Puolustusvoimat ja tuomioistuin erimielisiä, onko transuilla oikeus paeta asevelvollisuutta

Tapaus korostaa transuideologian ja asevelvollisuuslain välistä ristiriitaa nykyisessä kulttuurimarxistisessa Suomessa.

Rappiokulttuuri

Itä-Suomessa asuva transumies, joka väittää muuttaneensa sukupuolensa ”naiseksi”, on saanut tukea hallinto-oikeudelta pyrkimyksissään poistua reservistä. 1990-luvulla varusmiespalveluksen suorittanut ja sittemmin juridisesti ”naiseksi” muuttunut transu haki Puolustusvoimien aluetoimistosta vapautusta henkilökohtaisesta asevelvollisuudestaan ja poistoa reservistä vuonna 2022.

Aluetoimisto kuitenkin hylkäsi hakemuksen, vedoten siihen, että hakija oli jo suorittanut varusmiespalveluksen ja siirretty reserviin. Aluetoimiston mukaan hakijan tilanne rinnastuu naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneisiin, jotka siirtyvät reserviin asevelvollisten tavoin.

Hakija valitti päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka marraskuussa totesi aluetoimiston päätöksen johtavan sukupuoli-identiteettiin perustuvaan syrjintään. Hallinto-oikeuden mukaan asevelvollisuuslaissa tai naisten asepalvelusta koskevassa laissa ei ole säännöksiä juridisen sukupuolensa muuttaneiden asemasta, mutta laissa turvatut oikeudet eivät voi jäädä toteutumatta säännösten puuttumisen vuoksi.

Oikeus katsoi, että Puolustusvoimien määräys rinnastaa hakijan naisiin, jotka ovat suorittaneet naisten vapaaehtoisen asepalveluksen, on lainvastainen, koska hakija ei ollut tällaista palvelusta suorittanut. Koska asevelvollisuuslaki ei enää koske henkilöä, joka on juridisesti ”nainen”, ei häntä voida enää pitää reservissä. Tämän päätöksen mukaan aluetoimisto ei voinut hylätä hakemusta esitetyillä perusteilla.

Hallinto-oikeuden päätös ei ole lainvoimainen, ja Puolustusvoimat voi vielä valittaa päätöksestä. Tapaus korostaa transuideologian ja asevelvollisuuslain välistä ristiriitaa nykyisessä kulttuurimarxistisessa Suomessa.

Lähde: Yle

Kotimaa Puolustusvoimat Rappiokulttuuri Transut

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kaikki transut vaan armeijaan ilman vastalauseita. Tiedä vaikka tulevissa sodissa jouduttaisiin tallomaan miinakenttiä, eikä sellaiseen kannata kunnon sotilaita tuhlata.

  • Kolmas maailmansota tulee

   Vastaa

   Ihan varmasti miinoja on. Droneja myös ja ohjusiskuja. Pahin uhka tulee ilmasta ja maasta. Vähemmän on rynkyllä tappamista.

 • Schwabinisti

  Vastaa

  Kaikille, jotka haluavat vaihtaa biologista sukupuolta, pitäisi ensisijaisesti tarjota mielenterveyspalveluja. Niin sanotun ”sukupuolenvaihdoksen” tehneen henkilön todennäköisyys tehdä itsemurha kasvaa huomattavasti. Kukaan ei toivottavasti halua lisää itsemurhia. Transväestön kasvaneen itsemurhariskin taustalla ei voi myöskään olla ympäristön ”suvaitsemattomuus”, sillä hyvin useat vähemmistöt kohtaavat paljon syrjintää mutta eivät tee asian johdosta itsemurhaa.

 • Meillä on mielisairaat vallassa

  Vastaa

  Voi tätä henkisen sairauden määrää mikä on pesiytynyt maamme hallintoon ja useisiin kansalaisiin.

  Kuvituskuva on hyvä. Oikeen sateenkaarivärit taistelusavuissakin, jes, niin sitä pitää. Myös sinivalkoisen kokardin voisi vaihtaa sateenkaarikokardiin niin jospa transut pesiytyisivät armeijaan helpommin.

 • pää määrää

  Vastaa

  Lait ovat pahaa ja monimutkaista byrokratiaa. Niitähän voi aina tulkita sen hetkisten aatteiden perusteella eikä terveellä järjellä, jota ennen sanottiin maalaisjärjeksi, koska suomalainen ajatteli terveenä eikä ideologian sokaisemana.

 • Onko transuhulluudella mitään häpyrajaa?

  Vastaa

  Toimittajille on tarjottava hoitoa ja mielenterveyskuntoutusta. Iltapaskan naistoimittaja hehkutti jo housut märkänä, että huomenna saa rajoitetun erän miesten tamponeja.

 • Piilukirves

  Vastaa

  Eikös heteromiesten asevelvollisuus muka perustu sukupuoli-identiteettiin?

 • Ei se nyt ole vaikeaa

  Vastaa

  Nyt en ymmärrä että miksi tähän eroanomukseen piti vetää tuo sukupuoli mukaan? Se onnistuu ihan vakaumukselliselta (ideologiselta) pohjaltakin. Eli, jos katsoo että oma vakaumus ei mahdollista sotilaallista konfliktia, niin rasti ruutuun ja sillä selvä. Parin viikon päästä tulee hyväksytty hakemus.

  Vai olikohan tässä kaiken kaikkiaankin tarkoitus hakea lihavat otsikot ja koittaa ”sukupuolen vaihdoksen” perusteella saada vapautus reservistä? Aikana jolloin naisetkin ovat käyneet armeijaa jo vuosia. 

  Vähän sama kuin kieltäisi olevansa mies vaikka munat löytyisi.

 • Näin se menee.

  Vastaa

  Piittaamatta siitä, kuka on reservissä ja kuka ei ja kenellä on edes mitään koulutusta asepalvelukseen, esimerkiksi Ukraina on saattanut pistää jopa raskaana olevan naisen rintamalle. Ainakin hän oli venäläisille huutanut, ”älkää ampuko, olen raskaana”. Suomi varmaan uhraa ihan jokaisen rintamalle tykinruoaksi sotatilanteessa ihan riippumatta siitä, onko merkintää reservistä vaiko ei.

 • Lapuan aurinkokuningas

  Vastaa

  Erotkaa reservistä heti!! Ne laittaa reserviläiset taistelemaan natosotiin. Suomalaisia on valmis lähettämään natosotiin muun muassa prosiionisti Halla-aho. Piru merrassa kohta

 • Ahnenerbe

  Vastaa

  Kävisin armeijan, jos en olisi niin vanha jo.

  T. Nainen, paikkaamassa epäkelpoja miehiä

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi