Koronakommunismia: Vasemmistopuolueiden megarahoittaja Tradeka rakentaa ravintolamonopolia

Tradekan omistama Restel rakentaa maahamme ravintolamonopolia, joka jauhaa katkeamatonta kassavirtaa erityisesti sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton vaalikirstuihin.

Talous

Suomen vasemmistopuolueiden ja ‑liikkeiden tärkeimpiin rahoittajiin lukeutuva Tradeka-osuuskunta on alkanut rakentaa ravintolamonopolia. Strategian on mahdollistanut se, että vasemmistohallitus on ajanut ravintolayrittäjät polvilleen perusteettomilla liikkumis‑, kokoontumis- ja elinkeinorajoituksilla.

Partisaani valotti Tradekan taustoja hiljattain artikkelissamme, jossa kirjoitimme osuuskunnan lobbaavan ulkomaalaisen halpatyövoiman puolesta. Siteerasimme tuolloin muun muassa Suomen Kuvalehteä, joka on kutsunut Tradekaa ”vasemmiston omaksi rahakoneeksi”. Vaalirahoituksen kautta Tradeka ohjailee vasemmistopuolueiden päätöksentekoa rautaotteella.

Tradekalla on noin puolen miljardin vuosittainen liikevaihto. Osuuskunta rahoittaa muun muassa sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja kommunististen pienryhmien toimintaa joka vuosi yhteensä miljoonien eurojen lahjoituksilla. Suurinta tukea nauttii pääministeripuolue sosiaalidemokraatit, joka on murskannut suomalaisten ravintoloiden kassavirrat pian jo kaksi vuotta jatkuneen koronatyrannian myötä.

Aggressiivinen monopolistrategia

Tradeka omistaa valtavan määrän liiketoimintaa. Yksi sen omistuksista on Restel Oy, joka on maamme suurin ravintolapalveluiden tarjoaja. Restelin kotisivuilla yhtiön kokoa kuvataan näin: ”[Restel] operoi noin 200 ravintolaa eri puolilla Suomea. Yhtiö työllistää noin 1 800 alan ammattilaista.”

Restel on pyrkinyt jo pitkään rakentamaan maahamme ravintolamonopolia, joka jauhaisi katkeamatonta kassavirtaa erityisesti sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton vaalikirstuihin. Samalla Restel tuhoaa paikallista yrittäjyyttä. Monopolien kasvaessa työntekijöiden ja asiakkaiden asema kurjistuu, koska suuryhtiöt kykenevät määrittämään markkinavoimansa avulla palkat, hinnat ja palveluiden laadun. Kun kilpailijoita ei ole, monopoli kukoistaa, mutta sidosryhmät kärsivät.

Restel on mainostanut kotisivuillaan laajentavansa nyt aggressiivisesti. Yhtiö julkaisi sivuillaan tiedotteen, jossa se kertoi ”ostavansa ravintola- ja baariliiketoimintoja”. Ilmoituksessa todettiin:

”Ostamme ravintola- ja baariliiketoimintoja

Laajennamme Hemingway´s- ja Wanha Mestari ‑ketjuja ja haemme uusia liikepaikkoja kautta Suomen. Olemme erityisen kiinnostuneita ostamaan ravintola-alan liiketoimintoja: pubeja, ravintoloita ja vastaavia. Toissijaisesti olemme kiinnostuneita ravintolakäyttöön soveltuvien liiketilojen vuokraamisesta, joissa ei vielä ole ravintolaliiketoimintaa.

Jos tiedossasi on myynnissä oleva, meitä mahdollisesti kiinnostava ravintola-alan liiketoiminta tai vuokrattavissa oleva ravintolatoimintaan soveltuva liiketila, ota yhteyttä.

Myy liiketoimintasi meille!

Lisätietoja:
Robert Linke
Hemingway´s- ja Wanha Mestari ‑ravintolat
Restel Ravintolat Oy
Puh. +358 (0) 50 584 8169
Sähköposti: robert.linke@restel.fi”

Restel sensuroi ilmoituksensa

Ilmoitus oli Restelin sivuilla vielä aivan hiljattain. Kun tieto ilmoituksesta levisi sosiaalisessa mediassa ja Restel yhdistettiin Sanna Marinin hallitusta rahoittavaan Tradekaan, Restel poisti viestinsä nopeasti.

Verkon arkistosivut eivät kuitenkaan unohda, joten voit tutustua seuraavista linkeistä ilmoitukseen ja sensuroituun sivuun.

Restelin tekemä sensuuripäätös on selkeä merkki siitä, että Tradeka itsekin ymmärsi, kuinka pahalta ilmoitus näytti kansalaisten silmissä.

Tradekan hallitsemat Sdp ja vasemmistoliitto tuhoavat suomalaisia ravintoloita perusteettomilla koronarajoituksilla. Kun ravintolat ajautuvat konkurssin partaalle, Tradekan Robert Linken johtamat korppikotkat saapuvat apajille ja ostavat ravintolat pilkkahintaan. Tämän jälkeen ravintolat alkavat tuottaa rahaa punaisille hallituspuolueille. Korruptio on harvinaisen räikeää.

Korruptio puhuttanut jo aiemmin

Ravintoloihin liittyvä koronakorruptio on ollut otsikoissa jo viime vuoden keväästä lähtien. Tuolloin selvisi, että Tradekaan ja sosiaalidemokraatteihin kuuluva perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä oli päättämässä ravintola-alaan kohdistuvasta koronarahoituksesta. 

Pukki päästettiin kaalimaan vartijaksi.

Tuolloin eduskunnan virkamiehet olivat Ojala-Niemelän mukaan linjanneet, ettei hän ollut jäävi päättämään siitä, kuinka veronmaksajien rahaa kanavoidaan esimerkiksi Restelille. Kysymys kuuluu, voimmeko luottaa hallituksen ja virkamiesten puolueettomuuteen.

Elinkeinovapaus Johanna Ojala-Niemelä Kommunismi Konkurssi Koronarajoitukset Koronavirus Korruptio Kotimaa Liikkumisvapaus Lobbaus Marxismi Monopolit Poliittiset viholliset Politiikka Ravintolat Robert Linke Sanna Marin Sosialidemokraatit Taloudellinen riisto Talous Talousromahdus Tradeka Ulkonaliikkumiskielto Vasemmisto Vasemmistoliitto Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä monopoliaseman haltuun saaminen on suurimpia syitä siihen, kun jatkuvasti ylläpidetään näitä mielivaltaisia rajoituksia.
  Jo pidemmän aikaa on ihan suoraan näyttänyt siltä, että pienyrittäjät halutaan ajaa alas ja suuret toimijat valtaavat liiketoiminnot, kun pienten yrityksien toiminta käy kannattamattomaksi, tällä touhulla ei ole mitään tekemistä kenenkään ”terveysturvallisuuden” kanssa, vain täysin retardit ihmiset ovat kykenemättömiä näkemään tämän suuren puhalluksen lävitse.

  Vasemmisto EI ole työtätekevän suomalaisen puolella.
  Ojala-Niemelä on hyvä esimerkki siitä, kuinka koko Perustuslakivaliokunta on pelkkä vitsi.
  Keitähän nämä ”virkamiehet” olivat, jotka päättivät, ettei Ojala-Niemelä ole jäävi päättämään rahoituksesta?

 • rellinen

  Vastaa

  Punainen portto ottaa kaiken hyödyn irti koronasta.
  Korona, koronarokotteet, koronarajoitukset ja passit. Kaikki valjastettu edistämään kommarimafian herruutta ja punaisen pääoman mahtia.
  Eipä tarvitse ihmetellä miksi marinin hallituskin toimi ensi alkuun tavalla, joka edisti koronan leviämistä ympäri suomen.
  Sosialistinen internationaali tarvitsi koronaa ja sen mahdollistamia työkaluja saattaakseen loppuun tavoittelemansa, neuvostoliiton näennäisestä romahtamisesta huolimatta, kätköissä ja kulisseissa edenneen maailmanvallankumouksensa.
  Rokotuspakon edistämisen todellinen tarkoituskin on vain ja ainoastaan edistää marxilais-kgb:läisen syndikaatin pakkovaltaa. Kansan alistamista siihen asemaan mikä niillä on ollut kommunistisissa diktatuureissa.
  Jokainen kansanedustaja, joka äänesti sotetyöntekijöiden pakkorokotusten puolesta tai jättäytyi äänestämästä kyseistä esitystä vastaan, äänesti kommunistisen tyrannian ja maanpetoksen puolesta.
  Yhteistyö kgb-mafian ja kiinan kanssa toimii. Toinen paskantaa länsimaiden päälle, ottaa tuotannon tekijät haltuunsa ja ajaa teollisuutta länsimaista kiinaan. Toinen kiittää ja vahvistaa kiinan kommunistisen puolueen mahtia länsimaalaisten yritysten kautta.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Onko korona sittenkin poliittinen virus?

  Aiemmin tästä oli viitteitä, kun kuntavaalit siirrettiin. Miten käy aluevaalien, kun tartunnat vain leviävät, vaikka rokotekattuus nousee? 

  Mitä seuraavaksi, poikkeustila?

  • Poliittinen virus

   Vastaa

   Korona loppuu kun vallassa on hallitus joka uskaltaa sanoa että korona loppuu.

  • Bella

   Vastaa

   Kiinnitin huomiota siihen, että miten Kiina ennaltaehkäisee virusta: mikäli Kiinan miljoonakaupungeissa ilmenee yksikin koronatapaus, niin koko kaupunki laitetaan kiinni ja asukkaat suljetaan asuntoihinsa. Mietin, että Kiina tuntuu tosissaan pelkäävän long covidin seurauksia – tai sitten sillä on länsimaita parempaa tieta koronaviruksen ”anatomiasta”.

 • Keijo K

  Vastaa

  Kyllähän kaikki kommunismia vihaavat tervepäiset ihmiset ymmärtävät, mikä suuri huijaus nyt on käynnissä. Luulisi, että kaikki pakkorokotuksia vastustavat noin miljoona suomalaista ymmärtäisivät olla äänestämättä kommunisteja (kokoomus, persut, keskusta, rkp jne) seuraavissa vaaleissa.

  Tänä aamuna heräsin ilouutiseen. Oikeusministeri on flunssassa vaikka kahdesti geenipiikitetty. Huutonaurua. Nyt meni tauti oikeeseen osoitteeseen. Ei muuta kuin pakkåkaranteeniin ja lisää pakkåpiikkejä tälle perustuslainrikkoja ämmälle

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Onko Tradekalla oikeasti rahaa, vai pyöriikö se velkarahalla? Edistyksellinen osuuskauppa meni aikanaan perusteellisesti nurin, ja olen luullut että kaikki meni.

 • Eikka

  Vastaa

  Tässä pari lainausta Iltalehdestä 29.04.2020

  ” Perustuslakivaliokunta edellytti koronatukea ravintoloille – puheenjohtaja itse ravintolayhtiön hallituksessa: ”En ole jäävi” ”

  ” Tradekan hallituksessa on lukuisia vasemmistopoliitikkoja ”

  Ja joku kehtaa vielä väittää ettei Suomessa ole korruptiota.

 • Tuomitsija

  Vastaa

  Ja eikös SOK ole perustanut jonkun rahaston millä ne ostaa maatilat ihmisiltä?!

 • TT

  Vastaa

  Benito Mussolinin suuhun on istutettu korporaatiofasismia kuvaileva lause: ”Fascism should more properly be called corporatism, since it is the merger of state and corporate power”. Alkuperäisillä fasisteilla oli mukana kuitenkin myös aatteellisia näkemyksiä ja ykkössijalla kansan hyvinvointi toisin kuin nykyään. Nykyaikainen fasismi palvelee ainoastaan jättiyritysten ja pankkien omistajia eli vaurainta 1%. Valtio toimillaan pakottaa kansalaiset suuryritysten asiakkaiksi tai niiden halvaksi työvoimaksi vailla omakohtaisen vaurastumisen tai itsensä toteuttamisen mahdollisuutta.

 • Nonono

  Vastaa

  Eipä tarvitse Tradekan omistamissa paikoissa käydä. Vaasassa tuo Wanha Mestari on kunnon räkälä. Kerran käynyt ja ikinä en uudestaan mene.

 • Nonono

  Vastaa

  https://www.tradeka.fi/jasenedut/eturavintolat
  eli noita vältän. En tiennytkään että Burger King ja Rax noiden.

 • Tomppa

  Vastaa

  Naurattaa jo valmiiksi, kun ajattelee, että vasemmisto on tässä se lopullinen häviäjä, koska maailman talouseliitti aikoo ajaa rajoituksilla ravintolabisneksen alas – ainakin, jos irlantilaiseen sijoituspankkiiri Melissa Ciummeihin on uskominen. Alla olevassa haastattelussa kertoo näin tapahtuvan, koska sijoittajien mielestä ravintolatoiminnan voittomarginaali on liian pieni, jotta se kiinnostaisi heitä sijoitusmielessä.
  Nyt vain vasemmiston haalimaan se ravintolamonopoli itselleen, niin aikapommi laukeaa syliin

  Miten se menikään se vanha sanonta ahneista?

  https://rumble.com/vqsja4-pandemia-loppuu-kun-digitaalinen-rahajarjestelma-on-kytss.html

 • DTOM

  Vastaa

  Tämä on vain jäävuoren huippu!

  Muita esimerkkejä mm. Talvivaaran kaivostoiminta, johon poliitikoilla oli kytköksiä ja joka sai helpotuksia ympäristölupiin. Vastaanottokeskus bisnes kytköksineen, Jätepaskalaki, puhdistamoja valmistava Green Rock oli poliitikkojen omistama yritys. Listaa voisi varmasti jatkaa

  • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

   Vastaa

   Talvivaaran syyksi laitettiin melkoisella mediakohulla sellaisiakin asioita joihin myöhemmin löytyi ihan luonnollinen syy joka ei liittynyt mitenkään kaivokseen, ja nämä uutisoitiin hyvin vaisusti. Kipsisakka-altaasta jauhettiin pitkään, varsin vähälle huomiolle jäi että sen oli urakoinut Destia eli entinen TVH.

   Jo Neuvostoliiton loppuaikana Suomen TV:ssä näytettiin millaisessa kunnossa Siperian öljyputket paikoittain olivat, ja monissa muissakin paikoissa jälki on vähemmän sievää. Jos oli vuotoja niin painetta vaan lisää että saadaan tavoite täyteen. Suomalaiset kaivokset eivät ole läheskään sitä luokkaa.

   Vanha viidakon sananlasku sanoo että ei ole luutonta lihaa eikä päätöntä kalaa. Ehkä joskus keksitään synteettinen raskaiden alkuaineiden fuusio jolla voidaan tuottaa haluttuja mineraaleja, mutta nykyään sellaisesta ollaan määrällisesti paljon yli 20 dekadin päässä. Saataisiinpa edes fuusiovoimala toimimaan minun elinaikanani.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi