Kymmenien miljoonien kaupat: Veronmaksajat ostivat Ohisalon miehen johtamalta yhtiöltä tappiollisen bisneksen!

Partisaani sai vihjeen sosiaalisessa mediassa käydystä keskustelusta, joka koski sisäministeri Maria Ohisalon puolison yhtiön mahdollista korruptiota; toimitus selvitti, mistä oli todella kyse.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Miika Johansson ja Maria Ohisalo.

Sosiaalisessa mediassa esille nostetut korruptioepäilykset koskivat Tuulivoltti-nimistä yhtiötä, jonka hallituksessa Maria Ohisalon puoliso Miika Johansson istuu. Tuulivoltti pyrkii tahkomaan rahaa ilmastonmuutosteemalla.

Tuulivoltin omistaa toinen yhtiö, bensa-alalla toimiva ylikansallinen St1, jonka johdossa Johansson työskentelee. Yhtiön pääomistaja on Mika Anttonen. St1 oli jo aiemmin korruptiokohun pyörteissä. Viime keväänä näet uutisoitiin, että Ohisalon erityisavustaja Ville Hulkkonen siirtyi politiikasta kovapalkkaiseksi lobbariksi Johanssonin St1:n palvelukseen. Korruption ohella Hulkkosen loikkaus polttoainealalle oli oiva osoitus ”vihreiden” kaksinaismoralismista ympäristökysymyksissä.

Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu kiivaasti Tuulivoltin kummallisilta vaikuttavista talousluvuista. Viimeisimmällä tilikaudella se teki nimittäin hämmästyttävän 73,2 miljoonan euron tuloksen vain 19 tuhannen euron liikevaihdolla. Toisin sanoen Tuulivoltin myynnit olivat mitättömät verrattuna sen tuottamaan käteiseen.

Valtiontukia?

Sosiaalisessa mediassa arveltiin, että Tuulivoltin päätähuimaava tulos perustuu valtiontukiin. ”Vihreät” puolueet eri puolilla maailmaa tunnetaan siitä, että hallitukseen päästessään ne alkavat ”ilmastonmuutoksen torjumisen” nimissä syytää veronmaksajien rahaa tuttavien, vaalirahoittajien ja sukulaisten ”ympäristöystävällisille” yhtiöille, joiden todellinen panos luonnonsuojelussa on parhaimmillaankin neutraali ja usein negatiivinen. Kyse on siis ”luonnonsuojeluksi” naamioidusta vanhanaikaisesta korruptiosta.

Partisaani selvitti, mistä Tuulivoltin huikea 73,2 miljoonan euron tulos tosiasiassa syntyi. Kyse ei ollutkaan valtiontuista, vaan hiukan monisyisemmästä korruptiosta.

2020 oli Tuulivoltin ensimmäinen tilikausi. Yhtiö perustettiin sitä edeltäneen Tuuliwatti Oy:n jakautuessa. Tuulivoltti rekisteröitiin vasta 30.10.2020. Surkean liikevaihdon ja mehevän tuloksen välinen epäsuhta selittyy sillä, että Tuulivoltti myi heti rekisteröintinsä jälkeen liiketoimintansa kymmenien miljoonien eurojen hintaan.

Kuka osti Tuulivoltin liiketoiminnan?

Kummallista kyllä, Tuulivoltin tilinpäätöksestä ei selviä, kuka osti yhtiön liiketoiminnan. Tieto täytyy kaivaa emoyhtiö St1:n 2020 tilinpäätöksestä. Siellä todetaan:

”St1 Nordic Oy:n osakkuusyhtiö Tuuliwatti Oy jakautui kahdeksi omistajiensa St1 Nordic Oy ja S‑Voima Oy puoliksi omistamaksi yhtiöksi, Tuulivoltti Oy ja Gigawatti Oy 30.10.2020. Välittömästi jakautumisen jälkeen St1 Nordic Oy osti S‑Voiman osuuden Tuulivoltti Oy:stä ja myi S‑Voimalle osuutensa Gigawatti Oy:stä. Kaupan jälkeen Tuulivoltti Oy myi tuulivoimaliiketoimintansa Exilion Tuulelle.

Ohisalon puolison sisäpiirin saama hulppea europotti on siis peräisin Exilion Tuulelta, joka osti Tuulivoltin liiketoiminnan. Exilionin sivuilta selviää, että kyseessä on suurin kotimainen tuulivoiman tuottaja, jonka omistajiin lukeutuu Valtion Eläkerahasto – toisin sanoen me veronmaksajat. Eläkerahasto toimii valtiovarainministeriön ohjauksessa ja se on aiemmin sotkeutunut muun muassa veroparatiisiskandaaleihin.

Tulos maksettiin osinkoina omistajille

Ennen Tuuliwatin lakkauttamista yhtiön tulos oli aikavälillä 2015–2019 vuorovuosin plussalla ja miinuksella. Lakkauttamista edeltäneellä tilikaudella 2019 sen liikevaihto oli pudonnut vuoden 2015 70,198 miljoonasta eurosta 65,441 miljoonaan. Yhtiö väisti konkurssit siksi, että se on ollut vuodesta toiseen Suomen yritystukikuningas – mikään muu tuulivoimayhtiö ei ole saanut yhtä paljon veronmaksajien rahaa. Suomen Kuvalehden mukaan Tuuliwatti on saanut valtiolta yhteensä yli 218 miljoonaa euroa.

Suomalaiset veronmaksajat ostivat siis Exilion-yhtiön kautta Ohisalon miehen yhtiöltä energialiiketoiminnan, joka ei selviäisi markkinoilla päivääkään omin avuin. Veronmaksajat lahjoittivat poliitikkoja voidelleille bisnesmiehille kymmeniä miljoonia liiketoiminnasta, jonka todellinen arvo on 0 euroa.

Mitä Tuulivoltti sitten teki vuoden 2020 huipputuloksellaan? Tilinpäätöksestä selviää, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille.

Lähteet: St1:n tilinpäätös 2020, Tuulivoltin tilinpäätös 2020 (1, 2, 3), Exilion Tuuli Ky, Iltalehti, Yle, Suomen Kuvalehti

Exilion Tuuli Hallitus Korruptio Kotimaa Lahjonta Maria Ohisalo Poliittiset viholliset Politiikka Sisäministeriö ST1 Taloudellinen riisto Talous Tuulivoima Tuulivoltti Tuuliwatti Valtion eläkerahasto Valtiovarainministeriö Veronkierto Veronmaksajat Vihreä siirtymä Vihreät Ville Hulkkonen Yhteiskunta Ympäristö

Keskustelu

75 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Rohmar

  Vastaa

  - Tämä on yksi Suomen historian törkeimmistä huijauksista. 

  - Loistavaa työtä Partisaanin toimitukselta!

  - Vihreät ovat muutoinkin Suomen korruptoitunein puolue. Lähes kaikki päättäjät istuvat kahdella tuolilla lobaten itseään.

  • Taisto Pihlajamaa

   Vastaa

   Joko asiasta on tehty tutkintapyyntö?

  • Toinen virhe...

   Vastaa

   Ja minä kun luulin että vain SDP haluaa saada tulonsa veronmaksajien rahoista ja että vihreille riittää asumistuet ja toimeentulotuet halpaaan punkkuun ja sätkiin sekä uhoamiseen kaupunkien kaduilla. Mutta näyttää se ahneus pesiytyneen vihreisiinkin.

   Ja me maksetaan kaikki tämä suhmurointi ja rahojen tuhlaus.

   • Nimetön

    Vastaa

    Tämä on oikeaa journalismia.

   • Pitti Maalinen

    Vastaa

    Kuules kyllä edellä ovat ennen SDP Kokoomus ja Keskusta. Suomessa ei ole milloinkaan ennen myyty valtion tuottavia organisaatioita samassa mittasuhteessa kun 2008–2018. Tuona aikana Kokoomus ja Keskusta molemmat Hallitusvastuussa. Kemira CrowHow Yaralle. Kantaverkko Austraaliaan. Fortum kaupat. Kaiken lisäksi otettiin velkaa 51 mrd.
    Aiemmin presidentti ja O.P. Heinonen ostivat ilmaa Saksasta ja Turkista 4.5 mrd.

    • Kalle Ankka

     Vastaa

     Kantaverkko meni kyllä Hollantiin.

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomessa ei ole korruptiota

  • holmesi

   Vastaa

   Kyllä on ja se korruptio kulminoituu vihreisiin

 • Simo Hollanpää

  Vastaa

  Kepuli Metri-Mauri Pekkarinen järkkäsi myös aikoinaan isot tuet tuulivoimabisnekselle, suurhyötyjänä Maurin matuvävy.
  Ohisalon ukko on näemmä samanlainen tukiaisimuri kuin Marininkin, jota Business Finland rahoitti.
  Sinänsä kannatan tuulivoimaa ja energiaomavaraisuutta. Oikeassa kansallisvaltiossa ei alalla olisi tällaisia globalistivälistävetäjiä, niin kuin nyt tässä viherdemarivaltiossa. Tai kepulaiset vaihtoehtoisesti kusettamassa, kuten tuo Metri-Maurin tapaus.

  • Jouni S.

   Vastaa

   Mauri sai äskettäin ministerin arvonimen, varmaan suurena suomalaisten (=äänestäjien) etujen ajajana. Suomessahan ei ole korruptiota, vai miten se oli..? Nämä poliitikkojen tekemät rahanjaot ainakin muodostavat hyvän kasvu- ja elinalustan korruptiolle, valitettavasti. Lisäksi useimmat äänestäjät valitettavasti sitä ymmärrä, etenkin kun mennää riittävän suuriin lukuihin.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Näiden kauppojen myötä on selkeästi pyritty asiat tekemään niin, ettei tieto kovin helposti tulisi kansan tietoisuuteen. On kyllä härskiä ja suunnitelmallista puuhaa ollut. Kun verorahoja on käytetty tuollaisiin korruptiokauppoihin, niin poliitikot sanoo ihan vakavalla naamalla, että ”taloustilanne on heikko, täytyy ottaa lisää velkaa ja nostaa monen eri kohteen verotusta”.
  Vihreitä ei pahemmin luonnonsuojelu kiinnosta, enemmän mielenkiintoa heillä on siihen, että miten ilmastonmuutosteemalla saadaan luotua uusia maksuja ja veronmaksajien rahoja jaettua omalle lähipiirille.

  Mahtavaa selvitystyötä Partisaanilta, tällaista lisää!

 • Leijonako?

  Vastaa

  Tulee mieleen se elokuva ”Greed”. Kuinkakohan Miika kohtaa loppunsa?

 • Kommunistien bisnesäly

  Vastaa

  Kätevää: jos olet kunnianhimoinen mutta toisaalta paska bisnesmies, aina voit maksattaa leveän elämäsi veronmaksajilla. Ei ole edes laitonta.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Olihan tuo naapurissa asunut Miika aika vekkuli jo lapsena.
  Arkkitehdinkatu 18 B rapussa asui.
  Seppo Lehto Tampere

 • Että näin

  Vastaa

  Tukiaisilla saadaan tulos näyttämän oikein hyvältä, tätä sama koplausta veronmaksajien rahall käytettiin STX-telakan myymisessäkin. Vaikka oli tiedossa ettei kauppaa tulla voittamaan, herra Käteinen muilutti STX:lle 200milj. investointituen.
  Tässä on kyseessä aivan identtinen koplaus, jolla saadaan eläkerahastot kuivutettua lopullisesti, ainoa kuka voittaa on välikädet.

  • Karttu

   Vastaa

   Tätä voi kutsua tutkivaksi journalismiksi. Kiitos maan tilaa koskevasta osaraportista!

 • auri leppä

  Vastaa

  Ja mehän olemme korruptio vapaa maa,ja tästä saa lukea täältä.Ei tavoita tarpeeksi lukijoita ‚muita toimittajia ei kiinnosta.

 • Juuso Pebeth

  Vastaa

  Suomessa korruptio on pitkään ajateltua, laajamittaista ja häpeilemätöntä. Kaikkien velvollisten pitäisi alkaa tehdä pimarina työnsä, niin nämä edellämainitut kuviot lopahtaisivat julkisten varojen puutteeseen. Verottajalle vain 14 nykyisestä vuosikertymästä. Mutta kun me lampaina jonotamme yhdellä kaistalla ruuhkassa, kotipizzassa ja rokotejonossa, citymarketissa perjantaina, niin kyllähän me silloin jonotamme maski päässä ja numeromerkki korvassa että varmasti maksamme kaiken myös tälle reilulle verottajallekin.

 • Keimo

  Vastaa

  huuuuhhuh!

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tämänkin jutun ns ”valtamedia” pimittää.

 • Nimetön

  Vastaa

  Petos syytteeseen

 • Vastaa

  Hyvä, että peltokankaalle tulee syyte kiihottamisesta sitä voi otsikoissa pyöritellä tämän sijaan sopivasti.

  • Masa1990

   Vastaa

   Se on ”tärkeämpää”.

 • Lasse Koskinen

  Vastaa

  Merkillistä, että tällaisesta suhmuroinneista ei ketään ole nostettu vastuuseen. Konkurssikypsän yhtiön syöttäminen veronmaksajien niskoille niin että myyvät tahot saivat vielä muhkean potin järjestelyistä. Lisäksi kysymyksessä oli ministerin puoliso. Yli-Viikarin tekemisistä nostettiin valtakunnallinen häly ja siitä oli seurauksensa. Tästä ei ole tehty minkäänlaista prosessia, koska pelissä on mukana suuryhtiö ST1 ja ministerin puoliso.

 • Juha

  Vastaa

  Maan tapa. Täällä ei ole mitään nähtävää.. voitte hajaantua.

 • Että näin

  Vastaa

  Oikea tutkiva journalismi kuoli ‑90 luvun lopulla ja Karpon lopetettua. Tänä päivänä mediapooli määrää minkä ja mitä saa toimittajat julkaista, korona on hyvä esimerkki, kunhan se näyttää tukevan agendaa. Toimittajien työ on enimmäkseen copy paste hommaa, sen verran muokataan ettei totuus vahingossa tule esille.

 • Sigmundur Hakkarainen

  Vastaa

  Hienoa Partisaani, että lähteet ovat näkyvillä!

  https://exilion.fi/omistus/exilion-tuuli-ky/ lukee, että ”Vuonna 2019 perustetun Exilion Tuuli Ky:n yhtiömiehiä ovat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas ja Valtion Eläkerahasto”. Exilion tuuli likvidoi siis omistamansa Tuulivoltti Oy:n jakamalla sen rahat osinkoina omistajille. Omistajat olivat nuo eläkerahastot, jotka siis saivat ”osinkopotin”.

  Miten Partisaani vetää johtopäätöksen, että ”koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolisolle sekä hänen ystävilleen”? Eivät kai Ohisalon puoliso ja ystävät omista Eloa, Veritasta ja Valtion Eläkerahastoa?

  • Partisaani

   Vastaa

   Hei! Kyseinen tieto selviää Tuulivoltin tilinpäätöksen osasta, joka löytyy lähdelistasta: https://www.partisaani.com/wp-content/uploads/2021/08/tv3.png

   Kaupparahat olivat peräisin Exilionilta, jonka omistajiin Valtion Eläkerahasto kuuluu. Kun rahat oli siirretty Tuulivoltille, Tuulivoltti jakoi ne osinkoina omistajilleen. Tuulivoltti ei ole Exilionin yhtiö vaan Johanssonin ja hänen ystäviensä St1:n yhtiö. Vain Tuulivoltin kannattamaton liiketoiminta on siirretty Exilionille.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ympäristöministeri Vihreä rouva Ohisalo jäävi tehtävässä.Tapahtunut koruptio herra Johanson rouva Ohisalon mies. Tukintaan ja heti.

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomí on maailman korruptoitunein maa. Miten ihmeessä tähän ei saada mitään rotia!

 • ValhallaX

  Vastaa

  Loistavaa, Partisaani!
  Eläköön voitto!

 • TutkivaJournalismi

  Vastaa

  Joku joka asuu Lohjalla, niin käykäähän Tuulivoltti Oy:n konttorilta katsomassa yhtiön osakasluettelo. Osakeyhtiölaki velvoittaa OY:tä, että sellainen pitää olla siellä kaikkien halukkaiden nähtävillä. Siitä selviää, minkä verran ryöstössä meni Ohisalon miehelle osinkoina.

 • Tarkkuutta

  Vastaa

  Johansson ei omista ST1, joten siltä osin uutinen on harhaanjohtava. Mika Anttonen on ST1 pääomistaja ja perustaja.

  • lukija

   Vastaa

   Ei uutinen missään väitä, että Johansson olisi PÄÄomistaja.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juu, ei tuossa kirjoiteta, että Johansson olisi pääomistaja. Johansson kuuluu yhtiön johtoon.

 • Vihreä mätä

  Vastaa

  Tässä maassa on sellaisia ketkuja johdossa virkamiehiä myöten, että paljastuneiden korruptioiden ( esim tapaus Viikari ) valossa täysin surutta vedetään verorahoja mulle sulle suhmuroinnilla.

 • Harhaanjohtavaa

  Vastaa

  Miten Ohisalon puolisolle on maksettu osinkoa jos St1 Nordic Oy omistaa Tuulivoltti Oy:n 100%:sti kuten St1 Nordicin tilinpäätöksessä lukee? Ja millä tavalla St1 Nordic on Johanssonin yhtiö kuten tekstissä mainitaan, kuuluuko hän muka omistajiin? (ei taida kuulua)

  • silmä käteen

   Vastaa

   St1:n kautta se raha kulkeutuu myös johdossa toimivan Johanssonin taskuihin hänen sisäpiiriläistensä ohella aivan kuten uutisessa lukeekin.

   • Harhaanjohtavaa

    Vastaa

    ”Uutisessa” (:D) luki aikaisemmin, että hänelle ja kavereilleen maksettiin osinkona koko summa. Ja en ymmärrä mikä liiketoimintakaupassa vaikuttaa epänormaalilta kun kyseessä oli kuitenkin ehkäpä Suomen suurin tuulivoima liiketoiminta ja kauppahinta vaikuttaa lukujen valossa realistiselta. 

    Se että miksi valtio haluaa tukea niin paljon tuulivoimaa ja valtionyhtiöt ovat halunneet ostaa liiketoiminnan on eri väittelyn asia, mutta ei liity korruptioon mitenkään tai yksittäiseen päättäjään saatikka sen puolisoon. Hyvä tietysti, että kansalaiset ovat aktiivisia sekä kiinostuneita tällaistenkin asioiden suhteen, mutta harmittavan usein vedetään omat hätäiset johtopäätökset ja harrastetaan turhaa kansankiihotusta.

    • Nimetön

     Vastaa

     Jos se on laillista verorahojen ohjaamista omaan lompakkoon niin sitten se ei ole korruptiota, tms

 • jylppy

  Vastaa

  Ohiasalon kannatti panettaa itsensä paksuksi Johanssonilla. Lapsen kautta hän on kiinni Johanssonin lompakossa, vaikka äijä nostaisi kytkintä ja ottaisi tasokkaamman huoran itselleen.

 • JSus

  Vastaa

  Mitähän tuo Exilion nyt sitten meinaa tehdä Tuulivoltilta ostamallaan liiketoiminnalla?

  Eikös investoinnin tarkoitus ole tuottaa lisäarvoa omistajalleen.

  Että jos lisäarvo ei synny, niin viimeistään Exilionissa pitäisi jakkarat heilua.

  • JSus

   Vastaa

   Vastaan omaan kommentitini.

   Tuuliwatti Oy:llä taisi olla loppuvaiheessa 800MWh tuulivoimakapasiteettia. Kun yhtiö jakaantui Gigawatti Oy:ksi ja Tuulivoltti Oy:ksi, tämän kaupan yhteydessä siirtyneistä kapasiteeteista en löydä tietoja?

 • Tekijämies

  Vastaa

  No niin. Nyt saatiin uusi näkökulma sille, miksi Ohisalo on tasaisin väliajoin vaatimassa veronkorotuksia.

  Viherkommunistin taskut on täytettävä hinnalla millä hyvänsä. Tarvittaessa veronmaksajan selkänahasta repimällä!

  Ohisalon olisi syytä ymmärtää, että tällaisella toiminnalla ei ainakaan uusia ystäviä saa ja joku voi jopa suuttua!

 • Teemu

  Vastaa

  Tärkeä kysymys mitä toimituksenne kannattaisi selvittää.
  Oliko nesteen tuotantolaitoksen siirron takana hollantiin tämä ohislon ST1 mies
  Huom kilpailevat yritykset

 • Tolkku Takaisin

  Vastaa

  Vapaa markkinatalous on lopetettu ja olemme siirtyneet korruption voimalla pyörivään suunnitelmatalouteen, jossa poliitikot jakelevat veronmaksajien rahat jonkun ideologian kaavussa lähipiirilleen. Pyritään myös muodostamaan monopoleja, jotka sitten pakkomyyvät tuotteet/palvelut kansalaisille ylihintaan. Kansalle keksitään koronateatteria ja muuta sählinkiä ettei rahastukseen kiinnitettäisi huomiota. Isojen kanssa kilpailevat pikkuyritykset kaadetaan pois. Roomassa kansa sentään sai leipää ja sirkushuveja. Tämä nykyinen sirkus ei naurata.

 • JSus

  Vastaa

  Jotain vastausta löytyi.

  https://www.projektiuutiset.fi/st1-myy-oman-puoliskonsa-tuuliwatista-exilion-tuulelle/

  Uutisen mukaan Tuuliwatti olisi myynyt 315MWh tuulivoimakapasitettia ja 475MWh kehityshankkeita Exilion Ky:lle.

 • Kutvonen

  Vastaa

  Kanervakin sai kenkää textiviesteistä,miksi Olehisalo ei saa kenkää ja Pekka Haavisto.

  • Suomessa on hyväsiskokorruptiota

   Vastaa

   Koska Hesarin feministitoimittajat eivät ylläpidä ajojahtia Ohisaloa ja Haavistoa kohtaan, Tuksua kuolannutta Ikeä kohtaan pitivät. Juttu oli otsikoissa kunnes Kanerva erosi.

  • Ross Diesel

   Vastaa

   Ei ne saa kenkää koska ne on poliittisesti sopivia

 • pöh

  Vastaa

  Voin vannoa että ”luotettavamedia” ei mainitse asiasta sanaakaan.

 • Nimetön

  Vastaa

  Mikään ei ole muuttunut eikä muutu niin pitkään kun noita aivottomia pellejä täällä elätetään! Saatana jo odottaa nurkan takana ja Helvetti on noiden paskojen paikka!

 • Kiinnostava koplaus sisäpiirissä

  Vastaa

  Kuvassa näyttää kaljupää antavan seteleitä nuoremmalle?! Penkokaa ennen vihreiden puoluekokousta, miten perusteltua afäärit olivat. Ohisalo saa lähteä?

 • Pasi

  Vastaa

  Onhan joku tehnyt rikosilmoituksen?
  Siis her Good sentään!

  Tämä on niin valtava asia, että pitää tutkia rikosoikeudellisesti, juurta jaksain.

  Oikeusvaltiossa ihan sietämätön juttu!

 • Pauli Svaan

  Vastaa

  Kaksi volttia kerien.

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Viherpiipertäjät ne vasta roistoja ja ketkuja ovat, ja kaiken kukkuraksi raahaavat tänne vielä kasapäin matuja veronmaksajien elätettäväksi.

 • Antti Heinikoski

  Vastaa
 • Pena

  Vastaa

  Miksi ei voi tulosta,näiden iso palkkaisten idioottien avulla.Niitähän täällä riittää.

 • Lauri Väisänen

  Vastaa

  Onpa hyvä että joku selvittää tätä suomalaista korruptiota. Vihreät tekee häikäilemätöntä toimintaa maailman raha)rokotemafian tuella, joissa molmmat käyttävät ”keppihevosena ilmaston muutosta” hyvin valheellisesti koko ihmiskunnan nujertamiseksi. Ohisalo on häikäilemättomin korruption kylväjä, hänelle ei ihmisten kohtalot merkitse mitään.

 • K. Karvinen rautalampi

  Vastaa

  Ollaampa missä tahansa niin siinä käy että ollaan tätä ja tehdään sitä. Jos joku tätä fraasia pitää niin taitaa nilkkaan sattua.

 • Nimetön

  Vastaa

  Vosin myydä liiketoimintani myös! Mulle riittää 200 miljoonaa ja se ketä ostaa sen niin tekee ainakin tuplat voittoa! Kusisalo! Ostatko?

 • Pentti Pappinen

  Vastaa

  ONKO TÄSSÄ YKSI SYY MIKSEI POLIISILLE OLE ANNETTU TARPEEKSI VIRKOJA JA RAHAA RIKOSTEN TUTKIMISEEN? Saahan tuonverran kysyä?

 • Ämpäripää

  Vastaa

  Niin joko tästä on tehty tutkintapyyntö?? Aivan räikeää touhua, mutta en ole kovinkaan yllättynyt.

 • Nimetön

  Vastaa

  Siis Ohisalolla on oma lehmä ojassa,mitä päätöksiä ajaa eteenpäin,ilmastonmuutos on poliittista peliä ollut pitkään,keppihevonen veronkorotuksille. Yksi humpuuki juttu sähköautot,jotka aiheuttaa ympäristölle haittaa enemmän kuin hyötyä(kaivokset)akkujen hävitys ym.Eläkeyhtiöiden ei pidä sijoittaa rahoja humpuukiin ja tuottamattomiin kohteisiin,ei eläkerahat lopu kun asiat hoidetaan hyvin Siimes ei muista taustaansa keiden edustajana hän on noussut tuohon asemaan,muistan nuoren tytönruipelon kun aloitti poliittisen uransa,ja ketkä kannatteli eteenpäin,älä tule selittelemään että rahat ei riitä,vaan toimi kyllä ne riittää.

 • Ano Nyymi

  Vastaa

  Tuuliwatti toimi voittoa tuottamattomuuden periaatteella. Se siis laskutti omistajiltaan tuottamastaan sähköstä vähemmän, kuin olisi saanut vapailla markkinoilla. Siksi Tuuliwatin ja sen seuraajan Tuulivoltin tulos jäi niin pieneksi yhtiön arvoon verrattuna.

  Vasta kun yhtiön sähköntuotantoliiketoiminta myytiin, yhtiön arvo realisoitui markkinahintaiseksi. Mitään laitonta ei siis ole tapahtunut.

  Koko vapaan markkinatalousjärjestelmän ideahan on orjuuttaminen ja varastaminen tavoilla, joita ei mielletä varastamiseksi eikä orjuuttamiseksi. Se on yhtiö- ja verolakien säätelemää ja valtion turvaamaa varastamista.

 • Juha6

  Vastaa

  Maan tapa.

  Täällä ei ole mitään nähtävää, voitte hajaantua.

 • Solviikin Hukka

  Vastaa

  Jaa, taas tätä supersuomalaista paskaa joka ei ihmisiä kiinnosta kun pitää saada ilmaisia ämpäreitä ja asialle ei kukaan tule mitään tekemään.

 • Hans Lankari

  Vastaa

  Jos valtio rahoittaa kansalaisten/veronmaksajien rahoilla tuulivoiman rakentamista, niin miksei valtio/kansalaiset sitten voi omistaa sitä rakennettua? Vrt. esim. VR. Miksi rahat jaettiin tukiaisina St1:lle/Tuuliwatille, joka rakensi voimalat? Ja lopulta Tuulivoltti-kaupan myötä siis St1:n omistajille.

 • Pekko

  Vastaa

  Tätä olen odottanut että tämän vihreän siirtymän todellinen puoli aukeaa nyt vaan pitäisi kiskoa nämä rotat julkisuuteen hutikutin ja marinin ukko näkyviin kansalle jos mahdollista hintalappu näkyviin paljonko on kupannu veronmaksajien rahoja ja varmasti sieltä löytyy myös niitä kavereitakin samaan riviin häpeämään..

 • Tauno Kankaanpää

  Vastaa

  Voi helvetti rikostutkinnat käyntiin ja heti eikä 15:stoista päivä

 • Qno

  Vastaa

  Jos tää ”uutinen” olisi totta aikuisten oikeesti, niin olisi uutisoitu jo aivan taatusti muussakin medioissa.
  Nyt vaan äidin pikku läskipäät louskuttaa lämpimikseen leukojssn, kun ei muutakaan tekemistä keksi 😅🤣

  • nyt se on sitten virallista!

   Vastaa

   Iltasanomat kopioi, eikun siis uutisoi aikuisten oikeesti samasta aiheesta:

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008616898.html

   että 😅🤣 vaan

  • sähkömies

   Vastaa

   Kaikki tuulisähkön tuottajat ovat saaneet valtiolta tukea. Muuten tuulivoimainvestointeja ei olisi aikanaan tehty. Nyt tekniikka on kehittynyt niin paljon, että uudet tuulivoimainvestoinnit ovat jo kannattavia ilman tukia. Johansson ei myöskään omistanut myytyä yhtiötä ja muutenkin tämä ”paljastus” sisälsi huiman määrän asiavirheitä ja vääriä tulkintoja.

 • Seppo Saario

  Vastaa

  Veronmaksajilla maksatettiin satoja miljoonia euroja yhtiöstä, joka ei kannata,

  Tuulivoltti teki tuloksensa sille jaetuilla tuilla!
  Siis tulos tehtiin ilman tuotantoa!

  Kyseessä on tukipetos!

 • Veeti

  Vastaa

  mites tälle hommalle nykyään kuuluu?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi