Varusmiesten Cooper-tulokset olivat tänä vuonna mittaushistorian toiseksi huonoimmat

Huonommat tulokset on mitattu vain vuonna 2019.

Hyvinvointi

Alokkaat hikoilevat hirmuhelteissä. Kuva Upinniemestä.

Varusmiesten palveluksen alussa suorittaman 12 minuutin juoksutestin tuloskeskiarvo oli tänä vuonna 2 376 metriä.

Huonommat tulokset on mitattu vain vuonna 2019, jolloin keskiarvo oli 2 358 metriä.

Myös varusmiesten paino on jälleen kasvanut. Kehon keskipaino on vuodesta 1993 noussut 70,8 kilosta nykyiseen 78,7 kiloon.

Lähde

Lue lisää: Suomalaiset ovat huonokuntoisempia kuin koskaan

Hiki on sen kunnon hinta, joka mahdollistaa muutoin ylivoimaisten taistelutehtävien suorituksen.” – Lauri Pihkala

Armeija Cooperin testi Hyvinvointi Juoksuharjoittelu Kotimaa Puolustusvoimat Rappiokulttuuri Tilastot Uutiset Varusmiespalvelus Ylipaino

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Pelikonsoli sukupolvi

  Vastaa

  Se lienee sitä kun vapaakasvatuksen ensimmäisen sukupolven omat lapset menevät nyt armeijaan. Niitä kun on pitänyt ymmärtää ja komentaminenkin on lähes rangaistavaa tänä päivänä. 

  No, pelikonsoleilla ne puolustavat Suomea. Kai ne ajattelee että sota käydän internetissä niinkuin ”normaalisti” ja 30s jälkeen herää aina henkiin jos ei joku käy herättämässä ohijuostessaan. Ja että ei kai sinne rintamalle tarvi lähteä jos sattuu väsyttämään tai ei huvita.

  • pää määrää

   Vastaa

   Opiskelevat kybersodan ammattilaisiksi.

  • kalja sukupolvi

   Vastaa

   En tunne ketään kuka ois niin tyhmä että luulee respawnaamisen olevan totta ja muita peli logiigoita. Ja seuraava sota kun syttyy olkoota vaikka venäjä nii pommittvat kaiken paskaks enneku hyökättävän maan sotilaat kerkeevät edes pistää kengät jalkaa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tämä on siis armeijaan menneitten Cooper-tulos. Kaikkia ei edes oteta nykyään armeijan ja tämä on se Suomen nuorison parempi puolisko.

 • Silloin ennen

  Vastaa

  Oman ikäluokkani morttituvasta (10 henkeä) kolme juoksi yli 3000m ja koko kutsuntaerästä (32) 7. Keskitulosta en enää muista mutta ei se ollut mitenkään huikaiseva tulos. Oltiinhan ”vemppojen” komppaniassa, eli Viestisssä.

 • TT

  Vastaa

  Eipä kiinnosta. Suomen Armeija on viittä vaille Nato-armeija eli osa bankstereiden privaattiarmeijaa. Taistellaan petrodollarin tai SWIFT-pankkijärjestelmän tai sen sellaisten puolesta.

 • pää määrää

  Vastaa

  Pentti Linkola kirjoitti havainnoistaan jo 1980 luvulla käytyään Itäkarjalassa samoilemassa, yksi ryssä vastaa nykyään kymmentä suomalaista.

 • Että näin

  Vastaa

  Cooperin testi ei osoita kuin sen, että kuinka tylsämielinen voi käskystä juosta kehää 12 min.
  Parempi ja monipuolisempi testi olisi vaikka se 3000m esterata vaihtelevassa maastossa, se olisi huomattavasti tasapuolisempi eikä suosisi maratoonareita.
  Painoindeksikin on aika huuhaata, sen mukaan vähänkin lihaksikkaampi henkilö on ylipainoinen ja vaikka varastoa olisikin ”väärissä” paikoissa se ei tarkoita että on ylipainoinen. Ei kaikkien tarvitse olla biafralaisia tikku-ukkoja jotka pääsevät auringonsuojaan oman varjonsa taakse.

  • Puru Rata

   Vastaa

   Tämä on muuten totta, cooperia en jaksanut juosta koskaan yli 2600 , mutta kas kummaa pururadalla jos vedettiin maastojuoksua niin olin se joka jaksoi juosta siellä purulla nopeiten ja pisimpään vaikka lihasmassaa oli, sitten nämä höyhenen kevyet luutanahkaa tyypit siellä väsyi kun jalka upposi hiukan siihen pururataan, pärjäsivät vain tuolla kovalla kentällä juoksussa, outo ilmiö ?

 • BUK

  Vastaa

  Mitä juokseminen auttaa nykyaikaisessa sodankäynnissä? Juoskaa itte, perkele! Pakoon…

 • Pentti leinonen

  Vastaa

  Ei ole tästä maskikansasta muutenkaan Isänmaan puolustajiksi.onko se GMO ruokavalio sekä soijalatten juominen .pelätään olematonta Virusta ja uskotaan yleiseen Narratiiviin.ei muuta tää maa on menetetty

 • Gona2019

  Vastaa

  Kävin itse armeijan vuonna 2019 ja en ihmettele tuota tulosta hetkeäkään. Alikit olivat täysin saamattomia ja kuri puuttui kokonaan. Luutnanttienkin työmotivaatio oli viemärissä. Kapteeni kertoi palveluksen toisena päivänä siitä, miten todennäköisesti joukossamme on bi-seksuaaleja. ”Kannattaa ottaa kohteliaisuutena jos joku katsoo persettä suihkussa”. Lihoiksi pitäisi laittaa koko laitos.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi