Rinnakkaisyhteiskunta – CasaPound ja kansallismielinen yritystoiminta

Kyseessä on ikään kuin kasvava konserni, joka rakentaa jatkuvasti lisää bisnesmahdollisuuksia ympärilleen ja toimii tervehenkisten yrittäjien keskeisimpänä verkostoitumiskanavana.

Aktivismi

CasaPoundin edustajia oli Suomessa käymässä marraskuussa 2022. He kertoivat, miten he rahoittavat omien jäsentensä yrityksiä antaen ehdoksi toisten jäsenten palkkaamisen. Yritystoimintaa käytetään hyväksi myös vapaan tilan luonnissa.

He kertoivat käytännön esimerkin siitä, mitä vapaan tilan luonti tai katukuvan haltuunotto voi tarkoittaa.

Rooma, kuten koko muukin Eurooppa, kärsii maahanmuuttajien rikollisuudesta. Eräs roomalaistori oli erityisesti ollut rikolliskeskittymä huumekaupan, varastelun, ryöstöjen ja muun afrikkalaisille ominaisen käytöksen vaivaamana.

CasaPound päätti hieman rauhoittaa tilannetta. Sen sijaan, että alueelle olisi toimitettu katupartio kellon ympäri, laitettiin torille väliaikainen kahvila pystyyn firman rahoilla. Tämän jälkeen paikalliset jäsenet viettivät kahvilassa tavallista enemmän aikaa ja huomatessaan rikollisuutta, tähän puututtiin. Tilanne saatiin rauhoittumaan. Tila otettiin haltuun. Tavalliset italialaiset olivat myös kiitollisia CasaPoundin panoksesta.

Menestynyt vaatemerkki

Yksi suurimmista CasaPoundin kaupallisista menestystarinoista on Pivert-vaatemerkki, jolla on useita kivijalkamyymälöitä ympäri Italiaa. Yhtiön työntekijät ovat CasaPoundin jäseniä. Merkin vaatteet ovat lyöneet läpi myös ”normaalin kansan” keskuudessa ja paikallisissa jalkapallokatsomoissa. Maan entinen sisäministeri Matteo Salvini päätyi vuonna 2018 otsikoihin pidettyään Pivertin takkia julkisella paikalla.

Järjestön tukemien yritysten verkosto on kasvava instituutio, jolla on vähintään kymmeniä kivijalkayrityksiä tukemassa jäsentensä työllistymistä ja järjestön yhteistä taloudenpitoa sekä edistämässä strategiaa, jossa järjestö pyrkii ottamaan julkista tilaa haltuun.

Aina kyse ei ole julkisen tilan valtaamisesta omilla putiikeilla. Mikäli jäsenet perustavat muiden alojen yrityksiä, joissa varsinainen toiminta on näkymättömämpää (vaikkapa rakennusalan yritys, joka tekee alihankkijana töitä suuremmille tilaajille), voi järjestö auttaa matalalla profiililla yrityksen perustamisessa ja alkupääoman hankkimisessa.

Omien tukemista taloudellisesti

Apu ei tietenkään ole ilmaista ja siihen sisältyy ehtoja. Mutta askel askeleelta järjestö tukee kansallismielisen rinnakkaisyhteiskunnan rakentamista taloudellisen infrastruktuurin kautta. Kyseessä on ikään kuin kasvava konserni, joka rakentaa jatkuvasti lisää bisnesmahdollisuuksia ympärilleen ja toimii tervehenkisten yrittäjien keskeisimpänä verkostoitumiskanavana.

Suomessa vastaavasta toiminnasta on ”syytetty” esimerkiksi lestadiolaisia, joiden väitetään tukevan omiensa yrityksiä ja palkkaavan mieluiten oman yhteisönsä jäseniä töihin. Onko tämä sitten huono asia yhteisön näkökulmasta? Mielestäni ei. Eikö olisi hienoa, jos kansallismielisilläkin olisi oma rinnakkaistaloutensa, jossa voisimme tukea toistemme yrityksiä ja palkata ensisijassa toisia nationalisteja töihin?

Tämä on se, mitä CasaPound rakentaa.

Lue myös artikkelisarjan edelliset osat:

Unelman synty – Esittelyssä CasaPound Italia
”Vasemmiston taktiikat” – CasaPound kansallisradikaalien keinovalikoimaa uudistamassa
Kulttuurillinen muutos – Kansallisradikaalin CasaPoundin kulttuurityö

Aktivismi CasaPound Italia Kansallismielinen infrastruktuuri Kansallisradikalismi Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Pivert Talous Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Hienoa toimintaa. Tuo voisi toimia kämyilläkin, kun kerran lestoillakin. Aatteenmukainen työpaikka olisi myös houkutin uusille jäsenille.

 • Mietintämyssy

  Vastaa

  En nyt lähtisi vertaamaan lestaadiolaisia isänmaallisesti toimiviin yksiköihin. Niiden kaupankäynti perustuu petoksiin ja valehteluihin. Vaikka se virallisesti olisi jotain muuta. Ei tarvitse kuin avata Suomi24 ja hakea lesta-yritysten nimiä niin tarinoita riittää.

  Onko muuten kukaan koskaan miettinyt miksi lestadiolisista ”joka toinen” on pappi? Tulee ihan siitä että koska lestadioliset ovat luterilaisen uskontokunnan yksi haara, niin pappien palkat maksetaan luterilaisen seurakunnan veroista. Ja vaikka henkilö olisi eronnut luterilaisesta seurakunnasta, niin yritys jossa hän on töissä joutuu maksamaan hänestäkin ”kirkollisveron”. Ja sitäkautta pönkittää lestadiolaisten rahavirtaa.

  No, se siitä… Mutta kuten hyvin huomattua, niin raha on se joka saa rattaat pyörimään. Mistä siis rahavirrat joilla tukea isänmaallisia yrittäjiä? Tai no, lähdetään nyt ensin toisesta päästä liikkeelle…

  Ensin meillä pitäisi olla joku tuote jota myydä. Ja tuotteella en tarkoita jotain joka ostetaan. Vaan tuotteita jotka valmistetaan Suomessa. Esim. pultteja, muttereita, vaatteita, ruokaa, … lähes mitä tahansa jota kulutetaan. Mikäli myytävä tuote pohjaa siihen että ensin ostetaan jotain, se on kansantaloudelliseti aina tappiollista toimintaa. Toki, ostaa voi komponentteja joita käytetään korjauksiin tai isompien kokonaisuuksien valmistamiseen jolloin myydään työtä. Ja työn myyminen on yksi kansantaloudellisesti kannattavimmista tuotteista.

  Suomen ongelmana on ollut 30 vuotta erikoistuminen. 30 vuotta on erikoistuttu valmistamaan komponentteja joiden raaka-aineet ostetaan ulkomailta, suunnitteluun ja valmistamiseen kuluu paljon aikaa. Ja työstäminen on hankalaa. Sitten komponetti ”myydään” ulkomaille jolloin joku saksalainen tai hollantilainen yritys laittaa se tuotteeseensa ja SE kerää siitä voitot. 

  Mutta takaisin rahavirtoihin… Mitkä olisivat ne yritykset/tuotteet joita voisi tukea? Joka Suomessa tukisi suomalaisia sekä tuottajina että ostajina? 

  Kun saadaan toiminnalle kolme tukijalkaa jotka ovat 70% kaikesta liiketoiminnasta, niin siinä on voiton avaimet käsissä. Alun ei tarvitse olla suuri. Mutta kun se on vakaa siitä on hyvä ponnistaa.

  Kaikki ideat ovat tervetuleita.

 • Nimetön

  Vastaa

  Todella hyvä juttu jos tällainen järjestely alkaisi myös Suomessa heti haukutaan rasistiksi tai sitten se Lasketaan hyvä veli hommiin täällä on pakolaisia Jotka rikoksen tehtyään pakenevat sen jälkeen takaisin kotimaahansa ja sieltä ei luovuteta takaisin mitä he ovat olleet paossa omaa peili kuvaa

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi