Kysymys Iltalehdelle: mitä rasistista Kanye Westin paidassa on?

Maailmalla ja myös Suomessa koettiin viikonvaihteessa hengitysvaikeuksia, kun hip hop -artisti Kanye West pukeutui White Lives Matter -paitaan muotinäytöksessä Pariisin muotiviikoilla. Paidan teksti on kuulemma "rasistinen" eli rotuvihamielinen - näin ainakin Iltalehti otsikoi.

Rotu

”Kanye West kohautti asullaan: Paidassa rasistinen teksti”, otsikoi Iltalehti. Jutun on kirjoittanut Iltalehden toimittaja Ismo Puljujärvi, joka on aikaisemminkin ollut kauhuissaan ”äärioikeistosta.” Esimerkiksi keväällä julkaistu Suomineidot-dokumenttisarja sai toimittajan kauhistumaan. Pikavilkaisu hänen sosiaaliseen mediaan paljastaa toimittajan roolin takaa toimivan aktivistin.

Puljujärvi näyttelee neutraalia toimittajaa.

”Yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö ADL määrittelee verkkosivuillaan sloganin ajavan valkoisten ylivaltaa. Tunnus nousi julkisuuteen vuonna 2015 rasistisena vastalauseena Black Lives Matters ‑liikkeelle (BLM), joka vastusti afroamerikkalaisten kokemaa poliisiväkivaltaa”, Puljujärvi kirjoittaa Iltalehden sivuilla.

Lehden mukaan siis sionismista hissukseen pysyttelevän juutalaisen lobbausjärjestön määrittely on riittävän uskottava määritelmä, jotta sen voi sisällyttää suuren suomalaisen lehden sivuille. Kyseisellä verkkosivulla oleva lista ”äärioikeiston tunnuksista” sisältää muuten suurin piirtein kaikki maailman mahdolliset numerot, numerosarjat, kirjaimet, kirjainsarjat, käsimerkit ja mitä ikinä mieleen tuleekaan. Lista on noussut maailmalla yleiseksi vitsiksi.

Esitänkin tässä nyt avoimen kysymyksen Iltalehdelle ja sen toimittajalle Ismo Puljujärvelle: mitä rasistista White Lives Matter ‑tekstissä on?

”Unescon vuonna 1978 hyväksymän ”Rotuja ja rotuennakkoluuloja koskevan julistuksen” mukaan käsitystä, että rodulliset tai etniset ryhmät jakautuvat arvoltaan parempiin ja huonompiin, mikä oikeuttaa alistamaan tai tuhoamaan muita huonommat ryhmät”, määrittelee Wikipedia rasismin. Miten itse määrittelet rasismin? Määritteletkö valkoisuuden lähtökohtaisesti rasismina? Siltä se ainakin vaikuttaa tekstisi perusteella.

Onko teksti White Lives Matter vaatimus alistaa tai tuhota muita ihmisryhmiä? Voitko perustella, miten ”Black Lives Matter” ‑iskulause sitten ei ole sitä? Toimittajana annat myös äänen mustalle artistille, joka kuvailee Kanye Westin paidassa kantamaa lausetta ”epäkunnioittavaksi paskaksi.” Siis mitä epäkunnioittavaa lauseessa on yhtään ketään kohtaan?

Kanye Westin tempaus osoittaa liberaalien ja ”suvaitsevaisten” tekopyhän asenteen. Vaikka, kuten West myös on tuonut esille, BLM-liikkeen johto on ollut korruptoitunut ja kerännyt itselleen massiivisen omaisuuden ”sosialistisena mustana” rotuveljiltä ja ‑sisariltaan, eivät liberaalit näe tässä mitään erikoista. Vaikka BLM-mellakat polttivat puoli Amerikkaa ja johtivat useisiin kuolemiin, on se vain ”hätähuuto” rodulta, joka ei tunnu koskaan onnistuvan missään. Mutta jos iskulauseena on White Lives Matter, tarkoittaa se sitä, että tahdot tuhota muut rodut tai vähintään alistaa ne.

Black Lives Matter Iltalehti Kotimaa Rotu Sionismi Uutiset Väestönvaihto Valkoisiin kohdistuva rasismi Valkoisiin kohdistuva väkivalta Valtamedia White Lives Matter

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Erittäin hyviä kysymyksiä, nyt olisi Iltalehden agendatoimittajan syytä vastata näihin!
  Onko Suomessa vastuullista journalismia valtamedioissa? Ei ole.
  Onko ammattitaitoisia toimittajia? Eipä oikein näytä olevan, mielipidekirjoittajia he ennemminkin ovat.

  • rihmasto

   Vastaa

   Vasemmanlaidan hyökkääjät tuhoavat itse itsensä kuten ovat aina tehneet.

   Tarvitsee vain istua nauttia näytöksestä.

 • otto suni

  Vastaa

  Kannattaa muistaa Kenosha ja hyökkäys amerikkalaisen valkoisen nuorukaisen kimppuun BLM-mielenosituksessa! Hyökkääjät olivat naamioituneita antifan juutalaisia ja kaksi pääsi hengestään ja yhdeltä meni ”käsi pipiksi”! Kayne West on Trumpin kannattajia ja tämä tempaus saa myös Suomen Mediapoolin aivan suunniltaan sillä valvojana toimi ”echte jude”!

 • Valtamedia on kunnon puppugeneraattori

  Vastaa

  Valehtelevan valtamedian ”uutisointiin” ei voi luottaa enää missään uutisessa. Jopa sääuutisoinnista on tehty puppua.

 • Tutkija

  Vastaa

  ALD on amerikkalainen juutalaisjärjestö. Järjestö listaa vihateoksi jopa ääriliike Antifan vastustamisen: https://www.adl.org/resources/hate-symbol/anti-antifa-images
  ADL ei ole mikään yleinen vihaa vastustava järjestö vaan juutalaisten lobbausjärjestö.

  • ADL = kuonaa

   Vastaa

   Kyseessä on valkoisen rodun tuhoamista ajava jutkujen lobbausjärjestö. Ei yhtään vähempää.

 • Bella

  Vastaa

  Hyva esimerkki patemattomista toimittajista on Maria petterson, joka ei osannut viitteistaa teostaan ”Historian jannat naiset”. Tasta ovat nyt nama Marian viitteistamatta jaaneet historiantutkijat pahasti suuttuneet. Siis, tutkijat ovat tehneet tutkimustyon, ja Maria sitten vie kunnian siita.

  Muistan muuten, kun itse olin kandiseminaarissa (silloin historian kandisemma), niin yhtaikaa siella ryhmassa oli samassa yliopistossa opiskeleva journalismin opiskelija tekemassa hissan kandia siis. Semman loputtua han sanoi, etta olipa vaativa semma, etta jo pelkka viittaamisen ja lahdeluettelon kasaamisen opettelu vei suuren osan aikaa, mistaan metodeista puhumattakaan. Siis, journalistit alkoot sotkeutuko asioihin, joita eivat ilman opettelua ymmarra (en puhu nyt tasta, joka semmassa oli, koska hanhan nimenomaan vaivautui opiskelemaan oikean tutkimuksen tekoa, vaan niista toimittajista, jotka kuvittelevat tekevansa jotain tutkimustyota, vaikka todellisuudessa heilla ei ole mitaan koulutusta siihen…).

  • Jore

   Vastaa

   Ei sillee et lukisin sun viestejä… mutta Ä:n ja Ö:n saat näkyviin kun painat tuollaista nappia → [^ ¨ ~] ja sitten näpäytät vokaalia johon ”umlautit” haluat. Nappi saattaa olla jossakin palauttimen vieressä.

   Voit myös yrittää hieman haastavampaa metodia: se SPACE BARin vas. puolella oleva [alt] pohjaan, näpäytä numpadista 1 3 2 ja vapauta alt → ä. 148 → ö. 142 → Ä. 153 → Ö. (Ison Ä:n & Ö:n voi myös toki tehdä syöttämällä ensin ¨ ja sitten jompikumpi [shift] pohjaan ja se A tai O.

   Onnea dosentille!

   P.S.: Numpad-metodissa varmista että ”Num Lock” on päällä! (Löytyy numpadin sopesta.)

 • GLGL

  Vastaa

  Lyhyt katsaus valtamädätysmedian huippusuorituksiin:

  ylenanto pitää etusivullaan tekstiä: ”Kokoamme tähän artikkeliin sodan tärkeimmät tapahtumat.”
  Teksti vastaisi todellisuutta, jos se sanoisi: ”Kokoamme tähän artikkeliin sodan meidän mielestämme tärkeimmät tapahtumat.”

  Mänttitv3: ”Putinia tukeva venäläinen maailmanmestari hävisi 10-vuotiaalle pojalle”. Miksi toimittajiksi itseään kutsuvat nenälävistyksillä varustetut läskikasat näkevät tuossa uutisaiheen? Itse asiassa nämä natoa tukevat valtamedian toimittajat häviävät päivittäin 10-vuotiaille koululehteen kirjoittaville tytöille.

 • Jore

  Vastaa

  ADL:n mukaan myös ”13/52” ja ”13/90” ovat rasistisia vihafaktoja; numeroita, jotka satuttavat. No, totuus aina joskus satuttaa. Ja jos rehellisiä ollaan, niin tuo 1352 ei edes pidä paikkaansa: v. 2022 lukema on jo 1356 eli Amerikan neekerit (13 % USA:n koko populaatiosta) tekevät 56 % maan murhista. 1390 viittaa erääseen toiseen rikosryhmään, jossa mustat yltävät siis jopa yhdeksänkymmenen prosentin saaliseen.

  Teillä on Iltalehdelle kysymys – minullapa on Energiavirastolle kysymys. Energiavirasto on nimittäin keksinyt keinon säästää suomalaisten kotitalouksien ja teollisuuden sähkönkulutusta: käytetään sähköä vain öisin. Voisiko joku Energiavirastossa kertoa minulle miten tämä vähentää sähkönkulutusta? Kiitos.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Olisipa keksinyt syyttää kulttuurillisesta omimisesta! Kohta perunan syöntikin on sitä.

 • KO

  Vastaa

  Lähtökohtaisesti olen rasisti. Vihaan lähes kaikki somaleja ja arabeja, jotka tunkevat tänne parasiiteiksi tuhoamaan ansaitsemaamme hyvinvointia.
  Kuitenkaan en tunne mitään ihmeempää omissa maissaan pysyviä neekereitä ja muita kohtaan juuri mitään. Olenko siis sittenkään rasisti? Vihaan vain osaa rodusta.
  Niin tai näin. Kun neekeri syyttää minua rasistiksi, myönnän sen saman tien. Neekerin argumentit on syöty ekalla haukkauksella ja voidaan keskittyä hänen läsnäolonsa ongelmallisuuteen.
  Tämä keskustelu on käyty.

 • KO

  Vastaa

  En ihan ymmärrä pointtiasi..
  Jonkun ne tärkeimmät asiat on valittava, joten eikö sen kirjoittaja ole melko selvä valinta. Ei siitä tarvi olla yhtä mieltä, mutta olisihan se omituista kysyä vaikka sinulta, että mitä laitetaan. 

  Kyllä maailmanmestarin tappio 10-vuotiaalle on uutinen.

  • Jns. Man

   Vastaa

   Joo, mutta on täysin epäolennaista että maailmanmestari on ’Putinin kannattaja’. Miksi tämä seikka tuodaan esiin?

 • Kari

  Vastaa

  Muistatteko vuosi sitten Wisconsinin Waukeshassa kuusi murhannutta ja 62:ta vammauttanutta amerikkalaista neekeriä? Oikeudenkäynti on nyt menossa ja murhaaja edustaa itseään. Aikamoinen farssi menossa sielläkin. USA:ssa joukkomurhat – ja varsinkin mustien tekemät sellaiset – ovat toki niin arkipäivää, ettei niistä voida uutisoida joka kerta, mutta mediaa Suomessa ei kiinnosta tapaus siksi, että tekijä oli vääränvärinen ja motiivi oli viha valkoisia kohtaan. Valalla vannoneet, paremmat mediat eivät tahtoneet täällä mainita edes tekijän nimeä ja tämän kuvaa ei koskaan julkaistu.

  Ylellä tärkein näkökulma viime vuoden tapahtumaan oli tämä: ”Waukesha sijaitsee noin 90 kilometriä pohjoiseen Kenoshan kaupungista, jossa Kyle Rittenhouse vapautettiin perjantaina kaikista syytteistä. Yhdysvaltalaisteini ampui kaksi ihmistä viime vuonna Kenoshan mellakoissa. Hän vetosi itsepuolustukseen, eivätkä syyttäjät onnistuneet todistamaan toisin.” Toinen maininta Yleltä on ”Wisconsinin joulukulkueeseen ajanut mies saattoi olla pakenemassa rikospaikalta, kaksi lasta kriittisessä tilassa – tämä kaikki tiedetään nyt” eli suoraan valmiiksi Ylelle jenkkimedian oksentama otsikko, kuten jo tuosta ”tämä kaikki tiedetään nyt” ‑anglismista jo huomaa. Ihme että Yle jo jaksoi noinkin kovin meuhkata Rittenhousen jutusta, vaikka siinä juutalainen ampui kolmea muuta juutalaista. Toki kyseessä oli ”rasisti v rasisminvastustajat” ‑premissi eli ymmärrämme täysin median haluttomuuden käsitellä asiaa puolueettomasti. Alkanutta oikeudenkäyntiä ei Yle mainitse sanallakaan.

  Ilta-Sanomat jatkaa hiljaisuuden linjaa ja ainoat osumat tapauksesta ovat niin ikään vuoden takaa: ”Yhdys­valloissa kesken joulu­paraatin – osa uhreista kuollut, kymmeniä loukkaantuneita”, ”Wisconsinin joulu­paraatin yli­ajo vaati kuudennen kuolon­uhrin”, ”Ainakin 5 kuollut ja 40 loukkaantunut Wisconsinin joulu­paraatissa – maasturi tuli täydellä vauhdilla” ja suoraan IS:lle puklattu, valmiiksipureskeltu uutisentapainen ”Wisconsinissa jouluparaatin joukkoon ajanutta miestä syytetään viiden ihmisen kuolemasta – tämä tapauksesta tiedetään nyt”.

  Iltalehti ei ole kiinnostunut oikeudenkäynnistä (jottei tarvitse mainita valkoisten murhaamisesta, Trumpin murhaamisesta, poliisien murhaamisesta, BLM:stä ymv. ”räpännyttä” ja Facebookiin postaillutta tekijää tai tämän kuvaa) ja ainoat maininnat tapauksesta ovat viimemarraskuiset ”Jouluparaatissa väkijoukkoon ajanut kuljettaja oli vapaalla takuita vastaan – syyttäjä myöntää virheen” ja ”Wisconsinissa joulukulkueeseen ajanut mies sai syytteet viidestä murhasta – myös 8‑vuotias lapsi kuoli”.

  MTV3 tyytyy mainitsemaan 2021 ”Viisi kuollut, 40 loukkaantunut Yhdysvalloissa – katumaasturi ajoi väkijoukkoon kesken jouluparaatin”. Tapahtuman kehittyminen ei Mainostelevisiota kiinnosta.

  • Tapsa

   Vastaa

   Nuo otsikot tulevat samasta sylttytehtaasta. Huomionarvoista on myös ettei HS eli Helsingin Sionistit maininnut koko tapausta ollenkaan 2021.

 • anti-kalergi

  Vastaa

  Tässä toinen esimerkki yllättävästä pienestä pushback ilmiöstä valtavirtamusiikin tiimoilla. Videossa on selvästi Kalergi suunnitelman vastainen sanoma. Ensin tyttö torjuu pellet ja törkimykset, arabin oloiset ja wannabe ghettoletti kampauksen omaavan sikailijan, mutta sitten lopuksi löytää kunnon arjalaisen miehen. Ei perseen heilutusta, tatuointeja tai muutakaan paskaa. Hyvää subliminaalista viestintää nuorille.

  Gabry Ponte, LUM!X – We Could Be Together (feat. Daddy DJ) [Official Music Video]

  https://www.youtube.com/watch?v=1IIPioL6rqw

 • hane

  Vastaa

  Based Kanye

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi