lukeutuu kansainvälisen juutalaismafian johtaja Semion Mogilevich (1, 2, 3).

Millaisia yrityksiä VER tukee?

Kun VER tekee sijoituspäätöksiä, pelaa se suomalaisten veronmaksajien rahalla ilman, että suomalaisilla olisi asiaan sananvaltaa. Mikäli rahasto ajaisi isänmaan etua, sijoittaisi se suomalaisiin yrityksiin, joiden liiketoiminta on vahvalla pohjalla, mutta jotka tarvitsevat investointeihin lisää pääomaa. Toiseksi paras vaihtoehto olisivat suuret suomalaiset pörssiyritykset tai esimerkiksi pohjoismaiset indeksirahastot.

Kuten esimerkki Ohisalon puolison yhtiön saamasta rahoituksesta kuitenkin osoittaa, eivät VER:n sijoituspäätökset lähtökohtaisesti palvele suomalaisten etua. Kun eläkerahasto ostaa kannattamattoman liiketoiminnan hävyttömään ylihintaan poliittiselta sisäpiiriläiseltä, ovat häviäjiä suomalaiset veronmaksajat. Vielä pahempaa kuitenkin on, mikäli rahat häviävät kokonaan Suomen ulkopuolelle. Hälytyskellot soivat jo silloin, kun valtiollinen toimija ostaa palvelunsa J.P. Morganilta ja Bank of New York Mellonilta kotimaisten yhtiöiden sijaan.

VER:n tilinpäätöksestä selviää, että sen suosimia sijoituskohteita ovat ulkomaalaiset rahastot. Näihin lukeutuvat esimerkiksi maailmanpolitiikkaa manipuloivan juutalaisen BlackRockin iShares-rahastot ja Jerseyn veroparatiisiin rekisteröity juutalainen hedgerahasto Brevan Howard. Vaikka VER vakuutteleekin sijoittavansa vain ”eettisiin” kohteisiin, tunnetaan Brevan Howard muun muassa rajuista toimistaan vapaan median tukahduttamiseksi.

Brevan Howardin juutalainen perustaja Alan Howard.

Matalat tuotot korkealla riskillä

Hedgerahastoja kutsutaan Suomessa yleensä riskirahastoiksi, koska niihin sijoittaminen on paljon vaarallisempaa kuin esimerkiksi tavallisiin indeksirahastoihin. Maailman tunnetuin riskirahasto on juutalaisen George Sorosin Quantum. Riskirahastot voivat ottaa valtavan määrän velkaa ja lyödä velkarahalla vetoa esimerkiksi yrityksiä vastaan. Uskaliaan velkavivutuksen ja tyhmänrohkeiden sijoitusstrategioiden vuoksi riskirahastot ovat usein ajautuneet konkurssiin ruhjoen samalla maailmantaloutta. Näin kävi esimerkiksi 1998, kun juutalaisen riskirahaston Long-Term Capital Managementin kaatuminen synnytti kriisejä eri puolilla maailmaa.

Pahinta hedgerahastoissa on kuitenkin se, että niiden tuotot eivät yleensä vastaa riskejä ja kuluja. Hedgerahastojen johtajat vaativat sijoittajilta palkkiomaksuja, jotka ovat moninkertaisia normaalien indeksirahastojen kuluihin verrattuna. Useat tutkimukset ovatkin osoittaneet, että riskit, kulut ja tuotot huomioon ottaen hedgerahastoihin sijoittaminen on äärimmäisen typerää (1, 2). Vaikka George Sorosin kaltaiset rahastojen johtajat rikastuvatkin finanssikeinottelulla, tavallisille sijoittajille jää rahastojen palkkiokulujen jälkeen luu käteen.

Riskirahastojen vaaroista ja kannattamattomuudesta varoittavista tutkimuksista huolimatta VER ilmoittaa tuoreimmassa tilinpäätöksessään, että se on entisestään lisännyt riskirahastosijoitustensa määrää viime vuoteen verrattuna. Strategia palvelee sijoituspäätöksiä tekevien globalistivirkamiesten henkilökohtaisia etuja; riskirahastot ovat nimittäin kansainvälisen finanssimaailman VIP-luokka.

Riskirahastojen kanssa asioivat virkamiehet ja poliitikot pääsevät osaksi huippurikkaiden ylikansallista sisäpiiriä. Kun VER-virkamies haaskaa suomalaisten veronmaksajien rahaa ulkomaisiin riskirahastoihin, kutsuvat rahastojen johtajat heidät vastapalvelukseksi hulppeisiin illanistujaisiin, joissa samppanjan ja rapucocktailien nauttimiselle ei ole ylärajaa. Näin verkostoitumalla onnekkaimmat kansansa kavaltajat voivat saada lopulta palkinnoksi jopa nimellisen neuvonantajan roolin esimeriksi suuressa ulkomaisessa pankissa tai rahastossa. Kyse on korruptiosta, jossa VER:n vallankäyttäjät edistävät omaa uraansa tavallisten suomalaisten euroilla.

Rahaa veroparatiiseihin

Riskirahastojen ohella VER on lisännyt sijoituksiaan myös pörssin ulkopuolisiin suomalaisiin yhtiöihin. Voisivatko nämä olla tulevaisuuden Nokioita, joiden nousu kukoistukseen turvataan eläkerahaston varoilla? Ikävä kyllä… ei.

Pörssin ulkopuolisten suomalaisten sijoitusten salkku on edelleen erittäin ohut. Listan kärkisijoilla ovat Exilion-perheen yhtiöt, joiden kautta VER lahjoitti 73,2 miljoonaa euroa Ohisalon miehen sisäpiirille. Esimerkiksi Exilion Asemahotellit GP Oy:n tulos on laskenut viime vuosina kuin lehmän häntä, mikä herättää kysymyksen, miksi yhtiötä edelleen pidetään suomalaisten veronmaksajien yhteisessä taseessa.

Omistuslistalta löytyy myös Suomi Power Networks, joka on osa samaa konsernia sähkönsiirtoyhtiö Carunan kanssa. Suomi Power Networks on ollut usein otsikoissa veronkierron vuoksi. Sittemmin juutalaisille suursijoittajille myyty Caruna on tullut tunnetuksi veronkierron ohella sähkönsiirron riistohinnoittelusta.

Suurimmat suomalaiset pörssin ulkopuoliset osakesijoitukset VER on tehnyt Mehiläinen-konserniin. Vaikka rahasto mainostaakin ”eettisiä” sijoitusperiaatteitaan, Mehiläinen tunnetaan korruptoituneista suhteistaan Kokoomukseen ja asiakkaidensa kiduttamisesta (1, 2, 3). Ovatko Mehiläisen liiketoimintajohtaja Lasse Männistön suhteet Kokoomuksen eliittiin vaikuttaneet siihen, että VER rahoittaa yhtiötä mielellään?

Tradeka on pyrkinyt hyötymään mahdollisimman tehokkaasti konkursseista, joihin valtion määräämät koronarajoitukset ovat johtaneet.

Punapääomaa

Eläkerahaa on kanavoitu myös NV Kiinteistösijoitus Oy:lle, jonka viimeisin julkistettu tulos on nipin napin positiivinen – vain 4 000 euroa. Edeltävänä vuonna tulos oli pakkasella 34 000 euroa. Surkeaa kannattavuutta ei voida perustella yhtiön iällä, sillä se on perustettu jo 2006. Yhtiön omavaraisuusaste on laskenut muutamassa vuodessa kymmeniä prosenttiyksiköitä, mikä merkitsee velkataakan kasvua. Kysymys kuuluu, millä perusteella tätä pidetään järkevänä julkisen vallan sijoituskohteena.

Kaksi osakeyhtiötä yhdistävät VER:n myös kommunisteja ja vasemmistoa aktiivisesti rahoittavaan Tradekaan, joka hallinnoi Suomen ”punapääomaa”. Tradeka on viime kuukausina herättänyt kansalaisissa raivoa, kun se on ilmoittanut ostavansa hallituksen asettamien koronarajoitusten kaatamia kilpailevia yrityksiä itselleen.

VER:n taseessa on infrastruktuurisijoitusyhtiö Joukahainen Oy, jonka hallituksen puheenjohtaja Maarit Säynevirta toimii myös yhtä aikaa VER:n ja Tradekan sijoitusjohtajana. Joukahaisen hallituksen jäsen Jan Axel Schulman on puolestaan vahvasti mukana Ohisalo-korruptiotapaukseen liittyvän Exilionin toiminnassa. VER omistaa myös VTT Kiinteistösijoitus Oy:n osakkeita. VTT:n toimitusjohtaja on aiemmin mainitun, surkeassa taloudellisessa hapessa olevan NV Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja. Lisäksi VTT:n hallituksessa istuu Jari Antero Pussinen, joka on aktiivinen useiden Tradeka-yritysten hallituksissa.

Timo Löyttyniemi.

Linjassa Marinin hallituksen politiikan kanssa

Kenen vastuulla kummallisen rahaston pyörittäminen on? VER:n toimitusjohtaja on Timo Löyttyniemi. Hän on kovan linjan globalisti, joka on vaatinut, että EU pakottaisi jäseniään maksamaan koronaveroja seuraavat 5–10 vuotta yhä enemmän liittovaltiota muistuttavan unionin voimistamiseksi. VER:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Pekkarinen on puolestaan aktiivinen SDP-elitisti, joka on toiminut Paavo Lipposen ja Eero Heinäluoman talousneuvonantajana.

Lain mukaan VER:n toiminnan valvonta kuuluu valtiovarainministeriölle ”ja ministeriöllä on oikeus antaa rahaston hallinnon järjestämistä, rahaston talouden hoitoa ja rahaston varojen sijoittamista koskevia yleisiä määräyksiä”. Valtiovarainministeriö ei ole antanut VER:lle huomautuksia korruptiolta haisevista sijoituspäätöksistä.

Eläkerahaston strategia vaikuttaa olevan ulkomaalaisten riskirahastojen pyyteetön tukeminen, kannattavuudeltaan välttävien (tai jopa tappiollisten) mutta poliittisesti verkostoituneiden suomalaisyhtiöiden rahoittaminen ja suomalaisia pienyrittäjiä saalistavan kommunistisen Tradekan vahvistaminen. Tämä kaikki on toki täydellisesti linjassa nykyisen hallituksemme arvopohjan kanssa.

Lähteet: Valtion eläkerahaston tilinpäätökset 2020 ja 2021

Bank of New York Mellon BlackRock Brevan Howard Caruna Eero Heinäluoma ESG Exilion Tuuli Finanssiala Finanssikeinottelu George Soros Globalismi Hedgerahastot J. P. Morgan Jan Axel Schulman Jari Antero Pussinen Joukahainen Oy Juutalainen lobby Juutalainen mafia Juutalaisomisteiset pankit Korruptio Kotimaa Kulttuurimarxismi Lahjonta Lasse Männistö Maarit Säynevirta Maria Ohisalo Mehiläinen Oy Miika Johansson NV Kiinsteistösijoitus Oy Paavo Lipponen Poliittiset viholliset Politiikka Rahoitus Rahoitusmarkkinat SDP Semion Mogilevich Sijoittaminen Sionismi Sosialidemokraatit ST1 Suomi Power Networks Talous Tradeka Tuulivoima Tuulivoltti Tuuliwatti Valtion eläkerahasto Valtiovarainministeriö Veronkierto Veroparatiisit Veropetos Vihreä siirtymä Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Joka ainoa kerta kun näen st1 kyltin tai mainoksen jossain, mieleen palautuu ohisalon rikollisperheen kähminnät. Siksi en ikinä enää osta mitään st1:ltä. Niin helppoa on vetää yrityksen maine vessanpöntöstä alas. Palkkaa joku globalisti tai hänen lähipiiristään yritykseesi ja katso mitä tapahtuu.

  • Läheltä liippaa

   Vastaa

   Sama toimittaja toimittaa myös ABC:lle polttoaineet.

 • Nimetön

  Vastaa

  Niin ja nöyrä kiitos Partisaanille kun toitte tämän ohisalonkin tapauksen julkisuuteen, se on sitä oikeaa perinteistä journalismia. 

  Jonkun iltalehtien toimittajaksi itseään tituleeraavien vihannesten mielipiteet ei kiinnosta millään tavalla, kun ei sellaista roskaa ole tullut seurattua vuosikausiin, eikä niitten mielipidekirjoituksillakaan ole mitään journalististä merkitystä.

 • TT

  Vastaa

  Ansiokasta journalismia jälleen Partisaanilta malliksi valtamedian propagandisteille, jotka eivät uskalla eivätkä saa puuttua korruptioon edes pitkällä tikulla.

  Niinhän se on, että missä virkamies/poliitikko ja suuri raha kohtaavat, tuloksena ovat monopolit ja korruption muodot, joista yleisin on rahanpesu, jossa esimerkiksi julkista rahaa siirretään kyseenalaisiin hankkeisiin ja matkan varrella rahavirrat päätyvät yksityisten ihmisten tileille. Kanavia on monta kuten hämäräbisneksessä toimivien yritysten tai säätiöiden kassavarannot, joihin yksityisillä on pääsy palkkioina, palkkoina, osinkoina tai firman myöntäminä etuina. USA:ssakin tiedetään paljon tapauksia, joissa vaikkapa viherkommunisti Obaman kaveri perustaa akkutehtaan ja saa hankkeeseen valtavan määrän julkista vihertukea ja lopulta todetaan, ettei mitään akkuja valmistu koskaan mistään. Malli on tuttu myös sotateollisen kompleksin piirissä. Lääkeyhtiöiden julkinen tukeminen kuten vastuuvapauksien myöntäminen on mennyt USA:ssa aivan naurettavuuksiin. Koronassa Suomi liitettiin USA:n täysmätään järjestelmään EU-korruption kautta. 

  Artikkelissa mainitut ESG-standardit ovat pirun keksintöä, minkä vuoksi mainoksissa ja raporteissa firmat vihersäteilevät, niissä vilistää neekeriä ja firmojen henkilöstöosastot ovat kuin punavihreä Gestapo.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Partisaani – aitoa, objektiivista journalismia.

  Eläköön voitto!

  Voitte olla varmoja, että palaan tähän. Katsokaa, kuinka maanpetturipariskunta ihanasti nauttii miljoonistaan. Maanpettureiden arkea. Vielä…

 • TT

  Vastaa

  Obamalta tunnetaan ainakin 570 miljoonan dollarin Solyndra-tapaus eli aurinkopaneelifirma, joka huijasi viranomaisia ja lopulta floppasi. Bidenin hallinnolla näitä hankkeita meneillään lienee useita. Suomi ottaa mallia USA:sta kaikkeen tämmöiseen typerään.

  https://www.forbes.com/sites/adamandrzejewski/2021/04/12/remembering-solyndra–how-many-570m-green-energy-failures-are-hidden-inside-bidens-instructure-proposal/?sh=b1d12602672e

 • Plääh

  Vastaa

  Täytyy tietenkin muistaa, että vihreä loikka on poliittinen konsepti ja sillä on hyvin vähän tekemistä järjen kanssa. Tuuivoima- ja sähköautofanaatikoille seuraavan pitäisi olla pakollista luettavaa.

  Juha-Pekka Saarela

  27. toukokuuta kello 12.43 ·

  Hiukan sähköautoista, aurinkopaneeleista sekä tuulimyllyistä:

  Akut eivät tuota sähköä. Ne varastoivat sähköä joka on tuotettu muualla. Ensisijaisesti hiilellä, uraanilla, maakaasuvoimaloilla sekä dieselgeneraattoreilla.Sähköauto ei ole päästötön ajoneuvo.Tyypillinen sähköauton akusto painaa n. 400kg. Se sisältää n. 13kg nikkeliä, n. 25kg mangaania, n. 15kg kobolttia, n. 100kg kuparia sekä n. 200kg alumiinia, terästä ja muovia. Sisällä on yli 6000 yksittäistä litiumkennoa.

  Jokaisen sähköauton akuston valmistamiseksi on käsiteltävä 13000kg suolaliuosta litiumia varten, 15000kg malmia kobolttia varten, 2500kg malmia nikkeliä varten ja 13000kg malmia kuparia varten. Melkoinen määrä kaivetaan maankuorta yhtä yhtä akustoa varten. (Tuli mieleeni kun muutama vuosi sitten EU:ssa päätettiin kieltää koboltti taiteilijalaatuisista öljyväreistä. Yhtä käänteentekevä ja historiallinen päätös kuin nämä pahvipillit jotka nyt pakataan muoviin)

  Aurinkopaneelien suurin ongelma on kemikaalit joita tarvitaan silikaatin prosessoimiseen paneeleissa käytettäviksi piiksi. Riittävän puhtaan piin valmistaminen edellyttää käsittelyä kloorivetyhapolla, typpihapolla, fluorivedyllä, triklorietaanilla ja asetonilla. Lisäksi tarvitaan galliumia, arsedinia, kupari-indium-gallium-diselenidia ja kadniumtelluridia jotka ovat myös erittäin myrkyllisiä. Piipöly on vaarallista työntekijöille eikä paneeleita voi kierrättää.

  Tuulimyllyt ovat piilotettujen kustannusten sekä ympäristötuhojen ykkönen. Suurissa myllyissä on tuhansia tonneja lasikuitua ja vaikeasti erotettavia harvinaisten maametallien neodyymiä, praseodyyniä ja dusprosiumia. Myllyn siipi kestää n. 15–20 vuotta eikä niitä voi kierrättää.

  Näille teknologioille voi olla sijaa, mutta on katsottava nollapäästöjen myytin ulkopuolelle.”Going Green” saattaa kuulostaa ihanteelle, mutta kun katsoo piilotettuja kustannuksia avoimin mielin, huomaa, että se on varmasti tuhoisampi ympäristölle kuin miltä näyttää.Entinen käyttökelpoinen tekniikka kuten dieselautot halutaan poistaa ennen aikojaan. Tämä tulee kalliiksi. Suuret korporaatiot, jotka ovat tähän tienneet varautua hyötyvät.Sähköauton ostajalle voi olla yllätys, että auton arvo nollautuu n. 6–10 vuodessa kun auton akusto pitäisi vaihtaa. Se maksaa uuden auton verran.

  https://www.facebook.com/groups/475228786867262

 • Nationalisti

  Vastaa

  Loistavaa selvitystyötä Partisaani, tätä artikkelia pitää levittää mahdollisimman laajasti!
  Kopioikohan valtamedia taas artikkeleihinsa sisällön täältä ja ”unohtaa” mainita sen tosiasiallisen lähteen vai uskaltavatko ylipäätään julkaista minkäänlaista uutista tällaisesta aiheesta?

  Suomea johtaa sellainen mafia, ettei tällä ole mitään tekemistä millään muotoa minkään demokratian kanssa.
  Täällä jauhetaan vuodesta toiseen jostain ”eläkepommista”, mutta silti rahoja ”sijoitetaan” vain sinne, mistä finanssieliitti itse hyötyy eniten.
  Suomessa ei tietenkään ole korruptiota, eihän vaan?

 • Salomon

  Vastaa

  Ajatelkaa! Pelkkä oma ahneutemme teettää tälläistä, ihmisen ahneus. Sitten on porukkaa joka hurraa näille sekopäille. On tää tervettä touhua, saatana!!

 • Pieni Orava (jota ehkä 'vähän' vituttaa)

  Vastaa

  Tästä tulee mieleen se KePun Kauko Juhantalon ketjutus kun oli välillä Oy ja välillä Ky. » konsernirakenne (tjsp) katkesi ja Kauko sai porskutella pitkään…

  En tietenkään väitä että nämä mitään ”talousrikollista™ tekisi”.
  Mutta jos se näyttää ankalta ja vaakkuu kuin ankka, niin se hyvin usein lienee ankka. 😉

  Muut yritykset osoitteessa Aleksanterinkatu 46 C
  .… Exilion Asemahotellit Ky, Exilion Capital Oy, Exilion Management Oy, Exilion Real Estate I Ky, Exilion Tuuli GP Oy, Exilion Tuuli Ky, Exilion Tuulihankkeet GP Oy, Exilion Tuulihankkeet Ky, Exilion Tuulipuistot GP Oy, Exilion Tuulipuistot Ky, Exilion Tuulivoima GP Oy, .….

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”St1:n tilinpäätöksestä selvisi, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille.”

  Kuinkahan monta miljoona sai Ohisalon puoliso?

 • Tauno Mäkäräinen

  Vastaa

  Partisaani on kommunistinen sissi taistelija ainakin historiallisesti. Suomessakin melskasi neuvosto partisaanien joukko. Outo nimi oikeisto sakin läpyskälle. Sama kuin kommareilla olisi SS Gruppe.

  • Ei ole sama

   Vastaa

   Puna-armeija nimitti suomalaisia kaukopartiomiehiä mm. valkobandiittipartisaaneiksi, joten kommentissasi ei ole mitään pointtia.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi