Tietoturva-asiantuntijat hämmästyivät: Vasemmistokansanedustaja vaarantaa valtionsalaisuuksia verkossa

Kontula vahvisti, että hän hoitaa salaisia työasioitaan julkisella wifillä.

Teknologia

Anna Kontula.

Suomalaiset tietoturva-asiantuntijat ovat ilmaisseet häkellyksensä seksitutkija ja kansanedustaja Anna Kontulan Internet-osaamista kohtaan. Kontula on vaarantanut järjestelmällisesti valtionsalaisuuksia käyttämällä Helsingin metron avointa wifiä työnteossaan.

Kontula kirjoitti avoimesti Twitteriin, että hän lataa eduskunnan pakolliset päivitykset työpuhelimeensa julkisella wifillä. Ilmeisesti it-maailma on Kontulalle niin tuntematon, ettei hän edes ymmärtänyt, millaisen skandaalin hänen viestinsä synnyttäisi.

Kontula vahvisti myöhemmin toisessa viestissään, että hän hoitaa salaisia työasioitaan julkisella wifillä.

Asiantuntija raivoissaan

”Ajattelin tviitin nähdessäni, että eihän tämä voi olla totta. Tekeekö Kontula tässä jotain pilaa? Se, että kansanedustaja joutuisi tekemään töitä tai edes päivittämään puhelintaan metron verkossa, ei voi pitää paikkaansa. Sehän on huono vitsi,” tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen hämmästeli medialle.

”Kun on tällaiseen verkkoon yhteydessä, näkyy puhelin kaikille muille sen verkon käyttäjille. Joku varmasti tunnistaa henkilön tai voi tarkoituksella seurata ja valvoa viestiliikennettä. Vaikka VPN olisikin käytössä, on aina vaara, että jotain tietoja selviää. Jos IT-osaaminen eduskunnassa on oikeasti tällä tasolla, onko sitten myöskään VPN pomminvarmassa kunnossa?” Järvinen tylytti.

Kontula on ollut viime päivinä jo ennestään otsikoissa osoitettuaan solidaarisuutta kokoomushuora Paula Miettiselle. Miettinen tunnetaan petosnaisena, joka petti ex-miestään, tuli raskaaksi ja jatkaa nyt ei-biologisen lapsen elatusmaksujen kynimistä ex-mieheltä.

Lähde: Iltalehti

Anna Kontula Internet Kotimaa Paula Miettinen Poliittiset viholliset Politiikka Teknologia Tietoturva Vasemmisto Vasemmistoliitto Wifi Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  No kohtuuden nimissä on sanottava, että eipä käytännössä mikään sähköposti tai muu liikenne kulje salaamatta vaikka julkista wifiä käyttäisikin.. toki Kontulan kaltainen typerä kalkkuna voi johonkin SE kusetukseen haksahtaa, mitä tuolla tavalla saattaisi yrittää.

 • Känkkä

  Vastaa

  Eiipä ole merkitystä, kun kaikki asiat jaetaan suoraan Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Lisäksi datan suunta taitaa olla niin, että muualta tulee toimintaohjeet ja mielipiteet tänne muiden käsikirjoittamana.

 • pertti grandell

  Vastaa

  mikä ny olisi niin perhanan salaista koko mädässä eduskunnassamme, ihan rupusakkia koko konkkaronkka, eu.han näköjään sanelee kaiken ja tyhmät pässit eduskunnassa/ministereitä myöten nyökkäävät sionisteille, lähettävät viimeisetkin verorahat eläkkeitä myöten ympäri maailmaa.. antaa mennä vaan…

 • TT

  Vastaa

  Kirjekyyhkyt eduskunnalle pakollisiksi. Muutenkin pelleporukan voisi lähettää aikakoneella myöhäisantiikin aikaan, jolloin Eurooppa romahti pimeään keskiaikaan. Sinne kuuluisivat Anoa ja muutamaa muuta lukuunottamatta. Mikään määrä teknologiaa ei muuta noita aivokääpiöitä järkeviksi.

 • Heikkolahjaisia

  Vastaa

  Ja toi on vasemmiston puolelta valitty älykkönä tekemään päätöksiä meidän muiden puolesta. Eikö niiltä parempia löydy??

 • Saatanan synagooga

  Vastaa

  Kannattaa muistaa että NSA:lla ja CIA:lla on takaovet esim. windowsiin ja applen käyttiksiin, androidia unohtamatta. Linux lienee ainoa käyttis missä näitä takaovia ei ole.

  • Jupi

   Vastaa

   20 vuotta olen käyttänyt Linuxia

  • Pekka

   Vastaa

   Juurihan siitä kohutaan, että Linuxissa voi initrd:n kautta ujuttaa omia ajureita, joten Linux:kin voi osaava korkata.

   Tietoturvaongelma ei ole siinä, että tieto kulkee salattuna, vaan siinä, että tuokin suomentuhoaja saattaa kytkeytyä tietämättään pahiksen virittelemään hotspot:in, josta käsin sitten luurin haavoittuvuuksiin isketään.

 • juha II

  Vastaa

  Idealistiset naiset eivät kykene hahmottamaan kovaa rautaa, vaikka löisivät päänsä siihen!

 • Reiskairmeli

  Vastaa

  kovin on omaksuttu järkyttynyt mutta syyttävä mutta uhriutunut katse. katseen välityksellä haetaan maailmallista yhteenkuuluvuutta. se tumma samettisilmä vai miten huuhaa Innanen sen sanoi kerran.

 • Teppo

  Vastaa

  Suomessa on vain Venäjän agentteja ja hakkereita. Vaikkapa USA:ta, Kiinaa tai Ruotsia ei missään nimessä Suomen tekemiset kiinnosta. Poliisilaitos, terveydenhuolto, tulli ym. vastaavat virastot ovat täynnä Helvetin enkeleiden, Bandidosin jmv. seurojen jäsenten tyttöystäviä ja vaimoja, jotka pääsevät käsiksi ihmisten tietoihin. Tämä ei tietenkään ole minkäänlainen ongelma Suomi. Inc.:ille. Eiköhän pian ensimmäinen amerikkalainen ”venäläisagentti” jää kiinni myös Suomessa. USA voisi masinoida jonkun pienen pamauksenkin tämän tapahtuman kyytipojaksi Suomen maaperällä. Odottelen myös iskuja Pietariin tai Moskovaan, niin pääsevät Yle ja HS rummuttamaan, kuinka Venäjä iski jälleen omiin kohteisiinsa. Saadaan kunnolla vettä myllyyn.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi