Puolustusministeri Häkkänen: ”Pelkkään vapaaehtoisuuteen Nato-velvoitetta ei voi rakentaa”

Globalistien propagandan mukaan Nato-operaatioihin värvättäisiin vain vapaaehtoisia suomalaisia, mutta viimeistään Häkkäsen lausunnon pitäisi herättää hölmöimmätkin naton kannattajat.

Kotimaa

Sauli Niinistö ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Stoltenberg on poliittiselta taustaltaan kommunisti.

Helsingin Sanomien (HS) mukaan puolustusministeriö on alkanut tarkastelemaan, miten reserviläisiä lopulta käytetään NATO:n eri tehtävissä niin rauhan aikana kuin mahdollisissa kriisioloissakin. Julkista tietoa ei ole siitä, minkälaisia joukkoja Suomi on ilmoittanut tai ilmoittaa uuteen joukkorakenteeseen ja miten paljon.

HS ei saanut Puolustusvoimista lainkaan haastattelua reserviläisten käytöstä.

Reserviläisiin liittyvä kysymys on Suomen Nato-osallistumisen kannalta hyvin keskeinen, sillä aktiivipalveluksessa olevien määrä on Suomen järjestelmässä verraten pieni. Erityisesti Maavoimat nojautuu reserviläisiin vahvasti.

Kun Suomi siis sitoo eri Nato-tehtäviin sotilaita, on mukana mitä todennäköisimmin reserviläisiä. Kysymys kuuluu, millä ehdoilla he palvelisivat ja mihin kaikkiin Nato-tehtäviin he voisivat hakeutua.

Siitäkin pitäisi olla selvyys, että joukot ovat luotettavasti saatavilla. Nato päätti Madridin huippukokouksessa vuonna 2022 uudesta mallista, jossa joukkoja on eriasteisessa valmiudessa, nopeimmillaan alle kymmenen päivän lähtövalmiudessa.

Häkkänen kommentoi HS:n jutussa: ”Suomesta löytyy varmasti vapaaehtoisia reserviläisiä, mutta pelkkään vapaaehtoisuuteen ei voi Nato-velvoitetta rakentaa. Tehtäviin tulee sitoutua, ja muiden maiden tulee voida luottaa Suomen panokseen tiukassa paikassa. Valmistelemme tähän oikeudellista mallia.”

Heti perään Häkkänen kuitenkin vakuuttaa, että reserviläisille ei kuitenkaan ajeta mallia, jossa kaikille tulisi velvoite osallistua Nato-tehtäviin, jos käsky käy.

”Demokraattinen” Suomi ei antanut äänioikeutettujen päättää Natoon liittymisestä, niin todennäköisesti reserviläisetkään eivät saa päättää itse, osallistuvatko Nato-tehtäviin vai ei. Varmaa on ainakin se, että Nato ei aio jättää hyödyntämättä Suomen puolustusvoimien ensiluokkaisen koulutuksen saaneita reserviläisiä.

Lähde: HS

Lue myös: Nato perustettiin vastustamaan nationalismia

Kotimaa Nato Politiikka Puolustusvoimat Sionismi Yhteiskunta

Keskustelu

25 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Tyhmimpienkin suomalaisten USA:n ihailijoiden kannattaa nyt viimeistään ymmärtää Suomen yleiseen asevelvollisuuteen perustuvan armeijan joutuvan taistelemaan USA:n kipapäiden loputtomiin sotiin ja ruumispussit täyttyvät Ukrainan Zelenskyn ihailijoista.

  Reservin ikärajaa joudutaan nostamaan jotta löytyisi riittävästi kotimaan puolustukseen, joten sopiva raja lienee 70 vuotta. Kuvitteleeko joku yksinkertainen vielä, että Suomen tähän tilaan saattaneet politiikot tekevät muuta kuin vaihtavat asuinpaikkansa turvalliseen maahan.

  Bilettävä Sanna ja hänen ihailijansa voivat seurata myös Zelenskyn vaimon edesottamuksia New Yorkin Cartierin myymälässä missä ”arvon rouva” osti yli miljoonalla dollarilla koruja yms. Rahaa kerjäävä Zelensky ja koko Suomen media tukee näitä roistoja ja kansa luottaa !

  • Plääh

   Vastaa

   Kaikki naiset ostavat koruja. Nykistä saa varmasti parasta tavaraa ja silloin ostellaan kun siellä ollaan. Valtionpäämiehillä on yleensä varaa ja juutalaisilla omastakin takaa

  • Plääh

   Vastaa

   Tietysti jäi pois, että MV-lehden sontaahan tämä koko juttu oli. Niin kuin olikin:

   ”Faktan tarkistus: Käyttikö Zelenskyn vaimo 1,1 miljoonaa dollaria Cartierissa New Yorkissa?
   Faktat
   Zelenskan vierailun päivämääriä ja muita tietoja tarkasteltaessa väite on lähes varmasti keksitty.

   Videon kuitti on päivätty 22.9.2023, jolloin Zelenska oli Ottawassa, Kanadassa Zelenskyn kanssa. Pariskunta vieraili Kanadan parlamentissa Ottawassa, ja Zelensky piti puheen samana päivänä iltapäivällä.”

   ”Myöskään väitteen esittäneestä ”Cartierin entisestä myyjäharjoittelijasta” ei ole löytynyt tietoa. Newsweekin mukaan videota jaettiin alun perin venäjämielisillä kanavilla, mikä viittaa siihen, että kyse on valheellisen tiedon levittämisestä.

   Zelenskasta on aiemminkin esitetty vastaavanlaisia syytöksiä. Viime joulukuussa liikkui perusteettomia huhuja siitä, että hän olisi käyttänyt 40 000 dollaria ostoksiin Pariisissa.”

   Newsweek/MTV3

   Periaatteessa Olena Zelenskalla olisi varmaan varaa tuhlata helvetisti rahaa – mimmi oli menestyneen tv-tuotantoyhtiön toinen omistaja siippansa ohella

 • pää määrää

  Vastaa

  Perustuslain 7 kohta:
  7 §
  Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

  Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

  Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti.

  Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta. Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin. Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi. Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla.
  ’ * * *
  Jos määrätään muihin sotilastehtäviin kuin oman maan puolustukseen, sehän on selvä henkilökohtaisen vapauden riisto. Kun tiedetään miten nykypoliitikot rikkovat perustuslakia, tähän pykälään tuskin kannattaa luottaa. Häkkänen ainanakin tuntuu pitävän pyälää tarpeettomana sotainnossaan, johon selvästi Natoon liittyminen on hallituspoliitikot johtanut.

 • FCKNWO

  Vastaa

  Tämä on sairasta touhua, suomalaisille valehdellaan jatkuvasti ja aivan kaikesta.
  Suomesta on tehty täysin vasallivaltio ja globalistien huora, suomalaisia viedään kuin litran mittaa.
  Normaalisti ihmiset nostaisivat kädet pystyyn ja sanoisivat, että ”hoitakaa itse paskanne”, mistään tällaisesta ei ole ollut koskaan edes puhetta.

  Mitään demokraattista tässä maassa ei ole ollut aikoihin.

 • Sotahullut

  Vastaa

  Tämä kuvio oli jo alunperin selvä. Suomen ”YK-tehtävät” olivat ennakkotesti NATO-joukkoihin soveltumiseksi. Siksi entiset ”YK-sotilaat” ovat ensimmäisiä joilta asiaa kysellään.

  Suomen NATO-jäsenyys aiheutti jonkinmoisen piikin reservistä eroamiseen. Nyt on siis toisen eroamis-piikin vuoro. Ja ne jotka sanovat että ”me ainakin saadaan ne aseet”, niille joi kertoa että jokainen kyllä pistetään hommiin kun aika tulee. Mutta etulinjaa pääsevät ne kaikkein eniten sotaa ihannoivat. 

  …ja niitä tuntuu tässäkin maassa riittävän. Niitä jotka eivät ymmärrä että sillä vuotuisella jäsenmaksulla 5,67 miljardia euroa (226,7 mrd@*2,5%) saataisiin ainakin valtion velanottoa pienemmäksi. Nythän sitä joudutaan ottamaan se 10 miljardia euroa lisää…ainakin ensimmäisenä vuonna. 

  Ja Suomen BKT kasvaa pääsääntoisesti yksityisen kulutuksen ja investointien avulla. Niin että jos ihmettelette kasvaneita hintoja, niin osallistutte osaltanne BKT:n kasvattamiseen. Ja sitäkautta NATO-vuosimaksujen maksamiseen.

 • Koboltti

  Vastaa

  Vuonna 1994, suomi valittuaan kapitalistisen markkinatalouden liittyi osaksi globaalia länttä. Nato on kapitalistien etujärjestö, sotilaallinen voima. Oli päivän selvää että suomi liittyy natoon heti kun tilaisuus tulee. Se mitä Nato suomesta tarvitsee, sitä ei suomalaisilta edes kysytä, ne päätökset tehdään pentagonissa. 5.artikla on nyt pelotteemme, jos se aktivoidaan, kaikki kuolevat, kaikki

 • Mania

  Vastaa

  Nyt kun Puolan, Slovakian ja Saksan tuki alkaa hyytyä maiden keskittyessä omaan talouteensa ja kansaansa, ei ole mahdotonta, että suomalaisetkin pikkupojat pääsevät NATO-rintamalle. EU:lla on myös valtava hinku saada Ukraina mukaan, jahka sota vain hellittää. Tuolloin Ukraina voidaan ottaa mukaan NATO:onkin.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikös tämä ole ristiriidassa sotilasvalan kanssa?

  Milloin Häkkänen lähtee rintamalle?

 • antinato

  Vastaa

  Sinimustat runkkarit ja partisaani ajoi sotaa ja natoa. Turha nyt on vinkua kun Suomalaiset joutuu samanlaiseen lihamyllyyn kuin ukraina. Vitun hyödylliset idiootit.

  • Nimetön

   Vastaa

   Kumpikaan ei ole ”ajanut Natoa” missään vaiheessa.

   Suomalaiset kirjoitetaan muuten keskellä lausetta pienellä ja valtiot isolla. Näköjään dysleksiasi on aiheuttanut sinulle tuon väärinkäsityksen.

  • FCKNWO

   Vastaa

   Että mitä? Jos osaisit lukea lukuisat artikkelit, jotka löytyvät Partisaanin sivuilta, niin ymmärtäisit asioiden todellisen laidan.
   Tulit kommentoimaan lukematta vai et ymmärrä lukemaasi?

 • TT

  Vastaa

  Olet putinisti, jos et nyt heti lähde esim. Kosovoon ”rauhanturva”tehtäviin tappamaan kristittyjä serbejä ja puolustamaan muslimeja. Pätevän reserviläisen päiväraha on 12,10 euroa. Tyydy siihen natopelle.

  • Plääh

   Vastaa

   Kosovo pitää siis antaa Serbialla ja Ukraina Venäjälle ja puinat pois murhista siellä sitten jälkeenpäin? Kekkosen linjalla…

 • Retardeista Häkkäsen natojokoukot

  Vastaa

  ”Tehtäviin tulee sitoutua”. Sepä se, se joka tajuaa Naton saatanallisuuden ei todellakaan sitoudu siihen vaan vihaa ja hylkii koko p***skaorganisaatiota.

  Häkkäsen kandee ettii retardeja Natojoukkoihinsa, jos kerran kaipaa sitoutumista. Ne ei tajua mistä on kyse.

 • Ei siinä sen kummempaa

  Vastaa

  Ei se Natoon silti tuu. Jos tekee saman virheen uudelleen niin Venäjä taas tulloo,

 • Debiilit kannattaa Ukrainaa

  Vastaa

  Joo ei ne ehkä natoa niin ajaneet, mutta kyllä Ukrainan sotaa tajuamatta kuinka korruptoitunut ja mätä maa Ukraina on. Ukraina on kuin iso Albaania.

  • Plääh

   Vastaa

   ”ukrainan sodan kannattajat”? Eivätkö ne ole näitä putinisteja, jotka hyväksyvät Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan eli kannattavat Ukrainan sotaa

 • Putinisti

  Vastaa

  Todellinen vihollinen ei ole itärajan takana, vaan suomalaisten korvien välissä.

 • Hanno Teuffel

  Vastaa

  Peni-setä haluaa rekisterit käyttöön.
  Rekisteröidään samantien henkilön uskonto, eihän sitä koskaan tiedä milloin pitää kerätä radikaali-uskovaiset terroristit leireille?

  https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zyskowicz-miksi-poliisi-ei-saa-katsoa-toisten-rekisterien-sormenjalkia/#d895e07f

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Mitäs slava hörhöt tähän tuumaa? Hyvä meininki ?

 • suvakki 964

  Vastaa

  Länsimainen järjestys on murtumassa: USA:a kohtaa vanha äijä, joka tutisee, ei muita olekaan tarjolla seuraavissa vaaleissa, sen kongressi on ilmiriidoissa keskenään, eikä kykene hoitamaan maailmanpolisin tehtäviään, mikä johtaa moneen pahaan (tosin se maailmanpoliisiuskin johti moneen pahaan); Venäjä uhoaa ydinaseella; keskellä Eurooppaa on melkein totaalinen sota: Israel joutui kuseen vastarintataistelijoiden vuoksi, sen tiedustelu ei olekaan toiminut tai sitten sen tietoa on pimitetty, joka on kuvaava kohta tässä länsimaiden mädäntyneisyydessä; Suomessa on kuitenkin jo tunnustettu faktat esimerkiksi multikulttijengeistä, mutta onko liian myöhään, ja monen ihmisen henkilökohtainen maine ja ura on jo suvakkien valehtelun vuoksi pilattu (tuhansien hengestä ja terveydestä puhumattakaan); naaprimaamme kansankoto Ruotsi on muuttunut toiseksi vaarallisimmaksi maaksi sotatoimien ulkopuolella olevista maista; Niinistö kertoo, että Naton painopiste on muuttumassa arktisiin alueisiin… 

  Sionistit ovat siis menettämässä valtaansa. Mikä on erittäin hyvä asia.

 • Viljakaisen haamu

  Vastaa

  No jos haluatte arvon SML olla niin Venäjä vastaisia niin älkää nyt vaan ruvetko poraa vaan liittykää tuohon joukkoon ja menkää sinne Ukrainaan Azovin hiekkajoukkoihin.

 • Follow the money

  Vastaa

  Eilisessä A‑studiossa kokoomuksen edustaja Pia Kauma kertoi kokoomuksen kannattavan kyseistä sopimusta. Siitäkin huolimatta, ettei sopimuksen sisällöistä ja ehdoista ole mitään tietoa. Kokkarit on siis valmiita ostamaan ”sian säkissä”. Melkoisen sian tulemme varmaan saamaankin.
  Nato on osoittautunut aseteollisuuden palvelijaksi, joka on valmis lietsomaan sotia jos suinkin mahdollista.
  Aseteollisuus on pankkibisneksen ja rokotetehtailun kanssa kannattavimpia bisneksiä. Sota, kurjuus, kriisit ja taudit ovat näiden alojen kasvuainesta.

 • p.grandell

  Vastaa

  jopo-sale ja häkkis voivat hakea vanhat pystykorvat sotilasmuseosta, mennä itse esimerkkinä rähjää naton sionistien riemuihin, jättäkää suomen kansa rauhaan,

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi