Valtamedia pimittää huumekaupasta syytetyn keskustapoliitikko Peter Nygårdin nimeä

Koska Nygård ei ole ”julkisuudessa profiloitunut äärioikeistolainen vaikuttaja”, saa hän vastata syytteisiin turvassa ikävältä julkisuudelta.

Politiikka

päivitetty

Peter Nygård.

Pohjanmaalla on alettu käydä oikeutta liittyen laajaan ja vakavaan huumausainerikosvyyhtiin. Tapauksesta tänään uutisoinut Yleisradio ei jostain syystä tahdo mainita nimeltä syytettyjen joukossa olevaa Keskustan paikallispoliitikko Peter Nygårdia.

Valtamedia aloitti viime viikolla rajun mustamaalauskampanjan Kansallismielisten liittouman puheenjohtaja Tero Ala-Tuuhosta vastaan, sillä hän istuu tutkintavankeudessa epäiltynä perussuomalaispoliitikko Pekka Katajan ”murhan yrityksestä”. Vaikka Ala-Tuuhoseen liittyvä esitutkinta on vasta alkutekijöissään eikä syytteitä nosteta vielä pitkään aikaan, media julkaisi hänen nimensä välittömästi.

Valtamedian mukaan Ala-Tuuhosen nimen julkaiseminen oli perusteltua, vaikkei häntä ole asetettu syytteeseen eikä hän ole kyennyt kertomaan omaa näkemystään julkisuudessa tutkintavankeuden vuoksi. Esimerkiksi Helsingin Sanomat totesi, että Ala-Tuuhosen voi käytännössä leimata syylliseksi henkirikokseen siksi, että ”hän on julkisuudessa profiloitunut äärioikeistolainen vaikuttaja”.

Keskustan poliitikot Mikko Kärnä ja Joonas Könttä päättivät käyttää Ala-Tuuhoseen liittyvää epäilyä lyömäaseena Soldiers of Odin ‑katupartiojärjestöä vastaan. Kärnän ja Köntän mukaan Soldiers of Odinin toiminta on kiellettävä lailla, sillä Ala-Tuuhonen on aiemmin kuulunut järjestöön.

Miljoonien eurojen huumekauppaa

Pohjanmaan huumevyyhti on sen sijaan saanut hämmästyttävän vähän huomiota niin keskustavaikuttajilta kuin lehdistöltäkin. Syytteessä on yhteensä 30 ihmistä, ja tapauksen keskiössä on kristiinankaupunkilainen perhe. Syytteessä ovat niin perheen isä kuin alaikäinen poikakin. Rikollisverkoston kerrotaan levittäneen lähes 50 kiloa amfetamiinia, ja liikevaihdon epäillään nousseen jopa miljooniin.

Myös keskustapoliitikko Peter Nygårdia syytetään nyt amfetamiinin salakuljettamisesta. Nygård haettiin tutkintavankeuteen alun perin viime keväänä. Hän erosi luottamustehtävistään ennen oikeudenkäyntiä.

Koska Nygård ei ole ”julkisuudessa profiloitunut äärioikeistolainen vaikuttaja”, saa hän vastata syytteisiin turvassa ikävältä julkisuudelta. Mikko Kärnän ja Joonas Köntän ei tiedetä vaatineen Keskustan kieltoa, vaikka Nygård on edelleen puolueen jäsen.

Lähteet: Iltalehti, Yle

Lue myös:

Mikko Kärnä vaatii jälleen Soldiers of Odinin lakkautusta

Huumausainerikos Järjestäytynyt rikollisuus Joonas Könttä Keskusta Kotimaa Kristiinankaupunki Mikko Kärnä Pekka Kataja Politiikka Rikos Sensuuri Tero Ala-Tuuhonen Valtamedia Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Janmu

    Vastaa

    On se nii vääri

  • Janmu

    Vastaa

    En tykkää

  • White noise

    Vastaa

    Ei tietenkään mainita mitään kun ei oppositiota eikä edes parlamentaarista oppositiota. Ja oleminen ”äärioikeistossa” on sinänsä jo näiden mielestä paljon suurempi rikos kun huumekauppa joiden pyörittäjät on parhaimmillaan kuin hollywood tähtiä mitä isompaa on toiminta ollu.

  • Erkki

    Vastaa

    Ihmeellistä sanaakaan ei ole ollut lehdissä eikä tv uutissa suomen nuorten myrkyttäjästä jo oli aikakin tukkumyyjille 10v.linnaa ja omaisuus myyntiin

  • sotatila

    Vastaa

    Osuva sivallus Partisaanilta. 

    Harmi vain että nämä ovat kaikki pieniä kaloja kuten myös se lapopollari.

    Viestintävirasto on suuri poliittinen vihollinen kuten on myös YLE. Viestintävirasto ei päästä taajuuksille vahingossakaan ”ajatus rikollisia”. Radioasema taajuudet on täytetty ympäri vuorokauden tyhjänpäiväisellä saastalla. YLE on Suomen suurin aivopesukeskus. 

    Vaikea tilanne kun meidän kansallisten pitäisi ottaa haltuun mediatila.

    Nykyinen tilanne on täysin kestämätön ja YLE on pahin ajatusten saastuttaja.

    Tarvitaan Partisaani boostauksella potenssiin kymmenen joka raatelee kappaleiksi kaikki vihollishyeenat.

  • Schlageter

    Vastaa

    Sen, että Nygård ei ole ”julkisuudessa profiloitunut äärioikeistolainen vaikuttaja”, näkee kuvastakin.

  • Leino Kimmo

    Vastaa

    Tämä kaikki aloitettiin Suomen halllituksessa 2005 tilaamalla ”Mediapolitiikan toimintasuunnitelma”; siittä miten demokrataiaa voitaisiin ”lisätä”.

    Kaikki toimet on kuitenkin tehty juurikin päinvastoin; ja mielenkiintoinen lause verovaroin kustannetussa ”tutkimuksessa” on : ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE”.

    Ylen haltuunotto ja Yle-veron suunnittelu aloitettiin välittömästi ”tutkimuksen” valmistuttua.

    Voidaan siis perustellusti puhua Yle-salaliitosta; jonka tarkoitus oli kansalaisten ihmisoikeuksien vieminen ”median” hiljaisuudessa.

    PL 118 § on osa tätä salaliittoa: ”Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.”

    Julkista tietoa: archive.today/kimmoleaks.fi

    Myös EIT tietää asioista; mutta peittelee ( EIT 2422106 ); EOA kanlsaipäätös 1350/4/08 … EIT tuomarin jääviyksiä ei voida tutkia !

  • Vapaamuurari 33

    Vastaa

    Tämän linkin takaa löytyy miksi?

    http://der-stuermer.org/finnisch/vapaamuurarius.htm

  • eT

    Vastaa

    Joku voisi perustaa netti-TV:n – jossa kaikki olisi nähtävissä kuten perinteisessä TV:ssäkin.… ja ilmainen – ei veroja… Mainostuloilla rahoitus vain sen verran kun on kuluja… (kohtuu palkat myös ok)…

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi