Helsingin kaupungin periaatepäätös vuodelta 2020: tilojen käyttö kielletään rasistiselta toiminnalta

Vuonna 2020 kaupunki teki periaatepäätöksen, ettei sen tiloja saa käyttää "rasistiseen toimintaan."

Uutiset

Uutisoimme juuri Helsingin keskustakirjasto Oodin tiloissa järjestettävästä rasistisesta tapahtumasta, johon valkoisilla ei ole asiaa. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona kello 17.00−18.30. Sen teemana on POC-lukupiiri. Helsingin kaupungin sivuilta löytyvässä kutsussa mainitaan erikseen, että tapahtuma koskee ainoastaan mustia ja ruskeita ihmisiä.

Oodi on veronmaksajien kustantama tila, ja ihonväriin perustuva rasistinen syrjintä on Suomen laissa kiellettyä. Siitä on annettu myös rikostuomioita esimerkiksi ravintoloille, jotka ovat valikoineet asiakkaitaan väitetysti rasistisin perustein.

Helsingin kaupunki on kuitenkin kieltänyt rasistisen toiminnan tiloissaan. Vuonna 2020 kaupunki teki periaatepäätöksen, ettei sen tiloja saa käyttää ”rasistiseen toimintaan.” Esityksen takana oli vihreiden Alviina Alametsä. Kaupunki päätti, että tilojen käyttö kielletään tilaisuuksilta, jotka rikkovat YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta.

Koska esityksen takana olivat Vihreät, on sen tarkoitus ollut syrjiä suomalaisia tapahtumajärjestäjiä. Päätöksen mukaan ja tasa-arvoisuus lain ja käytäntöjen edessä huomioiden tapahtuma tulisi kuitenkin perua, sillä se on selvästi rasistinen.

Voit ottaa yhteyttä Oodiin kyselläksesi tapahtuman luonteesta lisää alla olevien yhteystietojen kautta:

Osoite:
Töölönlahdenkatu 4
00100 Helsinki
Postiosoite:
Keskustakirjasto Oodi, PL 10455, 00099 HELSINKI

Puhelin: +358 9 310 85000
Sähköposti: oodi@hel.fi

Kotimaa Rotu Suomalaisvastaisuus Uutiset Väestönvaihto Valkoisiin kohdistuva rasismi

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pertti grandell

  Vastaa

  nämä hipsterit, vihreät maan tuhoojat ovat pahimpia ”rasisteja” en ole koskaan ymmärtänyt maailmaa pyörineenä, miksi oman kansan ihmiset vihaavat omiaan? papovat 3 maista laittomastimaahantunkeutujia! miksi, menisivät itse vaikka israeliin, dubaihin irakiinn,iraniin somaliaan , lagosiin nigeriaan, etelä afriikkaan, siellä on rasismia, ei täällä pohjolassa. nämä viherpiiperöt eivät edes tiedä mitä rasismi on. ei vät edes osaa hävetä,

 • Markku Heksamakkara

  Vastaa

  Näillehän kannattaa useammankin soittaa ja kysäistä että mikäs juttu se tämmöinen on.

  • Anus Putinkinen

   Vastaa

   Eivät nämä Vihreiden jäsenkirjan perusteella stadin kirjastotoimeen valitut politrukit vastaa mihinkään kritisoiviin viesteihin. Ja jos vastaavat niin sieltä tulee jokin puppugeneroitu moku-patenttivastaus. Kokeiltu on jo 10 vuotta sitten, kun ihmettelin mölisevien ja sotkevien laumojen sietämistä kirjastoissa.

 • Rasismin määre

  Vastaa

  Eikös juuri se täytä rasismin tunnusmerkistön (kielletään jonkun tahon olemassaolon oikeus ihonvärin perusteella) kun sanotaan että maailmassa on liikaa valkoisia lapsia? Ja moni valkoinen nainen ei tee lapsia koska meitä valkoisia olisi liikaa?

  Minun puolestani ne voisivat lähteä heti elämään sinne mustaan onnelaansa. Silloin meitä olisi täälä vähemmän ja jäljelle jäävät voisivat hyvällä omallatunnolla tehdä lisää valkoisia lapsia.

 • leenu

  Vastaa

  kommarirasistinatsit eivat paase kirjastoon enaa, no ei ne osaa lukeakaan kuten ei maskottinsakaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi