”Rasistisia” nukkeja esillä pitäneen baarin omistajan piina jatkuu – Poliisi tutkii nyt tämän vanhoja somekirjoituksia

Poliittinen poliisi penkoo "rasistin" menneisyyttä todistaakseen tämän olevan viharikollinen.

Ulkomaat

Partisaani kirjoitti hiljattain isobritannialaisen White Hart Inn- pubin kokemasta poliisivainosta, kun poliittinen poliisi saapui kuuden miehen voimin takavarikoimaan mustia karikatyyrejä esittäviä golliwog-nukkeja baarin tiloista. Nyt poliisi on aloittanut pubin omistavan Chris Ryleyn useamman vuoden takaisista Facebook-päivityksistä rikostutkinnan.

Ryley oli vuonna 2016 laittanut someen kuvan kahdesta pubissaan narusta roikkuvasta nukesta tekstillä: ”Jee, meillä on golliwogimme!” Hänen vaimonsa oli kommentoinut kuvaa sanoen: ”Oletko varma, että tämä on laillista lol? Heitä aikoinaan hirtettiin Mississipissä. Muista käyttäytyä.”

Lisäksi Ryley on osoittanut sosiaalisessa mediassa tukea vuonna 2020 White Lives Matter – liikkeelle ja sanonut haluavansa valkoisen historian juhlistamisen kuukautta. Hän kommentoi päivityksiään sanoen: ”Kaikki osoittivat silloin tukeaan Black Lives Matterille ja jos rehellisiä ollaan, olin todella kyllästynyt siihen. Kukaan ei tuntunut välittävän muista elämistä. En välitä oletko musta, ruskea vai valkoinen, minulle kaikilla elämillä on merkitystä ja se on se, mitä tahdoin ilmaista. Lisäksi haluaisin tietää koska valkoisen historian kuukautta aletaan juhlistamaan, koska meilläkin on juhlistettava historiamme.”

Ryley kertoo golliwogien olevan muisto hänen lapsuudestaan ja pitää niitä siksi esillä. Häntä kuitenkin aiotaan kuulustella viharikoksista epäiltynä kunhan hän palaa matkaltaan Turkista.

Lähde: Daily Mail

Facebook Poliittinen vaino Sananvapaus Sosiaalinen media Ulkomaat

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Jokainen valkoinen on rasistisesta rikoksesta epäilty. Valkoisuutta pidetään lähtökohtaisesti rikollisuutena. Ehkä näin pahalle kieroumalle pitäisi tehdä jotain, mutta kuten kokemus on osoittanut, suvakkien aivopesua ei voida parantaa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tällainen ajojahti on sairasta ja kuvastaa yhteiskunnan totaalista rappiotilaa.
  Vanhoina hyvinä aikoina kukaan ei olisi loukkaantunut tuollaisista nukeista tai kirjoituksista.

  • Jupi

   Vastaa

   vanhoina hyvinä aikoina ei ollut vieraslajeja vaatimassa elintilaa, ja neekereitä näkyi ainoastaan Afrikan savanneilla tai parrakkaan naisen vieressä sirkuksessa. Mut nyt toi sirkus on päästetty vapaaks ja salonkiin on päästetty salonkikelvotonta sakkia.

 • Topi

  Vastaa

  Poliisilla liikaa aikaa ja resursseja. Kuinka monenneksi onnellisin maa kyseessä? Poliisin liika aika & resurssit saattavat korreloida onnellisuusindeksin kanssa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi