Suomen suurin uutistoimisto myöntää: Valko-Venäjän valtiollisen uutis­toimiston kuvien aitoutta ei ole voitu varmistaa

Partisaani kyseenalaisti Suomeenkin levinneen kuvamateriaalin luotettavuuden jo keskiviikkona.

Kotimaa

Suuressa osassa Valko-Venäjän ja Puolan rajan tilanteesta kertovista jutuista on ollut viime aikoina Leonid Štšeglovin ottamia kuvia. Hän työskentelee Valko-Venäjän valtiolliselle uutistoimistolle Beltalle. STT kertoo, ettei kuvaustilanteiden aitoutta ja riippumattomuutta ole ollut mahdollista varmistaa.

Käytännössä media on valtion hallinnassa, ja kansainväliselle lehdistölle jaettava kuva- ja videomateriaali on hallinnon hyväksymää, jolloin kuvavalintojen taustalla voivat olla valtion intressit.

Tällaisessa operaatiossa kuvien merkitys saattaa olla tuoda tilanteesta tietynlaista, Valko-Venäjälle edullista kuvaa. Valko-Venäjällä lehdistönvapaus ei toteudu, minkä vuoksi kuvavalintojen taustalla saattavat olla valtion intressit.

Partisaani kyseenalaisti Suomeenkin levinneen kuvamateriaalin luotettavuuden jo keskiviikkona.

Lähde: HS

Hybridisota Kotimaa Maahanmuutto Pakolaiset Poliittiset viholliset Politiikka Puola Rajavalvonta Talous Teknologia Uutiset Väestönvaihto Valko-Venäjä Valtamedia Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Puolustaja

  Vastaa

  No, Ylelle meni ainakin täysin läpi tällainen propaganda. Ei kai sitä muuten JSN:n jäseneksi pääsisikään. Vastuullista journalismia vai miten se oman naaman kiillotuskampanja nyt menikään. Todella vastuullista paskaa. Täyden yleveronmaksajana ei voi taas kun ihmetellä, että: ”Mitä sieltä perseestä nyt taas tulee, jotain se Jokinen nyt tais laittaa sinne, no voihan, hei jätkät, mikä juttu tää nyt oli.”- ja vittu kun ei ole vaihtoehtoja.

 • pää määrää

  Vastaa

  Valko-Venäjällä lienee Neuvostoliiton vanhat perinteet. Valtio kontrolloi mitä Belta saa esittää, koska se on valtion kontrollissa.
  Meillä Yle on valtion ohjaama ja tuntuu siltä, että valtion virkamiehistö ohjaa tai jopa määrää, mitä Yle saa esittää.

  • Hh1488

   Vastaa

   Yle on Suomessa myös neuvosto suomen peruja

   • TT

    Vastaa

    Pahimman suomettumisen aikaan Yle ei julkaissut Neuvostoliittoon kriittisesti suhtautuvaa materiaalia. Yksityiset yhtiöt sentään levittivät neuvostokriittisiä painotuotteita. Suomi ei kuitenkaan koskaan ollut neuvostosuomi. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että Neuvostoliitto olisi sanellut direktiiveillä meidän lainsäädäntöämme, kuten EU tekee nykyisin. Hajurako Moskovaan oli paljon suurempi kuin mitä se nyt on Brysseliin.

 • TT

  Vastaa

  500 miljoonalla vuodessa saadaan huonoa toiselta valtiolta kopioitua propagandaa. Tällä kertaa tavara ei kuitenkaan tule Mockingbird-medialta lännestä, vaan idästä. Paskan väri sentään siis vaihtelee. Yle tulee lakkauttaa, kunnes asiallisten journalistien opetus saadaan vauhtiin.

 • EV

  Vastaa

  Tuolla Puolan rajalla nämä ”pakolaiset” olivat puhallelleet röökin savua pikkulasten silmiin, jotta saadaan lavastettuja itkukuvia. Lapsia oli myös nostettu ilmaan huutelemaan aidan toiselle puolelle, aidan toisella puolella ei vaan ollut mitään muuta kuin metsää. Nämä ovat samanlaisia valheellisia propagandakuvia, mitä aikoinaan Alepposta, väitetyistä kemiallisista iskuista ja ”valkoisista kypäristä” levisi julkisuuteen. STT myöntää, etteivät voi julkaista puolueetonta ja rehtiä materiaalia, silti tekevät sitä.

  • Plääh

   Vastaa

   Ei siellä ole pikkulapsia edes. Savutkin puhalletaan muualla. Ja kukaan ei oel 14-vuotias eikä paleltunut. Noillahan on tonnin untuvatakit. Tuo on valloitusarmeija

 • Nimetön

  Vastaa

  Еolen oli todella hyvä kirjoitus venäläisessä lehdessä tästä, mitä tuolla todella on, toimittaja otti kuvia paikalla.ja kertoi, mitä puolalaiset tekevät heille, ja itse kuuli sen ja näki. Suomen media on läpi valehtelleva, ja poliitikot. Maahanmuuttajan politiikka merkeillä epäonnistui täysin, mutta nyt tästäkin syyttävät Putinia, häpeämätön toiminta.putinko toi suomeen 15000 irakilaista.somalit, arabit, marokkolaiset maassa. Oma hallitus ottaa niitä suomeen, v.2016 Ruotsin kautta tuli satoja kymmeniä pakolaisia. Ja nämä raiskaajat ja murhaajat ovat hallituksen ja median suojassa. Ja mitä valehtelivia kuvia, kuvat otettu suoraan metsistä, missä nämä pakolaiset nyt on, Puola vain ei ota maahan

 • N.N.

  Vastaa

  ”– Sen varalta, että väkivalta eskaloituu edelleen Puolan ja Valko-Venäjän rajalla, muistutamme, että siirtolaiset eivät ole aggression aiheuttajia vaan (Valko-Venäjän presidentti) Aljaksandr Lukashenkan panttivankeja, järjestö kirjoittaa tiedotteessaan.”

  Tietenkin tunnemme myötätuntoa näitä ihmisiä kohtaan, eivät millään olisi haluneet istua siellä missä juuri nyt istuvat, mutta suurempi myötätuntoa tunnemme omia kansalaisia kohtaan ja panemme kädet ristiin kyynärpäitä myöden, että eivät koskaan pääse tänne.

  Onko kukaan laskenut jo täällä olevien tekemiä rikoksia vaikka vuosi tasolla, omasta takaa meillä on tekijöitä, niin ettei meille saa lastata sen enempää. 

  Tämä yhteiskunta pitää pitää suomalaisena.

 • N.N.

  Vastaa

  Ruotsin ilmeisesti suurin lehti on alkanut kertomaan totuuksia siitä mitä siellä tapahtuu.
  Luin juuri, että siellä on kuolinpartioita.

  Voiko joku kuvitella, että riikinruotsalaiset ovat nyt vielä sellaisia järjestänyt, ne kun ovat tunnetusti hitaita liikeissään.

  Milloin meidän viranomaiset herää ja myöntä ruotsalaisten ahdingon ja sokea usko ihmeisiin, että nuo muukalaiset ovat kaikista huolimatta kultaisia.

  Nyt julkaisi tämä lehti Ruotsin rikostilasto, ei olisi muutama vuosi sitten, ja meidän hallituksemme osaa varmasti selitää sen järisyttävä sisältöä pois (ei ole annettu riitävästi rahaa kotouttamiseen ja valkoiset ovat ilkeätä väkeä), eikä anna sen vaikuttaa päätöksiin tuoda tänne lisää näitä samankaltaisia josta Ruotsi on saanut nauttia, ja me suomalaiset, tämä hallitus, tahtoo polttavasti näyttää maailmalle mallia hyvyydestä ja me alistumme, siltä se näyttää.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi