Tradekan ilmastokommunisti vaatii ulkomaalaista halpatyövoimaa Suomeen

Vaikka vasemmisto väittää olevansa suomalaisen työväen puolella, ajaa liike duunarialojen palkkoja ja työehtoja polkevaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Talous

Perttu Puro.

Suomen vasemmistopuolueiden ja ‑liikkeiden tärkeimpiin rahoittajiin lukeutuvan Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro vaatii Helsingin Sanomissa, että Suomeen aletaan nopeasti kuljettamaan ulkomaista halpatyövoimaa. Vaikka vasemmisto väittää olevansa suomalaisen työväen puolella, ajaa marxistieliitti duunarialojen palkkoja ja työehtoja polkevaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Helsingin Sanomissa julkaistun kirjoituksen otsikko on ”Myös muita kuin korkeakoulutettuja maahanmuuttajia tarvitaan nyt töihin”. Puron ohella sen ovat allekirjoittaneet SOK:n pääjohtaja Hannu Krook ja Lähitapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Kirjoituksessa väitetään, että suomalaisten kauppojen hyllyt saattavat tyhjentyä ja bensajonoista muuttua tuskallisen pitkiä, mikäli Suomeen ei lennätetä pikaisesti suurta määrää tunkeutujia. Kirjoittajat eivät vaivaudu perustelemaan kummallista väitettään, vaan he luottavat Helsingin Sanomien rivilukijoiden hyväuskoisuuteen. Tekstissä todetaan muun muassa:

”Yritysmallissamme keskeistä on moniarvoisuus ja yhteistoiminta erilaisten ryhmien kesken, osallistava yhteisöllisyys. Siihen maailmaan maahanmuuttajat sopivat siinä missä Suomessa syntyneetkin.

Vetoamme maamme hallitukseen, että se avaisi oven Suomeen töihin tulijoille. Toivomme työperäisen maahanmuuton kasvattamista nykyisestä. Tarvitsemme työvoimaa kaikenlaisiin tehtäviin – muihinkin kuin korkeaa koulutusta vaativiin. Maahantulon hallinnollisia prosesseja on tältä osin helpotettava.”

Duunarivastainen vasemmisto

Artikkeli on erityisen ironinen Puron imagon kannalta. Yhä useampi suomalainen kärsii pitkäaikaistyöttömyydestä. Vasemmisto on luvannut suojella suomalaisten työllisyyttä, oikeudenmukaista palkkatasoa ja hyviä työehtoja. Tosiasiassa marxistien rahoituksesta päättävä Puro kuitenkin taistelee kaikkia näitä arvoja vastaan vaatimalla suomalaisten työntekijöiden korvaamista ulkomaalaisilla.

Suomen Kuvalehti on kutsunut Puron johtamaa osuuskunta Tradekaa ”vasemmiston omaksi rahakoneeksi”. Tradekalla on noin puolen miljardin vuosittainen liikevaihto. Osuuskunta rahoittaa muun muassa sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja kommunististen pienryhmien toimintaa joka vuosi yhteensä miljoonien eurojen lahjoituksilla. Suurinta tukea nauttii pääministeripuolue sosiaalidemokraatit, mikä merkitsee sitä, että Purolla on vaalirahakorruption ansiosta tiukka ote Sanna Marinista.

Puro itse on tyypillinen samppanjasosialisti yli 400 000 euron vuotuisine ansiotuloineen. Tradekan ohella hän istuu lukuisten muidenkin yhtiöiden hallituksissa puheenjohtajan paikalla. Kysymys kuuluu, miksi marxistiliikkeiden johto koostuu aina suurkapitalisteista, vaikka puolueiden petollinen retoriikka antaa ymmärtää täysin päinvastaista?

Kaksinaamainen ilmastokommunisti

Puro on myös modernille maailmalle ominaiseen tapaan ilmastokommunisti. Vuosi sitten työministeri Tuula Haatainen (sd) nimitti Puron Ilmastorahasto Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi. Puro sai hallintaansa neljän miljardin euron taseen.

Ilmastorahaston kautta Puro pääsee päättämään itsenäisesti jopa 20 miljoonan euron yksittäisistä investoinneista. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan hyväksynnällä Puro saa tehdä tätäkin suurempia sijoituksia.

Kuten on tyypillistä, Ilmastorahasto toimii suurilta osin julkisuudelta piilossa, vaikka 300 miljoonaa euroa sen sijoitusvarallisuudesta on peräisin suomalaisilta veronmaksajilta. Suomen kansa ei siis saa tietää, ”investoidaanko” heidän rahansa Puron ystävien ja poliittisten liittolaisten yhtiöihin.

Ilmastonmuutosteema sointuu lisäksi huonosti yhteen Puron Helsingin Sanomiin kirjoittaman artikkelin kanssa. Afganistanista Suomeen saapuvan maahanmuuttajan hiilijalanjälki kasvaa keskimäärin yli 33-kertaiseksi. Kuinka hyvin ulkomaalaisen halpatyövoiman haaliminen Suomeen on linjassa Puron lietsoman ilmastonmuutoshysterian kanssa?

Lähteet: Helsingin Sanomat, Suomen Kuvalehti, Iltalehti, Worldometers (1, 2)

Halpatyövoima Hannu Krook Ilmastoahdistus Ilmastohysteria Ilmastokommunismi Ilmastonmuutos Ilmastorahasto Oy Juha Koponen Kommunismi Korruptio Kotimaa Lähitapiola Lobbaus Maahanmuutto Marxismi Matalapalkka Poliittiset viholliset Politiikka Rotu SOK Sosialidemokraatit Suomen kommunistinen puolue Talous Tradeka Työehtosopimus Vaaliraha Väestönvaihto Vasemmisto Vasemmistoliitto Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Vasemmisto kuuluu samaan kategoriaan kuin esimerkiksi Kokoomus, he ovat globalistista eliittiä, joka pyrkii tuhoamaan suomalaisten palkkatason ja edistämään väestönvaihtoa.
  Väestönvaihdon edistämiseksi on nyt keksitty uusi termi ja se on ”työperäinen maahanmuutto”.

  • Nimetön

   Vastaa

   Hyvänä esimerkkinä voidaankin pitää sadoilla miljoonilla mm. laittomia taxilaivoja sekä erilaisia aivopesuun keskittyneiden ajatuspajojen rahoittamista hardastanutta Sorosta joka kuitenkin samaan aikaan takoo miljoonien tulot juurikin kansallisista konflikteista keräten.

   Ei lienee epäselvää mikä on myös suomalaisia sortavan vassarikulttuurin suurin agenda.

 • TT

  Vastaa

  ”Yritysmallissamme keskeistä on moniarvoisuus ja yhteistoiminta erilaisten ryhmien kesken, osallistava yhteisöllisyys.” Hyvin on omaksuttu globaalistipankkiirien kieli. Termistöä viljelee osallistavan kapitalismin liike, jota johtavat sellaiset nimet kuten Paavi Franciscus tai Lynn Forester De Rothschild. Tietenkin myös Word Economic Forum, tuo globaalin digikommunismin pesäke.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Tradekan rahankäyttö tulisi selvittää, mutta se lienee mahdotonta. Jäsenluettelo olisi hyvä tietää. Tiedostostoista löytyy Tradekalle edullista tietoa. Lisää maahanmuuttajia ja lisää Tradekalle jäseniä.

  Jäsenyys Tradekassa on merkityksellistä. | tradeka.fi
  [Hae sivustossa tradeka.fi] https://www.tradeka.fi
  Osuuskunta Tradeka – hyvää jäsenelle, hyvää yhteiskunnalle. Tradekan seuraavat edustajiston vaalit käydään 1.–15.2.2022. Tradeka harjoittaa vastuullista liiketoimintaa ja ohjaa merkittävän osan tuotostaan yhteiseen hyvään. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedon osuuskunnan eduista ja uutisista ensimmäisten joukossa. Muuta maata.

  Tradeka on suomalainen monialakonserni.Konsernin emoyhtiö on Osuuskunta Tradeka (aik.Osuuskunta Tradeka-yhtymä).Osuuskunnalla oli vuoden 2020 lopussa noin 206 000 jäsentä. (Jäsenmaksu sääntöjen mukaan on 1 % palkasta, kuitenkin enintään 420 € kalenterivuodessa.) Tradeka kutsuu itseään omistajaosuuskunnaksi. Tradeka-konserniin kuuluvat muun muassa Restel, A‑Katsastus, Lehtipiste, Med Group sekä Tradeka-sijoitus Oy.

  • Pertsa

   Vastaa

   Tradeka,tuo mitä entisestä punapääomasta on jäänyt jäljelle,onneksi hyvin vähän.Pitivät aikoinaan pystyssä jotain PINS-korttia,luulivat kai että se on verrattavissa johonkin S‑korttiin.
   Ei käy.

 • Ahmed

  Vastaa

  Tlläisen jumpan jälkeen sitten tanssilattia romahti. Nyt osa osanottajista on oligarkki-mijardöörejä.

 • ms

  Vastaa

  Kommunisti pyrkii aina kapitalistiksi kapitalistin paikalle.

  Kommari Tradekan linja ei poikkea naapurimaan entisestä työväen paratiisista. Työväki revittiin juuriltaan, katkaistiin synnyinmaa‑, kotiseutu- ja perheyhteydet. Heidät lähetettiin minimipalkalla raskaisiin tehdastöihin. Väärämielisistä saatiin ilmaista työvoimaa Gulag-leireille.
  Sosialistinen realismi piti huolen, että kaikki menee paremmin kuin on suunniteltu.

 • Nimetön

  Vastaa

  Perä Portto

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Internatsi tuo on. Kansainvälinen sosialisti.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tradekan käsitys: miksi maksaa suomalaiselle palkkaa, kun kehitysvammainen kehitysmaalainen tekee paskaduunit suomalaisen veronmaksajan kustannuksella?

 • Ismo

  Vastaa

  ”There has never been a communist movement not supported by capitalists and vice versa.”

  - Oswald Spengler

 • Ristus notta

  Vastaa

  Rekan kuljettamiseen vaadittava pahvi EUn direktiivikoulutuksineen maksaa lähemmäs 10 000€ tyhjästä ajettuna. Moniosaajat varmasti kykenevät tämän itse maksamaan

 • rellinen

  Vastaa

  Tyypillinen punakapitalistiksi noussut kgb-kommari . Kaiken tekemisen takana luuraa vimmattu halu terrorisoida länsimaalaisia kansallisvaltioita ja kasvattaa punamafian pyörittämää pääomaa.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  EU:n sisällä on vapaa työvoiman liikkuvuus. Perttu Puro saa Suomeen niin paljon työvoimaa kuin ikinä haluaa, kunhan maksaa kunnon palkan. Vaan haluaako hän nimenomaan EU:n ulkopuolelta työvoimaa? 

  Tuleeko mieleen, että näiden perttupurojen tavoitteena olisi Suomen romuttaminen ja siten suomalaisten tuhoaminen.

 • Jouni S.

  Vastaa

  Näiden nimeltämainittujen henkilöiden suurin osaaminen liittyy valehteluun silmää rapäyttämättä ja täydelliseen vastuuttomuuteen kaikista puheistaan.
  Eniten ihmetyttää se, että joku oikeasti työväenluokassakin vielä kannattaa näitä, kun ovat johonkin ehdolla.

 • pää määrää

  Vastaa

  Suomesta kuten joka maasta löytyy joukoittain (älykästäkin) väkeä, joka noudattaa kenen tahansa määräämää politiikkaa, saadakseen 400000 euroa vuodessa tililleen. Suuri joukko näitä muodostaa kansalle vahingollisen puolueen.
  Esimerkiksi voi ottaa vihreän liikkeen, joka pitää kannatustaan yllä puhumalla luonnonsuojelusta. Liike on ominut ilmastopelottelun hyvin tehokkaasti. Kun liike on vielä saanut median ja nuoret (mitään säiden vaihteluista tietämättömät) tukemaan vallanpitoa, ollaan nykyisessä tilanteessa, jossa aivomutaation omaavat henkisesti häiriintyneet toteuttavat maahanmuutto ja seksuaalipolitiikkaa.

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Suhteellisen pölvästi ilmastovouhottaja, sanoisin. Halpatyövoiman rahtaaminen tänne lämpimistä maista on ilmaston lämpenemisen ja ympäristön tuhoutumisen kannalta kaikkein typerin teko, sillä 60. leveyspiirin pohjoispuolella ympäri vuotinen ihmiseläimen syöttäminen, vaatettaminen, liikuttelu ja lämpimänä pitäminen syö julmetusti energiaa ja luonnonvaroja!

 • Nimetön

  Vastaa

  Eihän Suomessa mitään oikeistoa tai vasemmistoa ole ollut vuosikymmeniin vaan suhmurikerho nimeltään konsensus jossa jaetaan sulle mulle periaatteella vähät välittäen vaalituloksesta jos et ole tuon kerhon jäsen.

 • Rohmar

  Vastaa

  Tradekalla on historiallisia juuria EKA:ssa, joka ryösti köyhien pieneläkeläisten säästötkin 1990- luvun lamassa. Tämä liittyi Elannon säästökassaan ja punapääoman roamhdukseen, joka puolestaan johtui siitä, että juppeja leikkivät vassarit ryöstivät sisältä päin vakuutusyhtiö Kansan, rakennusliike Hakan jne. En tiedä kuin yhden tuomion tapaukseen liittyen. Kyse oli vanhasta papasta, joka onnistui nostamaan omia piensäästöjään siitä huolimatta, että pääministeri Esko Aho oli aamulla tiedoittanut, että säästökassassa on kaikki hyvin, ja siksi kukaan ei saa nostaa sieltä rahaa. Arvaatteko muuten mikä oli edesmenneen STS pankin pääjohtaja Ulf Sundqvistin kohtalo pankin kaaduttua? Hänen valtavat lainansa annettiin anteeksi, ja työpaikka löytyi Goldman&Sachsin asiantuntija tehtävissä.

 • kari laaksonen

  Vastaa

  Vasemmistoliitto ei enään vuosiin ole ollut työväen puolestapuhuja.Pakolaiset ja ilmastovöyhötys on ajanut aatteen edelle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi