Li Andersson ratkomassa monikulttuuristen koulujen ongelmia: Lisää rahaa sinne, missä on eniten maahanmuuttajia

Andersson väittää, että "Ruotsin virheistä varoittavilla ei ole esittää mitään keinoja välttää niitä", vaikka monikulttuurisuuden vastustajat ovat koko ajan vaatineet porttien sulkemista ratkaisuna monikulttuurisuuden mukanaan tuomiin ongelmiin.

Väestönvaihto

Li Andersson.

Opetusministeri Li Andersson jatkaa tuohtumistaan Ylen koulukoneen jäljiltä. Hän kirjoittaa Twitterissään keksineensä ratkaisun siihen, miten maahanmuuttajavaltaisia kouluja autetaan nousemaan suomalaisten koulujen menestyksen keskiarvon yläpuolelle: pumppaamalla niihin lisää rahaa. Andersson ei eritellyt, minkälaisista summista puhutaan.

Vaikka ministerin mukaan monikulttuurisuus on rikkaus ja taloudellisen menestymisen edellytys, on Anderssonin mukaan maahanmuuttajille jostain syystä työnnettävä enemmän rahaa kuin suomalaisille lapsille.

Hänen mukaan suomalaisten tulisi myös välttää Ruotsin virheitä, mikä tarkoittanee sitä, että Vasemmistoliiton puheenjohtajakin myöntää maahanmuuttokokeilun epäonnistuneen ainakin Ruotsin osalta. Hän myös väittää, että ”Ruotsin virheistä varoittavilla ei ole esittää mitään keinoja välttää niitä”, vaikka monikulttuurisuuden vastustajat ovat koko ajan vaatineet porttien sulkemista ratkaisuna monikulttuurisuuden mukanaan tuomiin ongelmiin.

”Voimakas segregaatio ja niin asuinalueiden kuin koulujen jakautuminen hyviin ja huonoihin on juuri se virhe, mitä Ruotsissa on tehty.
Siksi pitää panostaa eriytymisen ehkäisyyn.
On ironista, että juuri Ruotsin virheistä varoittavilla ei ole esittää mitään keinoja välttää niitä.

Keinoja on: asuntopolitiikka ja kaavoitus, tarveperustainen rahoitus, oppilaaksiottoalueiden rakenteet ja painotetun opetuksen järjestämistavat”, ministeri järkeilee.

Eli siis vaikka hän myöntää epäsuorasti Ruotsin epäonnistumisen avoimien rajojen politiikassaan, haluaa hän silti pitää Suomessa edelleen avoimet rajat ja kokeilla sen onnistumista Suomessa kaavoittamalla asuntorakentamista eri tavalla kuin mitä Ruotsissa on tehty sekä pumppaamalla loputtomasti suomalaisten veronmaksajien rahaa monikulttuurisiin kouluihin vieden näin resursseja pois kantasuomalaisten hyvinvoinnista ja koulutuksen laadusta.

Andersson tahtoisi myös sensuroida Ylen julkaiseman koulukoneen, sillä se saattaa johtaa tilanteeseen, jossa vanhemmat katsovat, mihin kouluun lastaan laittavat. Anderssonin mukaan siis suomalaiset eivät halua lapsiaan kouluihin, joissa arkeamme rikastava monikulttuurisuus näkyy eniten. Suomalaisten arkiset kokemukset maahanmuuton positiivisista vaikutuksista eivät vastaa Vasemmistoliiton idealistien näkemyksiä kyseisen yhteiskuntakokeilun auvoisuudesta.

Lähde: Twitter

Kotimaa Koulut Li Andersson Maahanmuutto Monikulttuurisuus Pohjoismaat Poliittiset viholliset Rotu Ruotsi Talous Väestönvaihto Vasemmistoliitto Veronmaksajat Yhteiskunta Yle

Keskustelu

28 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Jos jokin puolue on pettänyt tavallista työssäkävijää, niin juuri ja eritoten tämä paskasakki.

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Se anterssonni on yksi saatanan hullu kommunisti!!!

  • OWLM

   Vastaa

   Suomessa on edelleen kommunisteja päättävissä elimissä joiden mielestä neuvostoliitto oli rauhanvaltakunta ja työläisten paratiisi, Suomikin olisi pitänyt liittää neuvostoliittoon.
   Nyt nämä sekopäät ovat saaneet päähänsä täyttää Suomi rotumuukalaisilla.

 • Nationalisti

  Vastaa

  ”Andersson väittää, että ”Ruotsin virheistä varoittavilla ei ole esittää mitään keinoja välttää niitä”

  On esittää keinoja, rotumuukalaiset vittuun Suomesta, niin johan rupeaa tilanne paranemaan, yhteiskunta normalisoituu ja alkaa tulemaan taloudellisia säästöjäkin.

  Nämä väittää edelleen monikulttuurisuuden olevan rikkaus, rahaa on pumpattu muukalaisten tukemiseen aivan tajuttomia summia ja silti edelleen esitetään lisärahoitusta, ei jumalauta Li on tyhmä ämmä.

  ” Voimakas segregaatio ja niin asuinalueiden kuin koulujen jakautuminen hyviin ja huonoihin…”
  Li hei, miksi ne asuinalueet jakautuu?
  Suomalaiset muuttavat pois pakkomonikulttuurisuuden pilaamilta alueilta, ennen niin rauhallinen ja turvallinen asuinalue kun muuttuu viidakoksi, niin kyllä sitä normaalit perheet, joilla vaan on mahdollisuus, muuttavat pois.
  Kaavoituspolitiikka on nähty, tehdään kauheita slummeja ja asukkaat koostuu isoksi osaksi vieraskielisistä, niin koitapa siinä sitten markkinoida aluetta ”rauhallisena ja lapsiystävällisenä asuinalueena”.

  • Että näin

   Vastaa

   Onhan keinoja esitetty esim. 3v. sisällä hankittava kielitaito ja työpaikka/ koulutus(mikä johtaa työllistymiseen), sosiaalitukiasten leikkaaminen näiltä tulijoilta eli ei erioikeuksia kantaväestöön nähden (hupirahoja, kelagoldeja kun ei edellytä yksikään kv-sopimus), rikoksesta tuomittujen välitön maasta poistaminen sekä viimeisenä käännyttäminen edelliseen euroopan maahan (tulomaahan) ja tässä voisi irtisanoutua taakanjakosopparista.

   Hedonistisen yltäkylläisyyden suominen näille elintasoturisteille ei saa heitä yrittämään millään tasolla (siksi ovat tänne tulleetkin) ja tämä kumuloituu myös näiden jälkipolviin. Ylimielisyys vain kasvaa ja heidän lapsensakin kasvavat tähän, jos ei aleta kohtelemaan samalla tasolla sosiaalisesti ja vaatimaan samojen velvoitteiden täyttämistä, nythän näillä on vain pelkkiä oikeuksia ja etuoikeuksia. 

   Rakenteellinen rasismi kohdistuu eritoten kantaväestöön, koska ei halutakkaan ratkaista segrekaatioongelmaa, sen eteenhän joutuisi tekemään vaikka töitä ja kuuntelemaan oman ideologisen narratiivin ulkopuolelta tulevaa informaatiota, jatketaan vain valon kantamista säkillä sisälle itsepintaisesti.

  • Teemu

   Vastaa

   ”Voimakas segregaatio ja niin asuinalueiden kuin koulujen jakautuminen hyviin ja huonoihin on juuri se virhe, mitä Ruotsissa on tehty.”

   Jos Ruotsissa tai Suomessa diskoläpsyttelijöitä laitettaisiin tiettyihin paikkoihin (esim. pohjoiseen), niin ne olisi varmaan jo oikeasti poistettu jollakin keinolla: yhtenä aamuna niitä ei vain kylässä/kaupungissa enää olisi. Nykyinen keskittämisen tyyli (Ruotsissa Tukholma ja al-Malmö, Suomessa itä-Helsinki) lienee ainoa asia, joka on estänyt maat ajautumasta sisällisostaan/kapinaan. No, etelä-Ruotsihan taitaa sodassa jo olla, mutta ymmärtänette pointin…

   Ja nyt se isoin pointti: ongelma ei ole segregaatio, valkonaamoilta kielletyt šaria-alueet, rasismi. Ongelma ei ole liika raha tai liian vähä raha. Ongelma on MAAHANMUUTTO.

  • FSoLti

   Vastaa

   Anderssonin ja EU-Suomen politiikka perustuu siihen peruspilariin, jonka mukaan maahanmuutto eli rotumuukalaiset ovat kaikki kaikessa. Siitä ei horjuta eikä tingitä koskaan. Meidän on vain odotettava siihen hetkeen, kun tämä koko sonta vain romahtaa ja kansalaiset eivät jaksa enää. Sitten joku taho ottaa Suomessa vallan poliittisesti. Siis aidosti ottaa vallan, jolloin Suomi eroaa eurosta ja EU:sta. Toki EU:n ja pankkiirien ohjaamat vihreät, vasemmistolaiset ja muut puolueet Suomessa ajavat EU:n ja pankkiirien politiikkaa loppuun asti, mutta tämä politiikka vain kurjistaa Suomea, jolloin vääjämättä seuraa jo mainittu romahdus ja loppu sille tielle sekä EU-Suomelle.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Li Andersson kuuluu niihin vallanpitäjiin, jotka on rinnastettavissa vakavasti muistisairaisiin ihmisiin, eli niiltä on kadonnut täysin todellisuudentaju, eikä niihin voi enää saada mitään yhteyttä. Suomessa on kymmeniä poliitikkoja joiden sanomisia en ole seurannut enää vuosiin, koska päästelevät suustaan ihan mitä sattuu, eli ovat jotakuinkin YMMÄRRYSTÄ VAILLA!.

 • p.grandell

  Vastaa

  eipä puna majuri li andersson laita omia lapsiaakaan varissuolle monikulttuurisuuden turun kehtoon, punakenraali/majuri on niin täynnä omaa ideologiaan että uskoo tohon soopaan.eikö vaadita minkäänlaista psykoloogista /lääkärin todistusta kun pääsee ministeriksi, eikö ministerin valassa juuri ole että oman suomen kansalaisten parhaaksi,mikä ihmeen vimma 3 maista rupusakkia tänne kylmään pohjolaan elätettäviksi, näitä on 100 miljoonia, emme voi elättää, riittää kun on 500 vuotta romaanit jo pyörineet täällä,nämä veitikat ovat 4000 vuotta pyllistelleet omalle alahilleen ja tänne sulloutuvat, ziisus tätä meininkiä.

 • Jouni S.

  Vastaa

  Li haluaa pitää äänestäjänsä ja/tai saada lisää, maksoi mitä maksoi!
  Häntä & puoluettaan äänestäviä ei rahanmeno tietenkään haittaa, kun se otetaan ”joiltakin muilta”. Tai sitten velaksi, jonka senkin maksavat ”jotkut muut”, käytännössä kuitenkin lapsemme, eli tulevat sukupolvet.
  Korotettuina veroina ja/tai heikentyneinä palveluina.
  Kuinka kauan tätä (mm. oikeita tietoja pimittämällä tapahtuvaa) ihmisten huijaamista voi jatkaa?

 • Topi

  Vastaa

  Näin se menee. Ruotsissakin poliisi vie terroristit ja jengisotilaat pizzalle, cokikselle ja pullakahveille, vaikka pitäisi potkia ulos maasta/laittaa vankilaan. ”Sillä se lähtee millä on tullutkin!” Me kaikki tiedämme, että Suomen koululaitos on rasistinen: sitä ei ole suunniteltu monikulttuurisen Suomen tarpeisiin, vaan ilskottavasti homogeenisen SUOMALAISUUDEN tarpeisiin. Yäääks! Mikä voisi mennä pieleen, kun tuodaan kehitysvammaisen tasolla ÄO:n suhteen olevia yksilöitä maahan, jossa on yksi maailman korkeimmista ÄO:stä? Kaikkihan siinä voi mennä pieleen, kuten jokainen ymmärtää! Ei tätä agendaa ja ohjelmaa vahingossa ajeta. Ei kai Li Anderssonkaan sentään niin saatanan tyhmä ole.

  Ongelmasta puhuminen aiheuttaa rasismia, muistakaa se. Koulujen listaaminen itsessään on jo rasistinen teko ja se siis sen lisäksi aiheuttaa vielä rasismia. Oli pakko toistaa tuo, kun kyseessä kuitenkin sen verran mahtava ajatus. Suvaitsevaisuus aiheuttaa myös lisää suvaitsevaisuutta? Siitä vain kokeilemaan – ja sitähän on kokeiltukin hienolla menestyksellä Suomessa jo pitkään. Sillä lähtee, millä on tullutkin!

 • TT

  Vastaa

  Aina vain joutuu järkyttymään puna- ja viherkommunistien aivotoiminnan tasosta. Rajat kiinni ja tarpeen mukaan palautukset, karkotukset sekä eristyslaitoksiin sulkemiset ovat se yksinkertainen keinovalikoima, jota tulee soveltaa. Hyysäyspolitiikka toimii ja tuo tuloksia vain kantaväestöön kuuluvilla.

 • Klansman late

  Vastaa

  ruotsi on tunkenut viimeisimpiinkin hyviin rauhallisiin eli lähes täysin valko-ihoisten kouluihin mutakuonoja ja rättipäitä ja eipä aikaakaan kun niistäkin on tullut monikulttuurisia katastrofeja ja ongelmakouluja. vaikka rahaa kipattais rekkalasteittain, ei mikään ole muuttunut. kun raha eikä mikään muuta sitä että nokikepit ja rättipäät on aivotonta, väkivaltaista meluisaa pohjasakkaa joiden olemassaololle ei ole mitään edellytyksiä. tää paskasakki pitäis hävittää länsimaista ja parein kun hävitettäis koko planeetalta

 • Teemu

  Vastaa

  Toki on keino välttää: rajat kiinni ja maahan jo livahtaneet ulos pikimmiten. Mutta kun Anderssonin kaltaiset nuket hokevat ”Suomi on monikulttuurinen!”, niin silloin Suomi on monikulttuurinen ja sen on oltava sitä jatkossakin. No, eipä siinä sitten mitään. Antaa mennä vain. Jos Andersson & Co. eivät ole sitä vielä hoksanneet siellä palkkiovirat silmissä kiiluen, niin Suomen taloutta maahanmuutto ei pelasta, vaan se tulee vain huonontamaan sitä. Mutta Anderssonkin sanoo ja puhuu vain niin kuin hänen herransa hänen käskee puhua. Ja kun herra käskee sanomaan, että maahanmuutto on hyvästä, niin silloin se on hyvästä ja Suomen talous pelastuu maahanmuutolla. Tuosta mitenkään eroavan mielipiteen ilmaiseminen on rasismia ja rikollista vihapuhetta.

  • Putro

   Vastaa

   Tässähän se paha lähtökohta on: kun Suomi on monikulttuurinen ja ruskea, niin silloin Suomen PITÄÄ sitä olla. Vähän sama kun päätettäisiin, että pitää paskoa housuihinsa, vaikka olisi vessoja runsain mitoin käytettävissä, ja samalla itkettäisiin likaisia housuja ja hajuhaittoja. Tämä on paradoksaalinen tilanne, sillä vihervasemmisto on joko sokea tai tyhmä uppiniskaisuudessaan. Ei kukaan tule taipumaan, eikä se ole tarkoituskaan. EU:n tarkoitus on luoda ja ylläpitää ongelmia.

 • Kuka noita sairaita oikeen kannattaa????????

  Vastaa

  Li Andersson on yks mielisairauden ilmentymä ja tän kaiken päälle vielä kus virtaa päässä.

  • GLGL

   Vastaa

   Andersson puhuu, kuin olisi opetusministeri seuraavat 1000 vuotta. Hän on ex-ministeri kuukauden päästä, jotan olisi syytä olla suunnittelematta/päättämättä mitään, mistä ei ole itse vastaamassa.

   • Kari

    Vastaa

    Tulee lähtö hallituksesta. SDP:llä sama kohtalo. Keskusta ja Kokoomus ovatkin liponeet PS:ää kilpaa.

 • Erkki vain

  Vastaa

  Tässäpä mielenkiintoinen ajatus päivälle: kuvitellaanpas että joku hurja, Suomen asiaa 100 %:sesti ajava puolue voittaisi vaalit. Tämä puolue ajaa aivan täysillä EU-eroa, eroa eurosta, eroa kaikesta mahdollisesti p@skasta. Se ajaa rajoja kiinni, se ajaa ulkomaalaisten karkotusta, se ajaa sitä ja tätä. Pystytäänkö tämän puolueen johtajan johdolla muodostamaan hallitus Suomeen? Ei tietenkään. Pystyykö se oppositiossa tekemään mitään muita seitsemää puoluetta vastaan? Ei tietenkään. Vaikka tämä puolue saisi 50, 60 tai jopa 70 edustajaa eduskuntaan, se ei silti pystyisi vaikuttamaan mihinkään. Vaikka sillä olisi 90 edustajaa, sillä olisi aina vastassaan 110 edustajaa. Aina.

  • A

   Vastaa

   Eihän Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue noussut valtaan yhdessä yössä:
   Maaliskuu 1924: 6,5%
   Joulukuu 1924: 3,0%
   Toukokuu 1928: 2,6%
   Syyskuu 1930: 18,3%
   Heinäkuu 1932: 37,3%
   Marraskuu 1932: 33,1%
   Maaliskuu 1933: 43,9%

   .. 30-luku lähestyy.

 • vanha kyynikko

  Vastaa

  Kannattaa muistaa myös se fakta, että muslimi ei ota vastaan käskyjä vääräuskoisilta eikä varsinkaan naisilta.
  Työelämässä, jos sinne on joutunut, hoidetaan asiat minimitason mukaan.
  KelaGoldit kyllä kelpaavat, sehän osoittaa sen, että vääräuskoiset valkonaamat ovat heidän palvelijoitaan.
  Ja tuijotuskilpailussa valkonaamat väistävät aina; ovat siis heidän alamaisiaan.
  Ja vääräuskoisille valkonaamoille saa valehdella aina kun se edistää muslimin asiaa.

 • Julli

  Vastaa

  Soma li on yksi sairaimpia kommunisteja, joita nykyisin Suomessa on.

  Ämmän todellisuudentaju on täysin hämärtynyt. Pelkkää ideologiaa. Ei mitään suhdetta todelliseen maailmaan tai ymmärrystä siitä.

  Tämä kuvaa ämmän ymmärrystä enemmän kuin hyvin:

  ”Anderssonin mukaan tämänhetkinen korkeakoulujen todistusvalinnan pisteytystyökalu, jossa tietyt ylioppilastutkinnon oppiaineet kuten pitkä matematiikka saavat suuremman painoarvon kuin toiset, luo turhan suuria paineita opiskelijoille korkeakoulutukseen haettaessa.

  Andersson haluaisi uudistaa järjestelmää niin, että lukiolaiset opiskelisivat aineita, jotka heitä aidosti kiinnostavat”.

  https://www.verkkouutiset.fi/a/li-andersson-matematiikan-painoa-vahennettava/#5c673a02

  Mitäpä sitä työelämän tarpeisiin vastaisi oman koulutuksensa ja osaamisensa puitteissa. Pääasia, että on mukavaa!

  Tuota rotannaamaa on vastenmielistä katsella.

 • Pena

  Vastaa

  ”Lisää rahaa sinne, missä on eniten maahanmuuttajia”, sanoo hölmö Li!
  Ei kannettu vesi kaivossa pysy, joten kaikki on täysin turhaa tekohengitystä, kun potilas on imbesilli.

 • Putro

  Vastaa

  Li Anderssonin ”ratkaisu”: jaetaan aivan tismallisesti tasan kaikki Suomen maahantunkeutujat pitkin Suomea ja sen jokaista luokkahuonetta? Miten hitossa tämä ratkaisee mitään? Huono aines pilaa vain hyvän aineksen ja tähän asti eniten saastumattomina pysyneet alueet ja luokat saastuvat tuolloin myös. Parempi olisi pitää huono aines ja hyvä aines erillään ja sitten poistaa huono aines kokonaan. Ainakin vähintään estää uuden huonon aineksen ottaminen sisään maahan ja luokkiin ehdointahdoin. Jos ongelman aiheuttajaan ei kosketa, ei kosketa ongelmaankaan ja kaikki toiminta on vain näennäistoimintaa ja puuhastelua. Tärkeintä on vain pitää EU:n rattaat pyörimässä.

  Ne poliittiset ratkaisut joita nyt ja tulevaisuudessa tehdään, eivät mitenkään poista jo olemassa olevaa ongelmaa Suomesta ja sen kouluista. Ei länsi- eikä itärajan kiinnilaittaminen poista ongelmaa, sillä ongelma on jo maan sisällä ja se sikiää itsestään. Suomalainen maksaa ja ylläpitää ongelmaa omaehtoisesti, Se voi paksusti ja lisääntyy Suomessa. Se nakertaa Suomea, kunnes pilarit antavat periksi ja koko roska romahtaa.

 • Pertti

  Vastaa

  Li kertoi jossakin hömppälehden artikkelissa, että isällään ei ollut telkkaria, joten teini-ikäisenä aikaa kulutettiin pelaamalla pleikkaria.

  On aivan mahdollista, että tietyt ministeriaikana aktualisoituneet järjenvastaisuudet kumpuavat noista nuoruuden ajoista, kun tuli pelattua pleikkaria, vaikka ei ollut näyttölaitetta.

 • Das Duell

  Vastaa

  Nyt pitäisi siis saada lisää rahaa heikolle, importoidulle ainekselle ja heidän kouluilleen. Ihme kommunismia tämä EU-Suomen touhu. Paremmin menestyville suomalaisille ne rahat pitää antaa. Ei meillä riitä rahaa tällaisen pªskan ylläpitämiseen. Milloin suomalainen herää? Ei se millään rahamäärällä poistu se ongelma eli ne importoidut oppilaat. Ne oppilaat itsessään myrkyttävät ne koulut. Pitäisikö ne laittaa vain kokonaan omiin rakennuksiinsa ja kouluihinsa? Ei, vaan sekin olisi rahanhaaskuuta vain. Tätä ongelmaa ei voi poistaa kuin yhdellä tavalla. Päättäjät, poliitikot, suomalaiset… herätkää jo todellisuuteen! Ja se ettei rahaa pidä syytää tuohon hiton kankkulan kaivoon EI ole rasismia tai mitään muutakaan. Se on vain realismia ja AINOA ratkaisu ongelmaan. Rasismi ei aiheuta tiettyjen oppilaiden menestymättömyyttä, eikä aiheesta puhuminen myöskään ole rasismia. Rahoituksen leikkaaminen muukalaisilta suomalaisten hyväksi ei ole rasismia. Aivan sama miten yritetään räpiköidä ongelmaa vastaan, niin se on suvaitsevaiston mielestä syrjintää ja rasismia. Ojasta allikkoon tässä mennään kaikki tyynni.

 • X

  Vastaa

  Hyvä Lii!
  Kouluissa on koulutuksen rimaa laskettu jo niin että huumekauppias on jo huippuosaaja joita maahan pitää ehdottomasti laivata lisää!

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Koulujen listaaminen S2-oppilaiden osuuden perusteella auttaa suvakkeja valitsemaan lapsilleen koulun, jossa näitä oppilaita on eniten.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi