Myös Twitter lähti mukaan holokaustin kyseenalaistamisen kieltämiseen

Kirjoitimme hiljattain Facebookin asettamasta holokaustin kyseenalaistamiskiellosta. Nyt toinen suosittu sosiaalinen media, Twitter, on myös asettanut saman kiellon palveluunsa.

Sionismi

Samalla viikolla, kun Facebook ilmoitti kieltävänsä materiaalin jakamisen palvelussaan, joka ”kieltää tai vääristelee holokaustia”, päätti myös Twitter rajoittaa sananvapautta alustallaan samalla tavalla.

Twitterin muutos on seurausta painostuksesta sosiaalisia medioita kohtaan, missä näitä on vaadittu Amerikan presidentinvaaleja silmällä pitäen poistamaan ”vihamielinen materiaali” ja ”disinformaatio.” Tämän seurauksena myös Facebook ja Youtube kielsivät hiljattain QAnon-salaliittoteoriaan viittaavan materiaalin jakamisen alustoillaan.

Twitter kertoi, että uusi käytäntö kieltää muidenkin kansanmurhien kieltämisen, kun taas Facebook kertoi kieltävänsä ainoastaan holokaustin kieltämisen.

Lähteet: JTA, The Verge

Lue lisää:

Facebook kielsi holokaustin kyseenalaistamisen palvelussaan

Disinformaatio Historia Holokausti Sananvapaus Sionismi Twitter Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Minä

  Vastaa

  ”kieltää tai vääristelee holokaustia”

  Voittajien historia luultavasti vääristelee holokaustia. Varmaan moni muukin kerrottu, mutta on niitäkin, jotka ainakin yrittävät löytää totuuden. On myösw niitä, jotka eivät halua totuuden löytyvän.

  Kun jonkin historian käsityksen suojaksi tehdään lakeja ja estoja, on mitä luultavimmin kyse siitä, että suojellaan jotain mikä ei ole totta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi