Helsingin keskustakirjasto Oodissa rasistinen tapahtuma keskiviikkona – valkoiset eivät tervetulleita

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona kirjaston toisessa kerroksessa kello 17.00-18.30.

Väestönvaihto

Helsingin keskustakirjasto Oodissa järjestetään keskiviikkona rasistinen tapahtuma, johon valkoisilla ei ole asiaa. Oodi on veronmaksajien kustantama tila. Pääsyn estäminen rodullisin perustein on laitonta syrjintää, jollaisesta on annettu Suomessa rikostuomioitakin esimerkiksi ravintoloille, jotka eivät ole päästäneet mustalaisia sisään.

Tapahtuma on POC-lukupiiri. POC tarkoittaa People of Color, värilliset ihmiset. Helsingin kaupungin sivuilta löytyvässä kutsussa lukee erikseen, ”että tapahtuma on suunnattu vain mustille ja ruskeille lukijoille.” Kyse on siis rotusyrjintään perustuvasta rasistisesta kutsusta, jossa suomalaisilla ei ole asiaa kustantamansa kirjaston tiloissa järjestettävään tapahtumaan, mikäli he ovat suomalaisia.

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona kirjaston toisessa kerroksessa kello 17.00−18.30. Mikäli haluat ottaa yhteyttä kirjastoon kysyäksesi heidän mahdollisesta lainvastaisen toiminnan tukemisesta, niin tässä yhteystiedot:

Osoite:
Töölönlahdenkatu 4
00100 Helsinki
Postiosoite:
Keskustakirjasto Oodi, PL 10455, 00099 HELSINKI

Puhelin: +358 9 310 85000
Sähköposti: oodi@hel.fi

Lähde

Lue myös: Helsingin kaupungin periaatepäätös vuodelta 2020: tilojen käyttö kielletään rasistiselta toiminnalta

Kotimaa Maahanmuutto Rotu Suomalaisvastaisuus Uutiset Väestönvaihto Valkoisiin kohdistuva rasismi

Keskustelu

51 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Halfdan

  Vastaa

  On vaikea edes uskoa tietoa todeksi, valkoinen Suomi asettaa punaisen maton mustien ja ruskeiden tulla ja syrjäyttää itsensä. Kirjastojen tulisi olla sivistyksen kehto ja vaalija, ei ekskluvisuutta rotuperusteisesti harjoittava laitos. Suomalaiseen kulttuurielämään on intersektionaalisuus porautunut jo syvälle, nyt ei enää laadulla ja osaamisella voi kilpailla kun vähemmistöasema syrjäyttää ne. Etuja kulttuurissa saa toisarvoisin perustein. Mutta miksi nämä POC-ihmiset haluavat keskenään kokoontua? Luulevatko tarvitsevansa woke-ideologian mukaisen turvallisen tilan vai haluavatko keskenään kritisoida ulkopuolisia? Käsittämätöntä kaiken kaikkiaan.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ei missään valkoisia ihmisiä ole kielletty osallistumasta tapahtumaan – se on vain suunnattu mustille ja ruskeille ihmisille. Ei missään myöskään puhuttu suomalaisuudesta, yhtälailla musta tai ruskea voi olla suomalainen. Jos tässä nyt jokin tapahtuma syrjii ihmisryhmiä, niin se on ”White Boy Summer Fest”.

  • Hu Hu Hii, skriik

   Vastaa

   Onko jossain sanottu, että neekerit eivät olisi tervetulleita White Boy Summer Festiin?

   • Nimetön

    Vastaa

    Ei, missään ei ole sanottu niin, mutta vähintään jo tapahtuman nimi ja mainos antavat ymmärtää, ettei siellä tulla arvostamaan monikulttuurisuutta ja erilaisuutta. Rehellisesti sanottuna en usko, että tuo paikka on edes turvallinen POC-henkilölle tai satenkaarilaukkua kantavalle henkilölle. Voin tietenkin olla väärässä.

    • Anus Putinkinen

     Vastaa

     Mitäs jos painuisit vittuun Suomesta? Veroja saa maksaa niska limassa ja sitten viedään kirjastot ja uimahallit porukalle joka ei niiden kustannuksiin edes osallistu.

     • Nimetön

      Miksi minun, suomalaisen veronmaksajan, pitäisi lähteä omasta kotimaastani?

    • Zabludowich, nshatom

     Vastaa

     Neekereille turvallisin paikka on Afrikka.

    • Markku Heksamakkara

     Vastaa

     Sinun mutuilut jonkun toisen tapahtuman luonteesta on täysin eri viivalla sen faktan kanssa että julkisissa tiloissa harrastetaan rotuerottelua.
     ”Huomioithan, että tapahtuma on suunnattu vain mustille ja ruskeille lukijoille.”

    • Nimetön

     Vastaa

     Hyvä jos viesti menee perille ilman erillistä ilmoitusta 🙂

     Muuten, onko sinulla tietoa, kuinka paljon veronmaksajien rahaa on käytetty kyseisen festarin järjestämiseen? Tai ylläpidetäänkö tapahtumapaikkaa verovaroin? Kaverin puolesta kyselen.

     • Jokuvaa

      Laita osotteesi ja puhelinnumerosi. Ni tiedetää kuka tollane pelle on😁

   • Jns. Man

    Vastaa

    Musta tai ruskea eivät voi olla suomalaisia. ’Suomen kansalainen’ ja ’etninen suomalainen’ eivät välttämättä ole synonyymejä.
    Täytyy huomata että tuohon ’POC’ – tapahtumaan ei ole tervetulleita ylipäätään valkoiset, mm. Venäläiset, virolaiset tai muut valkoiset kantaeurooppalaiset jotka sattuvat asumaan Suomessa. Kyse on siis puhtaasta rotusorrosta, ainakin ajatuksen tasolla. Tästä lähtien täytyy valkoistenkin järjestää vastaavia tapahtumia. Tasapuolisuuden nimissä.

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Tuota tapahtumaa ei ole maksettu yhteisista varoista.

   • Pertsa

    Vastaa

    Kirjasto kustannetaan yhteisistä verovaroista,joten jos julkinen yhteisö tarjoaa tilan (todennäköisesti maksutta) tietyn roturyhmän käyttöön,on kyse rasismista.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Mitä parodiaa tämä nyt on?
   Suomalaisuuden määritelmä on jotain aivan muuta kuin sinä yrität sönköttää.
   Ymmärrätkö ollenkaan, mitä tarkoittaa, kun tapahtumaan on kutsuttu vain ”värilliset ihmiset”?

   • Nimetön

    Vastaa

    Jos yhtään osaat lukea ja ymmärrät äidinkieltäsi, tietäisit, etten puhunut missään vaiheessa suomalaisuuden määritelmästä. Sanoin vain, että myös mustat ja ruskeat voivat olla suomalaisia. Tapahtumailmoituksessa ei kutsuttu vain POC-ihmisiä: siinä vain ilmoitettiin, että tapahtuma on suunnattu heille. Yhtä lailla tapahtumakalenteriin on merkitty monia tapahtumia, jotka on suunnattu lapsille ja lapsiperheille, koska ne ovat niiden tapahtumien kohderyhmää. Ovatko lasten tapahtumat sitten vanhuksia syrjiviä? Vai onko tämä tapahtuma ainoastaan ongelma, koska sitä ei ole kohdistettu valkoisille, joille on jo runsaasti aktiviteettejä tarjolla?

    • Markku Heksamakkara

     Vastaa

     Mutta sinähän puhut paskaa. Tapahtuman kuvauksessa lukee: ”Huomioithan, että tapahtuma on suunnattu vain mustille ja ruskeille lukijoille.”

    • Nationalisti

     Vastaa

     Sinä olet tässä se, joka et ymmärrä.
     ”Mustat ja ruskeat voivat olla suomalaisia”, älä edes vitsillä sano mitään tuollaista.
     Mitäs jos nyt vaan menisit muualle länkyttämään tuota idiotismiasi, kun et mistään mitään tajua.

     • Nimetön

      Et sinä mikään nationalisti ole, säälittävä rasisti korkeintaan.

    • Rautaturisti

     Vastaa

     Värillinen ei ikinä voi olla suomalainen, enintään Suomen kansalainen. Kansalaisuuttakin jaetaan niin löperösti lähes kaikille jotka vain sen haluavat että menee arvo siitäkin kun kuka tahansa neekeri voi olla Suomen kansalainen. No, tämä hölmöys tulee puraisemaan koko Eurooppaa vielä perseelle ja kovaa. Suvakithan ei siis laske terrori-iskuja, raiskauksia, murhia, ryöstöjä jne haitalliseksi.

    • Bella

     Vastaa

     Mietipä Nimetön oikeasti, että mitä ajattelisit tapahtumasta, jonka ingressissä kerrottaisiin, tapahtuma on suunnattu valkoisille, ja kyseessä ei olisi tällainen yksityinen tilaisuus, vaan yleisessä kirjastotilassa järjestetty tapahtuma, jota mainostettaisiin yleisillä ilmoitustauluilla. Kokemuksesta tiedän, että huutaisitte rotuerottelua niin kauan, että tapahtuma peruttaisiin.

  • Schlageter

   Vastaa

   Väärin. Musta tai ruskea ei voi koskaan olla suomalainen. Se, että sellainen oleskelee Suomessa tai että joku epämääräinen tyyppi on jostain syystä antanut sellaiselle Suomen tasavallan passin, ei tee yhdestäkään mustasta tai ruskeasta suomalaista. Oikea yhteinen nimitys heille on muukalainen.

  • Bananas are for monkeys

   Vastaa

   Kyllä. Neekerit voivat järjestää turvallisen tilan tapahtumia siellä perslävessä, jota afrikaksi kutsutaan. Siellä ei varmasti ole rasismia ja muutenkin meininki on sivistynyttä.

  • Tony

   Vastaa

   ”Huomioithan, että tapahtuma on suunnattu vain mustille ja ruskeille lukijoille”

   Lukeehan siellä ja juuri noilla sanoilla. Vai ymmärsinkö jotekin väärin tuon?

 • 18

  Vastaa

  Tällänen rotuerottelu on sitä ”hyvää rasismia”. Miettikää millainen poru tulisi jos tuonne pääsisi vain valkoisia.

 • EV

  Vastaa

  Ei muuta kuin rikosilmoituksia menemään. Saadaan valtakunnansyyttäjä taas selittelemään.

  • GLGL

   Vastaa

   Videostriimi päälle ja kirjastolle osallistumaan tilaisuuteen. Sen jälkeen rikosilmoitus, jos ei sisään päästetä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Me eletään Suomessa, jossa suurin osa väestöstä on valkoisia suomalaisia, kirjasto rahoitetaan pääasiassa valkoisten veronmaksajien rahoilla ja nyt valkoisilta evätään pääsy tapahtumaan.
  Aika härskisti ajetaan kaksilla rattailla kulttuurimarxistien piireissä, puhutaan syrjintää vastaan, mutta kuitenkin erotellaan ja syrjitään.
  Eivätkä he edes itse tajua tuota kehitysvammaisuuttaan.

 • Hitsaaja

  Vastaa

  Kuinka moni”POC- henkilö” osaa edes lukea?

  • Nimetön

   Vastaa

   Maksimissaan tulkitsevat jotain luolamaalauksia siellä

   • Nimetön

    Vastaa

    ja syövät paskaa

   • FIXIT asap!

    Vastaa

    Kyllähän ne oli valkoiset ihmiset, jotka selvittivät esim. hieroglyfien arvoituksen, sama koskee monia muinaisia kieliä, olkoot värillisten tai valkoisten esihistoriassa luomia. Samoin luolamaalausten viestit ja merkitykset, niitä on tutkineet ensisijaisesti valkoiset ensimmäisinä, tietääkseni. Nyt on löydetty Lescaux:n luolan lisäksi muitakin yhtä vanhoja tai vanhempiakin luolamaalauksia. Neanderthalilaiset olivatkin aika neroja.

   • Tony

    Vastaa

    Osuus väestöstä, joka EI osa lukea valituissa maissa:

    • Tšad 66,4 %
    • Guinea 60,5 %
    • Sierra Leone 59,1 %
    • Gambia 53,5 %
    • Senegal 50,3 %
    • Guinea-Bissau 47,8 %
    • Norsunluurannikko 44,7 %
    • Bangladesh 44,1 %
    • Marokko 43,9 %
    • Mauritania 42,5 %
    • Nigeria 39,2 %
    • Yemen 37,6 %
    • Sudan 29,8 %
    • Tansania 27, 1%
    • Comoros 25,8 %
    • Irak 29,1 %
    • Syyria 15,8 %
    • Saudi-Arabia 13,9 %

    Listassa on monta ”Suomen suosikkimaata” eli maita joista jostakin syystä otetaan sadoittain tai jopa tuhansittain porukkaa joka vuosi.

 • Anus Putinkinen

  Vastaa

  Täytyy olla nolla-iq poc-olio jos vertaa julkisin varoin ylläpidettyä kirjastoa yksityiseen festariin kuten WBSF.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Alfred Kordelinin säätiö jakaa apurahoja kaikenlaisen ideologisen sonnan lisäksi myös ihan oikeaa tiedettä tekeville, mutta mukaan mahtuu toki myös feminismiä, kehopositiivisuutta, vähemmistöryhmiä ja muuta dekadenssiä, joka nykyään on niin muotia vähävihjeisten keskuudessa.

  Kirjastolaissa mainitaan erityisesti väestön yhdenvertaisista mahdollisuuksista sivistykseen ja kulttuuriin sekä myös kirjaston olevan kaikille väestöryhmille tarkoitettu, joten ihonvärin perusteella tuskin voi ketään sulkea kirjastossa pidettävästä tapahtumasta tai jos näin tapahtuisi, olisi tapahtunut rasistinen viharikos joka luonnollisesti saatettaisiin poliisin tutkittavaksi.

  Ehkä tapahtumaan osallistuukin noheva osasto tervettä isänmaallista henkeä edustavia kansalaisia näiden POC-oletettujen lisäksi ja raportoivat sitten kokemuksistaan Partisaanin lukijoille.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Lapsille suunnatut tapahtumat ovat lapsille suunnattu siksi, että lapsille pyritään järjestämään heidän kehitystasonsa mukaista toimintaa ja toisaalta lapsia pyritään suojelemaan sellaiselta toiminnalta, joka on haitaksi heidän kehitykselleen terveiksi, itsenäisiksi aikuisiksi. Itse en ehkä puolustelisi tummapigmenttisille tarkoitettua tapahtumaa rinnastamalla sitä lastentapahtumiin, mutta miksipä ei, kukin tyylillään.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eli suomalaiset eivät ole tervetulleita. Entäs sekarotuiset tai vaikkapa juutalaiset? Pääseekö keltaiset kiinalaiset sisään?

  Tavallaan on hyvä, että matut ovat erillään valkoisista kirjastossa asioidessa, koska kaikki tietää mikä meluhaitta matuista syntyy, kun ne riehuu ja metelöi kirjastossa.

 • Jakke

  Vastaa

  Eikö tuonne nyt pitäisi mennä porukalla haastamaan tuo päätös ja mittaamaan miten lait käytännössä toimivat?! Kenellä on munaa puolustaa suomalaisten oikeuksia??

  • Nimetön

   Vastaa

   Eihän se oo kun että menee. Sitten jos ei pääse sisään – > rikosilmoitus

  • Nimetön

   Vastaa

   Onko kirjastolla oikeutta säätää tuollaista kieltoa, joka erittelee ihmiset ihonvärin mukaan. Tuo pitäisi oikeasti haastaa, mennä sinne ja viedä koko juttu käräjäoikeuteen. Silloin tulisi oikeuden päätös siitä, onko rotuerottelu Suomessa sallittua. Jos on, niin ravintoloiden portsareiden, tullin ja poliisin työ helpottuu selvästi. Ja toki monen muun myös.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Enää ei edes yritetä teeskennellä, että *edistetään tasa-arvoa” vaan valkoisten sortaminen ja syrjintä on avointa. 

  Valkoisista tulee kakkosluokan kansalaisia kaikkialla länsimaailmassa, ellei suunta muutu.

 • Rohmar

  Vastaa

  Hienoa, että opettelevat lukemaan.

 • Jones

  Vastaa

  Ovako sekarotuiset tervetulleita? Jos valehtelee olevansa vaikkapa puoliksi turkkilainen tai espanjalainen, niin onko silloin tervetullut.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tässähän avataan ovi rotuerottelulle, jota en pidä ollenkaan huonona asiana. Voisi olla kokonaan eri päivät, jolloin kirjasto on valkoisille ja milloin mustille. Esim. perjantai mustille, muut päivät valkoisille. Myös uimahallit, kauppakeskukset ja muut voisivat olla eripäivinä mustien ja valkoisten käytössä. Kouluissa pitäisi ehdottomasti eriyttää valkoisten koulut ja mustien koulut. Linja-autoissa, junissa ja metroissa pitäisi olla erikseen valkoisten ja mustien vuorot. Esim. bussien nokassa lukisi isolla WHITE ONLY, niin tietäisi mihin bussiin uskaltaa mennä. Tämän erottelun jatkona voisi olla tehokas mustien auttaminen palaamaan Afrikkaan ja rakentamaan sinne omaa rasismista vapaata ihanne yhteiskuntaa ilman valkoisen miehen puuttumista tekemisiinsä.

 • Tony

  Vastaa

  Nyt Junes Lokka ja muut paikalle. Tai sitten maski naamalle ja hanskat käteen, niin niiden on pakko päästää sisään. Naaman voi myös lankata mustaksi.

 • 'Bob'

  Vastaa

  Onkohan Suomessa yhtään kunnollista neekeriä tai tummaa joka kommentoisi tätä asiaa edes vienosti Twitterissä negatiivisesti? Postailkaa tänne löydöksiänne. Veikkaan että hiljaista pitää.

 • Bella

  Vastaa

  Kiitos sille rohkealle nuorelle, joka kiipesit juuri Oodin kattorakenteisiin niin että pelastushenkilöstö piti häyttää paikalle (Iltalehti). Tiesin, että tästä tehdään vielä spektaakkeli, mutta tiedän myös, että spektaakkelien tekijämiehet ja ‑naiset eivät itsestään ääntä pidä. Näin pitää ollakkin. Kiitos vielä kerran.

 • Pasi

  Vastaa

  Täällä nimetön kommentoi aiemmin,että myös musta tai ruskea voi olla suomalainen. Ei missään tapauksessa voi olla,koska suomalaiset ovat vaaleaihoisia,neekerit on ruskeita tai pikimustia gorillaa muistuttavia käkkäräpäitä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Oikeastaan ymmärrän matujen halun olla suomalaisia. Olla suomalainen on parasta, mitä ihminen voi olla. Selvästi parempaa, kuin olla sompanssi, iraki‑, musta- tai juutaloinen tai mikä tahansa mutikainen.

 • GLGL

  Vastaa

  On myös oletettavaa, että on halu salata julkisuudelta se, millaista kirjallisuutta lukupiirissä käydään läpi. Siellä tuskin luetaan Solzhenitsynin kirjoja tai Tatu Vanhasen tutkielmia, vaan POC saa luultavammin ihmeteltäväkseen Karl Marx:n tuotantoa, intersektionaalista höttöä ja kotiinviemisiksi vihreiden puolueohjelman selkokielellä.

 • Wolffen

  Vastaa

  Oikea paikka tuolle tapahtumalle löytyy koordinaateista:

  40° 37′ 11.99″ S
  144° 40′ 11.99″ E

 • Alamutka

  Vastaa

  Jeespox, tää on väärin ja sitä tuskin täydessä ymmärryksessä oleva kieltää! MUTTA! Toimiiko sama myös toisin päin? Eli ”No blacks allowed”? onko se raisismia vai sitä kuuluisaa ”rotuerealismia”? Johon haluaisin myös kuulla vastauksen, että miten ne eroaa toisistaan?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi